2. arabanın kredisi ve ev tadilatı nedeniyle çektiğimiz ihtiyaç kredileri vardı. Onları kapattım.Kredilerinizin olduğunu bilmiyordum
En son ev almıştınız
Sanki borcu yoktu
Her ay maaşın belli kısmını birikime ayırıyordun ve çocuklar için ayrı altın biriktiriyordun gibi aklımda kalmış .
Yatırım mı yapmıştınız krediler ile ( özel değilse )
Ben de dört gözle pazartesi günü kızımın okulunun açılmasını bekliyorum. Okul bizim hayatımızı kesinlikle düzenleyen bir şey.Merhabalar
Okulların açılmasıyla birlikte düzenimiz tekrar eski hale geldi . Bu beni mutlu ediyor . Ailecek güzel ve verimli bir yaz tatili oldu .
Pazar akşamından haftaiçi yiyeceğimiz yemekleri yaptım . Sadece yemek ısınırken yanına salata ya da çorba ekliyorum . Böylece dışarıdan yemek yeme işini olabildiği kadar azaltmak istiyorum . Artık gerçekten çok pahalı.
Pazartesi tüm ev halılarını yıkamaya gönderdim . Yemekten sonra 1 saatimi ayırıp oda oda dolap içlerini düzenliyorum . Cumartesi günü de bir yardımcı teyze gelecek genel temizlik için . Bu temizlikten sonra haftalık bir rütin oluşturmak istiyorum .
Ekonomik olarak en kötü dönemimdeyim sanırım . Tatil , okul açılması , kredi ve birkaç ev eksiği derken bu ay kredi kartım 26 bin geldi. Mecburen birikimden ödeyeceğim . En kısa sürede de yerine koyabilirim umarım. Yaklaşık 1 yıldır düzenli hisse yatırımı yapıyorum . Tahminimden iyi gidiyor. Bu yatırıma oğlum üniversite çağına gelene kadar devam etmek istiyorum . Kasım sa Barcelona tatilimiz var . Onun için biraz daha Euro almalıyım.
Evlilik yıldönümünüz kutlu olsun canımBugün evlilik yıldönümümüz. 8.yıl geride bırakıyoruz evelallah.
Evlilik, bir hayatı acı tatlı paylaşmak bence tam bir ekip işi. Ekip istekli, heyecanlı, merhametli ve destekleyici ise güzel işler ortaya çıkıyor. İlmek ilmek dokunabiliyor ilişkiler. Düşmeler olsa da emekle kalkılabiliyor.
Beklentiye girmemek, olayları büyütmemek, açık ve net davranmak çok önemli.
merhaba hangi konular üzerine eğitim veriyorsunuz?Elecda bu yaptgnz öfke analizi oluyor ve öfke günlüğü tutmak bunun için bire bir. 5 yıldır bu eğitimi veriyorum ve bence cocuklarmiza da kazandrmmz gerekn bir konu.
Bir de emrivaki konusunda neden bu kadar hassassnz şema terapi ile ona da bakmanizi tavsiye ederim
merhaba eğitimleriniz hakkında bilgi alabilir miyim :)şiddetsiz iletişim kaynakları kullanma konusuna da oldukça şiddetsiz yaklaşıyor. Ben Ankara'da empati akşamlarında armağan ekonomisi kullanıyorum. yani ben gönülden sunuyorum siz bütçenize uyan gönlünüzden gelen ödemeyi ya da karşılığı hediyeyi veriyorsunuz. Tatbiki eğitimlerde bir fiyat aralığı var ve fakat bu sizin katılımınız önüne engel olmasın. Ödeyebileceğiniz miktar ile rica da bulunursanız ortak bir yol bulacağınıza güvenim var.
selam elecda :) yazıların hepsini daha okuyamadım ama meditasyon hakkındaki yorumunu merak ediyorum, deneyimledin mi? ne gibi faydaları oldu?Merhaba,
Öncelikle hoş geldiniz
Yazdığınız konu başlıkları için, minik tavsiyelerde bulunmak istiyorum.
- Yaz boyu aldığım vermem gereken kilolar, sağlıklı beslenme: Aralıklı orucu bir araştırın, ben çok faydasını gördüm.
-Sırt ve boyun ağrılarım sebebi ile yapmam gereken spor, özellikle pilates: Sabahları egzersiz yapmak kolay değil, bu alışkanlığı kazanabilmek için sabah rutininde zaten yaptığınız iki işin arasına sıkıştırmaya çalışın. Buna sandviç yöntemi deniyor. İki tanıdık şeyin arasına yeni birşeyi eklediğinizde, beyin buna çok tepki vermiyor ve adapte olması daha kolay oluyor. Ben limonlu su ve duş alma arasına ekledim. 10-15 dk kadar sevdiğim hareketleri yapmaya çalışıyorum.
-Sabah erken kalkmak ve bir sabah meditasyonu, küçük bir yoga pratiği, kılmak istediğim sabah namazı: Başak Sayan'nın Youtube'a eklediği meditasyon videosunu seyredin. Instagram'da da 21 günlük meditasyon sürecini bir inceleyin derim. Be de bu ay deneyeceğim.
-Kitap okumalarımı düzenlemek istiyorum. Kitap alma hızıma yetişmeyen okuma hızımı dengelemek ihtiyacındayım: Tavsiyem toplu kitap siparişi vermemek. Bunu ben de çok yapıyordum ama okunmamış kitaplar, insana zihinsel bir yük oluşturuyor. Tane tane alıp, okudukça yenisini alın. Bir de 2019 için okunacak kitap listesi yapmanızı tavsiye ederim. Her ay içinden kalılığına göre 2-3 kitap seçersiniz. Alıp da uzun zamandır okumadığınız, bir türlü elinizin gitmediği kitaplar var ise kurtulun o kitaplardan. Onları okumayacaksınız, sizin için henüz zamanı gelmemiş. Zihnnizden ve evinizden uzaklaştırın o kitapları.
-El işi hobi için vaktim var ama elimde telefonla çok uğraşıyorum bunu azaltıp bir hobiye bir elişine yönelme niyetindeyim.: Telefonda hangi uygulamalarda çok vakit geçiriyorsanız, haftanın belli günleri, belli saat aralıklarında o uygulamaları telefondan silebilir ve el işi yapabilirsiniz. Süre dolduğunda uygulamayı geri yüklersiniz.
Selamlar Hanımlar,
Hepimiz için güzel bir eğitim dönemi diliyorum.
Bugün okulların açılması ile birlikte ben de sabah rutinlerime geri döndüm. 05:45'te kalktım. Tekrar güneşin doğuşunu izleyebilmek benim için çok keyifliydi.
05:45-07:00 arasında aşağıdaki adımlardan oluşan sabah rutinimi gerçekleştirdim.
07:00'de büyük kızımı kaldırdım. Çantasını ve kıyafetlerini yatmadan hazırlamıştık. O hazırlanırken küçüğümü kaldırdım. Onun da kreş çantası ve yedeklerini akşamdan hazırlamıştık. Onlar giyinirken eşim çöp ve bulaşık makinesi işlerini halletti. Ben de çamaşır makinesini ve robotu ayarladım. Evden hep beraber çıktık.
- Diş ve cilt bakımı
- Balkonda nefes egzersizi
- Limonlu su
- Sabah sayfası
- Sabah sporu
- Kitap okuma
Bu akşam Ela servisle dönecek ve yarın sabahtan itibaren de sabah-akşam servisle gidip gelecek. İpek'i eşim alıp bırakmaya devam edecek.