Popüler Konu Verimli Rutin

makinelerin hayırlı olsun, hayatı kolaylaştıran ürünleri çok seviyorum ben de.

Günaydın

10gündür kayınvalidem ve kayınbabam bizdeler, yarın gidecekler, farklı şehirde yaşıyorlar. Bu süreçte yemek ve ev işleri konusunda hiç yorulmadım diyebilirim. Sadece bedensel olarak değil ruhen de insanı hiç yormayan bir yapısı vardır k. validemin. Birlikte hemen her gün sahilde yürüdük. Sohebt ettik. Dertleştik. Allah razı olsun iyi insanlar var bu hayatta.

Üniversite zamanında eşimle kayınvalide gelin ilişkileri hakkında konuşurduk, bu konuda önyargılı olmamamı, toplumun genellemeleri olduğunu ve herkesin ilişkisinin farklı yapıda ilerlediğini bazı şeylerin karşılıklı yaklaşımla ilgili olduğunu söylerdi; o zamanlar pek inanmazdım ama haklıymış. İnşallah bende kendisinden rahatsız olunmayan, enerji yükselten insanlardan olabilirim, hem aileme hem çevreme.

Finansal Durum :

-2021 Ekim itibariyle tam zamanlı çalışmaya döndüm , o günden beri az çok demeden altın/döviz alarak ilerliyorum.

-Kredi ödememiz yok. Sadece kredi kartı ile ne harcarsam onun ödemesi var aylık. Evin birçok giderini eşim karşılıyor. Giyim/eczane gibi harcamaları karttan yaptığım için ben ödüyorum.

-Kart limitim 20bin tl ve toplam borcum 6700 tl. Bu benim için gayet uygun bir meblağ. Aylık kart taksitlerim ise şöyle;

Aralık 878,2 tl
Ocak 1243 tl
Şubat 1200 tl
Mart 775 tl
Nisan 254 tl
Mayıs 164 tl

-Bu ay itibariyle de market ve yemek harcaması dışındaki tüm kalemlerde durmaya karar vermiştim, başladım uygulamaya. Haz erteleyerek hem nefsimi eğitmiş oluyorum hem birçok harcamayı yapmadan da ilerleyebileceğimi /hayattan keyif alabileceğimi kendi çapımda sosyal deney yaparak ispatlıyorum J

-2023 yılında ayda minimum 8 gr altın almaya niyet ediyorum.

-Balkan turu ‘hayalim için Euro almaya gayret ediyorum. Damlaya damlaya göl olur atasözünü bizzat yaşadım ‘’ diyeceğim günü ümit ve heyecanla bekliyorum.

-Şubat ayındaki maaş+ikramiye’ye (normal şartlar altında ) dokunmadan direk birikime ayırmak gibi bir niyetim var, bu sebeple harcamalarımı 0 düzeyinde tutmaya çalışıyorum.

-Birikimimi değerlendirebileceğim yatırım alanları araştırmak istiyorum; borsa gibi. Düzen ve titizlikle bu konuda çalışıyorum. Deneyimlerinize açığım.

Çok teşekkür ederim inceleyeyim
Doğum günün kutlu olsun canım
BB kremlerin en açık tonu bile bana koyu geliyor. Bu nedenle tavsiye veremiyorum maalesef.
Teşekkür ederim canım ben de internetten bakınıyordum deneyerek mağazadan alayım en iyisi
iyi ki doğdun nice yaşlara sağlıkla neşeyle ve sevdiklerinle...
Çok teşekkür ederim canım

Merhaba herkese,

Nasılsınız? Uzun bir aradan sonra yazma fırsatı bulabildim.

Yoğun bir o kadar da mutlu ve huzurlu geçiyor günlerim. Okul ve iş dengeye girse de biraz yorucu oluyor. Özellikle sınav zamanları. Eşim ve çocuklar ve genel müdürün destekleri olmasa yürütülecek bir durum değilmiş.

Elecda ben altı ay, bir gün bile fire vermeden her sabah 4:30 ile 8:30 arası ders çalışarak hazırlanmıştım. İlk bir iki ay çok bunalmıştım ama pes etmedim, sonrası kolay geldi. Keşke şimdi aynı disiplini YDS ve ALES için gösterebilsem: ))

Biraz kendimden haberler vereyim: )) Sizlerin yazdıklarını okudum.
Kıyafet konusundaki açlığımı doldurdum çok şükür, çok harcama yaptım ama istediğim parçalar ile kombin yapmak kendimi çok iyi hissettirdi bana.

Ekonomik anlamda 2022 hedeflerime ulaştığım ve rahatladığım bir yıl oldu. Bu beni kafa olarak rahatlattı, bereketli olsun insallah.

Cilt bakımında daha çok bitkisel içerikli antiage krem aldım, avene nin nemlendirici ile destekliyorum. Bir de E vitaminli bir serum deniyorum akşamları. Henüz bir farklılık göremedim, bir haftayı bitirdim, bir fark olsa iyi olacak: ))

Kitap okuma düzenim bir kaç yıldır çok iyi, kendimdeki hem bilgi hem de düşünme anlamındaki gelişimi çok rahat gözlemliyebiliyorum, daha fazla tarihsel kitaplar okumalıyım, hatta çapraz okumaları arttırmalıyım. Umarım o da olacak.

Şimdi evimle ilgilenmek istiyorum, mutfağımı yaptırmak niyetindeyim. Yeni yıl zam oranlarımızı bekliyorum: ) Avize gibi ufak tefek alınacaklar ile biraz göze hitap etmesi için uğraşacağım.
elecda tablolarını ve evini çok beğendim. Sade ve şık, renk tonları tam benlik. Keyifle, huzurla oturun ıns.

Bir podcast yapma planı üzerinde çalışıyorum, bir akademisyen arkadaş ile, olur ise burdan duyururum sizlere. Çok akademik düzeyde olmasın istiyorum ama bakalım süreç nasıl ilerleyecek. Biraz heyecanlıyım. Youtube ekranına çıkmaya henüz cesaretim yok: )
Geçen gün okuldan bir kız öğrenci bana "gittiğin-gezdiğin-okuduğun-yediklerin-giydiklerin Divan Otel ama sen mahalle düğün salonunda gibi gösteriyorsun kendini" dedi. Pazarlama sıfır bende: ) Bunu zaten biliyordum ama 20 yaşlarındakinin de farkediyor olması bir üzmedi değil : ) Sanırım küçük yaşlarda büyüdüğün çevre çok etkili. Ben hatırlıyorum, en iyisini yapsam bile anneme asla yetmezdi. Kendimi paralardım ama takdir görmez üstüne eksiklikler sıralanır idi. Onun etkileri olsa gerek. Bunun üzerinde çalışmak istiyorum biraz.

Yazamazsam diye; hepinize sağlıklı, bereketli ve huzurlu bir yıl diliyorum. Keyifle olsun herşey.
Sevgiler.

Borsa konusunda halka arzlar ile başlayabilirsin, az ama risksiz olur. Oransal dağıtımlarda fazla girersen emiri daha fazla lot verir. Bol kazançlar

Podcast çok güzel bir fikir. Yapınca buradan da paylaşabilirsen çok sevinirim.

Selamlar Hanımlar,

Yarın İstanbul'a gidiyorum. Cumartesi akşam döneceğim. Eşim bu sefer kızlara kendi bakacak. Hadi hayırlısı diyelim:) Kızların okul kaydı zamanı yaklaştı. İpek'in ana sınıfı kaydını da yapacağım. Bizim okulun fiyatları sanırım çok yükselecek. Bir b planı olsun diye alternatif bir okulla daha görüşeyim diye düşünüyorum.

Finansal durum Şubat ayında netleşmiş olur. Bizim alacağımız zam, Şubat ayı maaşında belli oluyor. Öncesinde bilgi paylaşımı yapılmıyor. Eşiminki ocak ayında belli olur. Bütçedeki en önemli kalem şüphesiz ki çocukların okul taksidi

Podcast çok güzel bir fikir. Yapınca buradan da paylaşabilirsen çok sevinirim.
@binhuzunluhaz ne üzerine olacak podcast? Ben de takip etmek isterim.
Hazır konusu geçmişken tüm arkadaşlar dinlerken keyif aldığınız podcastleri paylaşır mısınız?
Evim ve işim arası uzun mesafe, bu nedenle birşeyler dinlemek için bol vaktim oluyor. Uzun zamandır storytel üyeliğimi yenilemeyince podcastlere ve Spotify a kalmış durumdayım:)
Ben öğretici birseyler dinlemek istediğimde Nilay Örnek-nasıl olunur?, merve-ortamlarda satılacak bilgi, fularsız entellik,
gündem takibi istiyorsam trend topic ve birkaç finansal hesap
Kafa dağıtmak istiyorsam meksika açmazı/rabarba dinliyorum.
Önerileriniz varsa denemek isterim.

2 çocuk ile aynı dertten muzdaribim bir kaç okul fiyatlarını açıklamış, gerçekten muthiş rakamlar duydum. Zam oranları bizlere gelecek maaş zamları ile çok orantısız. Ben de çeşitli yatırım adımları için ocak sonu okul fiyatlarının netleşmesini bekliyorum. Bu yıl tamamını peşin odemeyi düşünmüyorum ayrıca nakitte avantaj olsa da yarısını tek çekim yaptırıp bankalardan 5e bolmeyi düşünüyorum.

Ben şimdiye kadar hiç peşin ödeme yapmadım. İlk taksiti ödeyip kalanı 8 taksitte KMH hesabına gönderiyoruz. Ancak okul %150 civarı bir zamdan bahsediyor.

Ben şimdiye kadar hiç peşin ödeme yapmadım. İlk taksiti ödeyip kalanı 8 taksitte KMH hesabına gönderiyoruz. Ancak okul %150 civarı bir zamdan bahsediyor.
Peşin iyi indirim olmuştu diye hatırlıyorum. Tabi gecen yıl ortam daha iyiydi. Sen kmh çekip okula peşin mi bu şekilde yoksa heray okula mı ödeme yaptın? Bizim okuldan henuz rakam duymadım ama odtü koleji 192bin açıklamış. Bilfen i de 360bin diye duydum ama kesin olmayabilir o

selam canım büyük kızım bulunduğum ilde bahçeşehir kolejinde 10. sınıfta. erken kayıtları açtılar %100 zam yapmışlar. önden peşinat olarakta %20 sini istiyorlar. okul ücretini taksitle falan halletsek bir taraftandan kitap fiyatlarının 20 bin tl olması öngörülüyormuş.

Oransal dağıtım/lot/ halka arz hepsi yeni öğreniyor olduğum kelimeler
Tavsiyen işin teşekkür ederim
Halka arz: bir hissenin ilk kez borsada işlem gormeye baslaması
Oransal dağıtım: halka arz basvurusu yapılan hissenin basvuranlara girdikleri talep sayısına gore dagısılması. Yani halka arz sonucu 1000 hisse almak isteyene 100 hisse alnak isteyene gore daha fazla hisse verir.
Eşir dağıtım: halka arz edilecek hissenin tüm taleplere eşit şekilde bölünmesi (son zamanlarda basvuran çok fazla oldugu için genellikle bu yontemle çok çok az hisse veriyor)
Lot: hisse sayısı 1 lot: 1 hisse
Umarım açıklayıcı olmuştur, sormak istediğin olursa bilgim ölçüsünde herzaman cevaplayabilirim.

aman Allah ım bu daha bir başlangıç . bilgiler için teşekkür ederim. yüce gönlün için minnettarım : tabi ki sorularım olacak :)

Bireysel – Sosyal Gelişim :

İnsan değişen bir varlık. Bundan 5 sene önceki halimden şu anki ben’ e baksam hayretler ederdim, eminim. Geçen zamanda insanın kendine kattıkları, eğitimler, deneyimler, okumalar, farklı sosyal çevreler, hayatın sundukları, bazen hayalini dahi kuramadığı o kişiye evrilmesine sebep olabiliyor. Ha bana gelince ‘ yaşadıklarımdan öğrendiğim çok şey var; hüzünlerim, sevinçlerim, kaygılarım, mutluluklarım hepsiyle bir bütünüm. Ve onca zaman eleştirdiğim yüklendiğim, bazen beğenmediğim bazen kızıp yıprattığım kendimi artık bambaşka seviyorum; saçını tarıyorum, omzunu sıvazlıyorum, gözlerine ışıl ışıl bakıyorum. İyi ki varım be! Her şeyle beraber ‘iyi kalmayı tercih ettiğim için de tebrik ederim kendimi.

Sosyal çevremde kendimi daha iyi ifade ediyorum artık. Başkalarının hatırına istemediğim ortam veya durumlarda bulunmuyorum. Kendimi önceliyorum, bencilce değil kalbimi dinleyerek yapıyorum bunu. İnsanlardaki değerimi tartıyorum. Düşüncelerimi açıkça söylüyorum ancak sınırlar konusu zorlandığım bir konu hala, emek veriyorum. Yabancılar değil en yakınımdakilerle sınırlarımı korumaya, sınırlarına saygı duymaya çalışıyorum. (Sınırlar konusunda Psk. Tülay Kök' hanımın Sınırlar video serisi '' ni önerebilirim.)

Aylar önce kendimce bir sosyal deney yapmaya niyet etmiştim, eşime olabildiğince kibar, anlayışlı davranıp, anlık tepkilerimi yumuşatarak, kullandığım sıradan cümlelerin yerine daha naif sözcükler bulacaktım. Evet başladım uygulamaya ve aylar geçti, sonuç ise; deney davranışlarıma dönüştü. Tartışma şeklimiz boyut değiştirdi. Eşimin davranışları da daha sevgi dolu daha anlayışlı oldu. İnanılmaz şaşkınım. Sadece ben bireysel değişime niyetlenmiştim, insan değişirse dünya değişir dediklerini ‘aile boyutunda yaşadım. Her konuda anlaşmak her an neşeli ve aşırı kibar olmak mümkün değil ancak içinde bulunduğum haleden memnunum. Hamd olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…