HoşgeldinMerhaba arkadaslar
Benim bu sene icin kelimem KALİTE
Detayli acikala yazacagim
Merhaba elecda, bayadır bildirim gelmemiş bugün fark ettim. Geçmişten gele gele okuyorum. Ben de spiral taktırma kararı verdim. Regl günümü bekliyorum. Memnun musun? Nasıl ilerliyor süreç? Mirena’ya sen mi karar verdin? Bakır mı hormonlu mu diye doktor mu karar veriyor? Bi de takarken ağrı oldu mu? Gitmeden yapamam gereken özel bir şey var mı ?Selamlar Hanımlar,
Bugün sadece kendim için 2022 yılında yapmış olduğum 5 iyi şeyden bahsetmek istiyorum.
1. Reformer Pilates: Kendim için yaptığım en iyi yatırım olduğunu söyleyebilirim. Masa başı çalışan ve fazla hareket etmeyen bir insan olarak, bedenime çok iyi geldiğini hissediyorum. Pazartesi ve çarşamba günleri gidiyorum. Bazen çok üşensem de "zoru seçerek" gidiyorum ve her defasında iyi ki gitmişim diyorum. Cuma günlerine de aynı saate kardiyo ekleyerek 2023 yılına devam etmeyi istiyorum.
2. Fonksiyonel Tıp Doktoru ile Çalışmak: Bir arkadaşımın vasıtası ile kendisi ile tanıştım. Hastalıkları tedavi etmekten ziyade önlemek üzerine bir hekimlik anlayışı bu. Bu sene de kan tahlillerimi yaptırarak, kendisi ile sonuçlar ve kullanmam gereken takviyeler konusunda destek isteyeceğim. Ayrıca doktorun tavsiyesi ile kanser için genetik test yaptıracağım.
3 İki Öğün Beslenmek (Aralıklı Oruç): Bildiğiniz üzere sürekli kilo alıp veren ve beslenme düzenini bir türlü oturtamamış bir kadınım. Fonksiyonel Tıp doktoru vasıtasıyla akşam 19:30'da yemek yemeği kesmek ve 11:30'da işyerine evden malzemelerimi götürerek kahvaltı etmek şeklindeki beslenme düzeni bana çok iyi geldi. Bu düzeni 2023 yılından da bu şekilde devam ettirmek istiyorum.
4. Stil Danışmanlığı Almak: Çok uzun zamandır istediğim bir şeydi. Kış gardrobunu sıfırdan ve benim kişiliğime uygun olarak oluşturduk. Şu an her gün kendimi giydiğim kıyafetlerin içinde çok iyi hissediyorum. Yaptığımız alışverişe makyaj malzemeleri ve iç giyim de dahildi. Bana kesinlikle çok iyi geldi.
5. Minera Taktırmak: Uzun zamandır düşündüğüm bir konuydu. Hem bir daha kesinlikle çocuk sahibi olmak istemiyorum hem de yoğun ve uzun regl kanamalarından artık çok sıkıldım. Bu nedenle minera taktırmaya karar verdim. Kadın doğum doktorunun muayenesi ve genel cerrah'ın istediği meme ultrasonu değerlendirmesi sonrasında iki hafta önce takıldı. Vücudun alışması yaklaşık 3 ay sürecekmiş.
Bakırın kanamayı arttırma durumu olabiliyormuş. Hormonlu neredeyse komple kesilmesini sağladığı için tercih ettim ben. Reglin 2. veya 3. günü takılıyor. Takılmadan 1 ay önce muayeneye gittim. O zaman karar verdik. Ertesi ay reglin ilk günü haber verdim, mirenayı sipariş ettiler. Çok rahat takıldı, ağrı sızı olmadı. Ancak ara ara kanama devam ediyor. İlk 3 ay vücudun alışma süreciymiş. Perşembe günü kontrol randevum var.Merhaba elecda, bayadır bildirim gelmemiş bugün fark ettim. Geçmişten gele gele okuyorum. Ben de spiral taktırma kararı verdim. Regl günümü bekliyorum. Memnun musun? Nasıl ilerliyor süreç? Mirena’ya sen mi karar verdin? Bakır mı hormonlu mu diye doktor mu karar veriyor? Bi de takarken ağrı oldu mu? Gitmeden yapamam gereken özel bir şey var mı ?
Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Herhangi bir yan etkisi olur muymuş? Uzun vadede sağlığa yönelik olumsuz bir durumdan bahsetti mi doktorun ? Çok soru sordum kusura bakmaBakırın kanamayı arttırma durumu olabiliyormuş. Hormonlu neredeyse komple kesilmesini sağladığı için tercih ettim ben. Reglin 2. veya 3. günü takılıyor. Takılmadan 1 ay önce muayeneye gittim. O zaman karar verdik. Ertesi ay reglin ilk günü haber verdim, mirenayı sipariş ettiler. Çok rahat takıldı, ağrı sızı olmadı. Ancak ara ara kanama devam ediyor. İlk 3 ay vücudun alışma süreciymiş. Perşembe günü kontrol randevum var.
Mirena'nın prospektüsünde yazan yan etkiler var. Doktor herhangi bir şey yaşadığın zaman paylaş, konuşalım dedi. Şu ana kadar kanama dışında bir sorun yaşamadım. 5+2 yıl kadar koruyuculuğu sürüyor dedi doktor. Herhangi bir uzun vadeli sıkıntıdan bahsetmedi.Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Herhangi bir yan etkisi olur muymuş? Uzun vadede sağlığa yönelik olumsuz bir durumdan bahsetti mi doktorun ? Çok soru sordum kusura bakma
Tamam elecda tekrar teşekkür ederimMirena'nın prospektüsünde yazan yan etkiler var. Doktor herhangi bir şey yaşadığın zaman paylaş, konuşalım dedi. Şu ana kadar kanama dışında bir sorun yaşamadım. 5+2 yıl kadar koruyuculuğu sürüyor dedi doktor. Herhangi bir uzun vadeli sıkıntıdan bahsetmedi.
Merhabalar. Brien de severim Furuğ Ferruhzad 'I, çok genç yaşta ölmüş ama.Selamlar Hanımlar,
Aranızda Füruğ Ferruhzad'ı bilen var mı? Kendisi önemli bir İranlı kadın şairdir. Şiirlerini çok severim. Ama en çok "Kuş ölür sen uçuşu hatırla" dizesini severim. Dün bu dize, Oya Baydar'ın "80 yaş Zor Zamanlar Günlükleri"ni okurken karşıma çıktı. Oya Baydar'ın gençliğinde yer aldığı sol hareket, akabinde yaşadığı işkence dönemleri sonrasında 80 yaşını gördüğünde, verdiği mücadelenin bir anlamı var mıydı, yol doğru yöntem mi yanlıştı da yenildik sorgulaması esnasında kullanıyor Fürug'un dizesini.
Nihayetinde hepimiz hayatımıza anlam katma, günümüzü anlamlı kılma derdindeyiz. Bence en çok atlanan ya da dikkat edilmeyen kısım, yaşlanınca ve geçmişi hatırlayınca kendimizi nasıl görmek istediğimiz. Şu an dert ettiğimiz meselelere şöyle bir 80 yaşından kafamızı uzatıp bir baksak, bu kadar dert eder miyiz gerçekten?
Oya Baydar'ı Nilay Örnek ile olan podcastinden sonra araştırdım ve son kitabını aldım. Dilini sevdim, okumaya devam edebilirim. Önce senin tavsiye ettiğin kitabı alırım. Tavsiye için teşekkür ederim.Merhabalar. Brien de severim Furuğ Ferruhzad 'I, çok genç yaşta ölmüş ama.
Eğer okumadıysan Oya Baydar ın kedi mektupları kitabı çok güzeldi.
Bir de şimdi okuduğum Ian Mcewin diye bir yazar var ben tarzını sevdim.
son 5 ayda hayatımda birçok şey değişti:Hoşgeldin
Epeydir yoktun buralarda. İyisindir umarım.
Kendi cenazenize katıldığınızı düşünün. Aileniz, eşiniz, çocuklarınız, iş arkadaşlarınız ve toplumdan başka birileri sizin hakkınızda konuşma yapıyor. Ne söylesinler isterdiniz? Bu dünyadan nasıl bir hayat yaşamış olarak ayrılmak istersiniz? |
Devlet okulunda en önemli şey gelen öğrencilerin sosyo ekonomik düzeyi , çevrenizdeki okul bu anlamda size uygunsa ve iyi bir öğretmen önerisi de alırsanız gönül rahatlığı ile devlete gönderebilirsiniz bence. özel okulun avantajı çalışan insanlar içim tüm gün okulda kalabilmesi , dil konusunda destek olması. Öğretmen kısmı onda da şans malesef iyi eğitim veriyoruz adına ilk okulda devamlı ödev yaptıran çocukları çok zorlayan öğretmenler var, ve bence bu hiç iyi bir şey değil.özel okullara olan fahiş zamlardan sonra acaba devlet okulu? oluştu kafamda, özel okul ve devlet okullarının artıları eksileri hakkında ne düşünüyprsunuz? kızım seneye 1e başlayacak
Kendi adıma cevaplamaya çalışayım. Bu konuyu uzun uzun düşündük, isim yapmış iyi devlet okullarını araştırdık ve direk atanan okullar olsunlar diye okul çevresine taşınmayı bile düşündük fakat tam mesai çalıştogımız için devlet okulunun saatleri uymuyordu bize. Bazı okulların eğitim saatleri daha uzun olsa da okul sonrası kurs/etüt vb. Ayarlamak gerekiyordu. Onun dışında dil eğitimi için dışardan desteklemek gerekiyordu. Bunların hepsi artı maliyet demek ve ektra iş yükü.özel okullara olan fahiş zamlardan sonra acaba devlet okulu? oluştu kafamda, özel okul ve devlet okullarının artıları eksileri hakkında ne düşünüyprsunuz? kızım seneye 1e başlayacak