Popüler Konu Verimli Rutin

Günde 2 defa çocukları duşa sokmak bana çok yorucu geliyor. Ama sabahtan denize gitmeyip uyuduğumuz zaman da tatili boşa harcıyormuşuz gibi hissediyorum. Bilemedim.
Biz adanada yaşadığımızdan günde 3 defa duşa girdiğimiz zamanlar oluyor o yüzden hiç yorucu gelmedi
Ama öbür türlü dediğin gibi tatili yatarak geçirmek gibi oluyor

Sizin program da güzelmiş. Bakalım benim küçük kids club'a girmeyi kabul edecek mi? Bu arada gittiniz mi Balkanlara?
Şu an balkanlardayız kızla beklediğimden iyi gidiyor, beklentim baya düşüktü tabi😁 Tabi ona gün de en az bir kez park zamanı ayırıyoruz. Bir de kendimizce istediğimiz yerleri belirledik onlara giriyoruz, öyle her kliseye her taşa bakmıyoruz😊 Aralarda kahve molası veriyoruz o milk shake içiyor ya da tatlı yiyor . Şimdilik iyi gidiyor

merhaba planlamalarına hayran olduğum elecda elecda başta olmak üzere diğer katılım yapan arkadaşlar.
Şu garibana bir akıl verseniz, silkinmesine yardım etseniz.
iki çocuklu akademisyen anne olarak günü yetiştirememekten şikayetçiyim. bu durumdan dolayı akşamları çocuklarıma da daha tahammülsüz oluyorum. Kendime özel bir şey yapamadım bir uyusalar modunda yaklaşıyorum vee keyif alamıyorum birlikte vakit geçirmekten.
Bu hafta şöyle bir analizim oldu:: iş yerinde hem de sabah saatlerinde, hiç yorulmamışken ve zihnim açıkken yaklaşık 1,5 saat kendime vaktim oluyor ve ben bu vakti telefonla oyalanırken geçiriyorum, hiç anlamıyorum bile 1,5 saat 1,5 dk gibi geçiyor, sonuç elde var sıfır.
iş yerindeki vakitlerimde yapacaklarımı sıkıştırıp yapsam hedeflerimi yapmanın haklı huzuru ile evde daha huzurlu olucam, amaaa kötü alışkanlıklar kolay bırakılamıyormuş. iki haftadır bunu bırakmaya çalışıyorum, her defasında hopp bir şey yapmadan akşam oluyor, yine aynı döngü...

merhaba planlamalarına hayran olduğum elecda elecda başta olmak üzere diğer katılım yapan arkadaşlar.
iki çocuklu akademisyen anne olarak günü yetiştirememekten şikayetçiyim. bu durumdan dolayı akşamları çocuklarıma da daha tahammülsüz oluyorum. Kendime özel bir şey yapamadım bir uyusalar modunda yaklaşıyorum vee keyif alamıyorum birlikte vakit geçirmekten.
Bu hafta şöyle bir analizim oldu:: iş yerinde hem de sabah saatlerinde, hiç yorulmamışken ve zihnim açıkken yaklaşık 1,5 saat kendime vaktim oluyor ve ben bu vakti telefonla oyalanırken geçiriyorum, hiç anlamıyorum bile 1,5 saat 1,5 dk gibi geçiyor, sonuç elde var sıfır.
iş yerindeki vakitlerimde yapacaklarımı sıkıştırıp yapsam hedeflerimi yapmanın haklı huzuru ile evde daha huzurlu olucam, amaaa kötü alışkanlıklar kolay bırakılamıyormuş. iki haftadır bunu bırakmaya çalışıyorum, her defasında hopp bir şey yapmadan akşam oluyor, yine aynı döngü...
Merhabalar,

Öncelikle kendinize özel ne yapmak istiyorsunuz? Bunları neden yapmak istiyorsunuz? Enerjinizi yükselten ve size iyi gelen şeyler neler? Ayrıca enerjinizi düşüren şeyle neler? Bir kalem kağıt alıp, bunları hakikaten üzerine düşünüp listelemeniz gerek. Ardından size iyi gelen ve yapmak istediğini şeyleri gün planına nasıl oturtabilirsiniz buna bakmak lazım.

Kendimden örnek verecek olursam, uzun zamandır günlük olarak yürüyüş yapmak istiyorum. Önce öğle aralarına koydum ve bir süre denedim. Değişen hava koşulları, iş ayakkabıları ile uzun süre yürüyememe, iş kıyafetleri ile terleme gibi durumlardan kaynaklı vazgeçtim. Sonra akşam iş çıkışı yürümeye çalıştım. O da işten çıkış saatim gecikince ve akşam yemeği hazırlığı nedeniyle sekteye uğradı. Şimdi sabah 06:30-07:00 arası site içinde yürümeye başladım. Şu an iyi gidiyor ancak kışın yapabilir miyim bilmiyorum.

Özetle demek istediğim şey, yapmak istediğimiz şeyi belirledikten sonra deneme yapmak, olmuyorsa planı değiştirmek ama yapmayı istediğimiz aktiviteden vaz geçmemek gerek.

Selamlar Hanımlar,

Bugün evden çalışıyorum. Sabah 05:30-07:30 arası rutinlerimi yaptım. Ardından 08:30'da eşimi ve kızları gönderdim. Kendime çay demledim. Çay olana kadar da bütün odaları gezip toparladım ve havalandırdım. Çamaşır makinesini çalıştırdım ve işimin başına oturdum. 10:00-12:00 arası çalıştım. 12:00'de kendime güzel bir kahvaltı hazırladım. Az önce de kahvemi içtim. Birazdan tekrar işimin başına döneceğim. Saat 17:00'de akşam yemeğini hazırlarım diye düşünüyorum.

Selamlar Hanımlar,

Bugün işten izin aldım. Sabah manikür ve pedikür randevum vardı. Kalıcı beyaz oje yaptırdım. Ardından föne gittim. Kuru temizleme, ayakkabı tamircisi ve terziye uğrayıp bekleyen işleri hallettim. Eczaneye uğradım. Kızlar ve bizim için tatilde kullanılmak üzere güneş kremi aldım.

Şimdi çok sevdiğim bir cafede kendime kahvaltı ısmarlıyorum. Kahvaltımı yaptıktan sonra da edebiyat atölyesinde tanıştığım ve uzun zamandır görüşmeye devam ettiğim grupla buluşacağız. Akşam da İpek’i kreşten alıp, İpek’in arkadaşlarının anneleri ile beraber akşam yemeği yiyeceğiz.

Bugünü özbakım ve sevdiğim insanlar ile sosyalleşme üzerine planladım. Hepimiz için keyifli bir gün olmasını diliyorum🌸

Selamlar Hanımlar,

Bugün işten izin aldım. Sabah manikür ve pedikür randevum vardı. Kalıcı beyaz oje yaptırdım. Ardından föne gittim. Kuru temizleme, ayakkabı tamircisi ve terziye uğrayıp bekleyen işleri hallettim. Eczaneye uğradım. Kızlar ve bizim için tatilde kullanılmak üzere güneş kremi aldım.

Şimdi çok sevdiğim bir cafede kendime kahvaltı ısmarlıyorum. Kahvaltımı yaptıktan sonra da edebiyat atölyesinde tanıştığım ve uzun zamandır görüşmeye devam ettiğim grupla buluşacağız. Akşam da İpek’i kreşten alıp, İpek’in arkadaşlarının anneleri ile beraber akşam yemeği yiyeceğiz.

Bugünü özbakım ve sevdiğim insanlar ile sosyalleşme üzerine planladım. Hepimiz için keyifli bir gün olmasını diliyorum🌸
İyi eğlenceler ☺️

açıkçası bende sizinle aynı durumdayım. 1,5 saatte ne güzel seyahat videoları izlenir, kitap okunur, söyleşi dinlenir.
gına geldi, asmr videosu izlemekten, kutu açılımlarından, ev düzenleme tırnak vurmacalı, nusret havasında afilli yemek tarifi videolarından.
Valla şahsen ben ne temizlik yaparken, ne mutfakta yemek yaparken öyle havalı iş yapabiliyorum !.
Bu işte bir terslik var :işsiz:
sonra boşa geçen vakte üzülüyorum. zaman kaybı.

Onlar kazanırken, biz kaybediyoruz.

Günaydınlar;

Uzun bir aradan sonra ' ertesi gün koşturmaca olmadığını bilerek günü geçirmek çok iyi geldi. Akraba ve aile ziyaretlerinin yanında daha önce seyahat ettiğimiz şehirlerde ancak başka şekilde geziler yaparak vakit geçirdik. Şimdiyse 3haftalık tatilin ardından yeniden masamda, işimdeyim. Rutinler çok güzel ' özümü özlemişim :)

Farklı bölgelerden birbirinden farklı kişilikte, farklı ekonomik seviyeler ve kültürlerde birçok insanla tanıştım, sofralarına konuk oldum, sohbetlerinde yoğruldum. Bu deneyim bana kendimi yaşamımı farklı gözlerden yeniden incelememi sağladı. Karadenizin bir yaylasındaki 60 larında ev hanımı ancak eli hiç boş kalmayan bir kadını da , İstanbul da keşmekeşinde kendini unutmadan yaşamaya çalışan bir hakime hanımı da, Ankara nın merkezinde el emeğiyle hayvancılık yapan yorgun bir kadını da, İngiliz ancak Topkapı Sarayı^nı ziyarete gelen sırtındaki kamburuyla beraber içindeki yaşama sevinciyle keşfeden kadını da tanıdım, okudum, seyrettim. Hepsini iyi ki tanıdım .Çok güzeldi. Her biri çok çok güzel ve özeldi.

günaydınnn:)
beyaz-bej veya nude tonlarında bir aykkabıya ihtiyacım var. sandalet de olabilir önü kapalı da, kalın topuklu olabilir 5-7cm topuğa varım, stiletto hiç denemedim rahat derseniz stiletto da şık durur. hangi marka ayakkabı önerirsiniz, tavsiye edeceğiniz model var mı:) ayaklarım taraklı her ayakkabıda rahat edemiyorum tavsiye üzerine bir bakmak istiyorum

beyaz-bej veya nude tonlarında bir aykkabıya ihtiyacım var. sandalet de olabilir önü kapalı da, kalın topuklu olabilir 5-7cm topuğa varım, stiletto hiç denemedim rahat derseniz stiletto da şık durur. hangi marka ayakkabı önerirsiniz, tavsiye edeceğiniz model var mı:) ayaklarım taraklı her ayakkabıda rahat edemiyorum tavsiye üzerine bir bakmak istiyorum
Neslihan Canpolat'ın ayakkabılarını seviyorum. Web sayfasına bir göz atmanı tavsiye ederim.

Selamlar Hanımlar,

Ağustos ayı işyerinde en sakin olan zaman dilimi. Bu nedenle bu ayı kendime yatırım ayı olarak planlamaya karar verdim. Öncelikle 10 parmak Q klavye eğitimine kayıt oldum. Udemy'den eğitim almıştım ancak fark ettim ki yüz yüze eğitim olmadan bu işi halledemeyeceğim. Hafta içi iki gün sabah olacak şekilde kayıt oldum. Sabah eğitime gidip oradan şirket merkezinde çalışmaya geçeceğim. Ayrıca diksiyon eğitimine kaydoldum. O da yüz yüze ve hafta sonları olacak. Eğitim ve denetim işine geçiş yapmayı planladığım için her iki eğitim de kariyerime faydalı olacak olan konular.

Bunun dışında yeni sabah rutinime devam ediyorum. Sabahları spor ve yürüyüş iyi gidiyor. Geçen gün Semih Saygıner'in bir cümlesini aldım ve kulağıma küpe yaptım. "İnsanın en büyük başarısı tembelliğine karşı koymasıdır." Bu ara özellikle sabahları içimden yatıp uyumak gelse de 05:30'da kalkıp, istediğim hayat için mücadele etmemin tam karşılığı bu cümle aslında. Eğer istediklerime ulaşabilirsem tamamen kendi tembelliğimle verdiğim mücadelenin sonucu olacak.

Merhaba geçen hafta düğünde giymek için aldıgım ayakkabıyla 10 saat geçirmememe rağmen ilk defa bukadar rahat ettim. Çok tavsiye ederim..

Stradivarius Platform Topuk Sandalet​

1_org_zoom.jpg

elle'ye bir bakın. ben bu yıl tam altmışlar modeli kalın topuk beyaz bir sandalet aldım taraklı ayaklarıma

X