• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Valla benim de küçük kızım bizi çok yıprattı hala da yıpratıyor. Büyük kızımda hiç görmediğim farklı sıkıntılar ile uğraştık. 2-5 yaş arası kabus gibiydi. 5 yaştan sonra biraz toparladı ama hala tam düzelmedi. Bizim de böyleydi hala böyle demeye geldim:)
Teşekkür ederim elecda elecda 🥰 yine hızır gibi yetistin😄 Hepimize Allah'tan sabır diliyorum

Selamlar Hanımlar,

Bugün evden çalışıyorken ve vaktim varken genel bir durum güncellemesi yapmak istiyorum.

1. Sağlıklı Yaşam:
Bu başlığın nihai hedefi sağlıklı yaşlanmak aslında. Bu ara bu konuda attığım en büyük adım, sabah rutinime 20 dakika egzersiz rutini eklemek oldu. Benim için oldukça zor bir süreçti ama hallettim çok şükür. Ben kural seven ve kurallara uyan tipte bir insan olduğum için beslenme ile ilgili bazı net kurallar belirledim.
  • 12:00'den önce bir şey yeme.
  • Öğle yemeğinde tatlı ve hamur işi alma. Canın istiyorsa az pilav veya makarna al.
  • Akşam yemeğinde karbonhidrat yeme.
  • Cumartesi akşam canın ne istiyorsa onu ye.
  • Ofiste ikram edilen hiç bir şeyi yeme.
  • Gazlı içecek içme.
  • Paketli gıda yeme.
  • Takviyeleri içmeyi unutma.
2. Mümkün Olduğunca İyi Annelik
Küçük kızımın okuma çalışmaları ve yemek ile ilgili çıkardığı problemler beni bu ara oldukça yoruyor. Dün akşam sofrada üç çeşit yemek var ve ikisi normalde yediği şeyler. Ben bunları yemeyeceğim ama çok açım diye ağlamaya başladı. Önce ikna etmeye çalıştım ama olmadı. Ben de gri kaya metodunu kullanmaya karar verdim. Yemek bitince sofrayı topladım. Başka bir şey hazırlamayacağımı eğer isterse aç yatabileceğini veya istediği zaman mevcut yemeklerden ısıtacağımı söyledim. Kitabımı okumaya başladım. Tam 45 dakika açım diye ağladı. Oldukça zor olmasına rağmen tepki vermemeyi başardım. Süre sonunda çorbayı ısıtmamı istedi, ısıttım yedi ve kalktı. Bu şekilde devam etmeye niyet ediyor kendime sabırlar diliyorum. Anneliğin çok sevimsiz, bunaltıcı ve insanı çok yıpratan tarafları var gerçekten.

3. Düzenli ve Sade Bir Ev
Haftalık rutinde pazartesi günleri abla temizliğe geliyor, nevresimleri değiştiriyor ve ütü yapıyor. Eşim sabah çöpü çıkarıyor, yatağı topluyor. Günlük rutinde sabah 08:00-08:30 arası ev ile ilgileniyorum. Öncelikle tüm odaları havalandırıyorum. Kızların yatakları topluyorum. Bulaşık makinesini boşaltıp, mutfağı toparlıyorum. Robot süpürgeyi çalıştırıp evden çıkıyorum. Akşam yatmadan önce de ailecek tüm evi topluyoruz. Çarşamba-Cuma-Pazar çamaşır yıkıyorum. Haftalık alışveriş gününü çarşamba günü olarak değiştirdim. Buzdolabının içini sirkeli su ile temizleyip, tüm sebze ve meyveyi yıkayarak dolaba yerleştiriyorum.

Bence ev ile ilgili en önemli konu temizlemek veya her yeri düzenlemekten ziyade, evi temiz kullanmak ve düzeni sürdürmek. Eve koltuk yıkama makinesi almayı düşünüyorum. Özellikle küçük kızımın sandalyelere veya koltuğa döktükleri için iyi olabilir. Kullanan varsa tavsiyeye açığım. Evde Dyson vardı ancak 3-4 sefer arıza yaptıktan sonra tamamen bozuldu. Gerçi 7 yıl boyunca her gün kullandım. Dyson yerine, Philips'in 9000 serisinden aynı anda silme ve süpürme yapan dikey süpürgesini almayı düşünüyorum.

4. İyi Görünmek
Ankara'nın soğukları ile cildim baş edemiyor. Yüzüm, ellerim, kollarım ve bacaklarım sürekli nemlendirici kullanmama rağmen pul pul dökülüyor. Elit Home'dan bitkisel gliserin sipariş ettim. Vücut bakımı için deneyeceğim. Yüzüm için de Dr. Althea'nın yüz yıkama jelini ve nemlendiricisini deneyeceğim. Umarım sonuç alabilirim. Saçlarım için Dyson Airstrait aldım ve çok memnunum. Kuaföre gitme ihtiyacım tamamen ortadan kalktı.
Makyaj malzemelerinde işte bu dediğim rimeli hala bulamadım. Aramaya devam ediyorum. Sezon sonu indiriminden bir siyah süet çizme ve 2 adet yün kazak aldım. Kişisel tarzımın iyice oturduğunu düşünüyorum. Başkalarına veya moda trendlerine göre değil, kendi standartlarıma göre giyiniyorum. Neleri sevmediğimi net olarak biliyorum. Örneğin:
  • Dekolte sevmem ve giymem (Buna askılı bluz ve crop dahil)
  • Şort ve kısa etek sevmiyorum. (Şortu sadece tatilde giyerim)
  • Desenli hiç bir kıyafetten hoşlanmıyorum. Maksimum yatay çizgili bir şey giyerim.
  • Dar kıyafet sevmiyorum. Kıyafetin içinde rahat etmek benim için önemli.
  • Kıyafetin üzerinde dantel, pul, zımba, yırtık vs olmasından hoşlanmıyorum.
  • Soluk renk sevmem. Aşırı canlı renklerden de hoşlanmıyorum.
  • Yüksek topuklu ayakkabı sevmem.
5. Verimli İş Hayatı
Yeni iş yerime başlayalı yaklaşık 1,5 yıl oldu ve iyi ki işimi değiştirmişim diyorum. Ben iş değiştirmeye 2022 yılı sonunda niyet etmiş ve kendime 2023 yılında işimi değiştireceğim hedefi koymuştum. Çünkü artık öğreneceğim bir şey kalmamıştı. Çoğu insan bana 12 yıldır çalıştığın, sözünün geçtiği, her sürece hakim olduğun ve oldukça kurumsal olan bir işi bırakıp, bütün düzenini 40 yaşında bozmanın çok mantıksız olduğunu söyledi ama ben neye ihtiyacım olduğunu bildiğim için dinlemedim. Yeni insanlar, yeni sistemler mecburi bir gelişim ve değişim yarattı. Bu şirkette genç nüfus daha fazla olduğu için özellikle teknoloji ve yapay zeka konusunda eksiklerim olduğunu gördüm ve genç arkadaşlardan bir sürü şey öğrendim.

Bu yıl kendi işimi kurmak için ilk adımlarımı atmaya niyet ediyorum. Aklımdaki iş, mevcut işimle birlikte yürütebileceğim bir online havacılık eğitim merkezi kurmak. İlerleyen zamanlarda kendi ofisimin olmasını ve yüz yüze eğitim verebilmeyi de çok isterim. Öncelikle bir iş planı oluşturmaya başladım. Hangi eğitimleri vereceğimi belirleme ve sunumları hazırlama aşamasındayım.

6. Para Yönetimi
Para yönetimi zorlandığım bir konu ancak bu yıl bu konuyu çözmeye niyet ettim. Fulya Çalar'ın youtube'daki videolarını izledikten sonra kendisinden danışmanlık almaya başladım. Haftada bir gün online ders olarak ilerliyoruz. Para yönetimindeki ana hedefim, finansal özgürlüğüme kavuşmak ancak buna giden yol oldukça uzun. Ama ben yola çıktım ve adım adım ilerleyeceğim. Eğitim ile başladım çünkü herhangi bir finansal bilgi geçmişim yok, önce bilgi açığımı kapatmam gerektiğini düşünüyorum.

Bireysel finansta şöyle bir kural var. Gelirin %50'sini ihtiyaçlara, %30'unu isteklere ve %20'sini birikime ayırmak gerekiyor. İsteklere ayrılan %30'un %10'u o ay içinde istediklerimizi almak için, kalan %20'si ise "hayal birikimi" olarak tanımlanan Disneyland'a tatile gitmek veya eve kahve makinesi almak gibi, hayal ettiklerimize ulaşmamız için ayırmamız gereken miktar. Bu ay sonuna kadar kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimi ve hayallerimi listeleyeceğim. Hayal fonu ve yatırım planı bu doğrultuda şekillenecek. Bütçemi de adım adım bu plana uygun hale getirmeye çalışacağım.

7. Toplumsal Fayda
  • Üniversite: Üniversitede ders veriyorum. Derslerde sadece teknik konulardan değil de hayattan, iyi insan olmaktan da bahsediyorum. Beliz Hoca dersteyken şöyle bir şey söyledi: "Bilgi yüktür, paylaşılmadığı zaman insanı zehirler. Ayrıca bilgi emanettir. Benim 20 yılda öğrendiklerim bunlar, bunları al ve böylece zaman kaybetme ve üzerine bir taş ta sen koyarak bir sonraki nesile aktar" Bu cümleyi duyduğum da tam da bu sebeple üniversiteye başladığımı fark ettim. Üniversitenin bana zaman ve emek maliyeti çok yüksek ve ders ücretleri çok düşük. Ancak benim azimle devam etmemin sebebi tam da bu. Hayatın bana öğrettiklerinin zekatını vermek ve emanet olan bilgiyi aktarmak.
  • Kadınlar Kulübü: Buraya yazı yazmamın ve 2017 yılından bu yana azimle sürdürmemin ana sebebi yine üniversite ile benzer. Kadın olmanın, anne olmanın, iş yerinde çalışan olmanın bana öğrettiklerini paylaşmak, kadım kimliğim ile hayattan öğrendiklerimi diğer kadınlara aktarmak istiyorum. Kime ve nasıl fayda sağladığımı bilmeden yazıyorum. Zülfü Livaneli'nin bir konuşmasına denk geldim. "Hayatın nasıl yaşanması gerektiğini öğrendiğimizde yaşanacak hayat kalmıyor" dedi. Ben de 42 yaşıma kadar "nasıl yaşanırsa iyi olur" başlığında biriktirdiklerimi paylaşmaya gayret ediyorum ki, birileri daha erken öğrensin ve yol alsın.
  • Yapılacak: Bu başlık altında uzun zamandır niyet ettiğim ancak düzenli sürdüremediğim bir konuyu Mart ayı itibariyle hayata geçirmek ve düzenli sürdürmek istiyorum. Her ay gelirimin %40'ını güvendiğim yardım derneklerine bağışlamak istiyorum. Bu ayın ödevi olarak, bağış yapmak üzere 5 kurum belirleyeceğim.
Elecda merhaba; koltuk yıkama makinesi tavsiyesi istemişsin kiwi 4325 modelini aldım bende geçen ay ve gayet memnunum fiyat performans ürünü. Koltuklarımı sandalyelerimi yıkadım baya etkili oldu:) meşhur alışveriş sitesinde baya yorum vardı ordan yola çıkarak aldım bakabilirsin. Eğer daha profesyonel bir şey istersende ihlas aura temizlik robotu öneririm çok etkili fakat hantal olduğunu söyledi kullanan arkadaşım, biraz yoruyormuş.

Herkese selam

Bugün ilk defa daha detaylı sistemli uyguladığım sabah rutinden bahsetmek istiyorum. Bu rutin oluştururken yapay zekadan destek aldım.

Sabah Rutini (Toplam 1.5 - 1.75 Saat)

1. 05:45 - Kişisel Bakım & Detoks (10 dk)

• Dil temizleme & diş fırçalama (3 dk)

• Cilt bakımı (2-3 dk) → Yüz yıkama, tonik, nemlendirme

• Limonlu / sirkeli su içmek (2 dk)

2. 05:55 - Zihinsel & Ruhsal Hazırlık (30 dk)

• Sabah sayfaları yazmak (10 dk)

• Sabah namazı & tesbihat (10 dk)

• Tefsir okumak (10 dk)

3. 06:25 - Fiziksel Aktivite (15 dk)

• Ekliptik çalışması veya hafif egzersiz (15 dk)

4. 06:40 - Aile & Hazırlık (30 dk)

• Oğlunun beslenme çantasını hazırlamak (7 dk)

• Eşin için kahvaltı hazırlamak (7 dk)

• Kendi işe götüreceğin kahvaltıyı hazırlamak (5 dk)

• Oğlunun okul kıyafetini hazırlamak (5 dk)

• Kendi hazırlığın: Giyinme & kişisel bakım (10 dk)

5. 07:10 - Ev & Mutfak İşleri (15 dk)

• Evi hızlıca toparlamak (5-7 dk) → Yatakları düzeltmek, salonu toparlamak

• Akşam yemeği için ön hazırlık (5-7 dk) → Sebzeleri doğramak, çözülecekleri çıkarmak

07:25 - Çıkış için son hazırlık (5-7 dk) → Çantayı kontrol etme, dış kıyafetleri giyme

07:35 - Evden çıkış

Bu platforma sadece bu konu için giriyorum.Her mesajınızdan fazlaca istifade ediyorum.Siz yazmaya devam edin lütfen.Duruşunuzu,düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.İyi ki varsınız.🙂
Güzel mesajınız için çok teşekkür ederim.
Sevgiler :KK200:

Elecda merhaba; koltuk yıkama makinesi tavsiyesi istemişsin kiwi 4325 modelini aldım bende geçen ay ve gayet memnunum fiyat performans ürünü. Koltuklarımı sandalyelerimi yıkadım baya etkili oldu:) meşhur alışveriş sitesinde baya yorum vardı ordan yola çıkarak aldım bakabilirsin. Eğer daha profesyonel bir şey istersende ihlas aura temizlik robotu öneririm çok etkili fakat hantal olduğunu söyledi kullanan arkadaşım, biraz yoruyormuş.
Tavsiye için çok teşekkür ederim. Ürünü ben de sosyal medyada gördüm. Fiyatı epey uygun gerçekten. Karcher'ın makinelerini de değerlendirdiniz mi?

Bu sabah rutinlerimi gerçekleştirip, çocukları gönderdikten sonra kendimi yorgun hissettim ve yatıp dinlenmeye karar verdim. 10:30'a kadar uyumuşum, çok iyi geldi. Ardından kalkıp evi toparladım ve çamaşır makinesini çalıştırdım. Kendime güzel bir kahvaltı hazırladım. Ardından iş ile ilgili halletmem gereken bazı işleri yaptım.

Haftaya üniversitede derslerim başlıyor. Bugün evdeki son cuma günüm. Şimdi buraya yazımı bitirdikten sonra önümüzdeki hafta derslerde yapacağım sunumlar üzerine çalışacağım.

Eve monitör aldım. İş yerinde iki ekran çalışıyorum ve oldukça rahat oluyor. Evde sadece laptop ekranı ile çalışmakta zorlanınca bir monitör edinmeye karar verdim. Bugün mesela sunum hazırlarken bir ekranda referans dokümanlar açık olunca sunum üzerinde daha efektif çalışabiliyorum.

Back