Popüler Konu Verimli Rutin

elecda merhaba,

Ben de sirkadiyen ritmimi düzenlemek adına güneşin doğuşuna şahitlik edecek şekilde uyanmayı istiyorum ama o şekilde uyandığımda sanki gün boyunca uykusuz ve yorgun olacakmışım hissiyatına kapılıyorum. Çok geç de yatan biri değilim ama bu sanrıyı yenemiyorum.

Vaktiniz olduğunda erken uyanıyor olmanın ruh haliniz ve rutinleriniz üzerindeki etkisini anlatabilir misiniz ? Sanırım bu konuda motive edilmeye ihtiyacım var.
Ben gündüz insanıyım. Kendimi bildim bileli gece oturmayı sevmem ancak sabah erken kalkma konusunda benim de çekincelerim vardı. Bir gün saati kurup kalktım. Kendime dedim ki kalk bir dene, hoşuna gitmez ya da yorgun hissedersen bir daha kalkmazsın. İlk kalktığım gün kendimi çok iyi hissettim. Yalnızlık ve sessizlik çok iyi geldi.

Ancak benim iki küçük çocuğum ve tam zamanlı bir işim olması nedeniyle gün içerisinde yalnız kalabileceğim vaktim olmuyor. Yalnızlığa ihtiyaç duyma hali, bu alışkanlığı edinme konusunda daha fazla gayret göstermeme sebep oldu.

Sabah erken kalkıp, yaklaşık 1.5 saati kendi başıma geçirmek, yazmak, okumak ve düşünmek yani kendi başıma kaldığımda yapmayı en sevdiğim şeyleri yapmak bana iyi geliyor. Gün içerisinde daha sakin ve verimli olmamı sağlıyor.

Selamlar Hanımlar,

Sabah uyandım ve sabah rutinimi, spor harici gerçekleştirdim. Regl olmak üzereyim ve her tarafım ağrıyor. Bu nedenle bedenimi zorlamak istemedim.

Pazar günü kahvaltıya davetliydik. Saat 15:00'te de Ela'nın yüzme kursu vardı. Öyle olunca akşama kadar dışarıdaydık. Haftalık yemek işleri kaldı. Bu nedenle dün akşam eve gelince dünün ve bugünün yemeğini pişirdim ve tekrar kendime dedim ki "Pazar günlerini kesinlikle evde ve haftaya hazırlık ile geçirmek çok önemli"

Bu bir iç döküştür ''

Hayatı daha ciddi yaşa.
Yapacaklarını hemen yap. Erteleme.
Ailene ve sevdiklerine olabildiğince kibar ve anlayışlı ol.
Kendini ve bedenini sev. Öyle kuru kuru değil, sevmek emek ister, emek ver bedenine zihnine ruhuna. O çok sevdiğin sabah yürüyüşünü yap mesela. Kilonu kontrol et. Rutin muayenelerini yaptır.
ve artık karar veremediğin o konuda net ol. Keşke deme. Net ol. Yap ya da yapma ama kararlı ol.
İnsanlara yardım etmeye devam et . ve başkalarını sözleriyle kendinde yük görme. Bunu sen isteyerek yapıyorsun, devam et.
Dünyanın kontrolü senin elinde değil. Tutamazsın her ipi. Allah a sal tüm ipleri.
Kek yap ve paylaş.
Toprakla temas et.
sevdiğin şeyleri yap. o an istemesen de , kendini yorgun veya hantal hissetsen de.
terapiye devam et. her ay bir kere görüş. bu sana verdiğin en güzel armağan.
piyano kursuna devam et.
para biriktir.
gereksiz eşya alma. kendine yük etme.
ayda bir temizliğe yardım al.
cilt bakımı yaptır. düzenli kuaföre git.
yaşarken cesur ol.
sev. temas et.
işine menaviyat yükle. insanı anla. hisset.
ikinci üniversiteni bitir.
ha bir de lütfen ama lütfen ağzına pelesenk etmek yerine yap rahatla.

Sahıhuban

bana iyi gelen size de iyi gelsin .....

günaydın arkadaşlar hayırlı cumalar herkese. bızım mahallemizde bir komşumuz var. kendisi 28 yaşında ms hastalığına yakalandı 1 ay önce de rahatsızlığı arttı çalışamaz duruma geldi 3 yaşında da bir kız çocuğu var. biz mahalleli olarak elimizden geleni yapıyoruz. ne eşinin ne de kendinin ailesi hayatta değil. tanıdık tanımadık herkese bu ailenin durumundan haberdar ediyorum. aklıma buraya yazmakta geldi yardımcı olmak destek vermek isterseniz çocuğun kendi ibanını paylaşırım. şimdiden çok teşekkür ederim.

günaydın arkadaşlar hayırlı cumalar herkese. bızım mahallemizde bir komşumuz var. kendisi 28 yaşında ms hastalığına yakalandı 1 ay önce de rahatsızlığı arttı çalışamaz duruma geldi 3 yaşında da bir kız çocuğu var. biz mahalleli olarak elimizden geleni yapıyoruz. ne eşinin ne de kendinin ailesi hayatta değil. tanıdık tanımadık herkese bu ailenin durumundan haberdar ediyorum. aklıma buraya yazmakta geldi yardımcı olmak destek vermek isterseniz çocuğun kendi ibanını paylaşırım. şimdiden çok teşekkür ederim.
acil şifalar diliyorum.
öncelikle Hastalığı ile ilgili Sağlık Kurul raporunu çıkarabilir. %40ve üzeri olarak çıkarsa raporuyla beraber ilçesindeki kaymakamlığına başvuru yapabilir. Ayrıca sosyal hizmetlere başvuruda bulunabilir. Biz bu ay smalı çocuklar için destek olmaya gayret ettik. bazı yakınlarıma ilan edeyim . ancak böyle bir durumda güvenilirlik açısından insanlar genelde olumlu yaklaşmayabiliyor. ha bir de e devlet üzerinden Aİle Destek Yardımı 'na başvursunlar.

acil şifalar diliyorum.
öncelikle Hastalığı ile ilgili Sağlık Kurul raporunu çıkarabilir. %40ve üzeri olarak çıkarsa raporuyla beraber ilçesindeki kaymakamlığına başvuru yapabilir. Ayrıca sosyal hizmetlere başvuruda bulunabilir. Biz bu ay smalı çocuklar için destek olmaya gayret ettik. bazı yakınlarıma ilan edeyim . ancak böyle bir durumda güvenilirlik açısından insanlar genelde olumlu yaklaşmayabiliyor. ha bir de e devlet üzerinden Aİle Destek Yardımı 'na başvursunlar.
çok teşekkür ediyorum bunların hepsini onlar için araştırıp elimden ne geliyorsa destek olmaya çalışacağım inşallah

Bir videoda karşılaştığım sözü bırakıyorum buraya. Sizlerle hep konuştuğumuz şeyin cümleye dökülmüş hali.

“Zor bir hayat istiyorsan kolay seçimler yapmalısın. Kolay bir hayat istiyorsan, zor seçimler yapmalısın. Sürekli uyumak kolay bir seçim. Fastfood yemek ya da saatlerce Netflix izlemek kolay bir seçim. Spor yapmak zor bir seçim. Kendini anlamak için zaman ayırmak zor bir seçim. Ama bu zor seçimler hayatını 10 kat kolaylaştıracaktır.”

Hayat seçimlerden inşaa ediliyor.

Selamlar Hanımlar

Oldukça yoğun ve yorucu bir hafta sonundan çıkmış bulunuyorum :işsiz: Çocuklar kaç yaşına gelince Pazar günü eskisi gibi dinlenme gününe dönüyor acaba?

Cumartesi günü 12:00'de Ela'nın yüzme dersi var. Eşim götürdü, ben de o sırada buzdolabını temizledim. Dersten sonra çiftliğe gidip alışveriş yaptılar. Eve geldiler, alınanların bir kısmını dolaba yerleştirdim sonra da Ela'yı saat 15:00'deki yüzme dersine götürdüm. Eşim devam etmiş yerleştirmeye. Oradan çıkıp eve geldim, kalan işleri tamamladım ve yemeğe gittik. Böyle cumartesi bir anda bitti:)

Pazar günü de epey bir zaman yemek işi ile uğraştık. İpek zaten evin altını üstüne getirdi bu arada:bicak: Akşam yüzme dersi 17:00'deydi. Derse götür, getir, akşam yemeği, banyo ve kızları yatır derken bir baktım saat 23:00.:KK57:

Benim bu hafta sonu ev işine bir çözüm bulmam lazım. Bu hafta, Cuma günü çiftlik siparişini verip, akşam yatmadan önce buzdolabı temizliği ve alınanları yerleştirmeyi deneyeceğim. Hafta sonu çamaşır yıkamayacağım. Bir de soğan işi için ipli rondo almayı planlıyorum. Tefal ve Tupperware arasında kaldım. Bilgisi olan var mı?

Herkese merhaba,
Ben de çok yoğun bir hafta sonundan çıktım, iki çocuklu hayat çoook zor ve yorucu 😀
Storyteli çok aktif kullanıyorum bu ara işe gidip gelirken, çok da keyif alıyorum. Basılı kitap okumaya çok fırsatım olmuyor ama “iyi hissetmek” ve “seninle başlamadı” kitaplarını aldım. En kısa zamanda başlayacağım.
Kızım bu ara bana yapışık yaşıyor desem yeri😀 oğlum böyle değildi, kızlara özgü bir durum mu acaba?
elecda elecda yüzme dersi diyince sormak aklıma geldi, oğlum geçen sene okulda yüzme dersinde havuza düşmüş, ondan beridir yüzme derslerine katılmak istemiyor (her dersten önce sordum istemiyorsa zorlamadım) tatile gittiğimizde de kollukları takılı olmasına rağmen denizde nerdeyse 1 metre mesafeden ileri gitmedi. Kucağımızda denizde biraz ileri gitsek boynumuza sarıldı, kıyıya gitmek istedi. Bu durumda ne yapmak gerekir? Pedagogla mı görüşsek ? Tavsiyelerinizi duymak isterim.
Teşekkür ederim 🥰

Selamlar Hanımlar

Oldukça yoğun ve yorucu bir hafta sonundan çıkmış bulunuyorum :işsiz: Çocuklar kaç yaşına gelince Pazar günü eskisi gibi dinlenme gününe dönüyor acaba?

Cumartesi günü 12:00'de Ela'nın yüzme dersi var. Eşim götürdü, ben de o sırada buzdolabını temizledim. Dersten sonra çiftliğe gidip alışveriş yaptılar. Eve geldiler, alınanların bir kısmını dolaba yerleştirdim sonra da Ela'yı saat 15:00'deki yüzme dersine götürdüm. Eşim devam etmiş yerleştirmeye. Oradan çıkıp eve geldim, kalan işleri tamamladım ve yemeğe gittik. Böyle cumartesi bir anda bitti:)

Pazar günü de epey bir zaman yemek işi ile uğraştık. İpek zaten evin altını üstüne getirdi bu arada:bicak: Akşam yüzme dersi 17:00'deydi. Derse götür, getir, akşam yemeği, banyo ve kızları yatır derken bir baktım saat 23:00.:KK57:

Benim bu hafta sonu ev işine bir çözüm bulmam lazım. Bu hafta, Cuma günü çiftlik siparişini verip, akşam yatmadan önce buzdolabı temizliği ve alınanları yerleştirmeyi deneyeceğim. Hafta sonu çamaşır yıkamayacağım. Bir de soğan işi için ipli rondo almayı planlıyorum. Tefal ve Tupperware arasında kaldım. Bilgisi olan var mı?
yoğunluğunu çok iyi anlıyorum. Geçen yıl hafta içi bi gün piyano kursumuz vardı benim ve oğlumun o bile bi koşuşturmacaydı. yemeği ona göre hazırla, temizliği ona göre derken zaman akıp gidiyordu.

ben tupperware kullanıyorum. 6 yıldır. küçük boy . inanılmaz memnunum. bıçağın takıldığı yeri kırmıştı yanlışlıkla bi tanıdık, o halde dahi hala tam verimli çalışıyor.

oğlumu cumartesi 15.00 olarak piyano kursuna kaydettirdim.
kendim de cuma akşam 18.00 olarak başlayacağım nasipse.

senin yardımcın ne kadar sıklıkla geliyor ve hangi işleri yapıyor. ?
ben çamaşırları hafta içinden bitirip katlayıp yerleştirmeye çalışıyorum. diğer türlü iş bitmiyor hiç .
Benim işlerime yardımcım olan arkadaş tam zamanlı çalışmaya başladığı için zorlanıyorum biraz. O mutfak dolabı silme, içini temizleme, ayakkabılık temizleme düzenleme, buzdolabı temizleme gibi zaman alan işleri yapıyordu ve bu benim için inanılmaz kolaylık sağlıyordu.

eşimle brilikte yapıyoruz ama o da ben de yoruluyoruz. çünkü ben hafftalardır cumartesi / cumartesi-pazar olarak mesai yapıyorum . eve, eşime oğluma ve annemlere-abimlere zaman ayırmam güç oluyor. düzenlemeye çalışıyorum.

Herkese merhaba,
Ben de çok yoğun bir hafta sonundan çıktım, iki çocuklu hayat çoook zor ve yorucu 😀
Storyteli çok aktif kullanıyorum bu ara işe gidip gelirken, çok da keyif alıyorum. Basılı kitap okumaya çok fırsatım olmuyor ama “iyi hissetmek” ve “seninle başlamadı” kitaplarını aldım. En kısa zamanda başlayacağım.
Kızım bu ara bana yapışık yaşıyor desem yeri😀 oğlum böyle değildi, kızlara özgü bir durum mu acaba?
elecda elecda yüzme dersi diyince sormak aklıma geldi, oğlum geçen sene okulda yüzme dersinde havuza düşmüş, ondan beridir yüzme derslerine katılmak istemiyor (her dersten önce sordum istemiyorsa zorlamadım) tatile gittiğimizde de kollukları takılı olmasına rağmen denizde nerdeyse 1 metre mesafeden ileri gitmedi. Kucağımızda denizde biraz ileri gitsek boynumuza sarıldı, kıyıya gitmek istedi. Bu durumda ne yapmak gerekir? Pedagogla mı görüşsek ? Tavsiyelerinizi duymak isterim.
Teşekkür ederim 🥰
Bence kalıcı bir korku oluşmasın diye bir pedagoga danışmakta fayda var.

yoğunluğunu çok iyi anlıyorum. Geçen yıl hafta içi bi gün piyano kursumuz vardı benim ve oğlumun o bile bi koşuşturmacaydı. yemeği ona göre hazırla, temizliği ona göre derken zaman akıp gidiyordu.

ben tupperware kullanıyorum. 6 yıldır. küçük boy . inanılmaz memnunum. bıçağın takıldığı yeri kırmıştı yanlışlıkla bi tanıdık, o halde dahi hala tam verimli çalışıyor.

oğlumu cumartesi 15.00 olarak piyano kursuna kaydettirdim.
kendim de cuma akşam 18.00 olarak başlayacağım nasipse.

senin yardımcın ne kadar sıklıkla geliyor ve hangi işleri yapıyor. ?
ben çamaşırları hafta içinden bitirip katlayıp yerleştirmeye çalışıyorum. diğer türlü iş bitmiyor hiç .
Benim işlerime yardımcım olan arkadaş tam zamanlı çalışmaya başladığı için zorlanıyorum biraz. O mutfak dolabı silme, içini temizleme, ayakkabılık temizleme düzenleme, buzdolabı temizleme gibi zaman alan işleri yapıyordu ve bu benim için inanılmaz kolaylık sağlıyordu.

eşimle brilikte yapıyoruz ama o da ben de yoruluyoruz. çünkü ben hafftalardır cumartesi / cumartesi-pazar olarak mesai yapıyorum . eve, eşime oğluma ve annemlere-abimlere zaman ayırmam güç oluyor. düzenlemeye çalışıyorum.
Yardımcı haftada bir gün geliyor. Nevresimleri değiştiriyor, eşimin gömleklerini ütülüyor, sil-süpür-toz al ve banyoları hallediyor. Bu her hafta standart yaptığı işler. Bunların haricinde her hafta ekstra bir iş yapıyor. Onun ve benim takibimin kolay olabilmesi için şu şekilde anlaştık;

Ayın ilk haftası camlar
İkinci hafta mutfak dolapları iç-dış
Üçüncü hafta camlar& kapılar
Dördüncü hafta ayakkabı dolabı

Ancak hafta sonu yemek, buzdolabı temizliği işi beni zorluyor. Yardımcı ablanın yemeklerini pek beğenmedik. Eğer iyi yemek yapsaydı bir gün daha alıp, buzdolabı ve yemek işini verebilirdim.

Yardımcı haftada bir gün geliyor. Nevresimleri değiştiriyor, eşimin gömleklerini ütülüyor, sil-süpür-toz al ve banyoları hallediyor. Bu her hafta standart yaptığı işler. Bunların haricinde her hafta ekstra bir iş yapıyor. Onun ve benim takibimin kolay olabilmesi için şu şekilde anlaştık;

Ayın ilk haftası camlar
İkinci hafta mutfak dolapları iç-dış
Üçüncü hafta camlar& kapılar
Dördüncü hafta ayakkabı dolabı

Ancak hafta sonu yemek, buzdolabı temizliği işi beni zorluyor. Yardımcı ablanın yemeklerini pek beğenmedik. Eğer iyi yemek yapsaydı bir gün daha alıp, buzdolabı ve yemek işini verebilirdim.
yardımcınla iş paylaşımınız çok istifadeli. kolaylaştırıcı.
buzdolabı temizliğini de bi haftaya eklese, mesela ilk hafta camları yarım temizlese ve buzdolabı eklese o işine. iyi olmaz mı?
hafta sonu tüm gün evde kalındığında mutfaktan çıkılmıyor. sürekli bi yeme süreci. kahvaltı ara öğün meyve tatlı , akşam yemeği falan.. alıp başını gidiyor.

bende haftasonu üç öğün yemek yapıp bunu buzluğa atmak istiyorum.
börek yapmak istiyorum.
mantı almak istiyorum.
barbunya sipariş ettim arkadaşım tarlasından gelecek. o da bi öğün rahatlatır .

yardımcınla iş paylaşımınız çok istifadeli. kolaylaştırıcı.
buzdolabı temizliğini de bi haftaya eklese, mesela ilk hafta camları yarım temizlese ve buzdolabı eklese o işine. iyi olmaz mı?
hafta sonu tüm gün evde kalındığında mutfaktan çıkılmıyor. sürekli bi yeme süreci. kahvaltı ara öğün meyve tatlı , akşam yemeği falan.. alıp başını gidiyor.

bende haftasonu üç öğün yemek yapıp bunu buzluğa atmak istiyorum.
börek yapmak istiyorum.
mantı almak istiyorum.
barbunya sipariş ettim arkadaşım tarlasından gelecek. o da bi öğün rahatlatır .
Arada istiyorum yapıyor buzdolabı temizliğini, ancak alınan meyve sebzeyi yıkayıp yerleştirmek çok vaktimi alıyor. Bir konuşayım bu hafta. Haftaya çarşamba akşam çiftlik siparişi gelse, ertesi gün abla da yıkayıp yerleştirse çok iyi olur benim için aslında.

Selamlar Hanımlar,

Bugün evdeyim. Saat 15:00-17:00 arası online toplantım var. Bu nedenle ofise gitmedim.

Sabahtan beri mutfakla uğraşıyorum. Aldığım yemek takımı geldi. Onu yıkayıp yerleştirdim. Buzdolabını temizledim, tüm rafları kontrol ettim. Baharatlıkları temizledim ve doldurdum.

Eski yemek takımını kutulayıp derneğe götüreceğim. Sığınma evinden çıkan kadınlara ev kuruyorlar. İşlerine yarar diye düşünüyorum.

Selamlar Hanımlar,

Okul hayatımıza düzen getirse de aynı zamanda çok ciddi bir iş yükü de getiriyor. İki haftadır okulun talepleri ile uğraşıyorum. En kısa zamanda rutine girmesini diliyorum:)

İşyeri şimdilik sakin gidiyor. Ancak Ekim ve Kasım aylarında birkaç kez İstanbul'a gidip gelmem gerekecek. Eşim tek başına halledebilir mi kayınvalidemi mi çağırırız bilemiyorum.

Hava değişikliğinden muhtemelen kendimi oldukça yorgun hissediyorum. Kendime toparlanmak için bugün dahil 3 gün veriyorum ve pazartesi itibariyle enerjik bir biçimde işleri halletmeyi umuyorum.

Selamlar Hanımlar,

Keyifli bir hafta sonu geçirdim. Cumartesi günü İpek'in kreşten arkadaşının ailesi ile kahvaltıya gittik. Hem tanışalım hem de çocuklar oynasın istedik. Görüşmeyi isteyeceğim güzel ve düzgün insanlardı.

Pazar günü de çok sevdiğimiz bir aile bize kahvaltıya geldi. Hem Ela ile hem de İpek ile yaşıt kızları var. Bizim için bulunmaz nimet:)

X