Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar Hanımlar,

Keyifli ve yorucu olmayan bir hafta sonu geçirdim. Peki bu nasıl oldu diye üzerine düşündüm. Zira hafta sonlarının yorucu geçmesi konusunda epey şikayetçiydim malumunuz.

Öncelikle cumartesi günü Ela'nın piyano dersi öğlene alındığı için geç kalktık. Kahvaltı yaptıktan sonra eşim ve Ela'yı derse götürdü. O sırada haftalık alışverişi yapıp geldi. Ben de vi toparladım, robotu çalıştırdım. Eşim Ela ile sinemaya gitmek üzere çıktı. Ben de İpek ile birlikte İpek'in arkadaşı ve annesi ile buluşmaya gittim. Yemek işini gittiğimiz yerlerde hallettik.

Pazar günü de kahvaltı sonrası, kitap okudum. Akşam yemek vakti, yarının yemeklerini de pişirdim. Yemekten sonra kızları banyoya soktum. Onlar küvette oynarken İngilizce dersini hallettim. Çıktıktan sonra da rutin ev toplama ve uyku hazırlığı süreçlerini hallettik. Sonuç olarak, cumartesi öğleden sonra kendimizi dışarı atmak ve akşam yemeğini dışarıda halletmek iyi bir fikir.

Gçen Haftanın Genel Analizini 2023 Kelimem ''Lotus'' a göre yapıyorum:

Saflık: Kalbimi tüm kötü insanlara rağmen temiz tutmaya ve kedimi korumaya çalıştım. Suçlayıcı tavırdaki arkadaşa kırmadan ve hakkımı önceleyerek net cevap verdim. İbnu Haldun ‘ un Fazla tevazuunun sonu cahilden nasihat dinlemektir’’ sözünü çok seviyorum.

Taze temiz ve berrak görüntü:
Cilt bakımımı günlük yapıyorum. Adet dönemlerinde sade bir göz makyajı yapıyorum. Beyaz ve siyah tonlarda giyinmeyi tercih ediyorum. Açık renk dış giyim ve bej tonları bir ayakkabı alma fikri var aklımda.

Yeni başlangıçlar: Bu ay çocuklarla kitap tahlili nasıl yapılır ‘ konulu bir eğitime katılacağım. Hâlihazırdaki okuma grubum için verimli olacak.

Sevgi ve tutku: Aileme ve oğluma olabildiğince merhametli ve sevgi dolu yaklaştım. Ciddi olmayacak konulara gülüp geçmeyi tercih edebildim.

Duru bir zihin: Günlük nasılım’ sorusunu soruyorum ve en yoğun duygumun kökenine inmeye çalıştım. Yazarak yaptığım için zihnimdekileri somutlaştırmış olmak sorunları daha kolay fark etmemi ve aksiyon almamı sağladı.

Ruhsal aydınlanma :
Öncelikli olarak O na göre düzenlemeye çalıştım günlerimi. Aklıma geldikçe duamı ettim. Günlük Kur an, hadis ve tefsir okumamı gerçekleştirdim. Tesbihatı arttırmam gerek.

Bereket: Geçen hafta 3 öğün dışarda tüketmek beni maddi fiziki ve manevi olarak yorduğu için hafta sonu pazar alışverişi yapıp, hafta içine –pırasa –kabak –fırın yemeği yapıp kavanozladım sıcak sıcak ve üzerine tarih yazdım.

Renklerin ahengi:
Sahip olduğum tüm rollerimin hakkını vererek yaşadım . evlat olarak ailemi ziyaret ettim, yeğenimle vakit geçirdim. Eş ve anne olarak sevgimi ve ilgimi gösterdim. Kendim olarak ‘cumartesi erkenden kalkıp sahile yürüdüm, denize sıfır okuma salonunda kitabımı okudum.

Su yüzeyinde özgürlük: Geçen hafta iş arkadaşımın sorunlarıyla ilgilendim ve sonunda inanılmaz bir baş ağrısı ve kötü enerjiyle baş başa kaldım. Bu duruma girmek istemediğim için duygusal yük almayacak sadece çözüm sunmayı tercih edeceğim. Aksi bana baş ağrısı ve halsizlik olarak döndü.

Merhaba elecda, bayadır bildirim gelmemiş bugün fark ettim. Geçmişten gele gele okuyorum. Ben de spiral taktırma kararı verdim. Regl günümü bekliyorum. Memnun musun? Nasıl ilerliyor süreç? Mirena’ya sen mi karar verdin? Bakır mı hormonlu mu diye doktor mu karar veriyor? Bi de takarken ağrı oldu mu? Gitmeden yapamam gereken özel bir şey var mı ?

Bakırın kanamayı arttırma durumu olabiliyormuş. Hormonlu neredeyse komple kesilmesini sağladığı için tercih ettim ben. Reglin 2. veya 3. günü takılıyor. Takılmadan 1 ay önce muayeneye gittim. O zaman karar verdik. Ertesi ay reglin ilk günü haber verdim, mirenayı sipariş ettiler. Çok rahat takıldı, ağrı sızı olmadı. Ancak ara ara kanama devam ediyor. İlk 3 ay vücudun alışma süreciymiş. Perşembe günü kontrol randevum var.

Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Herhangi bir yan etkisi olur muymuş? Uzun vadede sağlığa yönelik olumsuz bir durumdan bahsetti mi doktorun ? Çok soru sordum kusura bakma

Tüm yazılanları okudum. Çok güzel paylaşımlar olmuş yine. Beni sorarsanız ben inanılmaz dağıldım. Hayatımın bir noktasında çok iyi gidiyorum, oldum ben galiba diye hissederken şu sıralar adeta bir darbeyle elli yıl geri gitmiş gibiyim Böyle sıfırdan başlamam tüm dökülüp saçılanları toplamam lazım gibi. Pişmanlıklarım, hatalarım, hüzünlerim, kızgınlıklarım, kırgınlıklarım… 2022nin ikinci yarısı ile başlayıp hala etkisini göstermekte.. çok yorgunum.. ama toparlanmam gerek

inciitanesi detaylı açıklamanı bekliyorum ^kalite^ ilgi çekici bir kelime.

Arkadaşlar size evde kullandığım ve hayatımı kolaylaştıran, zamanımı daha verimli kullanmamı sağlayan ürün ve yöntemlerden bahsetmek istiyorum zira sizlerin de kullandığı pratiklikleri öğrenmek isterim.

1- Meyve ve sebze soyacağı. Dikey olanı, markası tantitoni. (mor lahanayı onunla hızlı ve yorulmadan doğrayabiliyorum, sebze meyve kabukları, domates dahi soyabiliyorum. kaşar peyniri de)
2- İkea sarımsak ezici . kabuklu olarak attığım sarımsak ellerim kokmadan eziliyor, çelik olduğu için temizliği de çok kolay.
3- kahve ve sıcak su termosları markası ikea ; dışarı çıkarken demlediğim kahveleri koyabiliyorum. Dışarıdan kahve tüketimini de böylece minimuma indiriyorum.
4- Kilitli saklama poşetleri: ikea - kuruyemiş, kurabiye vb ürünleri koyuyor rahatlıkla taşıyabiliyorum.
5- Tencere Kapaklığı _ kapakların düzenli durmasını ve kolay ulaşılmasını sağlıyor.
6- Doğrayıcı - tupperware -küçük boyunu kullanıyorum,8 yıl oldu soğanı kolayca doğruyabiliyorum. (rende gibi de kullanılabilir)
7- Bölmeli kutular- gardrope içinde çekmece içinde çorap,çamaşır ayırımı düzenlenebiliyor.

Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Herhangi bir yan etkisi olur muymuş? Uzun vadede sağlığa yönelik olumsuz bir durumdan bahsetti mi doktorun ? Çok soru sordum kusura bakma
Mirena'nın prospektüsünde yazan yan etkiler var. Doktor herhangi bir şey yaşadığın zaman paylaş, konuşalım dedi. Şu ana kadar kanama dışında bir sorun yaşamadım. 5+2 yıl kadar koruyuculuğu sürüyor dedi doktor. Herhangi bir uzun vadeli sıkıntıdan bahsetmedi.

Selamlar Hanımlar,

Aranızda Füruğ Ferruhzad'ı bilen var mı? Kendisi önemli bir İranlı kadın şairdir. Şiirlerini çok severim. Ama en çok "Kuş ölür sen uçuşu hatırla" dizesini severim. Dün bu dize, Oya Baydar'ın "80 yaş Zor Zamanlar Günlükleri"ni okurken karşıma çıktı. Oya Baydar'ın gençliğinde yer aldığı sol hareket, akabinde yaşadığı işkence dönemleri sonrasında 80 yaşını gördüğünde, verdiği mücadelenin bir anlamı var mıydı, yol doğru yöntem mi yanlıştı da yenildik sorgulaması esnasında kullanıyor Fürug'un dizesini.

Nihayetinde hepimiz hayatımıza anlam katma, günümüzü anlamlı kılma derdindeyiz. Bence en çok atlanan ya da dikkat edilmeyen kısım, yaşlanınca ve geçmişi hatırlayınca kendimizi nasıl görmek istediğimiz. Şu an dert ettiğimiz meselelere şöyle bir 80 yaşından kafamızı uzatıp bir baksak, bu kadar dert eder miyiz gerçekten?

Tamam elecda tekrar teşekkür ederim Doktorumla da görüştüm sana yazdıktan sonra, regl olunca gel dedi. Bekliyorum bakalım doğum sonrası düzene girmedi henüz

Merhabalar. Brien de severim Furuğ Ferruhzad 'I, çok genç yaşta ölmüş ama.
Eğer okumadıysan Oya Baydar ın kedi mektupları kitabı çok güzeldi.
Bir de şimdi okuduğum Ian Mcewin diye bir yazar var ben tarzını sevdim.

Oya Baydar'ı Nilay Örnek ile olan podcastinden sonra araştırdım ve son kitabını aldım. Dilini sevdim, okumaya devam edebilirim. Önce senin tavsiye ettiğin kitabı alırım. Tavsiye için teşekkür ederim.

Bu arada Nermin Yıldırım'ın son kitabını bitirdim. Çok beğendim gerçekten.

Selamlar Hanımlar,

2023 yılında kendimden bazı beklentilerim var.

1. Daha az şikayet: Bugün Nilay Örnek'in Nurcan Akad ile podcastini dinlerken, şöyle bir cümle geçti: Birinden ya da bir şeyden şikayet ediyorsan eğer, konunun muhatabına şikayetini çözüm önerin ile birlikte ilet. Otomatik şikayet ettiğim konular hakkında öncelikle tan olarak beni neyin rahatsız ettiğini bulmaya ve sonrasında varsa çözüm önerim ile birlikte sunmaya, çözüm önerim yoksa da şikayetimi kendime saklamaya karar verdim.

2. Daha az dedikodu: Dedikodunun sınırı nerede başlar, nerede biter tam bilemiyorum. Bazen iş yerinde birinden kaynaklı yaşanan bir sorun olduğu zaman, olay düşünülürken o kişi de konuşma içeriğine dahil oluyor. Ben kendi adıma dedikoduyu başlatan olmamaya, dedikodu yapılırken mümkünse ortamdan uzaklaşmaya, mümkün değilse de herhangi bir tepki vermeden dinleyerek konuyu değiştirmeye çalışmaya niyet ediyorum.

3. Daha az konuşma: Bazen gereksiz yere çok konuştuğumu fark ediyorum. İnsanların bilmesi gerekmeyen detaylar paylaştığımı fark ediyorum. Özellikle iş yerinde daha az ve daha düşünerek konuşmaya niyet ediyorum.

4. Daha çok dinleme: Hani hepimizde vardır ya, karşımızdaki konuşurken, onu dinlemekten ziyade vereceğimiz cevap üzerine düşünürüz. Bunu yapmamaya, karşımdakini dinlemeye odaklanmak istiyorum.

5. Daha çok gülümseme: Genel olarak soğuk ve mesafeli bir insanımdır. Bir zararını görmedim ancak özellikle yakın çevreme daha güler yüzlü olmaya gayret edeceğim.

merhaba:)
Hoşgeldin
Epeydir yoktun buralarda. İyisindir umarım.
son 5 ayda hayatımda birçok şey değişti:
Öncelikle bir oğlum oldu; iki çocuklu hayata adaptasyon çalışmaları, onun üstüne farklı bir şehire taşındık- eşim iş değiştirdi, yen ev, yeni şehir, yeni ortama alışmaya çalışmak derken zaman çok çabuk geçti benim için. Şu aralar gündemim bakıcı ve benim yeni iş değişimim, ben de iş değiştirdim, doğum iznim bitiyor, birkaç haftaya başlayacağım. Heyecanlı bir dönem değişiklikler her ne kadar konfor alanından çıkmak gibi görünse de, farklı şeyler katıyor insanın hayatına, şu aralar ev hanımı modunda olsam da iki çocuk ev işleri vs derken ancak yetişebiliyorum , en kısa zamanda 2023 için hedeflerimi de yazacağım :)

2023 için seçtiğim kelime: KALİTE

1-KİŞİLİK:
Etrafındaki 5 insanın ortalamasısın derler, kendi KALİTEmi arttırmak için etrafımda dolu, kültürlü insanlar olasına gayret edeceğim. Bu bağlamda adımlar da atacağım. Hayat bir şeylerin ayağıma gelmesini beklemek için çok kısa, girişken olacağım. Bu amaç doğrultusunda ilk adımı attım ve aynı katta olduğum tüm komşularla kapıda tanıştım, kimisiyle birer kahve içtim, zaman geçtikçe kendi küçük dünyamı oluşturmak istiyorum. İş hayatına başlayınca iş için de aynısını yapacağım. Ortak arkadaşlarımızın olduğu giyimini beğendiğim biri vardı, mesaj attım: 'benimle arkadaş olur musun, tarzını çok beğeniyrum, senden öğreneceğim şeyler var' diye:) kabul etti :)

2-GÖRÜNÜM:
Tesettürlü biri olarak son yıllarda hep spor ayakkabı-tunik kot pantolon şeklinde, akademisyen olarak çalışmaya başlayacağım için tarzımı değiştirmek istiyorum, şık-sade-KALİTEli giyinip, bunu hafif bir göz makyajı ve kolye-bileklik gibi aksesuarlarla taçlandıracağım:) tavsiye edeceğiniz marka, takip edilecek kişi vs önerilerine açığım:)

3-İLETİŞİM
zürafa sohbetleri, tülay kök videolaını takip etmeye devam edip, aynı zamanda kitap da okuyarak KALİTELİ iletişim kuran biri olmak istiyorum. İsteklerini duygularımı gizlemeden net bir şekilde ifade etmek, ayrıca şikayet etmek ve dedikodu yapmaktan sakınarak, konuşmasına ishaline de tutulmadan iletişim kurmak hedefim.

4-AİLE
gelecekte de özlemini duyacağımız kaliteli zamanlar oluşturmak istiyorum. bunun ilk şartı da telefon kullanımını kısıtlamak.. eşim tam bir bağımlı onunla nasıl bir iş birliği yapıcaz bilemiyorum, daha önce kaç kere akşam 9a kadar bari teelfona bakmayalım dememe rağmen hiç uyumlu olamadık bu konu üzerine biraz düşüneceğim. aile toplantısı talep edip onun da fikirlerini almalıyım aynı zamanda.
Kendi cenazenize katıldığınızı düşünün. Aileniz, eşiniz, çocuklarınız, iş arkadaşlarınız ve toplumdan başka birileri sizin hakkınızda konuşma yapıyor. Ne söylesinler isterdiniz? Bu dünyadan nasıl bir hayat yaşamış olarak ayrılmak istersiniz?

5-yeni hayat felsefem: 15dk süren şeyleri yap, hayatın daha KALİTELİ olsun. Mesela; enerjin varsa 15dk leslie yap daha formda ol, yemek mi hazırlıyorsun üşenme hemen bir salata yap-sofran renklensin, çamaşırları hemen katla ortalıktan gitsin vs

6-SAĞLIKLI YAŞAM
paketli gıdayı azaltıp, sağlıklı KALİTELİ beslenip bu sayede hedef kiloma inmek. ara öğünlerde kendime sağlıklı alternatifler bulmak.

7-ayda 1 yeni alışkanlık oluşturmak istiyorum. henüz bu konu üzerine düşünemedim, bir haftaya olgunlaşır kafamda inşallah:)

Fikrinizi almak istediğim zira çok eksik olduğum bir konu var: yöneticilik
-mizaç olarak çok yumuşak huylu biriyim. ayıp olmasın diye olumsuz şeyleri ve hayır kelimesini pek kullanamam normalde. Kimseye sen şu işi yap diye bir şey söyleyemem, söyleyeceğime kendim yaparım, AMAAA akademisyen olarak başlayacağım ve altımda çalışan insanlar olacak, ilk nasıl başlarsan öyle gider derle onlara karşı otoriteyi-liderliği nasıl kurmalıyım nelere dikkat etmeliyim?? İkinci olarak evde bakıcı çalıştıracağım ona karşı söyleyeceklerim konusunda nasıl bir tutum izlemeliyim? (örneğin normalde bebeklerin yabancı insanlar tarafından öpülmesine karşıyım ama bakıcı görüşmesinde bir kadın şap diye öptü bebeğimi ağzımı açıp tek laf edemedim, bu tarz çok olayım oluyor) nasıl altından kalkabilirim? takip etmememi tavsiye ettiğiniz birisi veya alacaım bir eğitim-kurs vs de olur? bu sene bu onuyu aşmayı niyetliyorum, inşallah altından kalkabilrim

özel okullara olan fahiş zamlardan sonra acaba devlet okulu? oluştu kafamda, özel okul ve devlet okullarının artıları eksileri hakkında ne düşünüyprsunuz? kızım seneye 1e başlayacak
Devlet okulunda en önemli şey gelen öğrencilerin sosyo ekonomik düzeyi , çevrenizdeki okul bu anlamda size uygunsa ve iyi bir öğretmen önerisi de alırsanız gönül rahatlığı ile devlete gönderebilirsiniz bence. özel okulun avantajı çalışan insanlar içim tüm gün okulda kalabilmesi , dil konusunda destek olması. Öğretmen kısmı onda da şans malesef iyi eğitim veriyoruz adına ilk okulda devamlı ödev yaptıran çocukları çok zorlayan öğretmenler var, ve bence bu hiç iyi bir şey değil.
Özel okul olarak" Başka bir okul mümkün" platformunun okulu varsa çevrenizde gerçekten çok iyiler

özel okullara olan fahiş zamlardan sonra acaba devlet okulu? oluştu kafamda, özel okul ve devlet okullarının artıları eksileri hakkında ne düşünüyprsunuz? kızım seneye 1e başlayacak
Kendi adıma cevaplamaya çalışayım. Bu konuyu uzun uzun düşündük, isim yapmış iyi devlet okullarını araştırdık ve direk atanan okullar olsunlar diye okul çevresine taşınmayı bile düşündük fakat tam mesai çalıştogımız için devlet okulunun saatleri uymuyordu bize. Bazı okulların eğitim saatleri daha uzun olsa da okul sonrası kurs/etüt vb. Ayarlamak gerekiyordu. Onun dışında dil eğitimi için dışardan desteklemek gerekiyordu. Bunların hepsi artı maliyet demek ve ektra iş yükü.
Özel okula mesai bakımından bir bağımlılıgımızın olması dışında, devlet de sınıfların çok kalabalık olması, burada açık açık yazamadığım artık toplumun başka başka kültürler ile çok fazla karma hale gelmesi, çoğu okulun hijyenik koşullarının iyi olmaması gibi birsuru handikabı var. Şunu da ilave etmeden geçemeyeceğim, müdredattan artık evrim teorisinin çıkarılmış olması mesela, bilemiyorum kafa karıştırıcı.
Özel okullarda mükemmel değil buarada, fiziki koşulları iyi olmayanlar, sürekl öğretmen değiştirenler, öğretmene 3 kuruş ödeme yapanlar, her velinin şikayetçi oldugu şey mutlaka var, üstelik bu yeni artışlar insanı fazla sömürülmüş hissettiriyor. Getirisi götürüsü fayda maliyet analizi yapmak lazım. Her ailenin ve cocugun dinamiği farklı sonuçta, kimi aile çok akademik bir okulu/öğretmeni başarılı bulurken diğeri çocuğu daha rahat olsun okulda öğrenirken eğlensin istiyor. Bi iş arkadasım öğretmenlerinden aşırı memnun mesela, herkesin o hocanın sınıfına çocugunu aldırmak için torpil aradıgını soyluyor. Fakat öğretmen aşırı ödev veriyor diğer sınıfların oldukça önünde gidiyorlar, 90 alan çocuk aşırı mutsuz falan. Onun “iyi” kavramı bana uymaz mesela benim kızlardan biri başarı odaklı bir çocuk, ortamını bulursa aşırı hırslı olur biliyorum, tamamen bu şekilde güdülenirse zarar görür.
Neyse konuyu çok dagıttım. Özetle maddi koşullara göre ve çocugun mizacı/ailenin beklentisine göre hareket edilmeli. Bilindik okul, size uyacak öğretmen referansı ve okul Çıkış saatlerine uygun bi işiniz varsa dışarda destekleyerek gayet devlet de olur. Önemli olan çocuklarımızla bizler ilgili olalım, onların farklılıklarını bilelim, tanıyalım onları. Eğitimin bir ayağı okul ise diğer ayağı bizleriz.
Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…