Popüler Konu Verimli Rutin

merhaba elecda elecda tatilin nasıl geçti? iki çocukla deneyimlerini paylaşır mısın ve önerilern olur mu? bizim de iki çocukla ilk tatilimiz olacak yarın yola çıkıyoruz
Cumartesi döndük tatilden. Oteli beğendim, küçük çocuklu aileler için oldukça iyi bir oteldi. Büyük kızım için de keyifli bir tatil oldu, ancak benim küçük hala huysuz olduğu için eşim ve benim için yorucu oldu. Dün eşim "Çok şükür bu sene de askerliğimiz bitirdik" dedi:)

Selamlar Hanımlar,

Bugün benim için rutinlerime dönme günü. Sabah 05:30'da kalktım ve 08:00'e kadar yaptıklarım şu şekilde:

• Diş fırçalama ve yüz yıkama
  • Nefes egzersizi
  • Meditasyon
  • Limonlu su
  • 10 dk sessizlik zamanı
  • Sabah sayfası
  • Kitap okuma
  • Esneme ve egzersiz
  • Açık havada yürüyüş
  • Kardiyo hareketleri
  • Öğlen kahvaltısı hazırlığı
  • Kuru fırçalama
  • Duş
  • Cilt bakımı, giyinme ve makyaj
  • Bitki çayı ve servis gelene kadar Orhan Veli'nin şiir kitabını okuma

Gün 24 saat ancak benim kendime ayırabileceğim vakit maksimum 3 saat. Kalan zamanım iş, ev, çocuklar, uyku vb. zorunlu aktiviteler ile geçiyor. O zaman her gün 2-3 saat kendime ait olan vakti, kendi amaç ve hedeflerim doğrultusunda geçirmek için gayret etmek çok kıymetli. Çünkü neydi "Kader gayrete aşıktır" ve " Alın yazısını silebilen tek şey alın teridir"

Merhabalar...

elecda elecda erken kalkmanın günü bereketlendirdiğine dair inancım sonsuz. Saat 5.30-6.00 civarında uyandığımda büyük resme ait hedeflerimi derin bir tutku ve titizlikle yerine getirmiş oluyorum ve bu beni inanılmaz dinç, bilinçli, doyum halinde hissettiriyor.

* Son iki haftadır 'İnsanın Anlam Arayışı ' ile 'Ateş Sönene Kadar' kitaplarını bitirdim.

İlki isminden de anlaşılacağı üzere felsefi öğeler içeren bir psikoloji kitabı diyebilirim. Nazilerin 2. Dünya Savaşı’ndaki toplama kamplarında yaşayıp, kurtulmayı başaran yazarın (psikiyatsit) hayatın anlamına dair yaptığı incelemeleri aracılığıyla , kendi yöntemi Logoterapi’nin ilkelerini, bu toplama kamplarındaki deneyimleri eşliğinde anlatıyor.

Alıntılar:

-Yaşamak için bir nedeni olan insan her türlü nasıl’a katlanabilir.
-Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki dünyada, kişinin en kötü şartlarda bile yaşamını sürdürmesine, yaşamında bir anlam olduğu bilgisi kadar etkili bir şekilde yardımcı olan başka hiçbir şey yoktur.

Ateş Sönene Kadar ise içerisinde birçok öykünün yer aldığı , sözün ustalıkla ancak süssüz kullanıldığı bizden bi kitap . Keyifle okunabilir.

* Her gün bir saat 3 hanımla Kur an çalışıyoruz. (insanın günlük 1 saat dahi olsa düzenli ve istikrarlı çalışmasının nasıl büyük bir gelişim sağladığına şahit oluyorum.)

* Akşamları kafam dağılsın diye örgü yapıyorum :) lif örüyorum.

Selamlar Hanımlar,

Konu başlıkları kapsamında mevcut durum değerlendirmesi yapmak istiyorum.

Sağlıklı Yaşam
Beslenme öğlen kahvaltı ve akşam yemeği olarak devam ediyor. İlk öğünümü 12:00'de yapıyorum. Son öğünü ise 18:30-19:30 arası bitirmiş oluyorum. İlk öğünümde d vitamini ve omega-3 takviyesi alıyorum. Bu takviyelere ilave olarak, ödemi çözmesi için dün itibariyle bromelain takviyesine başladım. Spor olarak sabah egzersizi ve sonrasında 20-25 dk açık havada yürüyüş olarak devam ediyorum.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik
Bu ara en çok zorlandığım konu bu. İpek 5 yaşına geldi ve bitmek bilmeyen kaprislerden yıldım. Artık tahammülsüzleştiğimin de farkındayım. Ela bu yaşa geldiğinde kafasını toplamıştı ama bu kızım hala tam gaz devam :işsiz:Dün akşam stickerı yanlış yere yapıştırdım diye 40 dakikaya yakın ağladı. Yoruldum, sıkıldım ve bunaldım. Artık bu saçmalık bitsin ve insan gibi yaşayalım istiyorum.

Ela ile işler yolunda. Yaz tatilinde sitenin keyfini çıkarıyor. 4'lü bir arkadaş grubu var. Sürekli bahçedeler. Benim çocukluğum gibi dışarıda rahatça oynayabiliyor olmasından çok memnunum. Eylül itibariyle piyanoya devam edecek. Flamenco öğrenmek istediğini söyledi. Deneme dersine götüreceğim. Eğer devam etmek isterse bir planlama yaparım. Dengeli bir zaman yönetimi ile orta okula devam etsin istiyorum. Hobilerine vakit ayırsın, kitap okusun, tiyatroya gitsin, arkadaşları ile sosyalleşsin, spor yapsın ve derslerine düzenli çalışsın.

Düzenli ve Sade Bir Ev
Halıları yıkamaya vermiştim. Gelmesini bekliyorum. Halı olmayınca ev gözüme derli toplu gözükmüyor. Çocuklara kıyafetlerini çamaşırlar kurutmadan çıkınca sepetle vermeye başladım. Kendileri asıp yerleştiriyorlar. Oda toplama işinden de çıktım. Akşamları yatmadan topluyorlar.

İyi Görünmek
Tarzım oturdu, alışveriş ihtiyacım da kalmadı. Şu an görüntümden memnunum. Lazer devam ediyor.

Verimli İş Hayatı
İş hayatımda değişiklik olabilir. İş yerinde çok sıkıntı yaşadığım biri pazartesi günü işten çıkarıldı. Şu an çalıştığım yer daha iyiye doğru gidebilir. Ama başka bir yer ile bir iş görüşmesi yapacağım. Şartlarda anlaşırsak iş değişikliği düşünebilirim. Hayırlısı diyelim. Bu cumartesi diksiyon eğitimine başlıyorum. Bu sene sunum ve hitabet konusunda kendimi geliştirme hedefim vardı. İlk adımı atıyorum bakalım.

Para Yönetimi
Temmuz zammı %34 olarak belirlendi ve dün maaş zamlı yattı. Yıl sonuna kadar borcu harcı toparlamayı istiyorum. Sonrasında amacım yurt dışı seyahatler için birikim yapmak olacak

Selamlar Hanımlar,

Sabah rutinlerimde aksatmadan 3. günü de tamamlamış bulunuyorum. Umarım ay sonuna kadar her sabah devam ettirebilirim. Hafta sonları sabah rutinimi gerçekleştirdikten sonra roman okumaya karar verdim. Hafta içi sabahları hep kişisel gelişim kitapları üzerinden devam ediyorum. Edebiyat kısmının eksik kaldığını hissediyorum. O eksiği hafta sonu tamamlamaya niyet ettim.

Bir de kendime konu bazlı defterler satın almaya ve öğrendiklerimi o defterlerde muhafaza etmeye karar verdim. Defter tutmayı planladığım konular şu şekilde:
  • Annelik
  • Minimalizm
  • İyi fikirler (İş ve Hayat)
Ağustos ayının ikinci yarısı evden çalışacağım. Bu süreçte yolda geçen 2 saatimi okuduğum kitapları gözden geçirme ve defter tutma tutma için kullanmayı planlıyorum. Ebeveynlik ile ilgili okuduğum kitapların üzerinden geçerek ilgili deftere notlar almayı planlıyorum. Daha önceden okuduğum ama aklımda kalmamış önerilere denk gelebilirim. İpek'e rağmen bu annelik işinin hakkını vereceğim:)

Aynı zamanda pazartesi-çarşamba 10:00-12:00 saatleri arasında on parmak klavye eğitimine gideceğim. Hazır evdeyken bu kurs süreci de aradan çıkmış olur.

Ayrıca yarın Tunalı tarafında çalışacağım. Penguen kitap evi diye bir yer açılmış. Gidip bir bakayım istiyorum. Bu ara Sinan Canan'nın hem kendisi hem kitapları çok karşıma çıkıyor. Belki de kendisini okuma zamanım gelmiştir. İncelemeyi düşündüğüm diğer kitaplar şunlar:

• Huzursuzluğu Kitabı
  • İnsanın Fabrika Ayarları
  • Dağınık Zihinler
  • Çocuklarınıza Tutunun

Bir minik öykü:

Herkesten ve her şeyden uzaklaşmak istiyordu; umutları bulut, yüreği yorgun kadın. Aslında gitmek için somut bir sebebi yoktu ancak kalmak onu her gün daha derinden yaralıyordu.​

Sabahları erkenden yola çıkıp, sepetindeki çiçeklerle mutluluk ve umut dağıtıyordu. Karşılığındaysa tek bir beklentisi vardı, sıradan bir tebessüm. Hislerini ilerleyen yaşına rağmen tam olarak ifade edemiyordu. Yıllarca bastırılırmış ve örselenmişti. Hem zaten kendine ait olan hiçbir şeyden memnun değildi ki… O yüzden gitse de birdi kalsa da. Pır pır eden yüreği de durmadan koşan zihni de onunla olacaktı her daim
E bu yaştan sonra değişmek de mümkün görünmüyordu.​

Dizlerinin titremesi bir yana sesi de iyiden iyiye çıkmaz olmuştu. Olsundu, bu yaşta hem de bunca dertle başka ne beklenebilirdi ki… Tek çaresi vardı kendince, sessizce o günü beklemek.​

Sahıhuban ...

Merhaba, genel olarak yapılacaklar listem hep aksıyor.. Hiç bir kararımı, rutin olarak uygulayamıyorum ve yapamıyorum...
Ve genel olarak yorgun ve uyku halinde geçiyorum..
Kan testi yaptırdım D vitamini verdi dr. Bir takım hastalıklar nüksetmeye başladı yavaş yavaş...
Ve bunlarda yaşam enerjimi düşürüyor.. Bu durumdan biraönce çıkmayı temenni ediyorum

Merhaba, genel olarak yapılacaklar listem hep aksıyor.. Hiç bir kararımı, rutin olarak uygulayamıyorum ve yapamıyorum...
Ve genel olarak yorgun ve uyku halinde geçiyorum..
Kan testi yaptırdım D vitamini verdi dr. Bir takım hastalıklar nüksetmeye başladı yavaş yavaş...
Ve bunlarda yaşam enerjimi düşürüyor.. Bu durumdan biraönce çıkmayı temenni ediyorum
Çok geçmiş olsun, en kısa zamanda iyileşmeni diliyorum. :KK200:

Selamlar Hanımlar,

Bugün benim için bir starbucks çalışma günü:) Hangarda işler karışık olduğu için bugün evden çalışsan olur mu dediler, canıma minnet dedim. Ama evde temizlik olduğu için İpek'i kreşe bırakıp, buraya geldim. Kimse bölmeden yaklaşık 2 saat çalıştım ve bir selam vereyim dedim.

Cuma akşamı 3 yakın arkadaşımla buluştuk. Arkadaşlarımdan biri klinik psikolog. Ona İpek ile yaşadığımız durumdan bahsettim. Kreşten sırayla tüm arkadaşları ayrılıyor, yeni bir okula başlayacak, kontrol alanını kaybediyor ve bu nedenle sizin davranışlarınızı kontrol etmeye çalışıyor, yapamayınca da hırçınlaşıyor dedi. Sakin kalıp, mümkün mertebe baş başa geçirdiğim vakti arttırmamı söyledi. Bu haftadan itibaren ay sonuna kadar hafta içi bir günü kızımla baş başa geçirmeye karar verdim. Perşembe günü sinema ve oyun alanına gideceğiz. Önümüzdeki hafta da kitapçıya götürürüm diye düşünüyorum. Ela da dün ani bir kararla Eskişehir'e babaannenin yanına kalmaya gitti.

Cumartesi günü diksiyon kursuna başladım. Beklediğimden çok daha eğlenceli ve farkındalığımı arttıran bir eğitim oldu. 5 hafta sürecek. Çok keyif aldım. Her gün düzenli yapmamız gereken çalışmalar var. Onları günlük rutinime ekleyeceğim.

Selamlar Hanımlar,

Bugün benim için bir starbucks çalışma günü:) Hangarda işler karışık olduğu için bugün evden çalışsan olur mu dediler, canıma minnet dedim. Ama evde temizlik olduğu için İpek'i kreşe bırakıp, buraya geldim. Kimse bölmeden yaklaşık 2 saat çalıştım ve bir selam vereyim dedim.

Cuma akşamı 3 yakın arkadaşımla buluştuk. Arkadaşlarımdan biri klinik psikolog. Ona İpek ile yaşadığımız durumdan bahsettim. Kreşten sırayla tüm arkadaşları ayrılıyor, yeni bir okula başlayacak, kontrol alanını kaybediyor ve bu nedenle sizin davranışlarınızı kontrol etmeye çalışıyor, yapamayınca da hırçınlaşıyor dedi. Sakin kalıp, mümkün mertebe baş başa geçirdiğim vakti arttırmamı söyledi. Bu haftadan itibaren ay sonuna kadar hafta içi bir günü kızımla baş başa geçirmeye karar verdim. Perşembe günü sinema ve oyun alanına gideceğiz. Önümüzdeki hafta da kitapçıya götürürüm diye düşünüyorum. Ela da dün ani bir kararla Eskişehir'e babaannenin yanına kalmaya gitti.

Cumartesi günü diksiyon kursuna başladım. Beklediğimden çok daha eğlenceli ve farkındalığımı arttıran bir eğitim oldu. 5 hafta sürecek. Çok keyif aldım. Her gün düzenli yapmamız gereken çalışmalar var. Onları günlük rutinime ekleyeceğim.
diksiyon kursunu kimden alıyosun? tecrübelerini heyecanla bekliyorum. zira benim de 5 yıllık hedeflerimden biri diksiyon kursu almak

Merhabalar...

Bugün itibariyle 2hafta sürecek yaz okuluna başladı oğlum. Yaylada yalnızlıktan ekran ' a sarmıştı, baktım olacağı yok, okul öncesi biraz eğlenceli vakit geçirsin istedim. Okul fotoğraf atıyor, şu an gayet keyifli görünüyor. Akşama haberleri alırım :)

Yayladan evimize dönünce, cumartesi temizlik yapıldı. Dip köşe cam kapı , içime sinen bir temizlik oldu .

Diyetisyen danışmanlığı aldım bu hafta, onun eşliğinde farklı bir diyete başladım. İki öğün besleniyorum ancak yulaf, keten tohumu, yeşil çay gibi gibi ürünlerle. ( normalde yumurta söğüş akşam kurubaklagil et tavuk balık şeklinde besleniyordum kendim) Kurban bayramı tatili ile 2,5 kg aldım. Yeniden ideal kiloma dönüp, korumak istiyorum . koruma dönemi için tercih ettim diyetisyen danışmanlığını :) öncesini halledebiliyorum :

X