Popüler Konu Verimli Rutin

Kelimem ''LOTUS'' çevresindeki 6 hedefimse şöyle:

1. Aralıklı orucu hayat tarzı edinip, ideal kiloma kavuştuktan sonra onu korumak.
2. Finansal yatırım yapmak. (araç/arsa vb satın almak-ufaktan ticarete atılmak)
3. Formasyon eğitimine başlamak.
4. Ailece seyahat etmek. (2023 e yetişir mi bilmiyorum ancak Balkanlar Hayalim ' ancak yeşil pasaport için eşimin süresini bekliyoruz sanırım 1 yıldan az kaldı)
5. Aile ve iş ilişkilerimde bilinçli şekilde davranışa geçmek.
6. kalem'i buradan şimdilik yazamıyorum ancak bu bir hedeften ziyade dua' ve niyet' ..

İyi Hissetmek adlı kitabı okudum başucu kitabı olarak hala elimde tutuyorum.Diger kitabı da alacağım. Çocuğuma yeterli olabilmek için okuyorum. Misafirliğe gitmek ya da misafir gelmesi Türk toplumunda büyük bir travma sanırım. Bir yere yemeğe davetliysek annem beni önceden hafiften yedirirdi. Aç köpek gibi saldırma sakın diye tembihlerdi birde. Ömrüm birilerinin birşeyleri kapıp gitmesini izlemekle geçti hep. Çünkü hep geri çekilmek öğretildi bana.
Bence çocukluk travmalarımızı fark etmek ve çözmek için gayret etmek çok kıymetli. Böyle oldu ama bundan sonrasını değiştirebilirim diyerek gayrete geçmek lazım diye düşünüyorum.

Selamlar Hanımlar,

2023 için diğer hedefim de kendi çocukluğuma annelik yapmak. Çocukluktan kalan bazı anlamsız hal ve hareketlerim üzerine düşünmek ve bunları çözmeye gayret etmek istiyorum. Tespit edebildiklerim şunlar:

• Çocuklar bir şey kırınca ya da dökünce verdiğim otomatik bir sert tepki var ve anlamsız bir şekilde yoğun bir öfke hissediyorum. Muhtemelen ben küçükken döküp kırınca bana çok kızıldı ve içimde oluşan öfke, o zamana duyduğum bir öfke. Kendimdeki bu davranışı iyileştirmek ve çocuklarımda benzer bir travmaya sebep olmamak için, birşey dökülüp kırıldığında, öyle düşünüp hissetmesem bile "Dökülebilir / Kırılabilir, hadi gel beraber temizleyelim" diye cevap vermeye gayret edeceğim. Sonrasında da yaşanan durumun tekrarlanmaması için ne yapabilir konusunda küçük bir konuşma yaparım.

• Çocuklar uykudan önce oyalandıklarında, çok yoğun bir engellenmişlik duygusu hissediyorum. M muhendiseylul un dediği gibi bu konuda esnemeye, biraz daha rahat davranmaya ihtiyacım var. Bitmek tükenmez bilmek bilmeyen oyalanma durumunu nefes egzersizi kullanarak kendimi sakinleştirmek suretiyle yönetmek niyetindeyim.

• Eşimin çocuklara davranışları konusunda, özellikle çocukların yanında müdahalede bulunmamaya, araya girmemeye, aralarındaki ilişkide hakemlik yapmamaya gayret etmeliyim.

Bugün öğle arasında kuaföre gittim. Uzun yıllardır saçlarım çene hizasının 4-5 parmak altında filandı. Radikal bir kararla kısa bir saç modeli yaptırdım. Kesimim tam olarak fotoğraftaki gibi.
İnanılmaz genç, fresh bir imaj oluşturdu. Bu da benim ulaşmak istediğim 2023 hedeflerimdendi. Sade, ferah, temiz görünmek. Bu saç kesimiyle bunu büyük ölçüde sağladım. Giyim ve aksesuarlarla bunu desteklemek istiyorum.

elecda elecda çocukluk dönemlerinden konu açılmışken ; ben de saçları hep erkek saçı'' modelinde kesilen çocuktum. Erkek berberinde kısacık kestirirdi annem, her defasında aynaya bakar bakar ağlardım. Çabuk uzamaması tekraren gidilmek zorunda olunmaması, temizliğinin kolay olması gibi kendince geçerli sebepleri vardı ama bu benim gönlümde yaralar açardı. İnsanın Kız/Kadın olmayı severek büyümesi, yetişkinlik döneminde kendini beğenmesi ve sevmesinde bence çok etkili. Kadınlığı kabul etmek, bunu suç ya da eksiklik olmadığı, kendim olarak güzel olduğum algısı ben de 4-5 senedir gerçek anlamda oturdu.

Not: çocukken kuzenimin (benden 5-6 yaş büyük) makyaj malzemelerine bayılırdım , renk renk bir çok tür... Rüyalarıma girerdi, bir dünya makyaj ürününe sahipken görürdüm kendimi, fırçalar, renkler,, paletler her birini özenle kullanırdım filan.
Şimdi az öz kaliteli ürünler alıyor kullanıyorum. Maskara, göz kalemi favori parçalarım.

1672403531002.png

Son düzenleme:
Selamlar Hanımlar,

Yeni yılın ilk iş gününden herkese sevgiler

Barış Özcan'nın zincir kırma pdf'ini indirip, çıktı aldım ve 2023 yılında takip etmek için 3 hedef oluşturdum.

1. Her gün aralıklı oruç düzeninde sağlıklı öğünler tüketeceğim.
2. Her gün İngilizce dersine katılacağım.
3. Pazartesi-Çarşamba-Cuma spora gideceğim.

Dün İngilizce ve sağlıklı öğün hedeflerimi gerçekleştirip listeye yılın ilk çarpısını attım. Umarım niyet ettiğim gibi sürdürebilirim.

Bu yıl vücudumda yaptırmak istediğim bazı şeyler var.

1. Ayak parmağımın üzerinde nasır var. Dermatolog ile görüşüp aldırmak istiyorum.
2. Daha önce tüm vücut lazer epilasyona gitmiştim ancak bitmeyen yerler var. Onları tekrar yaptırayım diye düşünüyorum.
3. Lumecca lazerin son seansı yapılacak.
4. Burun dolgusu yaptırmayı düşünüyorum. Önden değil ama yandan görüntü beni rahatsız ediyor.
5. Saçlarımı omuz hizasına kadar uzatmaya karar verdim.

Nasır aldırma ve burun dolgusu konusunda tecrübesi olan varsa ve paylaşabilirse çok sevinirim.

Selamlar Hanımlar,

Güzel başladığım bir gün oldu. Alarmı kapatma ihtimalimi ortadan kaldırmak için uzağa koydum. Böylece 05:30'da erteleme girişimim olmadan kalkmış oldum. Cilt bakımı yaptım, suyumu içtim. Sabah sayfamı yazdım. 30 dk kadar kitap okudum.

Sabahları "Paranın Psikolojisi" akşam yatmadan önce ise "Nermin Yıldırım-Bavula Sığmayan" okuyorum. Bu şekilde sabah açık zihinle kişisel gelişim, akşam da yorgun zihinle edebiyat benim için gayet iyi oldu. Ardından Ela'yı uyandırdım, tost istedi, yaptım ve servise bindirdim. Eve geri çıkıp kendi beslenmemi hazırladım, robotu ve çamaşır makinesini ayarladım. İpek'i uyandırdım, hazırladım ve kendim de giyip makyaj yaptım. 08:15'te evden çıktık.

İş yeri aracında spotify'dan Nilay Örnek'in Yankı Yazgan ile olan podcastini dinledim. Yarısını bitirdim. Yolda spotify ya da storytel dinlediğimde kendi hayatımdaki bir krizi fırsata dönüştürdüğümü düşünüyorum. Her gün sabah 1 saat, akşam 1 saat olmak üzere toplam 2 saatimi yolda geçiriyorum. Bunu kişisel gelişimime katkıda bulunacak şekilde değerlendirdiğim için kendimi tebrik ediyorum zira arabadaki diğer arkadaşlarım ya uyuyor ya da radyo dinliyor.

İşe gelince hemen işe başlamıyorum. Kendime 15-20 dk kadar gelen e-postaları okuma, günü planlama vakti veriyorum. Bugün de öyle yaptım. Sadece günün planı değil de yılın planı üzerinde de çalıştım. Ardından bugünün işlerini hallettim. 11:30'da kahvaltı tabağımı hazırladım, farkındalıkla ve çiğneyerek yemeye çalıştım. Ardından takviyelerimi içtim. Rytin günlerde 12:00-12:30 arası benim için buraya yazı yazma ve biraz internette takılma zamanı. İngilizce dersimi de 12:30-13:00 arasına planladım. Saati sabitleyince daha istikrarlı sürdürebiliyorum.

Sonuç olarak günün ilk yarısını, kendimden beklentilerime uygun bir şekilde geçirdim. Umarım aynı cümleyi günün kalan kısmı için de kurabilirim.

Selamlar Hanımlar,

Kızların okul ücretleri belli oldu. Ela için geçen yıl 38.000 ödemiştik. Bu sene erken kayıtta Ela için 149 bin, İpek için de 139 bin isteniyor.:KK57: Eşim devlette çalışıyor, aldığı zam malumunuz. Şimdi biz iki beyaz yaka çalışan olarak, iki çocuğumuzu ortalama bir özel okulda okutabilmek için neredeyse tüm kazancımızı okula mı vermeliyiz? Ben kime kızmalıyım bilemiyorum. Ancak bildiğim bir şey var ki bu ülkenin ekonomik şartlarını göz göre göre bu hale getiren yetkililere hakkımı helal etmiyorum.

Bu öğle arasında eşimle baş başa yemek yer ve güzel sohbetler ederiz; düşüncesiyle dışarı çıktık. Öğleden önce orta gelirliler için kredi faiz oranları, şartları vs açıklanmış, haliyle eşim bununla ilgili düşüncelere dalmış. Zorunlu ihtiyaçlardan barınma ihtiyacımızı, beslenme ihtiyacımızı ‘dahi düşünmek zorunda olmamız, ekonominin çöküntü hali, çok işe az maaş verilmesi ve tabi ki ocak ayı geldiği ve erken kayıt için okul fiyatlarının fahiş rakamlarla belirlenmesi konularına dek uzadı gitti sohbet. Tatlı sohbet hayal ederken acı gerçeklerle bir kez daha yüzleşmiş olduk.

Şöyle ki biz kiracıyız, gayrimenkulümüz vb hiçbir malımız mülkümüz yok. Eşim de ben de kamu çalışanıyız. Kredi çekmek istemediğimiz için de bunlardan hiç birine sahip olamadık. Maalesef. Önceleri öderiz kiramızı yaşarız ‘ derken şimdiki fırsatçı ev sahipleri ve yüksek fiyatlar sebebiyle ‘’ ev sahibi ne zaman artış yapacak korkusunu yaşar olduk. (ev sahibimiz şu ana kadar hep makul zamlar yaptı saolsun )

Ardından elecda elecda nın yazısını okudum. Çekim yasası diyeceğim ama olmaz , bu onunla ilgili bir durum değil aksine ülkenin çukura düşmüş hali. Düşüncelerinde sana katılıyorum ve ben de namuslu, dürüst ve temiz yaşadıkça ve kalmaya çalıştıkça tüm dünyanın bataklığa çekmesi zoruma gidiyor. Ve ben de haklarımı helal etmiyorum.
iki çalışan olarak ekstra nasıl kazanç sağlarız diye düşünüyoruz artık. araç alım satımı, ortak gayrımenkul alımı gibi gündemlerimiz olmaya başladı.

Haluk Bilginer insanlar yalnızca öğleye kadar çalışmalı sonrasında sanat/spor ve kültürel aktivitelerle uğraşmalı '' diyordu ya...ah hayaller hayatlar..

canım çok sıkkın. hep ümitli bir insan oldum . vazgeçmedim. çünkü güvendiğim Bir' i var. yine bildiğimi yapacağım az tüketim maksimum üretimle yol alacağım. biliyorum ki matematiksel hesabın üzerinde de bir hesap var.

(LOTUS' uma bir alt başlık daha ekledim ÜRET)

Şimdide zammı %30 a çıkardılar…

Son düzenleme:
Selamlar Hanımlar,

Kızların okul ücretleri belli oldu. Ela için geçen yıl 38.000 ödemiştik. Bu sene erken kayıtta Ela için 149 bin, İpek için de 139 bin isteniyor.:KK57: Eşim devlette çalışıyor, aldığı zam malumunuz. Şimdi biz iki beyaz yaka çalışan olarak, iki çocuğumuzu ortalama bir özel okulda okutabilmek için neredeyse tüm kazancımızı okula mı vermeliyiz? Ben kime kızmalıyım bilemiyorum. Ancak bildiğim bir şey var ki bu ülkenin ekonomik şartlarını göz göre göre bu hale getiren yetkililere hakkımı helal etmiyorum.
% 65 zam sınırı açıkladı bakan. Bu durumda devam eden öğrenci için geçen yıl ki eğitim ücretine en fazla % 65 yapabilir. Tabi yemek ücretini kapsamıyor, açığı kapamak için yemekleri %100 üzeri zam yapılacaktır.
Diğer sözlerine katılmamak elde değil

Olumsuzluklarla yürümüyor bu gemi, tıpkı toksik iyimserlikle yürümediği gibi. O sebeple minimum harcama maksimum üretimle yola devam. (okul ücretini ay sonuna doğru öğreneceğiz; ödemeleri taksitle yapacağız-zaten tl değer kaybettiği için ödediğimiz ücret ciddi oranda zaman içinde değer kaybediyor- ayrıca peşin ve taksitli fiyat arasında 3 bin tl civarı fark var sadece)

Enerjimizi yükseltelim !

Hafta sonu kitap kulübümüzle ayın buluşmasını gerçekleştirdik. Kahve ve bitki kokuları arasında ruha şifa insanlarla ‘eğitim, çocuk ve psikoloji’ üzerine sohbet etmek benim hayatı yaşama heyecanımı diri tutuyor. Ayda bir gün liderliğini benim yaptığım ‘minik kitap kurtları çocuk okuma grubu ‘muzun cumartesi toplantısı var. Çocukların cin fikirleri, ışık saçan gözleri de hayatı yaşama heyecanımı diri tutuyor. Bu işlere özellikle zaman ayırıyor, kafa yoruyorum. İnsanın sevinçleri diğer tüm zoraki işleri kucaklamasını sağlıyor. Böylece kuvvetle sarılarak yaşıyor, insan.

Bir de 2.üniversite bölümümü bitirip, ‘oyun evi/kitap-etkinlik atölyelerini düzenleyebileceğim’ bir mekân açma hayalim ve hedefim olduğundan şu an yaptığım okumalar, toplantılar, atölyeler geleceğe yaptığım birer yatırım. Hem bugüne hem geleceğe nasipse.

Çocuklarla çalışmayı düşünen biri olarak 'masal anlatıcılığı eğitimi' '''çocuklarla kitap tahlili nasıl yapılır'' iki eğitimi 2023 ün ilk altı ayında almaya niyet ettim.

% 65 zam sınırı açıkladı bakan. Bu durumda devam eden öğrenci için geçen yıl ki eğitim ücretine en fazla % 65 yapabilir. Tabi yemek ücretini kapsamıyor, açığı kapamak için yemekleri %100 üzeri zam yapılacaktır.
Diğer sözlerine katılmamak elde değil
Yönetmelikte ara sınıf ifadesi geçtiği için, kademe atlama sınıflarını yani 1,5 ve 9. sınıfları kapsamıyor alınan karar.

Selamlar Hanımlar,

Dün sabah okul ile kayıt görüşmemiz vardı. Bir önceki gece eşimle okul fiyatları üzerinden hesaplama yaparken Ela elinde kumbarası ile geldi ve okuldan ayrılmak istemediğini, paramız yetmiyorsa kumbarasını verebileceğini söyledi. :olamaz: Zaten Ela'nın okulunu değiştirmeyi düşünmüyorduk. Bunun üzerine kaydettirmeye karar verdik. İpek'i de ana sınıfına yazdırdım zira küçükten kısmak doğru gelmedi. Sonuç olarak, bu yıl çok ciddi bir miktar okul ödemesi yapacağım.

Dün kayıt randevusundan çıkınca eşimle yemeğe gittik, oradan kahve içtik. Daha sonra manikür ve pedikür randevum vardı. Ona gittim. Ardından bir arkadaşım ile buluşup kahve içtik. İpek'i okuldan aldım ve eve geldim. Yalnız günlük beslenme rutinim bozulduğu ve tatlı tükettiğim için sanırım akşam çok halsizdim ve mide bulantım vardı. Bir daha beslenme rutinimin dışına çıkarken daha dikkatli olacağım.

Selamlar Hanımlar,

Dün sabah okul ile kayıt görüşmemiz vardı. Bir önceki gece eşimle okul fiyatları üzerinden hesaplama yaparken Ela elinde kumbarası ile geldi ve okuldan ayrılmak istemediğini, paramız yetmiyorsa kumbarasını verebileceğini söyledi. :olamaz: Zaten Ela'nın okulunu değiştirmeyi düşünmüyorduk. Bunun üzerine kaydettirmeye karar verdik. İpek'i de ana sınıfına yazdırdım zira küçükten kısmak doğru gelmedi. Sonuç olarak, bu yıl çok ciddi bir miktar okul ödemesi yapacağım.

Dün kayıt randevusundan çıkınca eşimle yemeğe gittik, oradan kahve içtik. Daha sonra manikür ve pedikür randevum vardı. Ona gittim. Ardından bir arkadaşım ile buluşup kahve içtik. İpek'i okuldan aldım ve eve geldim. Yalnız günlük beslenme rutinim bozulduğu ve tatlı tükettiğim için sanırım akşam çok halsizdim ve mide bulantım vardı. Bir daha beslenme rutinimin dışına çıkarken daha dikkatli olacağım.
canım merhaba hayırlı olsun kızların okulları peşinat aldılarmı yoksa tamamını taksitmi yaptınız.

elecda elecda bu kısmı anlayamadım bizde %80 zam yapıldı 3, sınıf için kayıt yaptırdık. Biz geri ödeme talpe edebilir miyiz
Merhabalar
Elecda’ya sormuşsunuz ama bilgimi paylaşmak istedim.
Ara sınıflarda kayıt yenileme için eğitim ücretine max %65 zam yapılabilir yani sözleşme güncellemesi yapmak zorunda okulunuz.
Aradaki farkı kapatmak için yemek ve kırtasiye ücretine yüklenecek özel okullar.
Bazıları da sosyal etkinlik ücreti talep ediyor.
Not: Özel okul müdürüyüm.

elecda elecda bu kısmı anlayamadım bizde %80 zam yapıldı 3, sınıf için kayıt yaptırdık. Biz geri ödeme talpe edebilir miyiz
İçeriği üzerinden okulla bir görüşme yapmanızda fayda var. Eğitim, yemek, kırtasiye gibi ayrı kalemler olarak hesaplayıp, eğitime %67 yapıp, kalan kısmı diğerlerine bölmüş olabilirler.

X