Popüler Konu Verimli Rutin

Merhaba, sonunda eşim ve benim kışlıkları kaldırıp yazlıkları çıkardım . Dolabi genel olarak düzenleyip, hurçlama ve vakumlama ile yerleştirdim. 4 koca poşet Anneme gidecek fazlalıkları ayırdım(Yastık, çarşaf, kıyafet,ayakkkabı vs.Bu arada fazlalıklarımın işe yarar ve kullanılmasına çok mutlu oluyorum. 4 kardeş olunca, ve yeğenler genel olarak ihtiyacı olan içinden secip alıyor.. )
Sırada oglumun dolabı var :)
Haftasonu hep koşuşturma ile geçiyor.
Ama temizlik ve duş sonrası temiz çarşaf yastık ile bütünleşip, birkaç sayfa kitap okumam günün en verimli saatleriydi ..Bu arada Ayfer Tunç'un Kuru Kız kitabını yarıladım. Ama beğenmedim, Ha birşey oldu, olacak diye ilerliyorum :) Neyse ki çok uzun değil :)
Geçen haftadan bu yana istemsizce internette , ve magazada alışveriş yapıyorum :) Bunu da biraz kısıtlamam lazım.

Merhaba en son anneme korkmaz marka mia granit diye geçen şu pilav tencerisini aldım, kendime de alacagım en kısa zamanda. Hem hafif hemde geniş, pilav da harika oluyor trendyolda halen 419 tl

Titatnyum tavalarun kapağı ayrı satılıyor. Bir tane büyük kapak aldım ben. Pilav, makarna yapacağım zaman tavayı kapak ile tencereye çeviriyorum:)

Vayyyy, çok güzel ve ekonomik bir fikir, teşekkürler canım
Aynen ben de öyle kullanıyorum. Hatta tefalin çelik tenceresinin kapağı tam oluyor tavaya direkt onla kullanıyorum.

Merhaba en son anneme korkmaz marka mia granit diye geçen şu pilav tencerisini aldım, kendime de alacagım en kısa zamanda. Hem hafif hemde geniş, pilav da harika oluyor trendyolda halen 419 tl

Eki Görüntüle 3260214
Korkmazın pembesini bir kez almıştım teflonu soyuldu çöpe gitti. Aldıgım seri hatalı mıymış ne.

Ama Tefal preference kesinlikle tavsiye ederim.
10-12 sene önce almıştım hala kullanıyorum.Hatta alınca arkadaşlar çok pahalı eder mi demişti. O zaman 100 gibi bir şeydi fiyatı.

Tabi o seneki üretim ürün kalitesi üretildiği yer etkili mi bilmem.

Belçika'dan yine 12 sene önce tava getirmiştim Tefal hala sağlam.

Ama geçen sene bime gelen aldıgım Tefal tava çoktan soyuldu bile.

Akşam Rutini Yeniden Düzenleme

Bu ara akşam rutinimi yeniden düzenlemeye çalışıyorum. Eski rutinim şu şekildeydi:
  • Akşam yemeği
  • Ailecek evi toplama
  • Kızların uyku rutini
  • Yatmadan önce duş ve cilt bakımı
Duş ve cilt bakımını en sona bıraktığım için, kızların uyku rutinin uzaması durumunda, çok yorgun düştüğüm için üşendiğim çok oluyordu. Bu nedenle ben de rutinimi şu şekilde değiştirmeye karar verdim.
  • Akşam yemeği
  • Ailecek ev toplama
  • Duş ve cilt bakımı
  • Kızların uyku rutini
Bu şekilde benim için daha sürdürülebilir oldu. İradenin sınırlı bir kaynak olduğunu ve gün sonuna halletmem gereken ekstra bir iş koymamam gerektiğini hatırlamış oldum. Rutinimdeki bu zaman değişikliğinden sonra sandviç metodunu kullanarak aşağıdaki maddeleri bu rutine dahil etmeye çalışıyorum. Sandviç metodu iki oturmuş rutin arasına yeni bir madde eklendiğinde daha sürdürülebilir olduğunu söyleyen bir yöntem. Sonuç olarak şu an alışmaya çalıştığım ve sürdürdüğüm rutininin son hali şu şekilde:
  • Akşam yemeği
  • D vitamini ve Omega-3
  • Ailecek ev toplama
  • Kuru Fırçalama
  • Duş ve cilt bakımı
  • Maden suyu ve magnezyum
  • Kızların uyku rutini

Haftalık Yemek Planı

Daha önce de paylaşmıştım. Bu şekilde program yapmak ve bu doğrultuda alışveriş yapmak benim işimi çok kolaylaştırıyor. Yaz sebzelerine göre güncellenmiş hali şu şekilde:

Pazartesi: Sebze yemeği ( Taze fasülye, bezelye, biber dolması, kabak) + bulgur / şehriye pilavı + yoğurt+ salata
Salı: Baklagil yemeği ( Barbunya, nohut, yeşil mercimek, kuru fasülye) + pirinç pilavı + cacık + salata
Çarşamba: Çorba (mercimek, mantı çorbası, ayran aşı veya sütlü bulgur) + kalan yemekler + ayran+ salata
Perşembe: Kahvaltı
Cuma: Et / köfte + Makarna + fırın sebze veya salata

Hafta sonları genelde programımız oluyor. Bu nedenle yemek planı yapmıyor, duruma göre bir şeyler planlıyoruz. Pazar günü pazartesi ve salının yemeğini pişiriyorum.

Yoğun bir haftadan selamlar ⚘
Kızımın LGS sınavı bitti, sonucu resmileşince paylaşırım inşallah sizlerle.
Kendi finallerim bitti. Tüm derslerden geçtim şükür.
Okulun yaptığı basit mezuniyet törenini atlattık.
Yazın çocuklar için kurslardan faydalanmayı düşünüyorum. Uygun gördüklerime kayıt yaptırdım. Kişi sayısına göre açılacak. Arkadaşım "yine götür getir yapacaksın çocukları yani" dedi. Servisçiliğe devamm.

Eğitim birikim işi diye düşünüyorum. Başarılı görünen çocuklarım var çok şükür. Nasılsın yapıyorsun anlat dedi bir arkadaşım.
Babalarını iyi seçerek diyesim geldi. Şakaya vursam da azami aynı bakış açısına sahip bir insanla evli olmak yolu bayağı kısaltıyor. Gerisi görev paylaşımı, hayatı kolaylaştırmak ve krizleri uzatmamak. Bize verilen mesajları doğru okumaya çalışmak.

Umarım birlikte daha iyilerini de başarabiliriz.

Merhaba
Berghoff ve Moneta markalarını araştırabilirsiniz.
İkisini de kullanıyorum çok memnunum.

Bundan 20 yıl sonra, yaptıkların için değil yapamadıkların için üzüleceksin. Dolayısıyla, halatları çöz. Limandan uzaklara yelken aç. Rüzgarı yakala, araştır, düşle, keşfet. Yapabileceğin kadar söz ver. Sonra, söz verdiğinden daha fazlasını yap. Oturarak başarıya ulaşan tek yaratık tavuktur. Dalın ucuna gitmekten korkma. Meyve oradadır. Günün sonunda kendini bir sokak köpeği kadar yorgun hissediyorsan, bu belki bütün gün hırladığın içindir. Başlamak için en uygun zamanı beklersen, hiç başlamayabilirsin. Şimdi başla! Şu anda bulunduğun yerden, elindekilerle başla. Gülümsediğinde güzelleşmeyen bir yüz hiç görmedim. Kimi zaman içindeki sessiz sese uzmanlardan daha fazla güven,Aerodinamik yasalara göre, tombul ve tüylü arının hiç uçmaması gerekiyordu. Herhalde bunu ona hiç kimse söylemedi ki, uçuyor. Zamanlarının büyük bir kısmını, para kazanmak ve saklamakla geçiren insanlar sonunda, en çok istediklerinin satın alınamayacak şeyler olduğunu anlarlar. Öteki insanlardan daha akıllı ol. Yalnız, bunu onlara söyleme! Mutlu olmanın en garantili yolu, başkasını mutlu etmektir.

Hayatta ya tozu dumana katarsın, ya da tozu dumanı yutarsın! İyi çalışan, sık gülen ve çok seven başarıyı elde eder. İnsanın tüm evrende kesin olarak düzetebileceği tek bir şey vardır… KENDİSİ!

ALDOUS HUXLEY

Kızlar merhaba,
Çocuklarınızı yaz okuluna göndermeyi düşünüyor musunuz?
4 yaşında kızım var, okulu bu sene yaz okulu açacakmış.
Babası ile ayrıyız. Tayinle küçük bir yere geldim.
Kızımın tüm sorumluluğu nerdeyse bende.
Düşüncem Eylül ayına kadar göndermemekti.
Dinlensin, hayat zaten zorlu bir maraton en azından bu yaşta erkenden kalk, okula git döngüsünü yılda 3 ayda olsa yaşamasın diye düşünmüştüm.
2 gündür evdeyiz. Gözlemliyorum ve baş etmekte zorlanıyorum.
Anne olarak elbette çocuğumdan rahatsız değilim fakat sürekli istek ve bacağımdan ayrılmaması beni zorluyor.
Ben işteyken annem bakacak.
İş yerimle konuştum, 3 ay boyunca haftada 3 gün çalışacağım. 2 günü evden yürüteceğim.
Kendime ait rutinlerim var, pilates yürüyüş ve başka şeyler.
3 ay boyunca bunlara da ara vermem gerekiyor.

Merhabalar.ben sizin durumunuzda olsam okulla konuşurdum kabul ederlerse 2 hafta temmuzda 2 hafta ağustosta gönderirdim. Siz de evde yoksunuz 4 ya 2 ya boyınca anneannede sıkılır.hem okula gitmiş hem evde dinlenmiş olur böylece. Evde olduğu haftanın birinde siz de izin alabilirseniz birlikte bir şeyler yapabilir ya da bir tatile gidebilirsiniz. Babası yazın hiç almayacak mı, ya da gün içün de plan yapmayacak mı?

Merhaba.
Benim çocuklar yaz okuluna değil de ara ara kurslara gidecekler inşallah. Yazın evde kaliteli zaman geçiremiyorlar bütün gün. Bir noktada kısır döngüye giriyorlar. Ara ara evden çıkmaları, sabit günlerde planların olması daha mantıklı geliyor. Şimdilik böyle.

Zaten siz de elinizden geleni yapmışsınız. İşinizi ayarlamışsınız. Ama çocuklar kendi yaş gruplarıyla daha mutlu oluyorlar. Belki 3 gün okula gider, 2 gün sizinle denersiniz. Anneannenin de yeterli geleceğini düşünmüyorum.
Bazen gerçekten çocuklar çok zorlayabiliyor. Kendi rutininize uydurabilirseniz de paylaşımınız artar. Hızlı değil de yavaş yürürsünüz. Çevreyi farkettirirsiniz. Geçmişe dönüp bakınca güzel hatırlayacağı anılar olur. Plates de ortam uygunsa sizinle gelip yerde yatar yuvarlanır.☺ Biraz kendinizden fedakarlık yapmak gerekiyor gibi. Annelik...
kolaylıklar diliyorum.

İpek 5 yaşında ve Ağustos sonuna kadar kreşin yaz okuluna devam edecek. Eylül’ün 2. haftası da ana sınıfına başlayacak.

Bence erken kalkıp erken yatması çocuk için iyi bir şey. Ayrıca kreşte akranları ile birlikte açık havada ve en önemlisi ekransız vakit geçiriyor.

Ben çalışmıyor olsam bile eğer maddi durumu sıkıntıya sokmuyorsa yaz okulu, olmazsa da haftada 2-3 gün çeşitli kurs ve etkinlikler ile desteklerdim diye düşünüyorum.

Selamlar Hanımlar,

Dün kızların odalarına giriş yaptım. İpek ile beraber oyuncak ve kıyafetlerini ayırdık. Sonra Ela'nın odasına geçtim. Okul kitapları, kullanılan defterler, okulun aldırdığı ama beğenmediği okuma kitaplarını ayırdık. Bir kısmını geri dönüşüme ayırdıktan sonra kalanları antre dolabına koydum. Öncelikle yardımcı ablaya teklif ettim. Torunu için alacağını alsın, sonrasında kalan kısmı elden çıkaracağım.

Bu arada "Sadeleşerek Özgürleş" kitabını bitirdim. Kendi adıma yeni bir şey öğrenmedim. Terr Cole'ın "Kendin Olma Hakkı ve Sınırlarına Hakim Olmak" kitabına başladım. Faydalı olacak gibi görünüyor, bitirdiğimde detayları paylaşırım.

Babası yazın alacak ama bir kaç gün.
Bakmaktan pek hoşnut değil. Zorlanıyor. Kendisi ile sorunları var, bu yüzden çevresindekilere pek faydası olmuyor.
Sevdiğini söylüyor, ama sorumluluğunu almakta epey sorun yaşıyor.
Bende de şöyle bir sorun var, okulum eve uzaktı. Eve gelirdim dinlenmek isterdim. Annem hemen söylenirdi, akşama kadar her şey bende yemeğe sofraya yardım et diye.
Ya da hafta sonu otururken, ne oturuyorsun evi süpür vb şeyler söylerdi. Dışarı çıksam sık sık arardı.
Şimdi kendime ne zaman kuaför, günü birlik gezi, tatil ya da evde boş durma günü planlasam bişeyler beni rahatsız ediyor.
O duygu geldiğinde kendime şefkat gösterip, geçmesini bekliyorum. Bastırmamaya gayret ediyorum. Kendimi onarmaya çalışıyorum.
Kendi rahatımı yer yer sabote etme girişimlerim oluyor elimde olmadan.
Çocuğuma elimden geldiğince şefkat göstermeye çalışıyorum.
Haftada 2-3 gün bişeyler planlamaya gayret edeceğim umarım güzel bir tatil olur.

Selamlar Hanımlar,

Cuma akşamı eşimin kız kardeşi ve eşi geliyor. Cumartesi kahvaltıdan sonra yola çıkacaklar. Cumartesi akşam da benim kardeşim ve eşi geliyor. Onlar da pazar sabah kahvaltıdan sonra yola çıkacaklar. Her ikisi de senede bir kez maksimum 1 gece kalırlar. Bu şekilde denk getirmeleri ne kadar da hoş

Böyle olunca cuma günü evden çalışmaya ve öğleden sonra alışveriş ve yemek hazırlığı işleri ile uğraşmaya karar verdim. Birikmiş bazı işlerim var. Terzi, kuru temizleme ve klima bakımı gibi. Onları da aynı güne planlarım.

Bu arada daha önce söylemiştim. Microsoft'un ToDo adında bir telefon uygulaması var. Bir sürü işi takip etmek, oluşturulan listeleri paylaşıma açmak gibi oldukça faydalı tarafları var. Orada avm diye bir klasörüm var mesela. Online alamadığım, ihtiyaç olan her şeyi oraya yazıyor ve avm'ye gittiğimde hepsini hallediyorum. Bunun dışında eşim ile ortak paylaşıma açtığım Market, çiftlik, kırtasiye ve eczane klasörleri var.

Evde dolanırken, herhangi bir şeyin azaldığını veya bittiğini gördüğümde direkt, ilgili listeye ekliyorum. Halledilmesi gereken bir iş gördüğümde işi hemen o an yapamıyorsak, mutlaka listeye giriyorum. Listeler çocuklu evin çamaşır makinesi sepeti gibi, ne kadar uğraşırsan uğraş asla bitiremiyorsun. Bu nedenle listeyi bitirme gayreti ve stresine girmeden sürekli güncellemek, zihinde işlerin birikmemesini sağlıyor.

Eşimle whatsao grubumuz var, yapılacaklar ve alınacaklar diye iki tane, biz de oraya yazıyoruz dışarda da liste elimizd eoluyir

Eşimle whatsao grubumuz var, yapılacaklar ve alınacaklar diye iki tane, biz de oraya yazıyoruz dışarda da liste elimizd eoluyir
Bu uygulamanın şöyle bir faydası var. Ben işaretlediğimde listenin tamamlandı bölümüne düşüyor, eşimin listesi de eş zamanlı güncelleniyor. Dolayısıyla ekstra liste ihtiyacı olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…