Bana bir çocuk kitabı yazarı arkadaşım çocuklar için "Çıtır Çıtır Felsefe" serisini tavsiye etmişti. Ben henüz almadım. Bana psikolojide öğretim üyesi olan bir arkadaşım Johann Hari'nin Çalınan Dikkat kitabını hediye etti. Bir de "Şİddetsiz İletişim" kitabını almıştım.Merhaba, kitaplardan bahsedilmiş ben de aynı konuya ekleme yapayım o halde:) Bir süredir yarım kalan kitaplarım var elimde. Yarım kalmalarının temel sebebi storytel den kitap okuması yapmam ve iş yerinde yogun bir sürece girmiş olmamdı. Şubat bitişi ile bir miktar rahatlama yaşayacağım iş yerinde. Böylelikle kafamı mesgul eden şeylere de yogunlasabilirim diye dusundum. Storytel üyeliğimi yenilememiştim, bu fırsat bilip öğle arasında dost kitap evine gittim.
Üniversite öğrenciliğimden bu yana dost benim için keyifli vakit geçirme alanı:) girişten başlarım hiç sekmez; önce gezi rehberlerine/gezi yazısı kitaplarına göz atarım. Sonra çocuk alanı ve ekonomi. Çocuklar için bir felsefe kitabı arıyorum. Deneyimleyip memnun kaldıgınız kitap varsa önerilere açığım. Bu alanda İki tür kitaba igtiyacım var aslında 1) yaşlarına uygun onlara okuyacagım ya da kendilerinin okuyacakları. 2) ebeveyn olarak benim o konuyu nasıl ele alacagım, onlara nasıl rehberlik edeceğim konusunda beni yönledirecek bir kitap. Birkaç kitabı inceleyip not aldım, internetten araştırıp satın alacagım. Keşke ilkokul 1 den başlayarak programa alınsa felsefe dersi, ne çok sevinirim
Kendim için de bir kaç bakındığım kitap oldu ama önce elimdekileri bitirmek lazım.
Bu öğle arası yarım olan “Stephen Hawking Zamanın Kısa Tarihi” kitabına devam ettim, bu bitirince yine yarım olan “Bütün Beyinli Çocuk” ve “Otuz Milyon Kelime” kitaplarına geçeceğim.
Çıtır çıtır felsefe serisini gördüm Dost’ta. Hatta yaşam ve ölüm başlığına bi göz attım, fazla sert geldi dili. Katliam falan gibi kelimeler geçiyordu, bizim kızların yaş grubuna pek uygun bulmadım. Diğerlerine bakayım teşekkür ediyorumBana bir çocuk kitabı yazarı arkadaşım çocuklar için "Çıtır Çıtır Felsefe" serisini tavsiye etmişti. Ben henüz almadım. Bana psikolojide öğretim üyesi olan bir arkadaşım Johann Hari'nin Çalınan Dikkat kitabını hediye etti. Bir de "Şİddetsiz İletişim" kitabını almıştım.
Yazmayı unutmuşum; “çocuklar için felsefi öyküler” adında bi kitap vardı, dinazor çocuk yayınları. Çok kısa öyküler var peşi sıra sınıfın 2 ye bölünmesi ve açık uçlu sorular ile 2 farklı görüş hakkında düşünülüp tartışılması öneriliyor. Yetişkin uygulaması ile yani. Bunu beğendim aslında ben de kızları 2 gruba ayırabilirim sonuçtaÇıtır çıtır felsefe serisini gördüm Dost’ta. Hatta yaşam ve ölüm başlığına bi göz attım, fazla sert geldi dili. Katliam falan gibi kelimeler geçiyordu, bizim kızların yaş grubuna pek uygun bulmadım. Diğerlerine bakayım teşekkür ediyorum
Çocuklar için felsefe eğitimleri oluyor online isterseniz öyle kısa bir eğitimde alabilirsiniz. Eski okulumda bir arkadaş gidiyordu, anlattığı kadarı ile çok faydalıydıYazmayı unutmuşum; “çocuklar için felsefi öyküler” adında bi kitap vardı, dinazor çocuk yayınları. Çok kısa öyküler var peşi sıra sınıfın 2 ye bölünmesi ve açık uçlu sorular ile 2 farklı görüş hakkında düşünülüp tartışılması öneriliyor. Yetişkin uygulaması ile yani. Bunu beğendim aslında ben de kızları 2 gruba ayırabilirim sonuçtaEğlenceli de olur
merhaba teşekkür ediyorum öneri için, olabilir aslında. Hangi platformdan acaba? Önerebileceğin bir kanal var mı?Çocuklar için felsefe eğitimleri oluyor online isterseniz öyle kısa bir eğitimde alabilirsiniz. Eski okulumda bir arkadaş gidiyordu, anlattığı kadarı ile çok faydalıydı
Kitapta tablo vb. şey fazlaca olduğu için storytelden dinlemektense alınıp okunmasını tavsiye ederim (tablo x için ek y ye bakınız gibi çok ifade vardıEtkili insanların 7 Alışkanlığı benim okuduğum en faydalı kişisel gelişim kitabıydı. Storytel'e eklenmesi de çok iyi olmuş. Okumayan varsa şiddetle tavsiye ediyorum.
Merhaba, kitaplardan bahsedilmiş ben de aynı konuya ekleme yapayım o halde:) Bir süredir yarım kalan kitaplarım var elimde. Yarım kalmalarının temel sebebi storytel den kitap okuması yapmam ve iş yerinde yogun bir sürece girmiş olmamdı. Şubat bitişi ile bir miktar rahatlama yaşayacağım iş yerinde. Böylelikle kafamı mesgul eden şeylere de yogunlasabilirim diye dusundum. Storytel üyeliğimi yenilememiştim, bu fırsat bilip öğle arasında dost kitap evine gittim.
Üniversite öğrenciliğimden bu yana dost benim için keyifli vakit geçirme alanı:) girişten başlarım hiç sekmez; önce gezi rehberlerine/gezi yazısı kitaplarına göz atarım. Sonra çocuk alanı ve ekonomi. Çocuklar için bir felsefe kitabı arıyorum. Deneyimleyip memnun kaldıgınız kitap varsa önerilere açığım. Bu alanda İki tür kitaba igtiyacım var aslında 1) yaşlarına uygun onlara okuyacagım ya da kendilerinin okuyacakları. 2) ebeveyn olarak benim o konuyu nasıl ele alacagım, onlara nasıl rehberlik edeceğim konusunda beni yönledirecek bir kitap. Birkaç kitabı inceleyip not aldım, internetten araştırıp satın alacagım. Keşke ilkokul 1 den başlayarak programa alınsa felsefe dersi, ne çok sevinirim
Kendim için de bir kaç bakındığım kitap oldu ama önce elimdekileri bitirmek lazım.
Bu öğle arası yarım olan “Stephen Hawking Zamanın Kısa Tarihi” kitabına devam ettim, bu bitirince yine yarım olan “Bütün Beyinli Çocuk” ve “Otuz Milyon Kelime” kitaplarına geçeceğim.
İşte benim dediğim eğitim pc4 eğitimiBence de kesinlikle çocuklar için felsefe atölyeleri/eğitim ve dersleri olmalı. Düşünüp sorgulamayı farklı açılardan bakabilmeyi öğrenmeleri çok kıymetli, hem kendileri hem de toplum için.
Geçen ay okuma grubumuzla 'Hadi Felsefe Yapalım ' kitabını okuduk; (ben tam olarak bitirmemiştim). toplamda 20 kadın /anne/eğitimci nin %95 i çok beğenmişti. Çocuklar İçin Felsefe (P4C) yöntemi ile kurgulanmış uygulamalı 18 felsefe atölye çalışmasını içeren bir kılavuz kitap. Eser, Küçük Prens, Küçük Kara Balık, Alice Harikalar Diyarında ve Momo gibi dünya edebiyatının önemli 4 klasiğini uyaran olarak kullanarak 18 felsefi kavram etrafında şekillenen felsefe eğitimlerini kapsıyor. Ebeveyn olarak öncesinde okunup çocuklara uygulanabilir.
p4c eğitim ilanlarını pek sık duyuyordum ancak detayına bakmamıştım, bilgisayarla alakalı zannediyordum ta ki grupça okuyana denk.
sizde inceleyebilirsiniz
Ben ikisini de okumadım. Okuyunca fikirlerini paylaşabilirsen sevinirim.merhaba.
hayata düzen kurabilmek için iki kitap aldim.
düzen olmanin yollari- john caunt
karar ver planla harekete geç- ayça karaman.
bunlari okuyan var mi?
okuyup uyguladiniz mi?
Canım teşekkür ediyorum ekran görüntüsü aldımMerhaba,
benben00 bugün instagrama kaydettiğim iletilere bakarken denk geldim
Kaydettiğim iletilerin birinde;
Felsefe makinesi kitabının iyi olduğu ve kitabın yazarının “eğer sanatını” çok önemsediği yer alıyordu.
, “Eğer bir fareciği okula götürürsen” ve “Eğer bir fareciğe kurabiye verirsen” kitapları da Laura Numeroff un eğer serisinden çocuk kitapları imiş.
Belki bakmak istersin
Ayy o kitaplar çok güzel benim kızım 4 yaşında çok seviyor eğer serisiniMerhaba,
benben00 bugün instagrama kaydettiğim iletilere bakarken denk geldim
Kaydettiğim iletilerin birinde;
Felsefe makinesi kitabının iyi olduğu ve kitabın yazarının “eğer sanatını” çok önemsediği yer alıyordu.
, “Eğer bir fareciği okula götürürsen” ve “Eğer bir fareciğe kurabiye verirsen” kitapları da Laura Numeroff un eğer serisinden çocuk kitapları imiş.
Belki bakmak istersin
Güzel miydi oyun? Ben de izmire gelmesini bekliyorum. İstanbuldaki hayatımdan en özlediğim şey tiyatro, izmir bu anlamda sınırlıMerhaba herkese, dün akşam eşimle Richard oyununa gittik. Eşim iş çıkışı kızları babannelerine bırakıp geldi buluştuk. Öncesinde yemek yeyip sohbet ettik, sonra etkinliğe gittik. Bayadır bu büyüklükte bir oyun izlememiştim, deprem ile birlikte hayata motivasyonum da oldukça zayıflamıştı. O yüzden bir değişiklik olması adına iptal etmedim biletleri.
Lise yıllarımda çok sabahladım Okan Bayülgen Zaga şovu izlemek içinKuzenim ile gecenin bir yarısı kendimize ikramlık hazırlar Zaga’nın başlamasını beklerdik, sonrasında 4te falan uyuyakalırdık, güzel ve eğlenceli günlerdi. Oyun sonrası söyleşiye kaldık biraz, ekranlardan tanıdıgım Okan Bayülgen’in aksine kimseyi bozmadan sakin sakin söyleşi yaptı seyirci ile Bizler Ankara seyircisinin karşısına hep Biraz korkarak çıkarız gibi de bir şey söyledi. Ankara’nın cidden sahne sanatlarına ilgisi büyük oluyor. Güzel bir kitle var takipçi. Çocuklardan önce ayda 1-2 temsile kesin giderdik. Rutin olarak tiyatro arada da opera/müzikal gibi. Devlet tiyatroları ve opera ve balesinde kombinem vardı diyebilirim Şuan çocuklar ile organize olmak kolay olmuyor tabi. Yaşları henüz bizimle keyifli şekilde temsil izlemeye uygun değil, öyle olunca göz kulak olacak birilerini bulmak her zaman mümkün olmuyor.
Gece geç saatte gidip aldık kızları, babanneleri pijamalarını giydirmiş, uyumuşlardı. Kucakta taşıyıp paketleri sessizce bıraktık yataklarına:) Sabah bi posta; “aa nerde yattık nerde kalktık bizz” muhabbeti döndü tabi. Arada ebebeynliğe mola vermek gerek, 3-5 saatlik de olsa
Evet ben beğendim. Anlamadığım diyaloglar elbette oldu, hatta söyleşi de bu konuyu dile getiren biri seyirciye Okan Bayülgen’in verdiği yanıtlar oldukça eğlenceliydi; klasik bi sanat toplum için midir tartışması..hayır efendim sanat biraz da sanat içindir. İlk izlersin anlamazsın sonra bi sabah uyandıgında aklına bir diyalog takılır ve bi ucundan kurcalamaya başlarsın.Güzel miydi oyun? Ben de izmire gelmesini bekliyorum. İstanbuldaki hayatımdan en özlediğim şey tiyatro, izmir bu anlamda sınırlı
Aaa süper canımAyy o kitaplar çok güzel benim kızım 4 yaşında çok seviyor eğer serisini