Benim kızım 4,5 yaşında. Uykusuzluk ve huysuzluk hala bitmediUykusuzluk ve ateslenme hastalik (Allah korusun) disinda belki bir sure rahat seyahat edememe, gezmeye gidememe gibi zorluklar olur.
O da 2-3 sene.
Sonrasını cok düşünmüyorum ya ben eger Rabbim bir evlat nasip ederse.
Oglum ozamana kadarda liseyi yarilamis oluyor.
Kendini kurtarmış oluyor.
Ben kendimce hesaplar yapıyorum iste
3 üz mütr_lelli canım korkutma gözünü tabiki zor anne baba olmak büyümek büyütmek çok zor ama güzellikleride var
Dün bebek ziyaretine gittik 3 üz çok acıdım hallerine ekonomik olarakta durumları çok iyi değil tek maaş işçi
Bir şeyler aldık ama çok ihtiyaç var yarın iş yerinde falanda söyliyeyim arkadaşlara küçülen verilecek birşeyler varsa versek çok iyi olur beşik kıyafet falan
Biz 3 aile gittik para toplamıştık onu verdik bide ayriyetten birşeyler aldık
Her biriniz bir bebiş aldık kucağımıza kadıncağız o arada uyuya kaldı
Hepsi aynı anda ağlıyor wc ye bile gidemiyorum oturup ağlıyorum diyor
Senin şartların bence çocuk büyütmek için çok uygun. Annen ile aynı apartmanda olman zaten çok şahane bir durum. 7/24 yardımcın var. Oğlun büyüdü, seni zorlayacak bir durumu yok. Bebeğini bırakıp işe gitme derdin yok. İnşallah en kısa zamanda bir kız çocuk nasip olur sanaUykusuzluk ve ateslenme hastalik (Allah korusun) disinda belki bir sure rahat seyahat edememe, gezmeye gidememe gibi zorluklar olur.
O da 2-3 sene.
Sonrasını cok düşünmüyorum ya ben eger Rabbim bir evlat nasip ederse.
Oglum ozamana kadarda liseyi yarilamis oluyor.
Kendini kurtarmış oluyor.
Ben kendimce hesaplar yapıyorum iste
ben 2. bebekte işi bırakmayı düşünüyorum.
yazın geç saatlere kadar çalışmam.tatilimin olmaması
hem ev hem iş çok yıpratıcı
Ben işimi bırakmak istemiyorum. Hem çalışma şartlarım iyi hem de bu noktaya gelebilmek için çok emek sarf ettim. Ama hem iş hem ev kesinlikle insanı yoruyor o ayrı bir konu.Ben de uygun ortam ve yaşam şartları oluştuğunda iş ibırakmak istiyorum..özel sektör olsaydı oğlum doğar doğmaz bırakırdım :eşim çalıştığı için..
ikinci çocukta ne yaparım bilmiyorum..
Allah sağlık versin .. cümlemize güç versin..
Çok zor bu ailenin 18 yıl çocuğu olamamış bir çok defa tüp bebek denemesi yapmışlar bu sonuncusu tutmuş üçünde erkek3 üz müAllah kolaylık versin. Zor bir durum ama bir taraftan da güzel birşey. Kızım tek olduğu için her haftasonu tutturuyor, arkadaşlarım bize gelsin diye. Çocuğa çocuk lazım. Biz ne kadar oynasak da bir yere kadar. Üçüzler oyun arkadaşları ile beraber doğmuşlar.
Benim kızım 4,5 yaşında. Uykusuzluk ve huysuzluk hala bitmediBenim karamsarlığım biraz da bu durumdan kaynaklı. Bi de ben 3 aylıkken işe döneceğim için süt sapma işleri var. Gece uykusuz kalıp sabah işe gitmek zorunda olmak var. Var da var yani...
Ben işimi bırakmak istemiyorum. Hem çalışma şartlarım iyi hem de bu noktaya gelebilmek için çok emek sarf ettim. Ama hem iş hem ev kesinlikle insanı yoruyor o ayrı bir konu.
Senin şartların bence çocuk büyütmek için çok uygun. Annen ile aynı apartmanda olman zaten çok şahane bir durum. 7/24 yardımcın var. Oğlun büyüdü, seni zorlayacak bir durumu yok. Bebeğini bırakıp işe gitme derdin yok. İnşallah en kısa zamanda bir kız çocuk nasip olur sana
Amin canim insAllah.Senin şartların bence çocuk büyütmek için çok uygun. Annen ile aynı apartmanda olman zaten çok şahane bir durum. 7/24 yardımcın var. Oğlun büyüdü, seni zorlayacak bir durumu yok. Bebeğini bırakıp işe gitme derdin yok. İnşallah en kısa zamanda bir kız çocuk nasip olur sana
Ben işimi bırakmak istemiyorum. Hem çalışma şartlarım iyi hem de bu noktaya gelebilmek için çok emek sarf ettim. Ama hem iş hem ev kesinlikle insanı yoruyor o ayrı bir konu.
Allah kolaylık versin ailesine. Çocuğunun olmaması ayrı sınav, olması ayrı...Çok zor bu ailenin 18 yıl çocuğu olamamış bir çok defa tüp bebek denemesi yapmışlar bu sonuncusu tutmuş üçünde erkek
Adam diyor hesapladım 130 bin tl harcamışım çocuk yapmak için bu son defada 30 bin kredi çekmiş düşünün tek maaş 30 bin kredi ödüyor 3 çocuk bez mama parası kolaylıklar diledik bizde
Bide yardıma gelecek kimseleri yok üzüldüğüyle görünce
Benim kızlarım hala hafta sonu olunca birilerine gidelim yada süreklimisafir gelsin istiyorlar
Birbirleri ilete oynuyorlar ama başka arkadaşlar olunca daha iyi oluyor gerçi bazense bu sorun oluyor büyükler küçükleri dışlıyor
Üzülme geçecek, hepimiz bu yollardan geçiyoruz, bak benimkiler büyüdü bile falan deseydi sanki daha iyi olurdu.Benim çok uykusuz kaldığım günlerin ardından koştuğum doktor bey bana şunu söyledi:
- Annelik uykusuz kalmayı gerektirir, siz ne bekliyordunuz kiAyrıca ben ilk çocuğumda 5, ikincide de 5 yıl uykusuz kalmak suretiyle 10 yıl uykusuz kaldım. 10 yıl boyunca gece çocuğuma gündüz başka çocuklara baktım.
Bu duruma psikolojik olarak ne kadar erken alışırsanız o kadar iyi olur
O günden sonra anladım ki annelere uyku haram :)
Servis işine ben de çok sevindim valla. Bu fenim fikrimdi, yaklaşık 6 ay önce ortaya attım. Tek tek işledim herkesi konuya ilişkin:))Servis haberine çok sevindim. İyi olmuş senin için.
Ben de işi bırakmayı hiç düşünmüyorum. Hem verdiğim emeği harcamak istemem hem de psikolojik açıdan bana işte olmak iyi geliyor.
Ben kesinlikle ev hanımı olamam, beceremiyorum :)) ve ev hanımlarımızın önünde saygı ile eğiliyorum. Zor iş gerçekten.
Yavaştan elini çekmen bence de çok iyi olmuş. Bebek geldi beni boşladı gibi bir algıya kapılmasını önlemiş olursun.Amin canim insAllah.
Zaten güvencem onlar.
Özellikle sıpa kendini kurtardı artik.
derslerinide kendi yapıyor yazililarinada çalışıyor bu dönem elimi cektim üzerinden çünkü birden elimi çekseydim olmayacakti.
Sen çalış ben kontrol edicem sen çalış ben sorcam diye diye kendi çalışmaya basladi.
Anneme de isim falan olsa bırakabilirim evet.
Beni en cok yoracak olan kesin uykusuzluk olurYavaştan elini çekmen bence de çok iyi olmuş. Bebek geldi beni boşladı gibi bir algıya kapılmasını önlemiş olursun.
Ben senin yerinde olsam anne şuna iki saat bak ben uyuyayım derdim sanırımAy bu uykusuzluktan ne çektim ya
Aslında kreşe başladıktan sonra çocuğun da kendi hayatı olmaya başlıyor. Mesela şimdi tam gün gidiyor kızım. Onu okula bırakıp işe gidiyorum, işten çıkınca da alıyorum beraber eve gidiyoruz. Bağımsızlaşma süreci de başladı, eve geldikten sonra bir süre kendi başına oyun oynamayı tercih ediyor.yorgunluktan ziyade beni üzen şey oğlumdan ayrı kalmak..
ilerde ''keşke yanımda olsaydın da paramız olmasaydı 'gibi bir keşkeyle karşılaşmaktan korkuyorum...
8-5 çalışıyorum: öğle arası evime gidiyorum.maaşım şartların üzerinde:
önemli olan nitelikli verimli vakit geçirmek bunun da farkındayım..ama bu sorular hep ikilemde bırakıyor beni..
haftasonunu akşamları hep dolu dolu geçirmeye çalışıyouruz..eşimde ben de oğlumla ilgileniyoruz ziyadesiyle..
ama yine de hep bir kırıklık oluyor...
Hemen senin için de dua edeyim. Kızımın deyişiyle inşallah ponçikli bir kızın olurelecda bu duadan bendeeee istiyorum. hamilenin duası kabul olurmuş. 16 aylık bir oğlum var birde kızım olsun istiyorum. 32 yaşındayım oğlum tedaviyle oldu onun için tedavisiz 2. olursa birde kız olursa tadından yaenmez