Merhaba elecda, Bursada yaşayan elbette daha iyi fikirler verecektir, ben de gezi tecrübemi paylaşayım:)
-Cumalıkızık (Ankara’dan yola çıkınca ilk cumalıkızık ile başlayabilirsin. Vakit Yoksa eleyebilirsiniz ama fazla turistik, kısa sürede geziliyor.)
-Irgandı Köprüsü (Bursa merkezde, dünyada sadece 4 adet bulunan çarşılı köprü, diğer 2si İtalya’da(Venedik, Floransa), 1i Bulgaristanda)
-Bursa bir osmanlı şehri oldugu için şehir içinde külliyeler, hanları ile ünlü. Çocukların performansına bağlı olarak 1 günde şehir içini bitirip Bursa çevresine de vakit ayırabilirsiniZ.
-Mudanya (mütareke evi var, onun dışında sahil turu yapılabilir. Çabuk geziliyor.)
-Trilye (Mudanya ya bağlı eski bir rum köyü, eski bir camisi ve kilisesi var. Ben çok sevmiştim. Tepeden manzara çok güzel, meydanda balık yemenizi taVsiye ederim)
-GölyaZı (karaya köprüyle bağlı bi adacık burası. cunda ile ayvalık aradındaki köprü gibi yani, kara bağlantısı var ama bildiğim kadarıyla ada olarak geçiyor. Meydanda ağlayan agaç var gölgesinde çay içilebilir. Köprüden tekrar dönerken karşı tepeye çıkıp manzarayı izlemek lazım. Dron dışındaki google görüntüleri oradan çekilmiş olmalı)
-iznik de çok güzel tabi ama orası başlı başına bir gezi noktası. Birazda ters yönde kalıyor. Mudanya Gölyazı daha yakınlar ama Bursa ya.
Son olarak, Bursa’da iskender den çok pideli köfteyi beğendim ben. İlk kez Bursada yedim ve çok hoşuma gitti.
Biz kızlardan once gitmiştik, hatırladıklarım bu kadar. Keyifli geziler dilerim.