Popüler Konu Verimli Rutin

Biz bu yaz arabamızla 4 buçuk yaş bebesiyle küçük bir balkan turu yapacağız, deneyimlerimi paylaşırım. Ben gezme işini çok sevdiğim için tur rehberi gibi program hazırloyorum, bu sefer çocuk içinde park , çocuk müzesi gibi etkinlikler ekledim.
 
Ben de Aysel Gündoğdu’yu azönce P planli dan öğrendim baktım medipolde hocaymış. Ya bu borsa işi farklı bir mevzu takip ettiğim çok iyi hocalar var mesela ama borsa ile ilgileri yok. Ya da tam tersi borsa için çok fazla konuşan ama bu konuda sertifika eğitimleri dışında pek de geçmişi olmayan çok insan var. Baksan herkes geçmişe dönük; işte biz demiştik, düşüş olacaktı, dikkat noktası demiştik diyor amaaa hepsi olay bittikten sonra belki kendisi de terste kaldı, zarar etti ama bunu açıklamıyor. Aylık yüzde kaç kazandıklarını paylaşsalar mesela daha güvenilir olurlar bence. O yüzden ben çok kişiyi takip etmiyorum. YouTube da mesela bazen Barış Soydan, Yavuz Hacıoğlu falan denk gelirse dinlerim. Bunlar dünya piyasası ile birlikte değerlendirmeleri veriyor. Ama dur bugun ne demiş, şu videolarını kaçırmayım modunda değilim. Teknik analizden(grafik analizleri) çok temel analizi(bilanço) değerlendirmelerini önemsiyorum ben. Ama güzel konu borsa, beni heyecanlandırıyor. Çünkü ücretli çalışan olarak kazancımı artıracak ilave bir yeteneğim yok, büyük çaplı ticarete param yok falan falan öyle işte.
Biz bu yaz niyetliyiz işte Balkamlara yazmıştım, inşallah keyiflice gelir gidersek sana da cesaret veririm:)
 
Ses işini düşünmemiştim, söylediğin iyi oldu. Bambu için önerebileceğin bir ürün var mı?
Ben yıllar önce almıştım. Markası yok ama iyi bir mağazadan olduğunu hatırlıyorum.
Tava konusunda önerin için ben teşekkür ederim. Çocuklu evde kurtarıcı ürün.☺

Ben çelik ürün taraftarıyım. Teflon sağlık açısından bir süre sonra sıkıntılı. Diğerlerinin de illa bir nazar boncuğu oluyor.

Bir akrabamıza gitmiştik ve eşi Almandı. Kendisi Almanya ya gittiğinden tanışamadık. Onun Almanya dan getirdiği çelik tava çok iyiydi ve kesinlikle yapıştırmıyordu. Tavanın içi düz değildi. Aradım, bir Türk markasında var ama kalitesinden emin olamadım. Almadım. Arayışa devam.
 
Kesme tahtaları ile ilgili sorun yaşıyorum. Ahşap içime sinmiyor. Şu an plastik kullanıyorum ancak soru işareti var. Cam olanları kullanan var mı aramızda?
Ben cam kullanıyorum. Çünkü plastik bir yerden sonra minimal kıymık şeklinde salataya filan karışabiliyor riskli bu yüzden.

Öyle marka filan değil büyük boy olanlardan. Arkası desenli yapışkanlı olduğu için makineye atmıyorum.

Et keserken biraz zor ama eti çok yumşamadan biraz daha sert iken doğramak daha pratik oluyor.
 
Bi ara öğle arası ankamalle gidip tefal ve bernardoya bakayım çok teşekkür ederim canım
 
Ya zaman ne kadar çabuk geçiyor, İpek e hamile olduğunu paylaşmıştın bizimle daha dün gibi
 
Selamlar

Yemek takımımı 1ay önce yeniledim . Eskisinden parça sayıları değiştiği için düzen olmuyordu. Günlük kullanım için 6lı set aldım kütahya porselenden. Çok şık ve sade. Gri renk. Özenli kullanıyoruz. Her gün bulaşık makinesi çalıştığı içinde azlığı problem olmuyor.

Ben ikeanın plastik kesme tahtalarını kullanıyorum ancak artık çıkmaya başladı plastiği. çok rahatsız edici. ben de bambu düşünüyorum.

Tencere setim çelik. tava üç tane, granit kaplama. memnun değilim değiştirmek istiyorum en kısa sürede. Sağlıklı beslenmek için ilk şart araç gereç kalitesi ve pişirme şekli. Bu sebeple pilavı dahi çelikte yapmaya çalışıyorum.
Yemek düzenim bu hafta gayet olumlu. örnek menü paylaşmak isterim:

  • tarhana çorbası köfte pirinç pilavı salata yoğurt
  • bezelye-salata yoğurt
  • şehriye çorbası pilav et kavurma
  • mercimek çorba sarma cacık
-nohut-bulgur p. salata

  • özellikle salata ve çorba dahil sofra kurmaya gayret ediyorum.
  • ketçup-mayanoz gazlı içecek ve hazır meyvesuyu kullanmıyorum. yazdan koyduğum meyvelerden içecek hazırlıyorum ya da limonata. Şeker yerine tatlandırıcı koyabileceğim ne olabilir diye düşünmeye başladım.
  • dışarı çıkarken de kuruyemiş ve meyve olarak hazırlık yapıyor kaba koyuyorum.
  • su ve kahve termosta çıkıyorum.

4gündür de iki öğün besleniyorum. 11 de kahvaltı akşam 6 da yemek yiyorum.
takviyelerimi sabahtan alıyorum. (magnezyum ve d vit. )
Meyveyi kuruyemişi kahvaltıda yemeye özen gösteriyorum.
çay kahveyi şekersiz tüketiyorum
günde 2.5 lt su içiyorum.

İnsilün diremcim ve polikistik over ım olduğu için iki öğün beslenme ve gluten-şekerden uzak durma bana çok iyi geliyor.4. gün de dahi hafiflik hissediyorum, göbekte yağdan kilo kaybettim. Daimi olması için emek veriyorum.
sabahları egzersiz/yürüyüş akşamları da bisiklet sürüyorum.
 
Deneyimlerini dinlemeyi ben kendi adıma heyecanla bekliyorum. Şimdiden iyi yolculuklar diliyorum. 4,5 yaşındaki çocukla araba ile gitme cesaretinden ötürü de tebrik ediyorum:)
 
Ben de normal şartlarda çelik ile devam ediyorum ama teflon tava lazım oluyor yahu:)

Bana %100 granit veya Tefal 3x-6x tavsiyesi veren kişi Pınar Demirbaş. Instagram'dan bir bak istersen, faydalı içerikler üretiyor.
 
M muhendiseylul un önerdiği "Savaşçı" kitabını dinlerken "Gündelik senaryolardan ziyade büyük gerçek ile ilgilenmek" diye bir söz duydum. Kendi kendime dedim ki evet tam da yapmaya çalıştığımız bu. Bu hafta konuştuğumuz mutfak meselesini örnek alalım. Aslında hepimizin derdi, mutfağa hapsolmadan kendimizi ve ailemizi nasıl sağlıklı besleriz sorusunun yanıtını bulmak.

Kendi adıma bu konuda, çeşitli kaynaklardan öğrenerek zaman içerisinde içselleştirdiğim ve eyleme geçtiğim konuları listelemek istiyorum.

1. Mutfakta yeterince fakat kaliteli ve işlevsel ürün bulundur. Kullandığın her malzemeyi sağlık riski açısından değerlendir.
2. Üreticiden direkt alışveriş yapmaya çalış. Aynı kalitedeki ürünü kadın ve erkek üretici satıyorsa kadından alışveriş yap.
3. Marketleri kişisel depolama alanın olarak gör. Evde gıda malzemesi depolama. Tüketebileceğin kadar al.
4. Bir ürünü 25 liradan 20 liraya düştüğü için alıyorsan ve o ürüne o an ihtiyacın yoksa, 5 lira karda değil, 20 lira zarardasın.
5. Buzdolabını haftalık temizle, her ürünü görebileceğin şekilde düzenle ve meyve-sebzeyi mutlaka yıkayıp yerleştir.
6. Haftalık yemek planı yap, alışveriş listesini ona göre yap ve listeye uy.
7. İsraf etmemeye özen göster.
8. Pazar günü yapılan ön hazırlık, bütün haftanın yemek hazırlama iş yükünü ve gerginliğini ortadan kaldırır.
9. Poğaça, kurabiye, tatlı gibi yiyecekleri hafta sonu bir gün çocuklar ile birlikte pişir. Diğer günler sağlıklı besle ve beslen.
10. Evde bir şey bitince hemen almak zorunda değilsin. Süt bittiyse birkaç gün süt olmadan yaşayabilirsin.
 
Baby den mekan tavsiyeleri gelir mutlaka ama bence Uludağ'a teleferikle çıkın,çocuklar genelde o yolculuğu seviyor. Birde kalacak yer ayarlamadıysanız almira otele de bir bakın.kış için güzel bir oteldi, termal havuz olduğu için
19 Mayıs tatilinde 3 günlüğüne Bursa'ya gitmeyi planlıyoruz. Öneri ve tavsiyelere açığım:) babyloading87 sen Bursa'daydın sanırım. Biraz tavsiye verebilirsen çok sevinirim.
 
M muhendiseylul ün programı günlük çok güzelmiş Tamamen şahsi zevkime göre bir kaç yorum yapacağım. Cumalıkızık gibi eski evlerin olduğu köyleri çok gezdiğimden sanırım(şirince ve birgi gibi) ben cumalıkızık yerine karagöz müzesi (hatta bazı saatlerde gösteri oluyor arayıp onu öğrenebilirsiniz) ve botanik park ya da kültür parkta daha çok vakit geçirmeyi önerebilirim. Ya da tofaş ilk arabalar müzesi vardı. birde 2017 de gittiğimde bursa kent müzesi mi şehir müzesi mi ne vardı güzeldi. elecda
 
Ben de normal şartlarda çelik ile devam ediyorum ama teflon tava lazım oluyor yahu:)

Bana %100 granit veya Tefal 3x-6x tavsiyesi veren kişi Pınar Demirbaş. Instagram'dan bir bak istersen, faydalı içerikler üretiyor.
Haklısın, teflondan kaçış yok.
Granitte marka önerin var mı?
 
Merhaba elecda, Bursada yaşayan elbette daha iyi fikirler verecektir, ben de gezi tecrübemi paylaşayım:)

-Cumalıkızık (Ankara’dan yola çıkınca ilk cumalıkızık ile başlayabilirsin. Vakit Yoksa eleyebilirsiniz ama fazla turistik, kısa sürede geziliyor.)

-Irgandı Köprüsü (Bursa merkezde, dünyada sadece 4 adet bulunan çarşılı köprü, diğer 2si İtalya’da(Venedik, Floransa), 1i Bulgaristanda)

-Bursa bir osmanlı şehri oldugu için şehir içinde külliyeler, hanları ile ünlü. Çocukların performansına bağlı olarak 1 günde şehir içini bitirip Bursa çevresine de vakit ayırabilirsiniZ.

-Mudanya (mütareke evi var, onun dışında sahil turu yapılabilir. Çabuk geziliyor.)

-Trilye (Mudanya ya bağlı eski bir rum köyü, eski bir camisi ve kilisesi var. Ben çok sevmiştim. Tepeden manzara çok güzel, meydanda balık yemenizi taVsiye ederim)

-GölyaZı (karaya köprüyle bağlı bi adacık burası. cunda ile ayvalık aradındaki köprü gibi yani, kara bağlantısı var ama bildiğim kadarıyla ada olarak geçiyor. Meydanda ağlayan agaç var gölgesinde çay içilebilir. Köprüden tekrar dönerken karşı tepeye çıkıp manzarayı izlemek lazım. Dron dışındaki google görüntüleri oradan çekilmiş olmalı)

-iznik de çok güzel tabi ama orası başlı başına bir gezi noktası. Birazda ters yönde kalıyor. Mudanya Gölyazı daha yakınlar ama Bursa ya.

Son olarak, Bursa’da iskender den çok pideli köfteyi beğendim ben. İlk kez Bursada yedim ve çok hoşuma gitti.
Biz kızlardan once gitmiştik, hatırladıklarım bu kadar. Keyifli geziler dilerim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…