Ben gündüz insanıyım. Kendimi bildim bileli gece oturmayı sevmem ancak sabah erken kalkma konusunda benim de çekincelerim vardı. Bir gün saati kurup kalktım. Kendime dedim ki kalk bir dene, hoşuna gitmez ya da yorgun hissedersen bir daha kalkmazsın. İlk kalktığım gün kendimi çok iyi hissettim. Yalnızlık ve sessizlik çok iyi geldi.elecda merhaba,
Ben de sirkadiyen ritmimi düzenlemek adına güneşin doğuşuna şahitlik edecek şekilde uyanmayı istiyorum ama o şekilde uyandığımda sanki gün boyunca uykusuz ve yorgun olacakmışım hissiyatına kapılıyorum. Çok geç de yatan biri değilim ama bu sanrıyı yenemiyorum.
Vaktiniz olduğunda erken uyanıyor olmanın ruh haliniz ve rutinleriniz üzerindeki etkisini anlatabilir misiniz ? Sanırım bu konuda motive edilmeye ihtiyacım var.
acil şifalar diliyorum.günaydın arkadaşlar hayırlı cumalar herkese. bızım mahallemizde bir komşumuz var. kendisi 28 yaşında ms hastalığına yakalandı 1 ay önce de rahatsızlığı arttı çalışamaz duruma geldi 3 yaşında da bir kız çocuğu var. biz mahalleli olarak elimizden geleni yapıyoruz. ne eşinin ne de kendinin ailesi hayatta değil. tanıdık tanımadık herkese bu ailenin durumundan haberdar ediyorum. aklıma buraya yazmakta geldi yardımcı olmak destek vermek isterseniz çocuğun kendi ibanını paylaşırım. şimdiden çok teşekkür ederim.
çok teşekkür ediyorum bunların hepsini onlar için araştırıp elimden ne geliyorsa destek olmaya çalışacağım inşallahacil şifalar diliyorum.
öncelikle Hastalığı ile ilgili Sağlık Kurul raporunu çıkarabilir. %40ve üzeri olarak çıkarsa raporuyla beraber ilçesindeki kaymakamlığına başvuru yapabilir. Ayrıca sosyal hizmetlere başvuruda bulunabilir. Biz bu ay smalı çocuklar için destek olmaya gayret ettik. bazı yakınlarıma ilan edeyim . ancak böyle bir durumda güvenilirlik açısından insanlar genelde olumlu yaklaşmayabiliyor. ha bir de e devlet üzerinden Aİle Destek Yardımı 'na başvursunlar.
yoğunluğunu çok iyi anlıyorum. Geçen yıl hafta içi bi gün piyano kursumuz vardı benim ve oğlumun o bile bi koşuşturmacaydı. yemeği ona göre hazırla, temizliği ona göre derken zaman akıp gidiyordu.Selamlar Hanımlar
Oldukça yoğun ve yorucu bir hafta sonundan çıkmış bulunuyorumÇocuklar kaç yaşına gelince Pazar günü eskisi gibi dinlenme gününe dönüyor acaba?
Cumartesi günü 12:00'de Ela'nın yüzme dersi var. Eşim götürdü, ben de o sırada buzdolabını temizledim. Dersten sonra çiftliğe gidip alışveriş yaptılar. Eve geldiler, alınanların bir kısmını dolaba yerleştirdim sonra da Ela'yı saat 15:00'deki yüzme dersine götürdüm. Eşim devam etmiş yerleştirmeye. Oradan çıkıp eve geldim, kalan işleri tamamladım ve yemeğe gittik. Böyle cumartesi bir anda bitti:)
Pazar günü de epey bir zaman yemek işi ile uğraştık. İpek zaten evin altını üstüne getirdi bu aradaAkşam yüzme dersi 17:00'deydi. Derse götür, getir, akşam yemeği, banyo ve kızları yatır derken bir baktım saat 23:00.
Benim bu hafta sonu ev işine bir çözüm bulmam lazım. Bu hafta, Cuma günü çiftlik siparişini verip, akşam yatmadan önce buzdolabı temizliği ve alınanları yerleştirmeyi deneyeceğim. Hafta sonu çamaşır yıkamayacağım. Bir de soğan işi için ipli rondo almayı planlıyorum. Tefal ve Tupperware arasında kaldım. Bilgisi olan var mı?
Bence kalıcı bir korku oluşmasın diye bir pedagoga danışmakta fayda var.Herkese merhaba,
Ben de çok yoğun bir hafta sonundan çıktım, iki çocuklu hayat çoook zor ve yorucu
Storyteli çok aktif kullanıyorum bu ara işe gidip gelirken, çok da keyif alıyorum. Basılı kitap okumaya çok fırsatım olmuyor ama “iyi hissetmek” ve “seninle başlamadı” kitaplarını aldım. En kısa zamanda başlayacağım.
Kızım bu ara bana yapışık yaşıyor desem yerioğlum böyle değildi, kızlara özgü bir durum mu acaba?
elecda yüzme dersi diyince sormak aklıma geldi, oğlum geçen sene okulda yüzme dersinde havuza düşmüş, ondan beridir yüzme derslerine katılmak istemiyor (her dersten önce sordum istemiyorsa zorlamadım) tatile gittiğimizde de kollukları takılı olmasına rağmen denizde nerdeyse 1 metre mesafeden ileri gitmedi. Kucağımızda denizde biraz ileri gitsek boynumuza sarıldı, kıyıya gitmek istedi. Bu durumda ne yapmak gerekir? Pedagogla mı görüşsek ? Tavsiyelerinizi duymak isterim.
Teşekkür ederim
Yardımcı haftada bir gün geliyor. Nevresimleri değiştiriyor, eşimin gömleklerini ütülüyor, sil-süpür-toz al ve banyoları hallediyor. Bu her hafta standart yaptığı işler. Bunların haricinde her hafta ekstra bir iş yapıyor. Onun ve benim takibimin kolay olabilmesi için şu şekilde anlaştık;yoğunluğunu çok iyi anlıyorum. Geçen yıl hafta içi bi gün piyano kursumuz vardı benim ve oğlumun o bile bi koşuşturmacaydı. yemeği ona göre hazırla, temizliği ona göre derken zaman akıp gidiyordu.
ben tupperware kullanıyorum. 6 yıldır. küçük boy . inanılmaz memnunum. bıçağın takıldığı yeri kırmıştı yanlışlıkla bi tanıdık, o halde dahi hala tam verimli çalışıyor.
oğlumu cumartesi 15.00 olarak piyano kursuna kaydettirdim.
kendim de cuma akşam 18.00 olarak başlayacağım nasipse.
senin yardımcın ne kadar sıklıkla geliyor ve hangi işleri yapıyor. ?
ben çamaşırları hafta içinden bitirip katlayıp yerleştirmeye çalışıyorum. diğer türlü iş bitmiyor hiç .
Benim işlerime yardımcım olan arkadaş tam zamanlı çalışmaya başladığı için zorlanıyorum biraz. O mutfak dolabı silme, içini temizleme, ayakkabılık temizleme düzenleme, buzdolabı temizleme gibi zaman alan işleri yapıyordu ve bu benim için inanılmaz kolaylık sağlıyordu.
eşimle brilikte yapıyoruz ama o da ben de yoruluyoruz. çünkü ben hafftalardır cumartesi / cumartesi-pazar olarak mesai yapıyorum . eve, eşime oğluma ve annemlere-abimlere zaman ayırmam güç oluyor. düzenlemeye çalışıyorum.
Çok teşekkür ederim.elecda
sevgiler
çok sık olmasa da topiğini takip ediyorum, oldukça faydalı. güzel bir şekilde ilerliyor.
Eğitmen olarak çalışabilirsin bence eğitici bir dilin var, yol gösterici özelliğin fazla.
yardımcınla iş paylaşımınız çok istifadeli. kolaylaştırıcı.Yardımcı haftada bir gün geliyor. Nevresimleri değiştiriyor, eşimin gömleklerini ütülüyor, sil-süpür-toz al ve banyoları hallediyor. Bu her hafta standart yaptığı işler. Bunların haricinde her hafta ekstra bir iş yapıyor. Onun ve benim takibimin kolay olabilmesi için şu şekilde anlaştık;
Ayın ilk haftası camlar
İkinci hafta mutfak dolapları iç-dış
Üçüncü hafta camlar& kapılar
Dördüncü hafta ayakkabı dolabı
Ancak hafta sonu yemek, buzdolabı temizliği işi beni zorluyor. Yardımcı ablanın yemeklerini pek beğenmedik. Eğer iyi yemek yapsaydı bir gün daha alıp, buzdolabı ve yemek işini verebilirdim.
Arada istiyorum yapıyor buzdolabı temizliğini, ancak alınan meyve sebzeyi yıkayıp yerleştirmek çok vaktimi alıyor. Bir konuşayım bu hafta. Haftaya çarşamba akşam çiftlik siparişi gelse, ertesi gün abla da yıkayıp yerleştirse çok iyi olur benim için aslında.yardımcınla iş paylaşımınız çok istifadeli. kolaylaştırıcı.
buzdolabı temizliğini de bi haftaya eklese, mesela ilk hafta camları yarım temizlese ve buzdolabı eklese o işine. iyi olmaz mı?
hafta sonu tüm gün evde kalındığında mutfaktan çıkılmıyor. sürekli bi yeme süreci. kahvaltı ara öğün meyve tatlı , akşam yemeği falan.. alıp başını gidiyor.
bende haftasonu üç öğün yemek yapıp bunu buzluğa atmak istiyorum.
börek yapmak istiyorum.
mantı almak istiyorum.
barbunya sipariş ettim arkadaşım tarlasından gelecek. o da bi öğün rahatlatır .