Güzel sağlıklı sevdikleriyle birlikte nice nice yaşlar dilerim "ara ara güncelleme gelen" Ela'ya. ☺
Ama baksana hep mantıklı level atlamış.
Çok teşekkür ederim.Ela’nın doğum günü kutlu olsun
Çocuklar büyüdükçe ilgi alanları da sürekli değişiyor. İyi ki varlar
Kitaplarını okuyup filmlerini izlerse filmler onu tatmin etmez kesinlikleSadece ilk filmi için yaşı tutuyor, yanlış hatırlamıyorsam diğer filmler 13+
Filminden ziyade kitaplarını okuması daha iyi olur.
kısacası ve en basitcesi şuan yaşadığımız hayat, , atalarımızdan kalan sözler davranışların neticesi.yaşadığımız psikolojik sorunlar,travmalar dahası çektiğimiz fiziksel hastalıklar onların yaşamış olduğu yaşamın birer numunesi.bizim yaşayacaklarımızda bizden sonraki neslimize aktıracak.ana düşüncesi bu .ağzımızdan çıkan kelimelerin, verdiğimiz nefesin evrende kaybolmadığını biliyoruz.dinimizde beddua edilmemesi gerektiğinin sebebi budur.beddua sahibini bulurun altındaki anlam budur.ettiğimiz beddua dolanır dolanır evrende kaybolmaz tekrar bize döner.iyilik yap iyilik bul,güzel bak güze gör ,iyi düşün iyi şeyler olsun hep bunların sonucu.çok karmaşık geliyor düşündükçe.şimdilerde popülerliği arttı tabi.iki üç ders alıp sertifikasını alan aile dizimi uygulamasını yapmaya başlar.yakındır .nasılki birden çoğu kişinizi kişisel gelişimci olup kitap yamaya başlaması yda uygulama yapması gibi.şu anlattığım konu üzerinde çok yavan kalır.aslında çok derin bir konu.kafamda netleştiremediğim çok şey var.farklı kaynaklar bulup okuyup fikir alış verişinde bulunmak gerekÖnceki yazışmaları bilmiyorum şu kısım ilgimi çekti
Bunlar hakkında bilgi verebilir misiniz
Bir insanı travma anına götürüp ordan geri getirmek o kadar büyük bir beceri daha da önemlisi eğitim istiyor ki... Çok ama çok tehlikeli. dediğiniz gibi 3 sertifika alan daha kendi için halledememiş kompleksleri olan, bereketi, yüzünde nuru olmayan tipler böyle tehlikeli konulara el atmış. Çok dikkatli seçilmeli. Bir de ben bu alanda lisans mezunu olmasını önemsiyorum aile dizimi yapanların.kısacası ve en basitcesi şuan yaşadığımız hayat, , atalarımızdan kalan sözler davranışların neticesi.yaşadığımız psikolojik sorunlar,travmalar dahası çektiğimiz fiziksel hastalıklar onların yaşamış olduğu yaşamın birer numunesi.bizim yaşayacaklarımızda bizden sonraki neslimize aktıracak.ana düşüncesi bu .ağzımızdan çıkan kelimelerin, verdiğimiz nefesin evrende kaybolmadığını biliyoruz.dinimizde beddua edilmemesi gerektiğinin sebebi budur.beddua sahibini bulurun altındaki anlam budur.ettiğimiz beddua dolanır dolanır evrende kaybolmaz tekrar bize döner.iyilik yap iyilik bul,güzel bak güze gör ,iyi düşün iyi şeyler olsun hep bunların sonucu.çok karmaşık geliyor düşündükçe.şimdilerde popülerliği arttı tabi.iki üç ders alıp sertifikasını alan aile dizimi uygulamasını yapmaya başlar.yakındır .nasılki birden çoğu kişinizi kişisel gelişimci olup kitap yamaya başlaması yda uygulama yapması gibi.şu anlattığım konu üzerinde çok yavan kalır.aslında çok derin bir konu.kafamda netleştiremediğim çok şey var.farklı kaynaklar bulup okuyup fikir alış verişinde bulunmak gerek
Canım benim gittiğim doktor fonksiyonel tıp uzmanı, yani hastalığın sonuçları ile değil de daha çok kök nedeni ile ilgilenen tıp dalı.günaydın :)
elecda canımcım senden sonra alternatif tıpa merak saldım.
okuyorum sürekli.
doktorların yorumlarını inceliyorum.
yıllardır süren rahatsızlıklarından kurtulan insanlar var hayretle okuyroum.
sen bugün nasılsın?
senin diyetin ayrı ev halkının beslenmesi ayrı nasıl sağlıyorsun onu?
alternatif tıp diye yanlış yazmışım sorryCanım benim gittiğim doktor fonksiyonel tıp uzmanı, yani hastalığın sonuçları ile değil de daha çok kök nedeni ile ilgilenen tıp dalı.
Ben kendimi eliminasyon diyeti sonrası çok iyi hissediyorum.einstein sen ne durumdasın?
Kahvaltıyı kaldırdık, çocuklara okula gitmeden önce muz veriyorum sadece. Akşam yemeğini hep beraber yiyoruz, bana uygun olan ana yemek, pirin pilavı ve salatayı yiyorum, kendime ayrı yemek hazırlamıyorum.
Benim vücudumda östrojen dominansı olduğunu, PMS ve kolay kilo alma ile ilgili sıkıntılarımın bundan kaynaklandığını bunca yıldır gittiğim hiçbir Kadın Doğum Uzmanı söylemedi. Fonksiyonel tıp uzmanı hormon tedavisine başladığından beri sıkıntılarımın önemli bir kısmından kurtuldum. Ben de şaşkınım.alternatif tıp diye yanlış yazmışım sorryo fonksiyonel tıp olacaktı. mersinde bir doktor keşfettim bu konuda baya yol almış hastaları. şaşkınım . senin süreci de heyecanla takip ediyorum.
Elecda merhaba, geriye dogru gittim ama göremedim. Senin için sakıncası yoksa fonksiyonel tıp uzmanının ismini paylaşabilir misinSelamlar Hanımlar,
Yılın ilk yarısı bitmişken, ilk yarıyı değerlendirmek ve ikinci yarı için niyetlerimi konu bazlı olarak paylaşmak istiyorum.
Sağlıklı Yaşam
Gerçekleşenler:
Planlananlar
- Sağlık kontrollerimi tamamladım.
- Eve yürüyüş bandı aldım.
- Fonksiyonel Tıp Uzmanı ile görüştüm.
Uzun zamandır gitmek istediğim bir doktordan randevu aldım. Detaylı kan ve idrar tahlili istedi. Sonuçlar üzerinden yaklaşık 2 saatlik bir görüşme gerçekleştirdik. İki teşhisi var.
- Ağustos ayında eliminasyon diyeti yapmak
- Doktorun verdiği takviyeleri kullanmak
- Hafta içi her gün 30 dakika bantta yürümek
Birincisi östrojen dominansı. Vücudumda östrojen fazla salgılanıyormuş. Bu da kolay kilo alma, şişkinlik, ağrılı ve çok kanamalı regl, vücutta ödem gibi problemlere sebep oluyor. İlaç tedavisine başlayacağız.
İkincisi de bağırsak mikrobiyatasında bozukluk. Kronik ishal problemim de bundan kaynaklanıyormuş. Hatta cilt hastalıklarımın temeli de buradan kaynaklı olabilirmiş. Bunun için de 4 haftalık bir eliminasyon diyeti yapacağım. 7 besin grubu tamamen çıkarılacak. 4 hafta bitiminde teker teker vücuda tekrar tanıtılacak ve vücudun verdiği reaksiyon izlenecek. Bu doğrultuda da yeni bir beslenme planı oluşturulacak.
Diyet sırasında çıkarılacak yiyecekler şu şekilde:
1. Gluten içeren her şey
2. Yumurta
3. Süt ve süt ürünleri
4. Mısır
5. Yer fıstığı
6. Soya / Lesitin
7. Kabuklu Deniz Ürünleri
Bu haftayı bu diyete hazırlanma ve alışveriş ile geçireceğim. Öğlen yemeklerini evden hazırlayıp getirmem gerekecek. Benim için zorlayıcı olacağını tahmin ediyorum ancak bunu hakkıyla yapmak istiyorum.
MerhabaElecda merhaba, geriye dogru gittim ama göremedim. Senin için sakıncası yoksa fonksiyonel tıp uzmanının ismini paylaşabilir misin
Çok teşekkür ederimMerhaba
Prof. Dr. Serkan Şener
Bu hafta arabamız satıldı ve ben kredilerimi 1 tanesi hariç kapattım. Bir aksilik olmazsa kalan krediyi Ocak ayı ikramiyesi ile kapatmayı düşünüyorum. Aralık ayı sonuna kadar kredi kartı taksitlerini bitireceğim ve Ocak ayı itibariyle nakit harcamaya geri döneceğim.
Eve uzun süredir almak istediğim bazı şeyler var. Onları da yıl sonuna kadar parça parça alarak büyük alımları sonlandırmak niyetindeyim. Almak istediklerim şunlar:
- Çatal-bıçak takımı
- Yemek takımı
- Kütüphane aksesuar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?