Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar Hanımlar,

Telefonuma 3 tane uygulama indirdim. Henüz satın almadım ama inceleme aşamasındayım. Sizin de ilginizi çekebilir diye paylaşmak istedim.

1. Parenwiser: Özgür Bolat'ın geliştirdiği bir uygulama. Kendisinin anne baba okuluna katılım sağlamak istiyordum ancak program saatleri uygun olmamıştı. Bu uygulamaya tüm modüller yüklenmiş, istediğiniz zaman dinleyebiliyorsunuz. Şu an ömür buyu sınırsız üyelik diye bir secenek var. Alıp, yolda dinleyebilirim diye düşünüyorum.

2. Monay: Bu da Özlem Denizmen aracılığı ile gördüğüm bir uygulama. sanırım geliştirilmesi kısmında destek vermiş. Hedefler doğrultusunda bütçe yönetimi ile ilgili. Yıl sonuna kadar bütçem oldukça karışık ama denemeler yapabilirim diye düşünüyorum.

3. Uppy: Bu da çocuklar için güvenli ekran uygulaması. Telefona veya tablete yüklendiğinde diğer uygulamalara ulaşamıyor. İçeriği kontrollü ve güvenliymiş.

Kullanmaktan memnun olduğunuz uygulamaları paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Günaydınlar ...

Storytel ' den Nermin Yıldırım ın 'Dokunma' kitabını dinliyorum bu hafta; günlük 1-1,5 saatlik hedefimi iş yerinde basit işler yaparken gerçekleştiriyorum. Genelde haftada bir kitap dinliyorum, az sayfalı ise iki. Kalemini sevdim Nermin hanımın, benzetmeleri- çağrışımları çok yerinde ve kaliteli. Ancak ben biraz daha ümitli şeyler okumak istiyorum bu öyküden sonra.

Çalınınan Dİkkat' kitabı bu ayki tahlil kitabımız. Cumartesi tahlili var, sanatçı rolüne girip, bir sayfalık pasaj yazdım kendi cümlelerimle, yarın için heyecanlıyım.

Nitelikli beslenme ise gayet güzel ilerliyor, dün akşam yeterli yemek olmadığı için biraz şaşırmış olabilirim ancak direksiyonu yine yola çevirdim bu sabah .

Beslenme ile bana iyi gelenlerden bahsetmek istedim:

• Sabah sirkeli su içmek,
  • 9.30 da sade Türk kahvesi / filtre kahve içmek,
-11.00 de kahvaltı yapmak,
-14.00-16.00 kuru kayısı/kefir
-maden suyu içmek
-magnezyum ve d vitamini almak
-Akşam protein ağırlıklı beslenmek
-gün içerisinde yeşil/beyaz/kiraz saplı çay içmek
-3 lt su içmek

açıkçası bende sizinle aynı durumdayım. 1,5 saatte ne güzel seyahat videoları izlenir, kitap okunur, söyleşi dinlenir.
gına geldi, asmr videosu izlemekten, kutu açılımlarından, ev düzenleme tırnak vurmacalı, nusret havasında afilli yemek tarifi videolarından.
Valla şahsen ben ne temizlik yaparken, ne mutfakta yemek yaparken öyle havalı iş yapabiliyorum !.
Bu işte bir terslik var :işsiz:
sonra boşa geçen vakte üzülüyorum. zaman kaybı.

Onlar kazanırken, biz kaybediyoruz.

açıkçası bende sizinle aynı durumdayım. 1,5 saatte ne güzel seyahat videoları izlenir, kitap okunur, söyleşi dinlenir.
gına geldi, asmr videosu izlemekten, kutu açılımlarından, ev düzenleme tırnak vurmacalı, nusret havasında afilli yemek tarifi videolarından.
Valla şahsen ben ne temizlik yaparken, ne mutfakta yemek yaparken öyle havalı iş yapabiliyorum !.
Bu işte bir terslik var :işsiz:
sonra boşa geçen vakte üzülüyorum. zaman kaybı.

Onlar kazanırken, biz kaybediyoruz.
merhaba ne durumdasınız şimdi

Merhabalar,

Öncelikle kendinize özel ne yapmak istiyorsunuz? Bunları neden yapmak istiyorsunuz? Enerjinizi yükselten ve size iyi gelen şeyler neler? Ayrıca enerjinizi düşüren şeyle neler? Bir kalem kağıt alıp, bunları hakikaten üzerine düşünüp listelemeniz gerek. Ardından size iyi gelen ve yapmak istediğini şeyleri gün planına nasıl oturtabilirsiniz buna bakmak lazım.

Kendimden örnek verecek olursam, uzun zamandır günlük olarak yürüyüş yapmak istiyorum. Önce öğle aralarına koydum ve bir süre denedim. Değişen hava koşulları, iş ayakkabıları ile uzun süre yürüyememe, iş kıyafetleri ile terleme gibi durumlardan kaynaklı vazgeçtim. Sonra akşam iş çıkışı yürümeye çalıştım. O da işten çıkış saatim gecikince ve akşam yemeği hazırlığı nedeniyle sekteye uğradı. Şimdi sabah 06:30-07:00 arası site içinde yürümeye başladım. Şu an iyi gidiyor ancak kışın yapabilir miyim bilmiyorum.

Özetle demek istediğim şey, yapmak istediğimiz şeyi belirledikten sonra deneme yapmak, olmuyorsa planı değiştirmek ama yapmayı istediğimiz aktiviteden vaz geçmemek gerek.
doktora yapıyorum, makale yazmam gerekiyor öncelikli işim bu, bunun dışında her gün kitap okumak istiyorum: kişisel gelişim-ebeveyn kitapları ve roman. ayrıca gobek egzersizi yapmak istiyorum günde 10 dk. bunların yerine saatlerce alışveriş sitelerine geziniyorum veya youtubedan bir şeyler izliyorum gereksiz.
önceden bambaşka sohbetler tarzı söyleşiler izlerdim onlar bile daha iyiydi, şimdi öyle şeyler izleyemem ders çalışayım dedikçe alışveriş sitesi maruziyetim artıyor.
bir de sabah saatlerinde günün en verimli saatlerinde su aralar 2-3 saat boşluğum var ki makale yazabileyim, ama her gün aynı yerde ebeleniyorum. iş bende bitiyor farkındayım ama neden her gün aynısı oluyor bilmiyorum. ilerlemeyi bırakın her geçen gün boş geçen sürem artıyor.
mesela bir yazı yetiştirmem lazım, ohoo daha çok zaman var genişliğine düşünüyorum ta ki son güne kadar, sonra da stres sıkıntı. bazen gece uykusuz kalıp yetişiyor bazen yetişmiyor. bu durum kariyerimi etkiliyor tabi ki. kitap okumak da ufkumu açıyordu ve egzersiz yapıp göbek bölgemi eritmek istiyorum hem de çok değil 10dk.
Ayrıca böyle bir motivasyon sayfasına bunları yazmanın hiç hoşuma gitmediğini belirtmek isterim. sürekli mıymıy söylenip enerji düşüren taraf değil de başardıklarımı yazan taraf olmak istiyorum.

doktora yapıyorum, makale yazmam gerekiyor öncelikli işim bu, bunun dışında her gün kitap okumak istiyorum: kişisel gelişim-ebeveyn kitapları ve roman. ayrıca gobek egzersizi yapmak istiyorum günde 10 dk. bunların yerine saatlerce alışveriş sitelerine geziniyorum veya youtubedan bir şeyler izliyorum gereksiz.
önceden bambaşka sohbetler tarzı söyleşiler izlerdim onlar bile daha iyiydi, şimdi öyle şeyler izleyemem ders çalışayım dedikçe alışveriş sitesi maruziyetim artıyor.
bir de sabah saatlerinde günün en verimli saatlerinde su aralar 2-3 saat boşluğum var ki makale yazabileyim, ama her gün aynı yerde ebeleniyorum. iş bende bitiyor farkındayım ama neden her gün aynısı oluyor bilmiyorum. ilerlemeyi bırakın her geçen gün boş geçen sürem artıyor.
mesela bir yazı yetiştirmem lazım, ohoo daha çok zaman var genişliğine düşünüyorum ta ki son güne kadar, sonra da stres sıkıntı. bazen gece uykusuz kalıp yetişiyor bazen yetişmiyor. bu durum kariyerimi etkiliyor tabi ki. kitap okumak da ufkumu açıyordu ve egzersiz yapıp göbek bölgemi eritmek istiyorum hem de çok değil 10dk.
Ayrıca böyle bir motivasyon sayfasına bunları yazmanın hiç hoşuma gitmediğini belirtmek isterim. sürekli mıymıy söylenip enerji düşüren taraf değil de başardıklarımı yazan taraf olmak istiyorum.
Yazdıklarınızı kendim yazdım sandım bir an, o kadar iyi anlıyorum ki, bağımlılık dongusunden çıkmak çok çok zor. Ama hayat kısa ve zaman hızlı geçiyor. Boşa geçecek saatlerimiz yok maalesef, bir şekilde düzene girmek gerekiyor

Bu aralar benim de üzerimde negatif bir enerji var nedense.
Ruhen yorgunum.
Napsam da atsam bunu üzerimden? Diye düşünüyorum.
Sekine duasını okumanızı öneririm. Ayrıca keyif alacağınız şeyler yapsanız, sevdiğiniz kişilerle gorusseniz, belki sürekli calisiyorsaniz küçük.bir tatil hava değişimi iyi gelebilir, maddi durumunuz uygunsa.tura katılıp yeni maceralara atilabilirsiniz

Sekine duasını okumanızı öneririm. Ayrıca keyif alacağınız şeyler yapsanız, sevdiğiniz kişilerle gorusseniz, belki sürekli calisiyorsaniz küçük.bir tatil hava değişimi iyi gelebilir, maddi durumunuz uygunsa.tura katılıp yeni maceralara atilabilirsiniz
Sürekli çalışıyorum bu doğru.
Bayrama birleştirdiğim bir hafta izin yetmedi.
Bir de bu aralar okulda üst üste can sıkıcı olay ve durumlar oldu.
Duayı okuyacağım tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Dua etmeyi severim.

Günaydınlar ...

* Diyetin ilk haftasını tamamladım. Liste bana uygun değildi asla. Ama bi şans vermek istemiştim , tahmin ettiğim gibi zorlayıcıydı. Bugünkü görüşmemde normal yumurta peynir zeytin usulü liste talep edeceğim.
Adet dönemim ancak maalesef regl olamadım yine. Bunun şişkinliğine rağmen 2kg gitti.
Yeme atağım şaha kalkmış vaziyette iki gündür.

* Hafta sonu kitap kulübü buluşmamız vardı; yine keyifli dolu dolu, girdiğimden farklı düşüncelerle çıktığım bir tahlildi.

* Bu hafta sonu çalışmadığım için evde bol bol vakit geçirdik ailece. Hava aşırı sıcak olduğundan dışarı çıkmak imkansızdı. Oğlumla havuza çıktık, kah yatak odasında kah oturma odasında kah mutfakta uzandık, takıldık :)

* Sonunda dergi çıkarılacak bir 'çocuk edebiyatı eğitimine kaydoldum, Eylülde başlıyor. Çok heyecanlıyım, o vakte kadar okumalarımı hızlandırdım. ve yazmalarımı da : günlük yazıyorum..

inciitanesi inciitanesi ne önerdiğim "Prokrastineyşın" kitabını size de tavsiye ederim. Kitapta bahsedilen yerleşmiş erteleme alışkanlığı ile mücadele yöntemlerinin sizin için faydalı olacağını düşünüyorum.

Selamlar Hanımlar,

İşyerinde yaşanan yoğunluk ve ekstra bir takım durumlarda olayı buraya vakit ayıramadım. Şimdi 10 dakika vaktim varken bir uğramak istedim. Diksiyon kursu keyifli ve eğlenceli geçiyor. Her gün egzersiz ve ödevler var. Ödevleri günlük planda uygun bir yere oturtamadığım için, sabah rutinime ekledim. Sabah sayfasını yazdıktan sonra günlük ödevimi yapıyorum. Ardından kitap okumaya geçiyorum. Sinan Canan'ın "İFA-İnsanın Fabrika Ayarları" kitabına başladım. Oldukça akıcı ve zihin açıcı bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Sipariş verdiğim defterler geldi. Her birini doldurmak için sabırsızlanıyorum. Evden çalışma dönemim biraz aksayacak gibi görünüyor. Ancak başladığı zaman defterlerim ile ilgili çalışmaya başlayacağım.

merhaba, yapacağım çalışmalar için excel ve istatistik öğrenmem gerekecek, tavsiye edeceğiniz online kurs veya kitap var mı? nasıl kolay öğrenebilirim?
Eğer kamu/üniversite çalışanıysanız uzaktan eğitim kapısında ileri Excel eğitimi var.
Başka pek çok eğitim de var ilgilenenlere duyurulur 😊

Selamlar Hanımlar,

Birkaç gündür gelemedim. Kısa bir özet geçeyim.

Cuma günü eşimle işten aldık ve avm'ye gittik. Eşime çalıştığı kurum kıyafet çeki vermiş. İhtiyaçlarını aldı, bana da bir üst, bir de çanta aldık. Makyaj malzemesi eksiklerim vardı. Onları tamamladım. Ayrıca iş nedeniyle çıktığım iki üç günlük seyahatlerde kullanmak amacıyla pilot çantası adı verilen valizlerden aldım. Arka kısmı kıyafet, ön kısmı laptop koymak için tasarlanmış, güzel bir ürün. Avm'de işimiz bitince sosyal medyadan takip ettiğim bir diyetisyen ile ön görüşme yaptım. Süreç diyet ve bazı yağ yakma cihazlarının birlikte kullanımı ile ilerliyor. Başlamaya karar verdim. Yarın ilk seansım var.

Cumartesi günü diksiyon eğitimim vardı. Üçüncü dersi yaptık. Bu üç haftada gerçekten çok fazla şey öğrendim. Bu hafta hocamızın eşi de kısa bir sunum yapmak amacıyla aramıza katıldı. Koçluk hizmeti veriyormuş. Kilo alıp verme durumu ile ilgili belki kendisinden danışmanlık almayı düşünebilirim. Diyetten sonra istediğim kiloya inerim ancak daha önce defalarca tecrübe ettiğim gibi koruma kısmında güçlük çekerek tekrar kilo almam çok olası. Belki bu konudaki iç sınırlarımı düzenleme konusunda yardımcı olabilir.

Dün ise uzun bir pazar kahvaltısından sonra, haftalık yemekleri hazırlamak için mutfağa girdim. Biber dolması, barbunya ve yoğurtlu kabak tarator yaptım. Buzdolabını da düzenledim. Eksikleri not aldım. Bugün temizlikçi abla gelecek. Haftalık genel temizlik, çamaşır ve ütü işlerini halledecek. Sanal market siparişi verdim. Abla yerleştirir. Yemekler bizi çarşamba dahil götürür. Perşembe kahvaltı yapıyoruz. Cuma da buzluktan köfte ve makarna günü zaten.

Küçüklükten alıştığım ve kızlarıma da uyguladığım Pazar günü banyosu işinin bana baya sıkıntı yarattığını fark ettim. Gün içerisinde girmiyorlar, akşam yemekten sonra da sıkışıyorum. Bu nedenle kızların hafta sonu banyo işini cumartesiye kaydırdım.

İş konusunda bir transfer teklifi aldım. Yarın diğer şirketin Genel Müdürü ile bir görüşme yapacağım. Sonrasında mevcut işimin avantaj ve dezavantajları ile, teklif edilen işin şartları üzerine düşüneceğim ve bir karar vereceğim. Bugün sabah işe gelirken dinlediğim Doğan Cüceloğlu'nun Savaşcı kitabında "Savaçcı bir karar vermeden önce tüm detayları gözden geçirerek, karar verir ve verdiği kararların sorumluluğunu alır" diyordu. Öyle yapacağım.

Hepinize verimli bir hafta diliyorum.

Sevgiler :KK200:

X