İyi Görünmek Öncelikle toplumsal güzellik dayatmalarını reddettiğimi, sosyal medyanın etkisi sonucunda herkesin birbirine benzediği
estetik müdahaleleri dehşet verici bulduğumu belirterek başlamak istiyorum. Güzellik çok subjektif bir kavram. Ben özgün ve gerçek kadınları güzel bulurum mesela. Gerçekten kastım, saçı, kirpiği ve tırnağı kendine ait olan, makyaj ile yüzü tanınmaz hale gelmeyen kadınları kast ediyorum.
Ülkemizdeki etnik köken çeşitliliği muazzamken, bunu kutlamak yerine, birbirine benzemeye çalışmak ne kadar gereksiz. Herkes olduğu gibi, farklılıklarına rağmen değil, farklılıkları ile birlikte güzel aslında. Bütün estetik müdahaleler de iyi sonuç vermiyor ayrıca. Bazı insanların kemerli bir burnu varken sahip olduğu aurayı, burun ameliyatı olduktan sonra yitirdiklerini, yüzlerindeki anlamı kaybettiklerini çok gözlemledim.
Ben kendim için ne yapıyorum. Madde madde detaylandırayım.
1. Saçlar: Saçlarım henüz beyazlamadı. Bu nedenle şimdiye kadar saçlarımı hiç boyatmadım. Geçen hafta fön çektirmeye gittim. Kuaför "Hiç değişiklik ihtiyacı hissetmediniz mi, kadınlar değişiklik ister" dedi. "Ben senelerdir her sabah aynı kahvaltıyı yapıyor ve değişiklik ihtiyacı duymuyorum. Saçlarımı neden değiştirme ihtiyacı duyayım ki?" dedim:)
Saçım sağlıklı ve bir tedavi ihtiyacı yok. Bu nedenle sadece şampuan kullanıyorum. Krem, serum, yağ, maske vs. gibi saç ürünlerine hiç girmedim, girmeyi de düşünmüyorum. Çünkü zaten iyi durumda olan bir şey için ekstra enerji ve para harcamayı manasız buluyorum. Eczane şampuanı kullanıyorum. Bioderme Node kullandım. Gayet iyiydi. Bitince Phyto şampuan aldım. Bu da gayet iyi.
2. Yüz Bakımı: Sabahları yüzümü yıkadıktan sonra termal su, ardından nemlendirici uyguluyorum. Evden çıkmadan da güneş kremi sürüyorum. Akşam yüzümü temizleyici jel ile iyice yıkayıp, termal su, hyaluronik asit serumu ve nemlendirici uyguluyorum. Kullandığım ürünler rosacea için uygun ürünler. Göz altı kremi artık kullanmıyorum, zira dermetologum hiç bir faydası olmadığını, normal nemlendiriciyi çok az göz altına geçmemin yeterli olduğunu söyledi.
3. Vücut Bakımı: Folikülit denilen bir cilt döküntüsü ile uğraştığımdan, dermetologun önerisi ile Bioderma Lipikar jel ve vücut kremini kullanıyorum. İkisinden de oldukça memnunum. Bu ara duş öncesi kuru fırçalama rutini oturtmaya çalışıyorum ama genelde unutuyorum.
Vücut kremini el ve ayaklarıma da uyguluyorum. Ekstra ürün kullanmıyorum.
4. Makyaj: Çok az makyaj yapıyorum ben. Yaklaşık 2 dk sürüyor. Korendy'den aldığım bir cushion var. Güneş kreminin üstüne göz altları dahil bu ürünü uyguluyorum. Kaşlarımı fırçalayıp, rimel sürüyorum. Bir de ruj. Sağlıklı ve temiz bir görüntü elde ediyorum. Ayrıca makyajdan sonra hala kendime benziyorum ki benim için en önemli kriter bu.
5. Aylık Bakım: Her ayın ilk haftası lazer, kaş, manikür ve pedikür randevum var. Hepsini aynı kişi yapıyor. Uzun tırnak sevmiyorum. Kalıcı oje kullanıyorum.
Bunların haricinde gün içerisinde çok su içiyorum sağlıklı beslenmeye ve takviyelerimi içmeye özen gösteriyorum. Ayrıca ki bence en önemlisi kalbimi ve niyetimi temiz tutmaya gayret ediyorum. Çünkü bence bu insanın yüzüne yansıyan ve insanı güzel kılan bir şey.