Popüler Konu Verimli Rutin

Bana bir çocuk kitabı yazarı arkadaşım çocuklar için "Çıtır Çıtır Felsefe" serisini tavsiye etmişti. Ben henüz almadım. Bana psikolojide öğretim üyesi olan bir arkadaşım Johann Hari'nin Çalınan Dikkat kitabını hediye etti. Bir de "Şİddetsiz İletişim" kitabını almıştım.

Çıtır çıtır felsefe serisini gördüm Dost’ta. Hatta yaşam ve ölüm başlığına bi göz attım, fazla sert geldi dili. Katliam falan gibi kelimeler geçiyordu, bizim kızların yaş grubuna pek uygun bulmadım. Diğerlerine bakayım teşekkür ediyorum

Yazmayı unutmuşum; “çocuklar için felsefi öyküler” adında bi kitap vardı, dinazor çocuk yayınları. Çok kısa öyküler var peşi sıra sınıfın 2 ye bölünmesi ve açık uçlu sorular ile 2 farklı görüş hakkında düşünülüp tartışılması öneriliyor. Yetişkin uygulaması ile yani. Bunu beğendim aslında ben de kızları 2 gruba ayırabilirim sonuçtaEğlenceli de olur

Çocuklar için felsefe eğitimleri oluyor online isterseniz öyle kısa bir eğitimde alabilirsiniz. Eski okulumda bir arkadaş gidiyordu, anlattığı kadarı ile çok faydalıydı

Çocuklar için felsefe eğitimleri oluyor online isterseniz öyle kısa bir eğitimde alabilirsiniz. Eski okulumda bir arkadaş gidiyordu, anlattığı kadarı ile çok faydalıydı
merhaba teşekkür ediyorum öneri için, olabilir aslında. Hangi platformdan acaba? Önerebileceğin bir kanal var mı?

Etkili insanların 7 Alışkanlığı benim okuduğum en faydalı kişisel gelişim kitabıydı. Storytel'e eklenmesi de çok iyi olmuş. Okumayan varsa şiddetle tavsiye ediyorum.
Kitapta tablo vb. şey fazlaca olduğu için storytelden dinlemektense alınıp okunmasını tavsiye ederim (tablo x için ek y ye bakınız gibi çok ifade vardı) Ben başladığım için dinlemeye devam ediyorum ancak kitaplığımda olmasını isteyeceğim bir kitap.

Bence de kesinlikle çocuklar için felsefe atölyeleri/eğitim ve dersleri olmalı. Düşünüp sorgulamayı farklı açılardan bakabilmeyi öğrenmeleri çok kıymetli, hem kendileri hem de toplum için.

Geçen ay okuma grubumuzla 'Hadi Felsefe Yapalım ' kitabını okuduk; (ben tam olarak bitirmemiştim). toplamda 20 kadın /anne/eğitimci nin %95 i çok beğenmişti. Çocuklar İçin Felsefe (P4C) yöntemi ile kurgulanmış uygulamalı 18 felsefe atölye çalışmasını içeren bir kılavuz kitap. Eser, Küçük Prens, Küçük Kara Balık, Alice Harikalar Diyarında ve Momo gibi dünya edebiyatının önemli 4 klasiğini uyaran olarak kullanarak 18 felsefi kavram etrafında şekillenen felsefe eğitimlerini kapsıyor. Ebeveyn olarak öncesinde okunup çocuklara uygulanabilir.

p4c eğitim ilanlarını pek sık duyuyordum ancak detayına bakmamıştım, bilgisayarla alakalı zannediyordum ta ki grupça okuyana denk.

sizde inceleyebilirsiniz

İşte benim dediğim eğitim pc4 eğitimi benben00 . Bu kitabın adını hatırlamaya çalışıyordum ben de, teşekkürler

STRESLE BAŞA ÇIKMA YÖNTEMLERİ

Doktorların sıklıkla söylediği “Stresten uzak durun” cümlesinin çok anlamız bir tavsiye olduğunu düşünüyorum. Bizim yaşadığımız ülkede stresten uzak durma gibi bir seçeneğimiz yok. Dolayısıyla önerinin “Stresle baş edebilmek için kendi yöntemlerinizi geliştirin” olarak değiştirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Kendi stresle başa çıkma yöntemlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

1. Pozitif bakış açısına sahip olmak: Pozitif bakış açısına sahip olmak, kişisel bir özellik değil, bir tercihtir. Bardağın boş yarısını doldurmaya çalışmaktan vazgeçmeden, dolu tarafı da görmezden gelmeme halidir. Polyanacılık ile karıştırılmamalıdır, zira Polyanacılık gerçeği ve sorunları görmezden gelir. Pozitif bakış açısı ise, sorunu görmezden gelmek değil, eksiği veya yanlışı kabul ederek çözüme odaklanmayı tercih etmektir. Unutmayın ki hayatta neye odaklanırsanız, onu çoğaltırsınız.

2. Ruhuna İyi Geleni Hayatına Dahil Etmek: Öncelikle “Bana iyi gelen ve enerjimi yükselten şeyler nelerdir?” sorusu üzerine düşünmek, sonrasında da belirlediğimiz şeyleri hayatımıza dahil etmek gerekir. Mesela, kahve içmeyi seviyorsam, her gördüğümde beni mutlu edecek bir fincanı alıp işe getirmek, doğayı seviyorsam masama güzel bir saksı çiçeği koymak gibi. Aynı şekilde iyi gelmeyen şeyleri tespit edip, maruziyeti azaltmaya çalışmak çok önemli ve gereklidir.

3. Sadece Kendinle Rekabet Etmek: İnsanı geliştiren kendi ile rekabet etmektir. Gün içinde yaptığın her şeyi daha iyi yapmaya çalışmak, kendinin bir önceki günkü versiyonu ile sürekli rekabet haline olmak insana iyi gelir.

4. Çevreni Sürekli Olarak Gözden Geçirmek: Yakın çevremizin bize olan davranışları gün içindeki ruh halimizi ve stres seviyemizi ciddi olarak etkiler. Ruh halimizi olumsuz etkileyen kişilere mesafe koymak, her yaptığımızın çevremizce takdir edilmesi gerekmediğinin farkına varmak gerekir.

5. Okumak: Sadece 6 dakika kitap okumanın, stres düzeyini yaklaşık %68 oranında düşürdüğüne ilişkin bir yazı okumuştum. Kitap içeriğinden bağımsız olarak, her gün kitap okumak iyi bir stres yönetme tekniğidir.

Merhaba,
benben00 bugün instagrama kaydettiğim iletilere bakarken denk geldim
Kaydettiğim iletilerin birinde;
Felsefe makinesi kitabının iyi olduğu ve kitabın yazarının “eğer sanatını” çok önemsediği yer alıyordu.
, “Eğer bir fareciği okula götürürsen” ve “Eğer bir fareciğe kurabiye verirsen” kitapları da Laura Numeroff un eğer serisinden çocuk kitapları imiş.
Belki bakmak istersin

Canım teşekkür ediyorum ekran görüntüsü aldım

Merhaba herkese, dün akşam eşimle Richard oyununa gittik. Eşim iş çıkışı kızları babannelerine bırakıp geldi buluştuk. Öncesinde yemek yeyip sohbet ettik, sonra etkinliğe gittik. Bayadır bu büyüklükte bir oyun izlememiştim, deprem ile birlikte hayata motivasyonum da oldukça zayıflamıştı. O yüzden bir değişiklik olması adına iptal etmedim biletleri.
Lise yıllarımda çok sabahladım Okan Bayülgen Zaga şovu izlemek için Kuzenim ile gecenin bir yarısı kendimize ikramlık hazırlar Zaga’nın başlamasını beklerdik, sonrasında 4te falan uyuyakalırdık, güzel ve eğlenceli günlerdi. Oyun sonrası söyleşiye kaldık biraz, ekranlardan tanıdıgım Okan Bayülgen’in aksine kimseyi bozmadan sakin sakin söyleşi yaptı seyirci ile Bizler Ankara seyircisinin karşısına hep Biraz korkarak çıkarız gibi de bir şey söyledi. Ankara’nın cidden sahne sanatlarına ilgisi büyük oluyor. Güzel bir kitle var takipçi. Çocuklardan önce ayda 1-2 temsile kesin giderdik. Rutin olarak tiyatro arada da opera/müzikal gibi. Devlet tiyatroları ve opera ve balesinde kombinem vardı diyebilirim Şuan çocuklar ile organize olmak kolay olmuyor tabi. Yaşları henüz bizimle keyifli şekilde temsil izlemeye uygun değil, öyle olunca göz kulak olacak birilerini bulmak her zaman mümkün olmuyor.
Gece geç saatte gidip aldık kızları, babanneleri pijamalarını giydirmiş, uyumuşlardı. Kucakta taşıyıp paketleri sessizce bıraktık yataklarına:) Sabah bi posta; “aa nerde yattık nerde kalktık bizz” muhabbeti döndü tabi. Arada ebebeynliğe mola vermek gerek, 3-5 saatlik de olsa

Ayy o kitaplar çok güzel benim kızım 4 yaşında çok seviyor eğer serisini

Güzel miydi oyun? Ben de izmire gelmesini bekliyorum. İstanbuldaki hayatımdan en özlediğim şey tiyatro, izmir bu anlamda sınırlı

Güzel miydi oyun? Ben de izmire gelmesini bekliyorum. İstanbuldaki hayatımdan en özlediğim şey tiyatro, izmir bu anlamda sınırlı
Evet ben beğendim. Anlamadığım diyaloglar elbette oldu, hatta söyleşi de bu konuyu dile getiren biri seyirciye Okan Bayülgen’in verdiği yanıtlar oldukça eğlenceliydi; klasik bi sanat toplum için midir tartışması..hayır efendim sanat biraz da sanat içindir. İlk izlersin anlamazsın sonra bi sabah uyandıgında aklına bir diyalog takılır ve bi ucundan kurcalamaya başlarsın.
Okan Bayülgen’i geçen yıl Amedeus oyunun da izlemiştim, tabi Richard da hem oyuncu hem yönetmen olarak çok ön planda. Bitişte bi an sahneden inerek, seyircilerden de destek alarak koltukların tepesine basa basa taam en arkaya kadar repliği tekrarlayarak ilerledi, öyle bitti oyun, müzikle falan çok etkileyiciydi. Fakat salon arka kısım da bir ara ciddi ses yankılanma problemi oldu, onun için de özür falan dilendi, talihsizlik.

Herkese merhaba arkadaşlarım. umarım hepiniz daha iyisinizdir, verimli günler içindesinizdir.

Bir süredir rutinlerime yeni şeyler ekledim :

1- Nefes egzersizi. (10tekrar)
2- Gülme egzersizi (ayna karşısında 5 dk )
3- Gelecek hayal/hedeflerimi günlük olarak okuyorum.
4- O gün mutlu eden 'şey' neyse yazıyorum.

Bir de artık hayatın içine daha çok katılıyorum. Tüm yüreğimle çekinmeden , kalıplara sığmadan davranıyorum. Daha çok sahipleniyorum herkesi /her şeyi . Duygularıma yenik düşmektense çözüm odaklı olarak, realist davranıyorum.

Pazar günü kitap kulübü buluşmamız var, heyecanlıyım. Kafalardan ne dumanlar çıkacak :)

Oğlum' piyano ve robotik kodlamaya ara vermişti birkaç aydır, ben de piyano kursunu bırakmıştım. Bi kaç zamandır evde kendim çalışmaya başladım. Oğlumu da çalıştırıyorum. Bu süreçte ikimize de iyi geliyor. Şöyle bir anlaşma yaptık ' artık piyano çalışırken ben senin öğretmenin rolünde olacağım , seni çalıştıracağım. Sen de beni çalıştıracaksın, öğretmenim olacaksın.'' şimdilik verimli ilerliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…