Popüler Konu Verimli Rutin

Merhaba,
Gece yarısı kütüphanesi kitabı yazarı Matt Haig’ın “İnsanlar” kitabını dinledim storytelde. Başta pek sarmadı, ne anlatıyor ki diye düşündüm, hatta bıraksam mı dedim ama iyiki dinlemeye devam etmişim, özellikle son kısmını çok sevdim, tavsiyemdir.
Şimdiden hepinizin bayramını tebrik ederim.
Sağlıcakla kalın

Merhaba.
Lgs açıklandı. Kızımın bir yanlışı var fenden.
1.030.195 öğrenci girmiş. 562 si tam puan almış. Görüldüğü üzere çok belirleyici, kaliteli(!) bir sonuçla karşı karşıyayız. Hayırlısı olsun artık yapacak birşey yok. Okul araştırma, bol video izleme, rehberlik öğretmeni bulma ve danışma sürecine girdik. Kızım daha ne olmak istediğine karar ver(e)mediğinden de zorlaşıyor haliyle seçim süreci. Bana bu konuda yardımcı olabilecek birisi varsa özelden konuşmak isterim.

nasılsınız, tercihler konusunda karar verdiniz mi

nasılsınız, tercihler konusunda karar verdiniz mi
İyiyim , teşekkür ederim. Siz nasılsınız? Bildirim gelmeyince mesajı da göremedim.

Kızım Kabataş istiyordu ancak ta puanları, 1 boşları ya da katsayısı düşük olan derslerin bir yanlışlarını düşününce kazanması zor görünüyor. Hayırlısı
Okullar hakkında araştırma yapıyoruz epeydir. Mümkünse o okulun öğretmeni ve ya öğrencisine ulaşıp sorularımızı soruyoruz. İstanbul ağırlıklı düşünüyoruz.
Pazar Tübitak fen lisesi sınavına girecek inşallah. Onda bakalım ne yapabilecek...
İstanbul a gelip tercih öncesi okulları gezsek iyi olur gibi. Bakalım...karışığız

Selamlar Hanımlar,

Bu hafta ilk defa Ela'yı tüm gün evde yalnız bıraktık. Biz yokken ocak ve bıçak kullanmasını istemiyoruz. Bu nedenle yiyecekleri airfry'da ısıtmasının iyi olacağını düşündük. Salı akşamı eşim Ela'ya Airfry dersi verdi. Çarşamba sabah tost hazırlayıp bıraktım. Kalkıp tostunu yapıp kahvaltısını yapmış. Öğleden sonra da airfry'da yemeğini ısıtıp yemiş. Biraz ödev yapmış, biraz tablet oynamış. Ben 17:00'de eve geldiğimde ev de kızım da sağlamdı çok şükür:)

Ela'yı bütün gün evde yalnız bırakma konusunda eşim bana göre daha tedirgindi. Ancak beraber gördük ki gerekli tedbirleri alıp, çocuğa kendi sorumluluğunu alabilmesi için fırsat verdiğimizde çocuk gelişiyor. Vakti geldiğinde çocuğun önünden çekilebilmek, içimizdeki tüm korkuya rağmen ilerlemesine fırsat vermek çok kıymetli.

Bizim çocukluğumuzda değil ama günümüzde çocuklar hayatları konusunda yeterince sorumluluk almıyor diye düşünüyorum. Her şeye anne babalar karar veriyor ve her şeyi anne babalar yapıyor. Çocuk kendi hayatını tribünden izliyor. Aman zorlanmasın aman incinmesin derken en ufak sıkıntıda duygusal yıkıma uğrayan, dayanıklılığı ve sorumluluk algısı olmayan bir nesil yetişiyor.

Ben kendi hayatının direksiyonu kendisinde olan, kendi tercihlerini yapan ve tercihlerinin sonuçlarının sorumluluğunu alan iki kadın yetiştirmek istiyorum. Bu nedenle elimden geldiğince kendi hayatları ile ilgili küçük büyük tüm konularda karar almalarını ve kararlarının sonuçlarını yaşamalarını sağlayacağım. Onların sorumluluklarında olan işleri yapmayacağım ve onları korumak amaçlı gelişmelerini engellemeyeceğim.

Çocuklara sorumluluk vermek ve tedbirleri alıp onlara güvenmek konusuna kesinlikle katılıyorum. Böyle bir anne oldum ve genelde "yapamaz, yaşı küçük" denilen olaylardan çocuklarımın güçlü çıktığı görüyorum.
Haa, bu arada "rahat anne"(!) diye etiketlenmeyi de umursamıyorum. Kim ne düşünürse keyfi bilir. Sebebi de, kızımı bu yaşta nasıl şehir dışına okumaya gönderirmişim.

Size dünden güzel bir dost göndereyim de havamız değişsin.

Eklentiler

• 20230706_194713.jpg
    79,9 KB · Görüntüleme: 130
“Yapamaz, yaşı küçük” cümlesini 2 gün önce kayınvalidemden bol bol duyduk biz de:)

Sen üniversite itibariyle ben de çalışma hayatından kaynaklı olarak “Aman ayağına taş değmesin” diye büyütülen yeni nesili gözlemleme fırsatına sahibiz. Benim gördüklerim hiç iç açıcı değil maalesef.

İnsiyatif almaktan ve karar vermekten kaçınma her şeyi danışma, hep başkalarının sorunları çözmesini bekleme

Bu arada İpek’in gittiği kreşte de var bir kaplumbağa. Adını kıtkı koymuşlar:)

Yaaa eşim "bu kadın yine coştu" bakışı atmasaydı eve getirecektim bu güzelliği Bir de doğada olan kaplumbağalarda genelde kene olur. Bunda da vardı küçük birşey. Ondan da özgür bıraktım "kıtkı"yı

Bir köşe yazısında diyordu ki
Yeni nesil 3T çocuğu.
Test Tost Televizyon ( tabi şimdilerde internet)
Ben bu nesile "ver yiyeyim, ört yatayım" nesli diyorum.

Yaa çok tatlıı kaç yaşında gönderdiniz ki merak ettim. Mesela ben lisede çok rahat gönderirim çünkü.orta okul kısmını hiç düşünmedim ama

Yaa çok tatlıı kaç yaşında gönderdiniz ki merak ettim. Mesela ben lisede çok rahat gönderirim çünkü.orta okul kısmını hiç düşünmedim ama
Lisede göndereceğiz inşallah. 8 i bitirdi kızım. LGS ye girdi. Okul seçimi süreci var.

Selamlar Hanımlar,

Bu sabah yeni bir rutin denemesi yaptım. İzlediğim adımlar şu şekilde oldu:
  • 05:30 Kalkış
  • 05:30-06:00 Nefes Egzersizi-Meditasyon-Su
  • 06:00-06:30 Sabah Sayfası Yazma ve Kitap Okuma
  • 06:30-07:00 Dışarıda Yürüyüş
  • 07:00-07:30 Evde Egzersiz ve Duş
  • 07:30-08:15 Hazırlanma ve Evden Çıkış
  • 08:15-09:15 Storytel Kitap Dinleme
  • 09:15-10:00 ToDo'daki Kişisel İşleri Halletme ve Gün Planı
  • 10:00-12:00 Çalışma
  • 12:00-13:00 Kahvaltı ve Öğle Arası
Akşam iş çıkışı yaptığım yürüyüş ve yatmadan önce yaptığım duş işlerini sabaha aldım. Bir süre böyle deneyeceğim ve hangisinin bana daha uygun olduğuna karar vereceğim. Ancak kendimle ilgili yapmak istediğim tüm işleri sabahtan halletmek daha verimli olacak gibi görünüyor.

Yavuz Yörükoğlu'nun kitabını okumuştum. Onda belirli bir sabah rutini var. Öncelikle nefes egzersizi ardından esneme hareketleri, sabah egzersizi kapsamında 10 hareket ve ardından 20 dakikalık yürüyüş şeklinde tanımlanmış. Bu programa uymaya ve programda belirtilen hareketleri yapmaya çalışacağım.

Bu arada 24 Temmuz haftası herşey dahil bir çocuk dostu otele gideceğiz. Çocukla otel tatilinde günlük rutini nasıl planlıyorsunuz? Mesela sabah 10:00'da uyansak, kahvaltıya git gel derken 11:30'u buluyor. O saatte çocukları güneşin alnında denize sokmak istemiyorum ama bu sefer de öğle sıcağı geçene kadar nasıl oyalayacağımı bilemiyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz?

Ben otel tatilinde 8gibi kalkmayı tercih ediyorum 9 da kahvaltı bitmiş oluyor
O sırada denize gitmeyi seviyorum denizden gel duş al öğle yemeği saati geliyor ordan sonrada havuza giriyoruz akşam yemeğine kadar tekrar duş al yemek ye sonrasında sahilde yürüyüş
Yoruluyorlar zaten sonra uyku saati

Ben sabah erken kalktığım için en gölge yerden şezlong kapıyorum önce otele göre mini club, havuz ve deniz üçgeninde en stratejik gölge noktayı belirliyorumm eğer otel büyükse 2 şezlong bir yerden tek şezlong bir yerden tutuyorum rahat oluyor. Ben kendim 7 den 9 a kadar denize giriyorum, kitap okuyorum tek başuma takılıyorum . 9 gibi uyanıyor eşim ve kızım deniz kıyafetlerimizi giyip kahvaltıya gidiyoruz.10 gibi kahvaltı bitiyor oradan hemen denize.Genelde 11 gibi denizden çıkıp biraz havuz oluyor. Saat 12 ye doğru mibi club a gidiyoruz. Bizim kız bu yıl 4 olduğu için biz nöbetleşe eşimle yanında duruyorduk önceki senelerde. Bu yıl gitsek onu bırakırdıkiçeri bzi eşimle takılırdık güzel olurdu. 3.30 e kadar olan zamanı mini club ve atıştırmalık kısmı ile geçiriyoruz genelde. Sonra yine deniz havuz. Akşamda ben onlardan 20 dakika önce odaya gidiyorum duş alıp giyiniyorum. Onlar gelince eşim kızı yıkayıp bana veriyor ben onu giydirirken eşim hazırlanıyor. Sonra yemek ve mini disco

Günde 2 defa çocukları duşa sokmak bana çok yorucu geliyor. Ama sabahtan denize gitmeyip uyuduğumuz zaman da tatili boşa harcıyormuşuz gibi hissediyorum. Bilemedim.

Sizin program da güzelmiş. Bakalım benim küçük kids club'a girmeyi kabul edecek mi? Bu arada gittiniz mi Balkanlara?

Selamlar Hanımlar,

Bu sabah dün sabah ile çok benzer bir rutin gerçekleştirdim. Sadece banyo öncesine kuru fırçalama ilave ettim. Sabah 07:30'da kendim ile ilgili tüm işlerimi halletmiş olarak hazırdım. Hafta sonu da aynı programı uygulayayım. Ev ahalisi kalkana kadar kitap okurum diye düşünüyorum.

"Kendin Olma Hakkı" kitabını bitirmek üzereyim. Bu kitaptan sonra Dr. Henry Cloud'un "Sınırlar" adlı kitapları okumaya niyet ediyorum. Ardından Gabor Mate'in "Dağınık Zihinler" ve Johann Hari'nin "Çalınan Dikkat" kitabını okumak istiyorum.

Bu sabah uzun zamandır instagram'da gördüğüm "Mayi Tuz" un sıvı formundan sipariş verdim. Kan tahlillerinde iyotum hep düşük çıkıyor. Belki faydası olur. Bir de tea.co'nun deneme paketi çaylarından sipariş verdim. Değişik bitki çaylarını denemeyi seviyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…