Günaydın
Uzun bir zaman sonra bir şeylere yetişemiyorum şu sıralar. Yorgun hissediyorum; fiziken ve ruhen. İş okul sınavlar ev işleri yemek vs. neyi nasıl yapıcamı bilemez olmuştum da neyse ki somut ve uygulanabilir çözümlerle toparlamaya çalışıyorum. Ha bir de 5yaş ergeniyle yıldızımız barışmıyor bu aralar. Gerçi ben de her zamanki gibi değilim , tepkilerimde yaklaşımımda.. neyse bi şekilde çözücez inşaallah
Ev Düzen Temizlik
Bugün camlar , kapılar ve mutfak dolapları için destek kuvvet gelicek nasipse, ben işten dönene kadar tamamlanır diye umuyorum.
Dün akşam bu haftalık ütüleri tamamladım.
Mutfak tezgahını cifledim, tertemiz oldu.
Süpürme işleri tamam.
Kişisel Bakım ve Bireysel Gelişim
Geçen hafta 3ayın sonunda terapistimle görüştüm, sohbetini de farklı bakış açısını da değişik fikirlerini de çok özlemişim. Farkındalıkla geçen bi seanstı. Nerden nereeeye gelebilmişiz, çoo mutlu oldum. Ayda bir olarak devam etme niyetindeyim.
Cilt bakım serumum bitmek üzere, satın alacağım. Gözaltları kararmalarım arttı, kapatıcı ile idare ediyorum, ama bi doktora danışmam gerekiyor.
3 aydır aralıklı oruç ile ( bazı zamanlar üç öğün beslenerek) açlık krizlerim el ayak titremelerim bitti. 8 kg verdim. Hem de diyetteyim stresi baskısı olmadan. Arada tatlı hamur işi yiyorum, hiç bi zaman 0 tüketim yapamıyorum, ya hep ya hiç mantığı bana göre değil. 3kg daha verebilirsem daha iyi hissedeceğim evelallah. Bir de haftada 4-5 gün 40 dk yürüyorum.
İngilizce, yıllardır orta seviyedeyim. İleri seviyeye taşımak uluslar arası konuşma ve yazıları okuyabilmek için diğer hafta online bir eğitime başlıyorum, kaydımı yaptım. Konuşma üzerine olacak. Bakalım nasıl bir serüven..
Çocuk gelişimi 3.sınıfın ilk dönemi bitti, ikinci dönem daha verimli olsun istiyorum.
Çocuk kitapları ve buluşmaları hayatımdaki renkli boncuklar gibi…
Yemek Düzeni
Şu sıralar oğlum hemen herşeyden sıkılmış gibi, yemek seçer oldu. Alternatif üretmekte zorlanıyorum. Tavsiyeniz olursa dinlerim.
Kitaplar
Bkm den sipariş ettiğim cicilerim geldi, ayda iki kitap okuyarak ilerliyorum. Kitap kulubümüzde de üzerine konuşuyoruz. Kulüpte hayatımdaki gökkuşağının bir rengi.
Filmin sağlam bir psikoloji alt yapısı var. Seyretmesinin zararı yok ancak anlamayabilir ve bu yüzden keyif almayabilir. 8 yaşındaki kızım ile seyrettik biz de. Eşimi ve beni çok etkiledi ama kızım ne kadarını anladı bilemiyorum.merhaba:) soul animasyonmuş 5 yaş çocukla izlemek için uygun mu sizce?
Bence de en verimli saat dilimi sabah uyanma ve öğle yemeği arasındaki zaman dilimi. Güne nasıl başlarsan öyle gidiyor durumu da söz konusu. ben sabah alışkanlıklarımın tamamını gerçekleştirdiğimde gelen başarı ve tatmin duygusu, günün geri kalanını da daha iyi yönetmemi sağlıyor.merhabalar çok ilham aldığım sayfalardan biri burası. Ben de kendime çeki-düzen vermeye başladım. Sabah-öğle arası vaktin çok önemli olduğunu fark ettim. Sabahları bir saat kaybedersen, tüm günün onu aramakla geçer.
Normalde sana bir zararı yoksa sen de yok say derdim ama anlaşılan diğer kişiler ile ilişkilerine zarar veriyor.Selamlar,
Size bir sorum olacak, yorumlarınız benim için kıymetli.
Bazen farketmediğim birşeyi yorumlarınızla görebilir olurum diye düşünerek soruyorum bunu.
Size bile isteye nispet yapan bir komşuya nasıl davranırsınız?
Diğer komşularla da kendisi çok samimi olup, aranı açmaya çalışan biri.
Kendisini yok sayarak devam ediyorum. Başka aklıma birşey gelmiyor: (
Aslında cilt doktoruna gittim ancak bi çözüm sunmadıGöz altı kararmalarına hangi doktor bakıyor
Kesinlikle katılıyorum buna.merhabalar çok ilham aldığım sayfalardan biri burası. Ben de kendime çeki-düzen vermeye başladım. Sabah-öğle arası vaktin çok önemli olduğunu fark ettim. Sabahları bir saat kaybedersen, tüm günün onu aramakla geçer.
Heykel atölyesi tecrübenizi paylaşırsanız çok sevinirim,keyifli olsunEvimi düzenledim temizliğimi yaptım
Sağlıklı beslenme ilgili kararlar alıp ev dışında yememeye fastfoodadan kaçmaya ve evde yemek yapmaya başladım
Tek yaşadığım için evde sıkılıyordum bir müddetten sonra bir kaç arkadaş grubu edindim sosyal medyadan onlarla gezi
Tiyatro ve kitap kulüblerine katıldım haftada 1gün birinden biri aktivitesi yapıcam haftasonu bir değişiklik yapıp heykel atölyesine katılacağım günü birlik inşallah
Bir süredir okumayı ertelediğim kitaplarım vardı onalrı sıraya dizdim ve başladım her fırsatta okumaya çalışıyorum iyi hissettiriyor ve bunu destekleyecek uygulama buldum ordan takibini yapıyorum e tabloyada kaydederek bu şekilde
Kendimle ilgili değişiklik yaptım saçlarımda iş yoğunluğundn vakit bulamıyordum kendime vakit ayıracak tavsiye ediyorum iyi geliyor :)
Selamlar,
Size bir sorum olacak, yorumlarınız benim için kıymetli.
Bazen farketmediğim birşeyi yorumlarınızla görebilir olurum diye düşünerek soruyorum bunu.
Size bile isteye nispet yapan bir komşuya nasıl davranırsınız?
Diğer komşularla da kendisi çok samimi olup, aranı açmaya çalışan biri.
Kendisini yok sayarak devam ediyorum. Başka aklıma birşey gelmiyor: (
Tabi haftasonu gideceğim umarım iyi geçer paylaşacağım tşklerKesinlikle katılıyorum buna.
Sabah nasıl başlarsam gün o minvalde akıyor. Diyelim ki sosyal medyada zaman geçirerek başladım, o gün yapılacaklarda aksaklıklar oluyor .
Heykel atölyesi tecrübenizi paylaşırsanız çok sevinirim,keyifli olsun
Sizi olumsuz etkileyen birisi ise , onunla mümkün oldugunca az görüşmeniz daha iyi olacaktır ve görüştüğünüz de nispet yaptığını anlayabildiğinizi belli etseniz davranış ve fikirlerinizle.
İnsan ilişkileri karmaşık, istese herkesin nispet yapabileceği şeyler var diye düşünüyorum.
Güne erken başlayarak mum ışığında günlük tutmak, düşünmek ve kendimi dinlemek...Selamlar Hanımlar,
Sabah alarmı kapatıp, uyuyakalmışız. Ela'nın "Beni kimse okula götürmeyecek mi?" bağırışıyla apar topar güne başladım.
Bu şekilde bir gün başlangıcı yaptığım için sanırım, sabahtan beri yaptığım işlere odaklanma konusunda ciddi sıkıntı yaşıyorum.
Çocuklar doğmadan önce neredeyse her güne bu şekilde başladığımı hatırladım. Son dakikaya kadar ertelenen alarmlar, apar topar bir uyanma ve hızlıca evden çıkış.
Şimdiki sabah rutinimi düşünüyorum da arada ne kadar fark var. Kendim için yaptığın en iyi şeylerden biri güne erken başlamak ve 1 saati kendimle baş başa geçirmek.
Küçük Alışkanlıklar kitabında "Altın Alışkanlıklar"dan bahsediyor. Ben de kendi altın alışkanlıklarımın başına güne erken başlamayı koyabilirim. Sizin altın alışkanlıklarınız neler?
Merhaba,Selamlar Hanımlar,
Sabah alarmı kapatıp, uyuyakalmışız. Ela'nın "Beni kimse okula götürmeyecek mi?" bağırışıyla apar topar güne başladım.
Bu şekilde bir gün başlangıcı yaptığım için sanırım, sabahtan beri yaptığım işlere odaklanma konusunda ciddi sıkıntı yaşıyorum.
Çocuklar doğmadan önce neredeyse her güne bu şekilde başladığımı hatırladım. Son dakikaya kadar ertelenen alarmlar, apar topar bir uyanma ve hızlıca evden çıkış.
Şimdiki sabah rutinimi düşünüyorum da arada ne kadar fark var. Kendim için yaptığın en iyi şeylerden biri güne erken başlamak ve 1 saati kendimle baş başa geçirmek.
Küçük Alışkanlıklar kitabında "Altın Alışkanlıklar"dan bahsediyor. Ben de kendi altın alışkanlıklarımın başına güne erken başlamayı koyabilirim. Sizin altın alışkanlıklarınız neler?
Az önce paylaştığım liste fikir verebilir. Bir alışkanlık oluştururken en önemlisi "en kolay" olacak şekilde tasarlaman ve hızlı bir şekilde başarıya ulaşman. Mesela 20 sayfa kitap okumak değil de, yatmadan önce 1 paragraf okumak şeklinde planlama yaparsan ve her şartta en azından minimum hedefi yerine getirirsen, alışkanlık zamanla hayatında kök salacak ve büyüyecektir.Merhaba,
Düşündüm..Düşündüm..Düşündüm... Amaaa hiçbir alışkanlığımın olmadığını fark ettim, 5 dk olsun sürekli yaptığım bana iyi gelen bir şey yok!
Ama olsun bunu fark etmek de güzel:) Mart ayı başlıyor, mart ayı için hedefim minik bir inci alışlanlık oluşturmak olsun :)
Merhaba benim de bir oğlum vardı çocuk dusnup düşünmemek konusunda kararsızım bir gün çocuğumun bütün kıyafetlerini verdim aradan çok geçmeden hamile kaldım 5 seneden sonra lazım oldu evet ama iyiki vermişim ben şimdi tam kıyafet ayikliyordum yine birilerine vermek için ne kadar verirsem o kadar yenisi kolaylikla geliyorMerhaba arkadaslar , benim sizden fikir almam gereken bir konu var ..
2-3 sene kadar sadelesmeye özen gösteriyorum..
Olabildiğince alışveriş yapmamaya çalışıyorum..
Evim 2+1 depolama alanım yok ...
Cocugum 7 yaşında küçülen giysi oyuncak vs. hepsi duruyor E haliyle bayagıda yer kaplıyor.
2 . cocuk için kararsızım bazen hepsini elden çıkartmak istiyorum ama malum artık herşey ateş pahası, kullanma ihtimalimi de düşünüyorum. En az 2-3 sene cocuk da düşünmüyorum.
Neyi nasıl yaparım çok kararsızım..Sizler ne gibi yöntemler önerirsiniz ?
DOLAPTAN SATABİLİRSİNİZ, İHTİYAÇ OLDUĞUNDA YİNE ALIRSINIZ. ÇOCUK KIYAFETİ KONUSUNDA ÇOK AKTİF DOLAP UYGULAMASIMerhaba arkadaslar , benim sizden fikir almam gereken bir konu var ..
2-3 sene kadar sadelesmeye özen gösteriyorum..
Olabildiğince alışveriş yapmamaya çalışıyorum..
Evim 2+1 depolama alanım yok ...
Cocugum 7 yaşında küçülen giysi oyuncak vs. hepsi duruyor E haliyle bayagıda yer kaplıyor.
2 . cocuk için kararsızım bazen hepsini elden çıkartmak istiyorum ama malum artık herşey ateş pahası, kullanma ihtimalimi de düşünüyorum. En az 2-3 sene cocuk da düşünmüyorum.
Neyi nasıl yaparım çok kararsızım..Sizler ne gibi yöntemler önerirsiniz ?