Merhaba,
Öncelikle hoş geldiniz
Yazdığınız konu başlıkları için, minik tavsiyelerde bulunmak istiyorum.
- Yaz boyu aldığım vermem gereken kilolar, sağlıklı beslenme:
Aralıklı orucu bir araştırın, ben çok faydasını gördüm. -Sırt ve boyun ağrılarım sebebi ile yapmam gereken spor, özellikle pilates:
Sabahları egzersiz yapmak kolay değil, bu alışkanlığı kazanabilmek için sabah rutininde zaten yaptığınız iki işin arasına sıkıştırmaya çalışın. Buna sandviç yöntemi deniyor. İki tanıdık şeyin arasına yeni birşeyi eklediğinizde, beyin buna çok tepki vermiyor ve adapte olması daha kolay oluyor. Ben limonlu su ve duş alma arasına ekledim. 10-15 dk kadar sevdiğim hareketleri yapmaya çalışıyorum. -Sabah erken kalkmak ve bir sabah meditasyonu, küçük bir yoga pratiği, kılmak istediğim sabah namazı:
Başak Sayan'nın Youtube'a eklediği meditasyon videosunu seyredin. Instagram'da da 21 günlük meditasyon sürecini bir inceleyin derim. Be de bu ay deneyeceğim. -Kitap okumalarımı düzenlemek istiyorum. Kitap alma hızıma yetişmeyen okuma hızımı dengelemek ihtiyacındayım:
Tavsiyem toplu kitap siparişi vermemek. Bunu ben de çok yapıyordum ama okunmamış kitaplar, insana zihinsel bir yük oluşturuyor. Tane tane alıp, okudukça yenisini alın. Bir de 2019 için okunacak kitap listesi yapmanızı tavsiye ederim. Her ay içinden kalılığına göre 2-3 kitap seçersiniz. Alıp da uzun zamandır okumadığınız, bir türlü elinizin gitmediği kitaplar var ise kurtulun o kitaplardan. Onları okumayacaksınız, sizin için henüz zamanı gelmemiş. Zihnnizden ve evinizden uzaklaştırın o kitapları. -El işi hobi için vaktim var ama elimde telefonla çok uğraşıyorum bunu azaltıp bir hobiye bir elişine yönelme niyetindeyim.:
Telefonda hangi uygulamalarda çok vakit geçiriyorsanız, haftanın belli günleri, belli saat aralıklarında o uygulamaları telefondan silebilir ve el işi yapabilirsiniz. Süre dolduğunda uygulamayı geri yüklersiniz.