Cimcimelerin yaş günü mü? İyiki doğmuş aslan burcu kızları Rabbim bahtlarını parlatsın güneş gibi.Selamlar Hanımlar,
Bugün diyetisyen görüşmesi vardı. 2 haftalık eliminasyon ile 2 kg yapdan vermişim. 3 cm belde, 2 cm basende incelme olmuş.Zorlu iki haftaydı, ama sonuç iyi oldu. 2 hafta daha aynı şekilde devam edeceğim. Ardından vücuda çıkarılan besin gruplarının tek tek tanıtılması başlayacak. Umarım hem kilo veririm hem de bağırsak ve cilt problemlerim biter.
Bu arada Cosmed’den aldığım nemlendirici bitti. Ben de tekrar Simya evi ürünlerine döndüm. Mosit &Calm serisinin yıkama jeli, toniği, serumu ve losyonunu sipariş verdim.
Doktorun yanında çalışan sağlık koçu The Elit Home’un Genel yüzey temizleyicini tavsiye etmişti. Onu alıp denedim, gayet iyi. Robota, mutfak, banyo ve toz için de onu kullanmaya başladım.
Yarın kızlara doğum günü yapacağım. Asıl sınavım yarın olacak:) Patatesli börek, sarma, alaçatı kurabiyesi, mercimek köftesi ve patates salatası siparişi verdim. Eşim de pastayı halledecek.
Çok teşekkür ederimCimcimelerin yaş günü mü? İyiki doğmuş aslan burcu kızları Rabbim bahtlarını parlatsın güneş gibi.
Teşekkür ederim.Çok geçmiş olsun
Oğlun nasıl şimdi?
Selamlar Hanımlar,
Sağlıklı Yaşam'ın alt maddelerine ilişkin bu hafta yapmayı planladıklarımı paylaşmak istiyorum.
Sağlıklı Beslenme
Bu hafta iki öğün beslenmeyi denemeye karar verdim. Sabah kahvaltımı işe gelince saat 10:00'da yaptım. Akşam yemeğini de 18:30 gibi yiyoruz. Akşam aynı sofrada hep beraber yemek yemeyi önemsiyorum. Bu nedenle erken yemeyeceğim. Acıkırsam kuruyemiş vs. yiyerek yemeğe kadar dayanabilirim diye düşünüyorum. Kahvaltıda Karakılçık ekmeği, badem ezmesi, muz, şeftali, ceviz ve kuru kayısı yedim. Yarın bu menünün yanına chialı badem sütlü puding deneyeceğim. Heyecanla yumurta yasağının kalkmasını bekliyorum:)
Dün yine eşimle mutfağa girdik. Barbunya, taze fasülye ve bamya pişirdim. Bu haftanın yemek planı şu şekilde:
Pazartesi: Sütlü Bulgur Çorbası + Taze Fasülye + Pirinç Pilavı + Salata
Salı: Barbunya + Makarna + Salata
Çarşamba: Mercimek Çorbası + Bamya + Kinoalı Salata
Perşembe: Kalan yemekler
Cuma: Kahvaltı
Makarna ya da bulgur yiyemiyorum şu an. Bir de tereyağı yasak olduğu için sade yağ aldım. İlk defa denedim, pirinç pilavı gayet lezzetli oldu. Umarım yumurtaya ya da süt ürünlerine intöleransım çıkmaz, zira yumurta, peynir ve yoğurt çok severek tükettiğim besinler.
Egzersiz
Akşamları 17:00-18:00 arası bantta yürüyüş yapıyorum. Süre 30 dakikaydı ancak son seferde 45 dakikaya çıkardım. Bu hafta içi 45 dakika olarak devam etmek istiyorum.
Takviyeler
Sabah ve akşam içmem gereken epey ilaç ve takviye var. Haftalık ilaç kutusu aldım. Bir de takip edebilmek için tekrar Productive uygulamasını aldım. Şimdilik aksama yok.
Eliminasyon diyeti 26 Ağustos'ta sona erecek. Sonra sırayla besinleri tekrar vücuda tanıtma dönemine giriş yapacağız.
Sattvik beslenme uygulamıyorum. Bağırsak problemleri ve cilt hastalıklarım nedeniyle doktorun verdiği 1 aylık tıbbi bir beslenme programı uyguluyorum. Vücuttaki sistem sıfırlandıktan sonra bebeklerde olduğu gibi, çıkarılan besin grupları tek tek vücuda tekrar tanıtılarak, alerjik reaksiyon olup olmadığına bakılacak.Sattvik beslenme mi uyguluyorsun ?
Evde yürüme bandında yürüme sebebin ne zayıflamak için mi hareket olsun diye mi spor olması için mi
Onun yerine açık alanda sabahları yürüyüş ya da hafif koşu yapsan ya da Doğada yürüyüş yapsan ( Trekking ) Ruhsal açıdan da daha faydalı olur diye düşünüyorum.
Ayrıca Dr. bülent demircioğlu Instagram’dan sayfasına bakmanı öneriyorum.
Bir de üç gün sonra yenilecek yemeği pişirdiğinde o yemeğin şifası ortadan kalkıyor aksine Zararları doğuyor . En sağlıklısı yemeği pişirip o an yemek . Benim araştırmalarım ve düşüncelerim bu yönde . Sen de bir araştır istersen :)
GÜNE FREKANSIMIZI YÜKSELTMEK İÇİN BİR NİYETLE BAŞLAYALIM!!!
️Bütün gün boyunca enerjimin yüksek ve güçlü olmasını seçiyorum.Enerji alanıma sadece olumlu enerjilerin yaklaşmasına izin veriyorum.Tüm bedenimde enerji akışının sağlıklı olumlu ve mükemmel bir şekilde olmasına niyet ediyorum. Enerji alanımın güçlenmesine,parlamasına,frekansının yükselmesine ve hayatımı en iyi şekilde etkilemesine niyet ediyorum. TEŞEKKÜRLER
Mucize dolu bir gün olması dileğiyle…
-bakıma muhtaç bir yaşlı hasta günlük öğünleri saati saatine geldiği halde ara öğünlerde verilen peksimetleri yastığını altına saklıyor.nevresim değişimi esnasında bakımından sorumlu kişi buluyor.ve bu hep aynı şekilde devam ediyor.her seferinde yastığının altında bulunan bikaç parça biskuvi vs...sebep?çocukluğu varlıklı bir ailede geçiyor.varlıklı bir adamla evleniyor..ben yaşlılık döneminde tanıdım kadını.kızları ara ara anlattı onu.kadın ölmeden önce bir çanta hazırlıyor.çantada artık ne gerekiyorsa defnedilmeden önce herşey tas tamam .ayrıca çantanın içinde altın çıkıyor.son işlemlerini yapacak olan kişiye hediye olarak bırakılmış..şimdi bu kadın zengin olmasa son yolculuğuna çıkarken onu hazırlıyacak kişi için çantasına neden altın koysun .hayatı boyunca yokluk çekmediyse , yastığının altına neden yiyecek saklasın aç kalırım korkusuyla.Nasıl çözülür konusunda bir bilgin var mı ya da okumamı önereceğin bir kitap?
Çok teşekkür ederim-bakıma muhtaç bir yaşlı hasta günlük öğünleri saati saatine geldiği halde ara öğünlerde verilen peksimetleri yastığını altına saklıyor.nevresim değişimi esnasında bakımından sorumlu kişi buluyor.ve bu hep aynı şekilde devam ediyor.her seferinde yastığının altında bulunan bikaç parça biskuvi vs...sebep?çocukluğu varlıklı bir ailede geçiyor.varlıklı bir adamla evleniyor..ben yaşlılık döneminde tanıdım kadını.kızları ara ara anlattı onu.kadın ölmeden önce bir çanta hazırlıyor.çantada artık ne gerekiyorsa defnedilmeden önce herşey tas tamam .ayrıca çantanın içinde altın çıkıyor.son işlemlerini yapacak olan kişiye hediye olarak bırakılmış..şimdi bu kadın zengin olmasa son yolculuğuna çıkarken onu hazırlıyacak kişi için çantasına neden altın koysun .hayatı boyunca yokluk çekmediyse , yastığının altına neden yiyecek saklasın aç kalırım korkusuyla.
bu konuda çok kafa karışıklığı yaşıyorum esasen.
*kabul etmenin özgürlüğü
*sevginin kökleri
*7 ced 7 nesil ailenin mutluluk atölyesi(ayetler ve hadisler vs eşliğinde islami bakış açısıyla yazılmış)
*kabul etmenin özgürlüğü
*sevginin kökleri
*7 ced 7 nesil ailenin mutluluk atölyesi(ayetler ve hadisler vs eşliğinde islami bakış açısıyla yazılmış)
Ben toplu sohbet ortamlarından direkt arazi oluyorum zaten ancak masama gelip, şikayet etmeye ya da dedikodu yapmaya başlayan insanlardan rahatsızım. Cevap vermemeye ve çok ilgili görünmemeye gayret ediyorumözellikle iş yerinde sürekli bir dedikodunun içinde kendimi buluyorum ben de. Bu çok boğucu. Herkes herkesi eleştiriyor, herkes herkese üstenci bakarak akıl veriyor. Oysa aynı ayakkabıyı giymeden aynı yollardan geçmeden eleştiri yapmak çok eksik.
elecda ben de bu durumda kulaklıkla çalışıyorım belli vakitler.
Doğum günü kutlu olsunGünaydın,
Bugün evde olacağım. Sabah kızlar gittikten sonra buzdolabını temizledim. Öğlen saatlerinde haftalık alışverişe gideceğim. Ela’nın bugün doğum günü. Gittiği yaz okulunda pasta kesecekler. Harry Potter’lı pasta siparişi vermiştim. Onu götüreceğim.
Herkese keyifli bir gün diliyorum
Ela’ya ara ara güncelleme geliyor. Küçükken Niloya sonra unicornlar, sonra Elsa derken bu ara Harry Potter’a taktı:) Okudun mu kitaplarını? 9 yaşa uygun mu? Ben fantastik kurgu sevmediğim için hiç bulaşmadım, bilemiyorum o yüzdenDoğum günü kutlu olsunharry potter severim
Hepsini değil ama çoğunu okudum. Ben lisede okudum ama 9 yaş için nasıl olur bilmiyorum. Filmlerini izlediyse kitaplarını da okur aslında. Kitaplar filmlerden çok çok daha iyi. Bir deneyebilir aslında çok kalın ama akıcı kitaplarEla’ya ara ara güncelleme geliyor. Küçükken Niloya sonra unicornlar, sonra Elsa derken bu ara Harry Potter’a taktı:) Okudun mu kitaplarını? 9 yaşa uygun mu? Ben fantastik kurgu sevmediğim için hiç bulaşmadım, bilemiyorum o yüzden
Günaydın,
Bugün evde olacağım. Sabah kızlar gittikten sonra buzdolabını temizledim. Öğlen saatlerinde haftalık alışverişe gideceğim. Ela’nın bugün doğum günü. Gittiği yaz okulunda pasta kesecekler. Harry Potter’lı pasta siparişi vermiştim. Onu götüreceğim.
Ela’nın doğum günü kutlu olsunGünaydın,
Sadece ilk filmi için yaşı tutuyor, yanlış hatırlamıyorsam diğer filmler 13+Hepsini değil ama çoğunu okudum. Ben lisede okudum ama 9 yaş için nasıl olur bilmiyorum. Filmlerini izlediyse kitaplarını da okur aslında. Kitaplar filmlerden çok çok daha iyi. Bir deneyebilir aslında çok kalın ama akıcı kitaplar