Bence çocukluk travmalarımızı fark etmek ve çözmek için gayret etmek çok kıymetli. Böyle oldu ama bundan sonrasını değiştirebilirim diyerek gayrete geçmek lazım diye düşünüyorum.İyi Hissetmek adlı kitabı okudum başucu kitabı olarak hala elimde tutuyorum.Diger kitabı da alacağım. Çocuğuma yeterli olabilmek için okuyorum. Misafirliğe gitmek ya da misafir gelmesi Türk toplumunda büyük bir travma sanırım. Bir yere yemeğe davetliysek annem beni önceden hafiften yedirirdi. Aç köpek gibi saldırma sakın diye tembihlerdi birde. Ömrüm birilerinin birşeyleri kapıp gitmesini izlemekle geçti hep. Çünkü hep geri çekilmek öğretildi bana.
Çok güzelmiş. İyi günlerde kullanÇocuk gibi sevinçliyim.
Lotus” umla sizlere selam vermek istedim
% 65 zam sınırı açıkladı bakan. Bu durumda devam eden öğrenci için geçen yıl ki eğitim ücretine en fazla % 65 yapabilir. Tabi yemek ücretini kapsamıyor, açığı kapamak için yemekleri %100 üzeri zam yapılacaktır.Selamlar Hanımlar,
Kızların okul ücretleri belli oldu. Ela için geçen yıl 38.000 ödemiştik. Bu sene erken kayıtta Ela için 149 bin, İpek için de 139 bin isteniyor.Eşim devlette çalışıyor, aldığı zam malumunuz. Şimdi biz iki beyaz yaka çalışan olarak, iki çocuğumuzu ortalama bir özel okulda okutabilmek için neredeyse tüm kazancımızı okula mı vermeliyiz? Ben kime kızmalıyım bilemiyorum. Ancak bildiğim bir şey var ki bu ülkenin ekonomik şartlarını göz göre göre bu hale getiren yetkililere hakkımı helal etmiyorum.
Yönetmelikte ara sınıf ifadesi geçtiği için, kademe atlama sınıflarını yani 1,5 ve 9. sınıfları kapsamıyor alınan karar.% 65 zam sınırı açıkladı bakan. Bu durumda devam eden öğrenci için geçen yıl ki eğitim ücretine en fazla % 65 yapabilir. Tabi yemek ücretini kapsamıyor, açığı kapamak için yemekleri %100 üzeri zam yapılacaktır.
Diğer sözlerine katılmamak elde değil
canım merhaba hayırlı olsun kızların okulları peşinat aldılarmı yoksa tamamını taksitmi yaptınız.Selamlar Hanımlar,
Dün sabah okul ile kayıt görüşmemiz vardı. Bir önceki gece eşimle okul fiyatları üzerinden hesaplama yaparken Ela elinde kumbarası ile geldi ve okuldan ayrılmak istemediğini, paramız yetmiyorsa kumbarasını verebileceğini söyledi.Zaten Ela'nın okulunu değiştirmeyi düşünmüyorduk. Bunun üzerine kaydettirmeye karar verdik. İpek'i de ana sınıfına yazdırdım zira küçükten kısmak doğru gelmedi. Sonuç olarak, bu yıl çok ciddi bir miktar okul ödemesi yapacağım.
Dün kayıt randevusundan çıkınca eşimle yemeğe gittik, oradan kahve içtik. Daha sonra manikür ve pedikür randevum vardı. Ona gittim. Ardından bir arkadaşım ile buluşup kahve içtik. İpek'i okuldan aldım ve eve geldim. Yalnız günlük beslenme rutinim bozulduğu ve tatlı tükettiğim için sanırım akşam çok halsizdim ve mide bulantım vardı. Bir daha beslenme rutinimin dışına çıkarken daha dikkatli olacağım.
İlk taksit peşin, kalan kısmı kmh hesabı ile 8 taksite bölünüyor. İlk taksit Nisan’da ödenecek. Son taksitte Kasım ayına denk geliyorcanım merhaba hayırlı olsun kızların okulları peşinat aldılarmı yoksa tamamını taksitmi yaptınız.
Yönetmelikte ara sınıf ifadesi geçtiği için, kademe atlama sınıflarını yani 1,5 ve 9. sınıfları kapsamıyor alınan karar.
Merhabalarelecda bu kısmı anlayamadım bizde %80 zam yapıldı 3, sınıf için kayıt yaptırdık. Biz geri ödeme talpe edebilir miyiz
İçeriği üzerinden okulla bir görüşme yapmanızda fayda var. Eğitim, yemek, kırtasiye gibi ayrı kalemler olarak hesaplayıp, eğitime %67 yapıp, kalan kısmı diğerlerine bölmüş olabilirler.elecda bu kısmı anlayamadım bizde %80 zam yapıldı 3, sınıf için kayıt yaptırdık. Biz geri ödeme talpe edebilir miyiz