Teleferiğe inişte de binilebiliyor mu? İpek ile aşağı yürümek sıkıntı olabilir. Otel ayarlamadık eşimin kuzeni davet etti. Onlarda kalacağız.Baby den mekan tavsiyeleri gelir mutlaka ama bence Uludağ'a teleferikle çıkın,çocuklar genelde o yolculuğu seviyor. Birde kalacak yer ayarlamadıysanız almira otele de bir bakın.kış için güzel bir oteldi, termal havuz olduğu için
Hepsini not aldım. Çok teşekkür ederimM muhendiseylul ün programı günlük çok güzelmişTamamen şahsi zevkime göre bir kaç yorum yapacağım. Cumalıkızık gibi eski evlerin olduğu köyleri çok gezdiğimden sanırım(şirince ve birgi gibi) ben cumalıkızık yerine karagöz müzesi (hatta bazı saatlerde gösteri oluyor arayıp onu öğrenebilirsiniz) ve botanik park ya da kültür parkta daha çok vakit geçirmeyi önerebilirim. Ya da tofaş ilk arabalar müzesi vardı. birde 2017 de gittiğimde bursa kent müzesi mi şehir müzesi mi ne vardı güzeldi. elecda
Bernardo iyi diye biliyorum. İnternette araştırırken bir tek orada %100 granit ürün gördüm. Diğer yerlerde kaplamaydı hep. Granit hiç kullanmadım henüz.Haklısın, teflondan kaçış yok.
Granitte marka önerin var mı?
Çok teşekkür ederim canımMerhaba elecda, Bursada yaşayan elbette daha iyi fikirler verecektir, ben de gezi tecrübemi paylaşayım:)
-Cumalıkızık (Ankara’dan yola çıkınca ilk cumalıkızık ile başlayabilirsin. Vakit Yoksa eleyebilirsiniz ama fazla turistik, kısa sürede geziliyor.)
-Irgandı Köprüsü (Bursa merkezde, dünyada sadece 4 adet bulunan çarşılı köprü, diğer 2si İtalya’da(Venedik, Floransa), 1i Bulgaristanda)
-Bursa bir osmanlı şehri oldugu için şehir içinde külliyeler, hanları ile ünlü. Çocukların performansına bağlı olarak 1 günde şehir içini bitirip Bursa çevresine de vakit ayırabilirsiniZ.
-Mudanya (mütareke evi var, onun dışında sahil turu yapılabilir. Çabuk geziliyor.)
-Trilye (Mudanya ya bağlı eski bir rum köyü, eski bir camisi ve kilisesi var. Ben çok sevmiştim. Tepeden manzara çok güzel, meydanda balık yemenizi taVsiye ederim)
-GölyaZı (karaya köprüyle bağlı bi adacık burası. cunda ile ayvalık aradındaki köprü gibi yani, kara bağlantısı var ama bildiğim kadarıyla ada olarak geçiyor. Meydanda ağlayan agaç var gölgesinde çay içilebilir. Köprüden tekrar dönerken karşı tepeye çıkıp manzarayı izlemek lazım. Dron dışındaki google görüntüleri oradan çekilmiş olmalı)
-iznik de çok güzel tabi ama orası başlı başına bir gezi noktası. Birazda ters yönde kalıyor. Mudanya Gölyazı daha yakınlar ama Bursa ya.
Son olarak, Bursa’da iskender den çok pideli köfteyi beğendim ben. İlk kez Bursada yedim ve çok hoşuma gitti.
Biz kızlardan once gitmiştik, hatırladıklarım bu kadar. Keyifli geziler dilerim.
Geçmiş olsun. Harika bi tespit, insanlardan kendi düzenimizi kurmamız için( hastaysak kemdimize bakmamız, dinlenebilmemiz için örneğin eşten çocukların sorunlulugunu o anlık tek taraflı üstlenmesi) alan tanımalarını istemek ya da bu alanı zorla almakSelamlar Hanımlar,
Dün iş çıkışı avm’ye uğradım. Aldığım bir ayakkabıyı değiştirecektim ancak orjinal kutusu olmadan değişim yapmıyorlarmış. Ben de kutuyu atmış bulundum. Neyse giyeceğim artık yapacak bir şey yok.
Mudo’ya girdim. Epeydir düzgün bir tepsi ihtiyacım var. Evde bir tane ikea’nın gri plastik tepsisi var o kadar. Mudo’da yuvarlak ve istediğim gibi bir tepsi buldum. Onu aldım. Oradan da English Home’a girip bir tane bambu kesme tahtası aldım.
Akşam saatlerinde burnum akmaya ve boğazım acımaya başladı. Bugün işe gitmedim. İyi de değilim kötü de değilim. Kendime yayla çorbası yaptım, dinleniyorum.
Aklıma 20’li yaşlarda hastada olsam mutlaka işe gidip kendimi harap ettiğim günler geldi. Sonra da yeni evli olduğum zamanlarda hastalandığımda eşimden beklediğim şeyleri düşündüm.
Şu an geldiğim noktadan çok memnunum. Öncelikle kendime değer veriyorum artık. Çocuğum hastalansa ona nasıl bakacaksam kendime de öyle bakıyorum.
Eşimden de ebeveyn şevkati beklemiyorum. Yanlış çünkü. Ondan sadece destek istiyorum ve istediğim şeyleri açıkça dile getiriyorum. Aklımda kurup yapmasını beklemek ve yapmayınca da olay çıkarmak döngüsü geçmişte kaldı. Açık iletişim kuruyorum. İhtiyacım olan şevkati ben kendime gösteriyorum.
Evet inilebiliyor, zaren baya mesafe var ya arabayla çıkılıyor ya da teleferikle. Hatta belki ilk durakta bile inip orada biraz oyakanıp dönülebilir sonuçta kayak yapmayacağınıza göre en tepeye kadar gerek yok.Teleferiğe inişte de binilebiliyor mu? İpek ile aşağı yürümek sıkıntı olabilir. Otel ayarlamadık eşimin kuzeni davet etti. Onlarda kalacağız.
Ne kadar doğru demişsin. Ben bu bunu yeni farketrim ben çok ilgi bekliyordum böyle etragında döbsün istiyordum. Oysa ki zaten çocuk bakımını üstlenir, yemek işini halleder ya da ne istesem yapar ama ben istemeden etrafımda dört dönsün istiyordum. Bu fazla ilgiyi sevmem üzerine çalışıyorum kendi üzerimdeSelamlar Hanımlar,
Dün iş çıkışı avm’ye uğradım. Aldığım bir ayakkabıyı değiştirecektim ancak orjinal kutusu olmadan değişim yapmıyorlarmış. Ben de kutuyu atmış bulundum. Neyse giyeceğim artık yapacak bir şey yok.
Mudo’ya girdim. Epeydir düzgün bir tepsi ihtiyacım var. Evde bir tane ikea’nın gri plastik tepsisi var o kadar. Mudo’da yuvarlak ve istediğim gibi bir tepsi buldum. Onu aldım. Oradan da English Home’a girip bir tane bambu kesme tahtası aldım.
Akşam saatlerinde burnum akmaya ve boğazım acımaya başladı. Bugün işe gitmedim. İyi de değilim kötü de değilim. Kendime yayla çorbası yaptım, dinleniyorum.
Aklıma 20’li yaşlarda hastada olsam mutlaka işe gidip kendimi harap ettiğim günler geldi. Sonra da yeni evli olduğum zamanlarda hastalandığımda eşimden beklediğim şeyleri düşündüm.
Şu an geldiğim noktadan çok memnunum. Öncelikle kendime değer veriyorum artık. Çocuğum hastalansa ona nasıl bakacaksam kendime de öyle bakıyorum.
Eşimden de ebeveyn şevkati beklemiyorum. Yanlış çünkü. Ondan sadece destek istiyorum ve istediğim şeyleri açıkça dile getiriyorum. Aklımda kurup yapmasını beklemek ve yapmayınca da olay çıkarmak döngüsü geçmişte kaldı. Açık iletişim kuruyorum. İhtiyacım olan şevkati ben kendime gösteriyorum.
merhaba:) kendi üzerimde çalışıyorum derken nasıl bir uygulama yapıyorsun mesela? ben de aşırı ilgi seviyorum, bana verilen değeri ona göre biçiyoum sanırım. ilgi görmediğimde kendimi değersiz hissediyorum.Evet inilebiliyor, zaren baya mesafe var ya arabayla çıkılıyor ya da teleferikle. Hatta belki ilk durakta bile inip orada biraz oyakanıp dönülebilir sonuçta kayak yapmayacağınıza göre en tepeye kadar gerek yok.
Ne kadar doğru demişsin. Ben bu bunu yeni farketrim ben çok ilgi bekliyordum böyle etragında döbsün istiyordum. Oysa ki zaten çocuk bakımını üstlenir, yemek işini halleder ya da ne istesem yapar ama ben istemeden etrafımda dört dönsün istiyordum. Bu fazla ilgiyi sevmem üzerine çalışıyorum kendi üzerimde
Tam olarak aynısını yapıyoruz. Hasta olanı kendi haline bırakıyor ve yapılacak işleri kendimiz hallediyoruz. Dün akşam eşim mutfağı ve evi topladı. Büyük kızımı yatırdı, küçüğü de yatmaya hazır hale getirip bana teslim etti. Dün dinlendiğim için bugün çok daha iyiyim.Geçmiş olsun. Harika bi tespit, insanlardan kendi düzenimizi kurmamız için( hastaysak kemdimize bakmamız, dinlenebilmemiz için örneğin eşten çocukların sorunlulugunu o anlık tek taraflı üstlenmesi) alan tanımalarını istemek ya da bu alanı zorla almakyeterli. Biz kendimize yetebilmeliyiz, sürekli beklenti içinde olmak ilişkiler için çok yıpratıcı. Çünkü her zaman karşılanmamış bir talep olacaktır. 2 gün önce eşim hasta idi, vitaminini alıp yattı, ben de çocukların yeme içme ödev işlerini tek başıma üstlendim, o da dinlendi. Onu kendi dışında birsey ile mesgul etmedim ama gidip başında da beklemedim:) çok şükür 2 güne toparladı, yoksa 2 çocuga tek ebeneyn uzun süre sürdürülebilir değil
Çocuklukta şevkat eksikliği ile ilgili olabilir, en azından bende bu nedenle olduğunu düşünüyorum. İçindeki çocuğun ihtiyaç duyduğu şevkati yetişkin senin vermesi üzerine uğraştım ben de. Sen nasıl bir çalışma yapıyorsun?Evet inilebiliyor, zaren baya mesafe var ya arabayla çıkılıyor ya da teleferikle. Hatta belki ilk durakta bile inip orada biraz oyakanıp dönülebilir sonuçta kayak yapmayacağınıza göre en tepeye kadar gerek yok.
Ne kadar doğru demişsin. Ben bu bunu yeni farketrim ben çok ilgi bekliyordum böyle etragında döbsün istiyordum. Oysa ki zaten çocuk bakımını üstlenir, yemek işini halleder ya da ne istesem yapar ama ben istemeden etrafımda dört dönsün istiyordum. Bu fazla ilgiyi sevmem üzerine çalışıyorum kendi üzerimde
Neden ilgiye ve dış onaya ihtiyacın olduğuna baktın mı? İyi Hissetmek kitabında bu konu ile ilgili epey bilgi ve çözüm önerisi var. Bir bakmanı tavsiye ederim.merhaba:) kendi üzerimde çalışıyorum derken nasıl bir uygulama yapıyorsun mesela? ben de aşırı ilgi seviyorum, bana verilen değeri ona göre biçiyoum sanırım. ilgi görmediğimde kendimi değersiz hissediyorum.
önceden özel günlerde de özel hazırık yapsın falan isterdim, 30lu yaşlara gelince bunu takmamayı öğrendim birden, aman deyip geçiyorum. Mesela yakında anneler günü var, çocuklar adına hediye almayacağını biliyorum ve önemsemeden atlatabiliyorum. önceden oturur ağlardım her defasında
merhaba:) kendi üzerimde çalışıyorum derken nasıl bir uygulama yapıyorsun mesela? ben de aşırı ilgi seviyorum, bana verilen değeri ona göre biçiyoum sanırım. ilgi görmediğimde kendimi değersiz hissediyorum.
önceden özel günlerde de özel hazırık yapsın falan isterdim, 30lu yaşlara gelince bunu takmamayı öğrendim birden, aman deyip geçiyorum. Mesela yakında anneler günü var, çocuklar adına hediye almayacağını biliyorum ve önemsemeden atlatabiliyorum. önceden oturur ağlardım her defasında
Aslında çocukluğu iyi geçmiş biriyim , aile ilişkilerimiz iyidir ama küçükken artık neyden etkilendiysem.Çocuklukta şevkat eksikliği ile ilgili olabilir, en azından bende bu nedenle olduğunu düşünüyorum. İçindeki çocuğun ihtiyaç duyduğu şevkati yetişkin senin vermesi üzerine uğraştım ben de. Sen nasıl bir çalışma yapıyorsun?
GünaydınAnneler Günü
Ticari amaçla oluşturulduğunu bilsek te hepimizin kutlanmasından hoşlandığımız gün. Ben anneler gününü nasıl geçirmek istediğimi düşündüm ve birkaç madde belirledim ve açıkça talep ettim.
Dün akşam yemeğinde anneler gününde kahvaltı hazırlamak istemediğimi, ya beni dışarıya kahvaltıya götürmelerini ya da evde kendilerinin hazırlamasını söyledim. (Bulaşık dahil)
Ayrıca kızlarımdan resim hediyesi istedim. Eşimden de ne zamandır almak istediğim kupayı almasını istedim. Ekran görüntüsünü alıp kendisine attım ki direkt beğendiğimi alsın.
Ayrıca anneler gününde birkaç saat kendime ait zaman geçirmek istediğimi, üçlü olarak dışarıda plan yapıp beni evde yalnız bırakırlarsa çok memnun olacağımı söyledim.
Bunları kendilerinin düşünmesini de bekleyebilirdim ancak düşünmezlerde benim için hayal kırıklığına neden olacaktı. Neden bu riske gireyim ki?
Hiçbir şey planlamadım. Kahvemi alıp birşeyler izlerim muhtemelen. Planlanmamış aheste bir zaman ihtiyacım varGünaydın
Evde bir kaç saat ne yapmayı planladınız?