Popüler Konu Verimli Rutin

Merhabalar...

Diyette üçüncü haftaya başladım. Aylar sonra regl olduğum için yememi tam olarak dengede tutamıyorum ancak devam ediyorum . Diyetisyen listelerinde kısa zamanda inanılmaz kilolar verilebiliyor, ona göre hazırlıyorlar. ancak bence Haftada 2-3 kg yerine ayda 4-5 kg vermek beden için daha sağlıklı geliyor. Kendimi de daha iyi hissediyorum.

Havaların biraz serinlemesiyle yürüyüşlerimi arttırmayı planlıyorum.

Ruhen daha iyi hissetmek ve duygularımı yönetebilmek için bazı yeni yöntemler denemeye karar vermiştim; uygulamaya başladığım ve henüz başlamadığım yöntemler var. Mesela 'şükür günlüğü' tutmak günlük hayatta çoktan hak etmişim , ya da zaten onu öyle güzel yaşamak zorundaymışım gibi hissettiğim durum/olaylara daha derinden bakarak minnet duymaya başladım.
Her gün 10-20 dakika yazmak da 'gelişmemi, ufkumun açılmasını sağlıyor.

Bu hafta Beyhan Budak ın ' Mutluluğu Kaybettiğin Yerde Arama' kitabını dinliyorum. Yarılamak üzereyim. Sohbet ediyormuşçasına, sade, anlaşılır ilerliyor. Bildiğim birçok şeyi yineliyorum. İlerleyen bölümleri merak ediyorum. Bu alanda D.Burns okumalarım bihayli olduğundan bu kitap çok akıcı , daha genel geldi.

Günaydın :

Bu sabah erkenden kalkıp 25 dakika açık alanda yürüdüm.
Çocuklara vişneden, meyve suyu yaptım.
Eşime ve bana kahvaltı hazırladım. Kendi kahvaltımı saat 9.00 da iş yerinde yaptım. (dün sadece sabah kahvaltı yapmıştım-tüm günü tek öğünle geçirdim-iştahsız olduğumdan yiyemedim)
Kahvaltıda kırmızı biber-salatalık-peynir ve bi haşlanmış yumurta yedim.
10.00 gibi sade Türk kahvesi içtim.

Güne ev kahvaltısı ile başlamam ile simit/poça ile başlamam arasında şöyle bir farklılık var; ruh halim iyi enerjik, zihnim açıksa o sabah bilin ki sağlıklı bir öğünle güne başlamışımdır. Ancak poça yiyorsam , kaygılı, canı sıkkın, modu düşük ve hatta sosyal medyada fazla vakit geçirmişimdir. Yani beslenme şeklim, ruh halim, ekran sürem, insanlarla iletişim kalitemle yakından ilişkili.

Şükür defterime iliştirdiğim bir cümleyi sizlerle paylaşmak isterim;

Ruhuma şifa insanlarla beni ödüllendirdiğin, beni samimiyetle düşünen ve kucaklayan güzel insanlarla nasiplendirdiğin için şükürler olsun Allah ım...

Herkese merhaba, buraya yazmayalı epey olmuş, ara ara girip okudum sizleri Herkesin sağlığı, sıhhati, huzuru yerindedir umarım Benim için bu yaz acayip hızlı geçti, haziran ayına girerken okadar kaugılıydım ki, yazı nasıl yöneteceğim konusunda. Kızları nasıl oyalayacağım, ailelerle yapabilecekler mi, ne kadar yük olacağız, yaz okuluna nereye gidecekler.. gibi gibi endişelerim vardı. Şimdi bakıyorum; yazı bitirmişiz neredeyse okulların açılmasına 2,5hafta kalmış. Nihayet. Bu süreçte kızlar; aralarda es vererek 3er haftaiçi anneanne ve babaannede kalmış olacaklar. 1 hafta bayram tatili, 2 hafta benimle başbaşa, 2 hafta yazokulu, 1 haftada ailecek tatil yaparak geçirmiş oldular. Annene, babaanne,dedeler ile vakit geçirdiler, bağ-bahçe dolaştılar, birkaç aile ziyareti yaptılar, tekseferde 5 gunu pek gecmeyince kalışları aileleri de fazla zorlamadılar, yani oyle oldugunu dusunmek istiyorum en önemli kısımlardan birisi de ekrandan uzaklardı, yanlarına tablet vermedim, gunluk 1 saat çizgi film sürelerine sağolsun ailelerde riayet ettiler. Yanlarında kitap-test kitabı ve büyükleri ile oynayabilecekleri kutu oyunlarını götürdüler. Annemlerin bağı var orada toprakla haşır neşir oldular. Biz de eşimle bu süreçte yalnızdık, canımız istedi sinema gittik canımız istedi başbaşa planlar yaptık evde birikmiş işlerimizi çocuk sorumluluğu olmadan halletmeye calıştık. Fakat evde çocuk olayı düzeni sağlıyormuş bu bir gerçek. Günlük yemek olayı mesela çok aksadı bizde, alışverişi bile düzenli yapamaz oldum. Sanırım okullar açılınca rutine döneceğiz.
Burada dün sanal marketten 10 kg domates siparişi verdim, akşam rondodan geçirip konserve domates yaptık; 13 yarımkiloluk kavanoz çıktı. Annemden de ilave gelir zaten, çok tüketiyoruz kışın.
Boyle aklıma geldiği gibi yazdım kusura bakmayın uzun olmuş, fakat bitti sanmayın Geniş bir zamanda bütçe-yatırım ve tatil mevzularında anlatacaklarım var🏝 sevgiler

Selamlar Hanımlar,

Dün sabah iş görüşmem vardı. Geçiş şartlarında anlaştık gibi görünüyor. Bir aksilik çıkmazsa Eylül ayında yeni bir başlangıç yapacağım. 40 yaşıma girdiğim bu yıl, ana hedefim omuzlarımda yıllardır taşıdığım yüklerden adım adım kurtulmaktı. Dün senelerdir taşıdığım iş yükü için adım attım.

Mevcut işyerim ile konuşacağım. Yeni işyeri ihbar tazminatımı ödeyebileceğini söyledi. Bunun yerine, mevcut işyerimi yeni yerin işini aksatmadan bir süre desteklemeyi, bunun karşılığında da hemen çıkış işlemimin yapılmasını ve kıdem tazminatımı talep ettiğimi söyleyeceğim. Kabul ederlerse mevcut kredi borçlarımdan da kurtulabilirim. Böylece senelerdir bana yük olan kredi borçlarını da geride bırakabilirim.

Dün iş görüşmesinden sonra diyetisyen ile görüşmem vardı. Diyet listesini oluşturduk. Eski listelerime göre daha doyurucu ve sürdürülebilir oldu. Sonra da 3 cihaza girdim. Bakalım ay sonu nasıl bir sonuç elde edeceğim.

Elecda senin adına çok sevindim. Ayrıca tam bir cesaret örneğisin, 40 yaşında iş değişikliği yapmak herkesin harcı değil. Takdir ediyorum Yeni işinde şimdiden başarılar diliyorum. Disiplinli, üretken ve dürüst bir insansın, şansa ihtiyacın olmayacaktır.
Fakat birşeyin notunu düşmeden edemedim; lütfen eline geçecek ciddi bir toplu para olacaksa bunu kredi kapatmakta kullanma. Haddimi aşmak istemem ama iktisadi yönüm söylemeden edemedi Çok büyük ihtimal ile kredilerilerinin borçlanma oranları oldukça düşüktür, ver otomatik ödeme talimatı ödenir gider. Zaten mevcut halde sürdürebiliyorsan ödemeleri sıkıntı çıkmayacaktır. Onun yerine toplu parayı değerlendirmeye bak, bu konuda yardıma ihtiyacın olursa fikir verebilirim. Seni anlıyorum borçlu olmak fikri insanı ruhen yoruyor fakat duyguları bir kenara bırakırsak bu enflasyonist ortamda, elindeki nakitle düşük faizli sabit bir borçlanmayı kapatmanın bütcene hiç bir katkısı olmayacaktır. Haddimi aştıysam affola

Çok haklısın ancak parça parça borçlar hem mental olarak hem de bütçe yönetimi açısından beni zorluyor. Borçları kapatıp, birikime odaklanmak istiyorum. Bir miktar birikim yaptıktan sonra da yatırım işlerine gireceğim. Bu süreci adım adım yürümek istiyorum. Para konusunda nasıl olsa borç var diyerek gereksiz harcama yapma durumum oluyor. Ancak borç yokken, olmasın diye daha dikkatli hareket ediyorum.

HAYATIMI KOLAYŞATIRAN, ÇOK BASİT GİBİ GORUNEN BELKİ BİRÇOĞUNUZUN YAPTIĞI AMA BENİM YENİ FARK ETTİĞİM BİR KOLAYLIĞI SİİZNLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM: MESELA ÇOK ÖNEMLİ DİNLEMEM GEREKEN BİR DERS VAR AMA KAFAM ALMIYOR, HEMEN SES KAYDINA ALIYORUM DAHA SONRA BOŞ BİR ZAMANIMDA DİNLİYORUM NOT ALARAK, KALICILIĞI ARTTI, TAVSİYE EDERİM:)

Herkese Günaydıııın:)
verimli rutinler oluşturmak için pazartesiyi beklemeyelim, perşembe e çok güzel bir gün. bugünkü hedefim telefon süremi 1 saatin altında tutmak. Çalışmalarımın önündeki en büyük engel bu çünkü. dolayısıyla telefonda geçireceğim süreyi çalışma e kitap okuma ile doldurmak istiyorum:) Bu hafta ort tel sürem 5 saat Telefonu bırakınca elimde en az 2 saatim olacak, 1,5 saat ders, yarım saatkitap okumak şeklinde yapmak istiyorum

Kış dönemi hayatımızı kolaylaştırmanın adımlarından biri şimdiden hazırlık yapmak. sürekli aklımda, aradan çıksın istiyorum o yüzden bu haftasonu büyük bir pazar alışverişi yapıp kışlık hazırlıklara başlamak istiyorum.
Aklımdakiler:
-Şeftali reçeli,
-yeşil ve kırmızı biber doğranacak,
-biber kurutulacak,
-patlıcan kurutulacak,
-domates sosu
-domates,patlıcan biber közlenecek
-taze fasulye doğranacak

siz neler yapmayı planlıyorsunuz?

Bunca hazırlığı tek seferde mi yapıyorsunuz?

Günaydınlar...

Diyetin üçüncü haftası da sona erdi, toplamda 4 kg verdim. Bunu yavaş yavaş sindirerek ve hayattan keyif alarak yaptım. Diyetisyenin verdiği listede uygun görmediğim şeyleri yıllardır tecrübe edindiğim ve kendimi tanıdığım için değiştiriyorum.
İdeal kilom için diyetisyenime göre 8 kg var. ancak benim hedefime sadece 3 kg kaldı. Vücudumu tanıyorum :)
Sıkılaşmak için elecda nın da bahsettiği aletlerle çalışmak istiyorum, çevremde tecrübe eden ve memnun kalanların sayısı giderek artıyor ama detaylı bilgi edinmek istiyorum.

Her sabah ve akşam olmak üzere yürüyorum en az 25 dakika ama genelde 40-60 dakika. Enerjim arttı. Hantallık gitti.

Storytel'' den 'Süreya Kuaför Salonu'nu dinlemeye başladım bugün, bihayli keyifli ilerliyor; hikayenin devamını merak ediyorum.

Bir niyetle hatme başlamıştım, hedeflediğim süreyi aştım , aklımda fikrimde bitirmek var, nasipse bugün tamamlıyorum :)

Bu hafta kapya biber közleyip buzluğa attım. Vişne temizledim buzdolabına attım. Sırada patlıcanlar var.

Oğlum için okul kıyafeti ve iç çamaşırı alışverişi yaptım. Bu yıl sağlam bir mont almam gerekiyor. En son montunu 3 yıl giydi, nasıl sağlam nasıl taş çıktı anlatmam.

Yakın arkadaşım İngiltere'den oğluma ayakkabı, bana parfüm getirdi, Buradaki fiyatları toplamda 4500 tl civarı tutarken oradan 2000 tl ye mal oldu. Arkadaşım hediye olarak da çok beğendiğim bi çantayı almış, saolsun.

En sonunda maaş zammım belli oldu. Yeni maaşımla yeni bir bütçe hazırlayacağım.

Merhaba tekrar, bütçe yatırım konularında birşeyler yazmak istiyorum. Eşim yaza girmeden yönetici pozisyonunda bir iş teklifi alarak değişiklik yapmıştı, değiştirirken piyasa üzeri bir teklifle gitmişti zaten buna ilave temmuzda da piyasa yükselince maaşı tekrar revize oldu. Ayrıca temmuz ayında memur zamları belli olmuştu; en düşük memura yuzde yuzden fazla zam gelse de benim gibi ücretleri daha yuksek olanlara yansıması düşük kaldı maalesef. Buna şükür diyelim, artık sabit olan maaslarımızdan ziyade ek gelirlere kafa yoruyorum.
Burada ve forumun birkaç başlıgında çok uzun yıllardır borsa yatırımcısı oldugumdan bahsetmiştim. Geçen kıştan buyana pek tat vermiyordu borsa. Sonra 1.tur seçimden önce piyasa beklentilerine göre endekste kıpırdanma gorunce yuklu miktarda giriş yaptım, seçim önce güzel yükseliyor iken seçimlerin 2. Tura kalması belirsizliği ile endeks 4200lere geldi. Takip edenler hatırlayacaktır tam bir kaus ortamıydı, anaparadan da içeri girmiştik. İşte o ortamda satıp çıkmak yerine bi cesaret düştükçe daha yüklü girdim :) yani seçimi kim kazanırsa artık borsanın riske atılır bir mecra olmadıgını dusunuyordum, nitekim Mehmet Şimşek ismi ozamandan konuşulur olmuştu. Gercekten o gunden bugune endeks ufak gel gitler hariç soluksuz koştu denilebilir. Hatta elimde olan bazı hisseler endeks üstü getiri sağladı. Ben yatırım stratejisinde dönüşümü seven biriyim, yani bi yatırım enstrümanında birseyler kazandım üzerine katarak başka kazanacağım yada kullanacağım birseye geçmeyi seviyorum. Bu amaçla temmuzun 3. Haftası falan iyi karda olan pozisyonları kapatıp elektrikli araç almaya karar verdik. Eşim elektrikli araç konusuna çok meraklıydı, araç fiyatlarının da gündem güne artması söz konusu, buna ilave olarak bayi sıfır faizli 200bin kredi imkanı sunuyordu. En sevdiğim temmuz ayında aylık 30bin olarak ödediğim okul taksidi bitmişti, oyuzden kolaylıkla öderiz diye düşündüm. Burada düşünenler için araç mg4 ve 1 hafta içerisinde teslim edildi. 1 aydır kullanıyoruz, 2 kez uzun yol yaptık. Motor sesinin hiç olmaması, yol tutuşu, yarı otonom sürüşü ve enerji tüketiminden çok memnunuz. Ev elektrikliği ile sarj edilebildiği için şehiriçi kullanımda tüketimi 40 krş, şehirlerarasında şarj istasyonlarını kullandığımız için tüketim 1,2 tl oluyor. Yani akaryakıta gelen son zamları düşünürsek gercekten cok uygun. Düşünenler için kredi ilanı mg nin sitesinde hala mevcut.
Eski aracımızı da piyasanın biraz altına vererek hızlıca elden cıkarttık, nakitin büyük kısmını tekrar yine borsaya aktardım. Endeks tl bazlı zirvesini test ediyor ama dolar bazlı zirveye henüz var. Tabi tanımlamalarda kolaylık olsun diye endeksi veri olarak telaffuz ediyorum yoksa endekse değil seçtiğim hisselere bakıyorum ben.
Şuan mevcutta çok fazla kredim oldu fakat birsekilde odeniyor. Bir kısmı onunuzdeki yıl çocukların okul taksidi baslayana kadar bitecek, bu iyi haber. Artık faizler yükseldiği için yeni kredi/nakit avans falan da çekmem zaten. Şimdilik anlatacaklarım bukadar :) sevgiler

Güle güle sağlıkla kullanın aracınızı.
Biz de iki araçtan birini elektrikliye değiştirmek istemekle birlikte şarj istasyonlarının yaygınlaşmaması nedeniyle kararsız kaldık.

MG hiç gündemimizde olmayan bir markaydı ama siz olumlu şeyler yazınca araştırmaya karar verdim.

Teşekkür ederim daha iyisi sizin olsun. Mg bizimde aklımızda yoktu hatta elektrikliyi de daha uzun vadeye düşünüyorduk fakat bir pazar gezmesi sonrası bayii onunden gecerken ugrayalım dedik. Kısmet olacakmış aklımıza yattı. Mg elektrikli araçta uzmanlaşmış bir marka, performansı da yüksek, gercekten motorlu araçlara gore kalkışta falan çok hızlı. Carviser detaylı incelemesini yapmıştı, ilk orda görmüştüm aracı. E bi tesla değil tabi, inş bi gun o da olur

Günaydın hanımlar,

Oldukça karışık ve yoğun bir hafta geçiriyorum. Hafta sonu da öyle olacak gibi görünüyor.

Dün işyerimde son günümdü. Biraz önce yeni şirkete sigorta girişim yapıldı. Öğleden sonra da sözleşme imzalayacağım.

Eski işyerim kıdem tazminatımı ödeyecek, rica ettim, ihbar süresi veya tazminatı talepleri olmadı. Yoksa ihbar sürem 56 gün aslında. Ben de yıl sonuna kadar ihtiyaçları olduğu zaman destek olacağımı söyledim. Güzel ayrıldık, tüm ekiple iletişimim devam edecek.

Benim için yeni iş, aynı zamanda yeni bir rutin planlaması gerektirecek. Önümüzdeki hafta işyeri düzenine uyum sağlama ile geçer diye düşünüyorum.

Herkese sevgiler

merhaba elecda,
yeni işin güzellikler getirsin sana :) yeni ortam , yeni kişiler her zaman geliştirici olur insan için. nitekim bir süre sonra aynı iş de konfor alanı oluşturuyor insana. Bahsettin mi kaçırmış olabilirim, yine aynı sektörde mi çalışacaksın, eski işinde arada evden çalışma imkanın olmuştu şimdi çalışma saatlerin nasıl?

Yeni işiniz hayırlı olsun.İşleriniz su gibi ilerlesin ki her öğlen yine verimli yazılarınızı okuyabilelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…