Popüler Konu Verimli Rutin

Peşin iyi indirim olmuştu diye hatırlıyorum. Tabi gecen yıl ortam daha iyiydi. Sen kmh çekip okula peşin mi bu şekilde yoksa heray okula mı ödeme yaptın? Bizim okuldan henuz rakam duymadım ama odtü koleji 192bin açıklamış. Bilfen i de 360bin diye duydum ama kesin olmayabilir o
Yaaa bukadar artış olmamıştır inş. Daha ben 2.sınıfın taksidini bu ay bitirdim yemek ücretini ödeyeceğim ocakta 9bin.Eeee şubatta yeni dönem kaydı ve %100 zam:KK43:Bizim okul geçen yıl %60 zam yaptı.Bunada kısıtlama gelsin kiralara %25 demeyi biliyorlar gerçi uyan yok ki🙂

selam canım büyük kızım bulunduğum ilde bahçeşehir kolejinde 10. sınıfta. erken kayıtları açtılar %100 zam yapmışlar. önden peşinat olarakta %20 sini istiyorlar. okul ücretini taksitle falan halletsek bir taraftandan kitap fiyatlarının 20 bin tl olması öngörülüyormuş.
Kitap,kıyafet evi uzak olanlar için servis.Yek çocuğum var çift maaş olmamıza rağmen çocuğumu istediğim gibi okutamamaktan yetememekten korkuyorum.

Yaaa bukadar artış olmamıştır inş. Daha ben 2.sınıfın taksidini bu ay bitirdim yemek ücretini ödeyeceğim ocakta 9bin.Eeee şubatta yeni dönem kaydı ve %100 zam:KK43:Bizim okul geçen yıl %60 zam yaptı.Bunada kısıtlama gelsin kiralara %25 demeyi biliyorlar gerçi uyan yok ki🙂
Aslında geliyor kısıtlama, gecen yıl yuzde 36 idi(ilk kayıt değilde ara sınıf geçişleri için) size yuzde 60 çok yapmışlar gibi

Bazen diyorum, hani millet ağzını açıp ücret söylüyor ama kaç lira söylediğinin farkında mı acaba? Nasıl çıkıyor ağzınızdan o rakamlar arkadaş?!
Millet ne yesin, ne içsin...
....bilmiyorum artık zaten düşünmüyorum. Düşünsen de iş bir noktada senden çıkıyor. Asgari sürece dönüyorsun.

Benim çocuklar devlette. Kızım maşaallah barekallah iki yıl üst üste TED i tam burslu kazandı mesela. Maddiyat meselesinden başkasını kabul ettiklerini söylediler. Bence başka durumlar da var da, bahane gibi geldi. Geldi geçti zaten... ikinci kazanmasında mülakata gelmeyin dedim.
Siz kovmadınız, ben istifa ediyorum Yeşilçam sahnesi.😃

Diğer özel okullarda da dereceleri oluyor ama cidden maddiyat zorluyor. Devlete devam. Özel derlerle destekliyoruz. Arkadaşlar sağolsun.❣ 8.sınıf işte bu yıl. Bakalım ne yapar? Hayırlısı neyse o olsun.

Yabancı dilini geliştirsin diye çok isterim ama kısır kalıyor haliyle. Anacığı Ales i, diploma notu falan iyi olmasına rağmen, İngilizce den geçemediği için yüksek lisans yapamamıştı. Hatta hocam teklig etmişti kızım şuraya başvur diye. Nasip artık.
Bu yüzden çocuklarım bilsinler, ilerlesinler istiyorum.

Peşin iyi indirim olmuştu diye hatırlıyorum. Tabi gecen yıl ortam daha iyiydi. Sen kmh çekip okula peşin mi bu şekilde yoksa heray okula mı ödeme yaptın? Bizim okuldan henuz rakam duymadım ama odtü koleji 192bin açıklamış. Bilfen i de 360bin diye duydum ama kesin olmayabilir o
İlk taksidi kayıt esnasında alıyorlar. Kalan kısmı 8 aya bölüyorlar. her ay KMH hesabına eft yapıyorum. Ocakta kayıt olduk diyelim. Ödemeler Nisan'da başlıyor. Son taksidi Kasım'da ödüyoruz.

Selamlar Hanımlar,

Sabah Ela'nın okulunda ortaokul için görüşme vardı. Peşine de İpek'in ana sınıfı kaydı için rehberlik ile görüşmesi vardı. Onları hallettim. İpek'i kreşe bıraktım. 11:00'de de İpek'in kreşi ile görüşme vardı. :işsiz: Kimse fiyat söylemiyor şu an hakkımızda hayırlısı ne diyeyim.

Bugün, benim için standart hafta içi bir günü verimli hale getiren maddeleri listelemek istiyorum. Bu maddelerin hepsini yapabildiğim günler bir ayda bir elin parmaklarını geçmez. Ancak yarısından fazlasını bir günde yapabilmek beni güzel ve verimli bir gün geçirdiğim konusunda ikna ediyor. O zaman başlayalım:)

• Sabah 05:30'da alarmı ertelemeden ve kendimi uyumaya ikna etmeden kalkabilmek
  • Cilt bakımı yapmak
  • Su içerek sabahın sessizliğinde kendimi dinlemek
  • Sabah sayfası yazmak
  • Kitap okumak
  • Ela'yı sarılarak uyandırmak ve güzelce okula göndermeyi başarabilmek
  • İpek'i uyandırmak ve gerilmeden hazırlamayı başarabilmek
  • Evi güne hazırlamak (Çamaşır makinesini, robotu çalıştırmak, yatakları toplamak)
  • Özenli bir şekilde giyinmek ve makyaj yapmak
  • İşe giderken podcast veya kitap dinlemek
  • 11:30'a kadar işlerimi yoluna koymak
  • Karatay kahvaltısı yapmak ve takviyelerimi içmek
  • KK'da yazı paylaşmak ve faydalı bir video izlemek
  • Kendimi geliştirmek istediğim bir alanda online eğitim almak
  • Günün işlerini ertelemeden bitirebilmek
  • İş dönüşü podcast veya kitap dinlemek
  • Ela ile anne-kız vakti yaparak sohbet etmek
  • Günüyse pilates dersine gitmek
  • Akşam yemeğinde ailecek keyifli bir yemek vakti geçirmek
  • Eşimle yemek sonrası çay içip sohbet etmek
  • Sıcak bir banyo yapmak
  • Ailecek evi toplamak
  • Kızlar ile ayrı ayrı uyku rutinlerini gerçekleştirebilmek
  • Cilt bakımı yapmak
  • Kitap okumak
  • Şükretmek ve dua etmek
  • 22:30-23:00 arası uyumuş olmak.

Selamlar Hanımlar,

Bugün sadece kendim için 2022 yılında yapmış olduğum 5 iyi şeyden bahsetmek istiyorum.

1. Reformer Pilates: Kendim için yaptığım en iyi yatırım olduğunu söyleyebilirim. Masa başı çalışan ve fazla hareket etmeyen bir insan olarak, bedenime çok iyi geldiğini hissediyorum. Pazartesi ve çarşamba günleri gidiyorum. Bazen çok üşensem de "zoru seçerek" gidiyorum ve her defasında iyi ki gitmişim diyorum. Cuma günlerine de aynı saate kardiyo ekleyerek 2023 yılına devam etmeyi istiyorum.

2. Fonksiyonel Tıp Doktoru ile Çalışmak: Bir arkadaşımın vasıtası ile kendisi ile tanıştım. Hastalıkları tedavi etmekten ziyade önlemek üzerine bir hekimlik anlayışı bu. Bu sene de kan tahlillerimi yaptırarak, kendisi ile sonuçlar ve kullanmam gereken takviyeler konusunda destek isteyeceğim. Ayrıca doktorun tavsiyesi ile kanser için genetik test yaptıracağım.

3 İki Öğün Beslenmek (Aralıklı Oruç): Bildiğiniz üzere sürekli kilo alıp veren ve beslenme düzenini bir türlü oturtamamış bir kadınım. Fonksiyonel Tıp doktoru vasıtasıyla akşam 19:30'da yemek yemeği kesmek ve 11:30'da işyerine evden malzemelerimi götürerek kahvaltı etmek şeklindeki beslenme düzeni bana çok iyi geldi. Bu düzeni 2023 yılından da bu şekilde devam ettirmek istiyorum.

4. Stil Danışmanlığı Almak: Çok uzun zamandır istediğim bir şeydi. Kış gardrobunu sıfırdan ve benim kişiliğime uygun olarak oluşturduk. Şu an her gün kendimi giydiğim kıyafetlerin içinde çok iyi hissediyorum. Yaptığımız alışverişe makyaj malzemeleri ve iç giyim de dahildi. Bana kesinlikle çok iyi geldi.

5. Minera Taktırmak: Uzun zamandır düşündüğüm bir konuydu. Hem bir daha kesinlikle çocuk sahibi olmak istemiyorum hem de yoğun ve uzun regl kanamalarından artık çok sıkıldım. Bu nedenle minera taktırmaya karar verdim. Kadın doğum doktorunun muayenesi ve genel cerrah'ın istediği meme ultrasonu değerlendirmesi sonrasında iki hafta önce takıldı. Vücudun alışması yaklaşık 3 ay sürecekmiş.

Yeni bir yıl yaklaşırken iç muhasebe hesaplaşmaları da haliyle masaya dökülüyor. Ben bugün Sahıhuban neleri sever? '' sizlerle paylaşmak istedim.

Kokulu- renkli mumları sever, kalabalık hoşsohbet sofraları sever, renkli ve dokulu tabakları sever, özenle hazırlanmış masaları sever, bol meze sever, lezzetli yemekler sever, piyano çalmayı sever, klasik müzik sever, toprakta yürümeyi sever, ekip biçmeyi sever, kaliteli giyinmeyi, az ama öz eşya kullanmayı sever, dekorasyon sever, çocuk sever, kitap sever, boya sever, yürümeyi sever, bazen yalnız kalmayı sever, kitapçı ve kütüphane dolaşmayı sever, ferah koku sever, eşini sever, çokça oğlunu sever, bir de kendini çok sever, güçlü şarkıları sever, deniz sever, ağaç sever, dağ sever, başı sunukluk sever, yazmayı sever, fotoğraf çekmeyi sever, yürümeyi sever, badminton oynamayı sever, egzersiz yapmayı sever, hazzı ertelemeyi sever, birikim sever, hediye paketi hazırlamayı, farklı lezzetler tatmayı, farklı kahveler demlemeyi sever, gelişmeyi değişmeyi sever, eşlikçi olmayı sever.

Çeşme başında hikaye okumayı sever. Sahilde çoluk çocuk toplanıp oyun oynamayı sever. Yaşlıların ellerini çok sever. Masaj ve cilt bakımını çok sever. Farklı camiiler keşfetmeyi orada dua etmeyi çok sever. Tanımadığı insanlarla konuşmayı sever. Fikir üretmeyi sever. Bakımlı olmayı sever. Göz makyajı sever. Sade ve doğal kumaş/renk tonu sever. Yeni insanlarla tanışmayı sever. Kitap okuma gruplarında tahlil yapmayı sever. Sahlep sever.

Selamlar Hanımlar,

Dün Maud Ankaoua'nın "Bugün Kalan Hayatımın İlk Günü" adlı kitabı bitirdim. Bence akıcı ve keyifli bir farkındalık kitabıydı. Kitapta yazan cümlelerden biri dikkatimi çekti. Kelimesi kelimesine olmasa da ifade şu şekildeydi: "Karşımızdaki kişiden bir konuda rahatsız oluyor veya sıkıntı duyuyorsak, o konu ile ilgili içimizde çözülmemiş bir problem vardır. O kişi size bu sorunu çözme fırsatı verdiği için de sizin için bir hediyedir"

Geçen hafta İstanbul'dayken bir iş arkadaşımla otelin kahvaltı salonuna beraber indik. Ben tabağıma az bir şey alıp, oturdum. Ardından da arkadaşım 2 tabakla geldi. O iki tabağı bitirdikten sonra iki tabak daha yedi. Kahvaltı saati bitene kadar da yemeye devam etti. Ben bu durumdan çok rahatsız oldum.

Kitabı okuduktan sonra, bu durumdan neden bu kadar rahatsız olduğumu sorguladım ve fark ettim ki bir çoğumuz gibi, çocukken evin dışında bir yerde ikinci tabağı istemenin çok ayıp olduğu dikte edilerek büyüdüm. Annem misafirliğe gitmeden önce uzun uzun bu konuda beni tembihlerdi. Ev sahibi bir tane daha kurabiye isteyip istemediğimi sorduğunda annem hemen hayır cevabı verirdi. Psikolojide "maruz kaldığın şeye dönüşürsün" durumundan kaynaklı, zamanla bu yanlış hal, farkında olmadan benim toplumsal yargılarımdan birine dönüşmüş. Arkadaşım sayesinde fark etmiş oldum. Aslında onun yaptığında yanlış bir şey yoktu. Kahvaltı açık büfe ve saat dolana kadar yeme hakkı var. Sorun benim bakış açımdaydı. Bu şekilde düşünüce arkadaşa hissettiğim olumsuz duyguların da uçup gittiğini fark ettim.

Sonuç olarak, "İyi Hissetmek" kitabında dediği gibi, "Düşünceler, duyguları oluşturur. Düşünceni değiştirdiğinde duyguların da değişir. Beyninin her ürettiği düşünce doğru değildir. Aklından geçen her düşünceye inanmamalısın. Çoğu toplum veya ailen tarafından sana yüklenmiş olan yargılara dayanır. Bu nedenle duyguların da gerçek olmayabilir" ifadesi çok doğru ve bence hayatın getirdiği iyi, kötü ne varsa, konuya ilişkin duygu ve düşüncelerimizi bir kenara bırakarak, sadece olana odaklanıp, ben bundan ne öğrenmeliyim, hangi eksik yanımı tamamlamak için bunu yaşıyorum diye sorgularsak, hayatımızı farkında ve hakkını vererek yaşamış oluruz.

Günaydın 🌸

Barış Özcan “ ın “2023’te Zinciri Kırma” videosunu tavsiye ederim🎈

Kendisi bilim sanat teknoloji alanında ciddi çalışmalar yapan , ufuk açan, dünyadan haber eden biri kısaca. Yıllardır severek izler okurum çalışmasını.
Videoyu seyrettim. Senin 2023 yılı için belirlediğin bir kelime var mı? Bir de petek şeklinde hazırladığı planda 6 hedef belirleyin diyor. Neler olabilir diye düşündün mü?

Yeni bir yıl yaklaşırken iç muhasebe hesaplaşmaları da haliyle masaya dökülüyor. Ben bugün Sahıhuban neleri sever? '' sizlerle paylaşmak istedim.

Kokulu- renkli mumları sever, kalabalık hoşsohbet sofraları sever, renkli ve dokulu tabakları sever, özenle hazırlanmış masaları sever, bol meze sever, lezzetli yemekler sever, piyano çalmayı sever, klasik müzik sever, toprakta yürümeyi sever, ekip biçmeyi sever, kaliteli giyinmeyi, az ama öz eşya kullanmayı sever, dekorasyon sever, çocuk sever, kitap sever, boya sever, yürümeyi sever, bazen yalnız kalmayı sever, kitapçı ve kütüphane dolaşmayı sever, ferah koku sever, eşini sever, çokça oğlunu sever, bir de kendini çok sever, güçlü şarkıları sever, deniz sever, ağaç sever, dağ sever, başı sunukluk sever, yazmayı sever, fotoğraf çekmeyi sever, yürümeyi sever, badminton oynamayı sever, egzersiz yapmayı sever, hazzı ertelemeyi sever, birikim sever, hediye paketi hazırlamayı, farklı lezzetler tatmayı, farklı kahveler demlemeyi sever, gelişmeyi değişmeyi sever, eşlikçi olmayı sever.

Çeşme başında hikaye okumayı sever. Sahilde çoluk çocuk toplanıp oyun oynamayı sever. Yaşlıların ellerini çok sever. Masaj ve cilt bakımını çok sever. Farklı camiiler keşfetmeyi orada dua etmeyi çok sever. Tanımadığı insanlarla konuşmayı sever. Fikir üretmeyi sever. Bakımlı olmayı sever. Göz makyajı sever. Sade ve doğal kumaş/renk tonu sever. Yeni insanlarla tanışmayı sever. Kitap okuma gruplarında tahlil yapmayı sever. Sahlep sever.
ne güzel yazmışsınız. bir çok şeyi bende severim. burcunuzu merak ettim:)

Selamlar Hanımlar,

Dün Maud Ankaoua'nın "Bugün Kalan Hayatımın İlk Günü" adlı kitabı bitirdim. Bence akıcı ve keyifli bir farkındalık kitabıydı. Kitapta yazan cümlelerden biri dikkatimi çekti. Kelimesi kelimesine olmasa da ifade şu şekildeydi: "Karşımızdaki kişiden bir konuda rahatsız oluyor veya sıkıntı duyuyorsak, o konu ile ilgili içimizde çözülmemiş bir problem vardır. O kişi size bu sorunu çözme fırsatı verdiği için de sizin için bir hediyedir"

Geçen hafta İstanbul'dayken bir iş arkadaşımla otelin kahvaltı salonuna beraber indik. Ben tabağıma az bir şey alıp, oturdum. Ardından da arkadaşım 2 tabakla geldi. O iki tabağı bitirdikten sonra iki tabak daha yedi. Kahvaltı saati bitene kadar da yemeye devam etti. Ben bu durumdan çok rahatsız oldum.

Kitabı okuduktan sonra, bu durumdan neden bu kadar rahatsız olduğumu sorguladım ve fark ettim ki bir çoğumuz gibi, çocukken evin dışında bir yerde ikinci tabağı istemenin çok ayıp olduğu dikte edilerek büyüdüm. Annem misafirliğe gitmeden önce uzun uzun bu konuda beni tembihlerdi. Ev sahibi bir tane daha kurabiye isteyip istemediğimi sorduğunda annem hemen hayır cevabı verirdi. Psikolojide "maruz kaldığın şeye dönüşürsün" durumundan kaynaklı, zamanla bu yanlış hal, farkında olmadan benim toplumsal yargılarımdan birine dönüşmüş. Arkadaşım sayesinde fark etmiş oldum. Aslında onun yaptığında yanlış bir şey yoktu. Kahvaltı açık büfe ve saat dolana kadar yeme hakkı var. Sorun benim bakış açımdaydı. Bu şekilde düşünüce arkadaşa hissettiğim olumsuz duyguların da uçup gittiğini fark ettim.

Sonuç olarak, "İyi Hissetmek" kitabında dediği gibi, "Düşünceler, duyguları oluşturur. Düşünceni değiştirdiğinde duyguların da değişir. Beyninin her ürettiği düşünce doğru değildir. Aklından geçen her düşünceye inanmamalısın. Çoğu toplum veya ailen tarafından sana yüklenmiş olan yargılara dayanır. Bu nedenle duyguların da gerçek olmayabilir" ifadesi çok doğru ve bence hayatın getirdiği iyi, kötü ne varsa, konuya ilişkin duygu ve düşüncelerimizi bir kenara bırakarak, sadece olana odaklanıp, ben bundan ne öğrenmeliyim, hangi eksik yanımı tamamlamak için bunu yaşıyorum diye sorgularsak, hayatımızı farkında ve hakkını vererek yaşamış oluruz.
İyi Hissetmek adlı kitabı okudum başucu kitabı olarak hala elimde tutuyorum.Diger kitabı da alacağım. Çocuğuma yeterli olabilmek için okuyorum. Misafirliğe gitmek ya da misafir gelmesi Türk toplumunda büyük bir travma sanırım. Bir yere yemeğe davetliysek annem beni önceden hafiften yedirirdi. Aç köpek gibi saldırma sakın diye tembihlerdi birde. Ömrüm birilerinin birşeyleri kapıp gitmesini izlemekle geçti hep. Çünkü hep geri çekilmek öğretildi bana.

elecda elecda sordu ben yanıtladım :) hepimize şifa niyetine..

• Barış Özcan’ın videosunu izledikten sonra bende kendi kelimemi düşündüm. Birkaç kelimede koşturdum dolandım durdum ancak yıllardır anlamını ve var oluşunu çok sevdiğim bir sözcüğü seçtim. ‘Lotus

• Lotus çiçeğinin hem botanik biliminde hem de mitolojide çeşitli ve derinlikli anlamları mevcut. Örnekler vererek neden bu kelimeyi seçtiğimden bahsetmek istiyorum.

• Öncelikle su yüzeyinde olması, kökündeki çamura/sineğe rağmen her daim kendisini temiz tutabilmesi, kirden arındırabilmesi insanların kötü niyet/yalan/vefasızlık/merhametsizlik gibi kötülüklerine rağmen her daim kendimi arındırıp, kalbimi ve niyetimi saf tutarak davranmak istiyorum.

• Lotus’un taze, temiz, berrak görüntüsüne sade, kaliteli, şık ve her daim temiz/uyumlu giyinip, cilt bakımımı yaparak (parlak, aydınlık bir ciltle) sahip olmak istiyorum.

• Yeni başlangıçları temsil etme anlamına uygun olarak da yıllardır hayalini kurduğum Çocuk Gelişimi eğitimi için formasyona başvurmak, lisans eğitimimi bitirmek, yeni kapılar çalmak istiyorum. Yeni insanlarla tanışmak ufkumu genişletecek sohbet meclislerinde yer almak istiyorum.

• Sevgi ve tutkunun sembolü olduğundan eşimi/oğlumu/kök ailemi/arkadaşlarımı/yaptığım işi/okumalarımı kısaca her ne yapıyorsam kimler hayatımdaysa onları daha büyük tutku ile sevmek istiyorum. İlgi göstermek istiyorum.

• Gece yaprağını kapattığı gibi erken uyumak, ogünki herşeyi o gün yaşayıp bitirmek ve ertesi gün tek tek gün doğumuyla açan yaprakları gibi eş/anne/çalışan/ev hanımı/evlat/kul/arkadaş.. gibi rollerimle tek tek doğmak istiyorum.

• Kişisel ilerlememde lotus gibi tek tek açıp , her alanda kendimin daha iyi bir versiyonu olmak için kendime emek vermek istiyorum.

• Zihnin duruluğu için sade, sakin, dingin olmak gün içerisinde bir durup nefes alıp ‘şimdi ve burada sahıhuban sen ne hissediyorsun? Nasılsın? Diye sormak istiyorum.

• Beni en çok etkileyen özelliği ise ‘ruhsal aydınlanma’ oldu. Manevi, ruhani ve elbette kulluk alanında kendimi temize çekmeyi, önce O nun rızasını gözetip hayatımı ona göre planlamayı, en öncelikli olarak O nun çizdiği yolu takip etmeyi istiyor ve buna niyet ediyorum. Başak gibi tek tek dolmayı, öğrenmeyi ve parlamayı istiyorum.

• Duru bir zihin, kaygılarından arınamasa da onların esiri olmadan ilerlemek istiyorum. Sosyal medyayı daha az süreli ve daha işlevsel kullanmak istiyorum. Evimi güvenli alanım olarak donatmak ve buraya her girdiğimde şifalanmak istiyorum.

• Bereketi hissetmek, yaşamak ve maddi anlamda da parladığım aydınlandığım bir ömür istiyorum.

• Niyet ettim Allah ım sen hayra ulaştır. Niyet hayır akıbet hayır inşallah …

elecda elecda sordu ben yanıtladım :) hepimize şifa niyetine..

• Barış Özcan’ın videosunu izledikten sonra bende kendi kelimemi düşündüm. Birkaç kelimede koşturdum dolandım durdum ancak yıllardır anlamını ve var oluşunu çok sevdiğim bir sözcüğü seçtim. ‘Lotus

• Lotus çiçeğinin hem botanik biliminde hem de mitolojide çeşitli ve derinlikli anlamları mevcut. Örnekler vererek neden bu kelimeyi seçtiğimden bahsetmek istiyorum.

• Öncelikle su yüzeyinde olması, kökündeki çamura/sineğe rağmen her daim kendisini temiz tutabilmesi, kirden arındırabilmesi insanların kötü niyet/yalan/vefasızlık/merhametsizlik gibi kötülüklerine rağmen her daim kendimi arındırıp, kalbimi ve niyetimi saf tutarak davranmak istiyorum.

• Lotus’un taze, temiz, berrak görüntüsüne sade, kaliteli, şık ve her daim temiz/uyumlu giyinip, cilt bakımımı yaparak (parlak, aydınlık bir ciltle) sahip olmak istiyorum.

• Yeni başlangıçları temsil etme anlamına uygun olarak da yıllardır hayalini kurduğum Çocuk Gelişimi eğitimi için formasyona başvurmak, lisans eğitimimi bitirmek, yeni kapılar çalmak istiyorum. Yeni insanlarla tanışmak ufkumu genişletecek sohbet meclislerinde yer almak istiyorum.

• Sevgi ve tutkunun sembolü olduğundan eşimi/oğlumu/kök ailemi/arkadaşlarımı/yaptığım işi/okumalarımı kısaca her ne yapıyorsam kimler hayatımdaysa onları daha büyük tutku ile sevmek istiyorum. İlgi göstermek istiyorum.

• Gece yaprağını kapattığı gibi erken uyumak, ogünki herşeyi o gün yaşayıp bitirmek ve ertesi gün tek tek gün doğumuyla açan yaprakları gibi eş/anne/çalışan/ev hanımı/evlat/kul/arkadaş.. gibi rollerimle tek tek doğmak istiyorum.

• Kişisel ilerlememde lotus gibi tek tek açıp , her alanda kendimin daha iyi bir versiyonu olmak için kendime emek vermek istiyorum.

• Zihnin duruluğu için sade, sakin, dingin olmak gün içerisinde bir durup nefes alıp ‘şimdi ve burada sahıhuban sen ne hissediyorsun? Nasılsın? Diye sormak istiyorum.

• Beni en çok etkileyen özelliği ise ‘ruhsal aydınlanma’ oldu. Manevi, ruhani ve elbette kulluk alanında kendimi temize çekmeyi, önce O nun rızasını gözetip hayatımı ona göre planlamayı, en öncelikli olarak O nun çizdiği yolu takip etmeyi istiyor ve buna niyet ediyorum. Başak gibi tek tek dolmayı, öğrenmeyi ve parlamayı istiyorum.

• Duru bir zihin, kaygılarından arınamasa da onların esiri olmadan ilerlemek istiyorum. Sosyal medyayı daha az süreli ve daha işlevsel kullanmak istiyorum. Evimi güvenli alanım olarak donatmak ve buraya her girdiğimde şifalanmak istiyorum.

• Bereketi hissetmek, yaşamak ve maddi anlamda da parladığım aydınlandığım bir ömür istiyorum.

• Niyet ettim Allah ım sen hayra ulaştır. Niyet hayır akıbet hayır inşallah …
Ne kadar güzel ve ilham verici bir yazı olmuş. Kendi adıma çok teşekkür ederim. :KK200:

Selamlar Hanımlar,

Dün Sahihuban Sahihuban 'a sorduğum soru üzerine ben de düşündüm. Benim 2023 yılı için seçtiğim kelime "yatırım" Hemen akla finansal yatırım gelse de benim için hayatımın her alanına yatırım yapmak anlamına geliyor. Konu başlıklarım üzerinden tanımlamak istiyorum.

• Sağlıklı Yaşam: Pilates yaparak, aralıklı oruç düzeninde sağlıklı seçimler yaparak bedenime yatırım yapacağım.

• Mümkün Olduğunca İyi Annelik: Çocuklarıma her gün vakit ayırarak, bildiğim ve iyi olduğum konuları onlara öğretmeye çalışarak evlatlarıma yatırım yapacağım.

• Düzenli ve Sade Bir Ev: Evimi sade, temiz ve düzenli tutarak, hem evime hem de ailemin huzuruna ve konforuna yatırım yapacağım.

• İyi Görünmek: Her gün cildime, saçıma, kıyafetlerime ve makyajıma özen göstererek kendime verdiğim değere ve duyduğum saygıya yatırım yapacağım.

• Verimli İş Hayatı: Akıcı İngilizce konuşarak, on parmak klavye kullanarak, microsoft office ileri düzey eğitimlerini tamamlayarak ve diksiyon eğitimi alarak kariyerime yatırım yapacağım.

• Para Yönetimi: Borçlarımı düzenli ödeyerek, gereksiz alışveriş yapmayarak ve birikim yaparak, ailemizin maddi refahına yatırım yapacağım.

• Toplumsal Fayda: Her ay düzenli bir miktarı ihtiyacı olanlara ayırarak, yardım isteyen eli boş çevirmeyerek, Allah'ın insanlara başka bir insan vasıtasıyla yardımcı olduğunun bilincinde olarak, kulluğuma yatırım yapacağım.
  • Kişisel Gelişim: Her gün okuyarak, öğrenerek, merak ederek, kişisel farkındalığıma ve hayata bakış açıma yatırım yapacağım.

Herkese merhaba,
Sevgili Sahihuban Sahihuban ve elecda elecda beni düşünmeye teşvik ettiniz teşekkür ederim.
elecda 2022 yılında kendim için yaptığım iyi şeyleri düşündüm:
.Storytel üyeliği (inanılmaz keyif alıyorum kitap dinlerken, birini bitirip diğerine başlamak istiyorum:) )
.Kişisel gelişim videoları izlemek
.Podcast dinlemek

2023 yılında kendim için yapmayı isteyeceğim şeyleri de düşüneceğim en yakın zamanda.

Sahihuban Barış Özcan videosundaki fikri çok beğendim.
Benim de 2023 yılı kelimem “esne”
Genel olarak kuralcı ve planlı biriyim. Plan yapmayı çok seviyorum, keyif alıyorum ve çok faydasını da görüyorum ancak bu durum bazen yıpratıcı olabiliyor. Gerektiğinde esneyebilmeli, akışına bırakabilmeli, anda kalabilmeliyim diye düşünüyorum. İşler istediğim gibi gitmediğinde huzursuz hissediyorum, geriliyorum, öfkeleniyorum. Bu alanda kendimi geliştirmek istiyorum, hem kendime hem de eşim ve çocuklarıma iyi gelecek bu değişim diye düşünüyorum.
2023 mottom: “Esnemezsen kırılırsın” olsun😊
Son olarak Aralık ayı içerisinde okuduğum/dinlediğim kitapları da paylaşayım😊
Okuduğum:
Elif

Storytelde dinlediklerim:
Saklı bahçeler haritası
Oyun oynama sanatı
Yüzbaşının kızı
Saatleri ayarlama enstitüsü
Yeni dünya
Son ada

Oyun oynama sanatını çocuğu olan ya da çocuklarla ilişkisi olan herkese tavsiye ederim.
Saatleri ayarlama enstitüsü çok eskiden beri okumayı istediğim bir kitaptı, ondan da çok keyif aldım.

2023 yılının keşkesiz geçireceğimiz bir yıl olmasını dilerim.
Sağlıcakla kalın.

X