Popüler Konu Verimli Rutin

Evimi düzenledim temizliğimi yaptım
Sağlıklı beslenme ilgili kararlar alıp ev dışında yememeye fastfoodadan kaçmaya ve evde yemek yapmaya başladım

Tek yaşadığım için evde sıkılıyordum bir müddetten sonra bir kaç arkadaş grubu edindim sosyal medyadan onlarla gezi
Tiyatro ve kitap kulüblerine katıldım haftada 1gün birinden biri aktivitesi yapıcam haftasonu bir değişiklik yapıp heykel atölyesine katılacağım günü birlik inşallah

Bir süredir okumayı ertelediğim kitaplarım vardı onalrı sıraya dizdim ve başladım her fırsatta okumaya çalışıyorum iyi hissettiriyor ve bunu destekleyecek uygulama buldum ordan takibini yapıyorum e tabloyada kaydederek bu şekilde


Kendimle ilgili değişiklik yaptım saçlarımda iş yoğunluğundn vakit bulamıyordum kendime vakit ayıracak tavsiye ediyorum iyi geliyor :)
 

Göz altı kararmalarına hangi doktor bakıyor
 
Selamlar,

Size bir sorum olacak, yorumlarınız benim için kıymetli.
Bazen farketmediğim birşeyi yorumlarınızla görebilir olurum diye düşünerek soruyorum bunu.

Size bile isteye nispet yapan bir komşuya nasıl davranırsınız?
Diğer komşularla da kendisi çok samimi olup, aranı açmaya çalışan biri.

Kendisini yok sayarak devam ediyorum. Başka aklıma birşey gelmiyor: (
 
merhaba:) soul animasyonmuş 5 yaş çocukla izlemek için uygun mu sizce?
Filmin sağlam bir psikoloji alt yapısı var. Seyretmesinin zararı yok ancak anlamayabilir ve bu yüzden keyif almayabilir. 8 yaşındaki kızım ile seyrettik biz de. Eşimi ve beni çok etkiledi ama kızım ne kadarını anladı bilemiyorum.
 
Bence de en verimli saat dilimi sabah uyanma ve öğle yemeği arasındaki zaman dilimi. Güne nasıl başlarsan öyle gidiyor durumu da söz konusu. ben sabah alışkanlıklarımın tamamını gerçekleştirdiğimde gelen başarı ve tatmin duygusu, günün geri kalanını da daha iyi yönetmemi sağlıyor.
 
Normalde sana bir zararı yoksa sen de yok say derdim ama anlaşılan diğer kişiler ile ilişkilerine zarar veriyor.
Herkesin yanında net bir konuşma yapardım sanırım ben.
 
Selamlar Hanımlar,

Küçük Alışkanlıklar kitabında "İnci Alışkanlık" adında bir tabir var. Biri ya da bir şey canınızı sıktığında, kendinize iyi gelecek bir şey yapın diyor. Yani pozitif bir alışkanlığı, negatif bir işaret ile eşleştirip, negatif durumdan pozitife geçişi kolaylaştırıyorsunuz. Özellikle kontrol alanımızda olmayan durumlar için ideal.

Sabahları İpek hala okula bıraktığımda çok ağlıyor. Beni de olumsuz anlamda çok etkiliyor. Bu nedenle inci alışkanlık meselesini bu durum üzerinde denemeye karar verdim. Bu sabah"İpek sabah okula bıraktığımda ağlarsa, hemen arabaya binecek ve kendime güzel bir şarkı veya podcast açacağım" dedim.

Sabah okula bıraktım, kıyamet koptu ve enerjim düşmeye başladı. Hemen arabaya gidip, Nilay Örnek'ten "Ayfer Tunç" podcastini açtım. Normalde gerginliğim işe varana kadar sürerken, çok kısa zamanda gerginliğimin geçtiğini fark ettim. Benim için enteresan bir tecrübe oldu.

Normalde de kendimi rahatlatmak için yaptığım bir şey olmasına rağmen, İpek'in ağlaması ile eşleştirdiğimde hem İpek'e karşı hissettiğim öfkenin hem de sonrasında yaşadığım gerginliğin azaldığını hissettim.

Bu arada Ayfer Tunç'u dinlerken "Yazmak Atölyesi" adında bir oluşum içerisinde yer aldığını öğrendim. Az önce web sayfalarını inceledim. Oldukça güzel seminer programları var. Özellikle edebiyat ile ilgili olanlara katılmak istiyorum. Bu da bana İpek Hanım'ın huysuzluğunun hediyesi olsun:)
 
Kesinlikle katılıyorum buna.
Sabah nasıl başlarsam gün o minvalde akıyor. Diyelim ki sosyal medyada zaman geçirerek başladım, o gün yapılacaklarda aksaklıklar oluyor .
Heykel atölyesi tecrübenizi paylaşırsanız çok sevinirim,keyifli olsun

Sizi olumsuz etkileyen birisi ise , onunla mümkün oldugunca az görüşmeniz daha iyi olacaktır ve görüştüğünüz de nispet yaptığını anlayabildiğinizi belli etseniz davranış ve fikirlerinizle.
İnsan ilişkileri karmaşık, istese herkesin nispet yapabileceği şeyler var diye düşünüyorum.
 
Tabi haftasonu gideceğim umarım iyi geçer paylaşacağım tşkler
 
Selamlar Hanımlar,

Sabah alarmı kapatıp, uyuyakalmışız. Ela'nın "Beni kimse okula götürmeyecek mi?" bağırışıyla apar topar güne başladım.
Bu şekilde bir gün başlangıcı yaptığım için sanırım, sabahtan beri yaptığım işlere odaklanma konusunda ciddi sıkıntı yaşıyorum.

Çocuklar doğmadan önce neredeyse her güne bu şekilde başladığımı hatırladım. Son dakikaya kadar ertelenen alarmlar, apar topar bir uyanma ve hızlıca evden çıkış.

Şimdiki sabah rutinimi düşünüyorum da arada ne kadar fark var. Kendim için yaptığın en iyi şeylerden biri güne erken başlamak ve 1 saati kendimle baş başa geçirmek.

Küçük Alışkanlıklar kitabında "Altın Alışkanlıklar"dan bahsediyor. Ben de kendi altın alışkanlıklarımın başına güne erken başlamayı koyabilirim. Sizin altın alışkanlıklarınız neler?
 
Güne erken başlayarak mum ışığında günlük tutmak, düşünmek ve kendimi dinlemek...
 
Merhaba,
Düşündüm..Düşündüm..Düşündüm... Amaaa hiçbir alışkanlığımın olmadığını fark ettim, 5 dk olsun sürekli yaptığım bana iyi gelen bir şey yok!
Ama olsun bunu fark etmek de güzel:) Mart ayı başlıyor, mart ayı için hedefim minik bir inci alışlanlık oluşturmak olsun :)
 
Selamlar Hanımlar,

Bugün kendi altın alışkanlıklarım listesini yazmak istiyorum. Her biri hayatıma katkı sağlayan ve günümü verimli geçirmemi sağlayan alışkanlıklar.

Sabah

1.
Sabah 06:00'da alarm çalınca hemen yataktan kalkmak
2. Dişlerimi fırçalamak ve termal su ve nemlendirici ile yüz bakımı
3. Nefes egzersizi
4. Vücut egzersizi
5. 1 bardak büyük su içmek
6. 10 dakika sessizlik zamanı
7. Kahvaltı yapmak
8. Çamaşır makinesini çalıştırmak
9. Bulaşık Makinesini Boşaltmak
10. Evi çıkmadan önce toparlamak

Mesai Saatleri

1.
İlk iş olarak e-postaları düzenlemek
2. Yazılı ve excel iş planlamaları yapmak ve güncel tutmak
3. Eisenhower matrisi kullanarak işleri önceliklendirmek
4. Promodo tekniği ile işleri sırayla halletmek
5. 2 dakika kuralına uygun olarak çalışmak
6. Öğle arasında ilham veren bir video seyretmek
7. KK'da yazı paylaşmak
8. Günün ikinci yarısını önemli fakat acil olmayan işlere ayırmak
9. Bilgisayarı kapatmadan önce çöp kutusunu boşaltmak
10. İşten çıkmadan önce masamı toparlamak

Akşam

1.
Yemekten önce koşu bandında yürümek
2. Akşam yemeği sonrası hemen sofrayı toplamak
3. Çamaşırları katlamak ve yerleştirmek
4. Ailecek evi toparlamak
5. Çöpü ayarlamak
6. Çocuklar ile ayrı ayrı uyku rutini ile baş başa vakit geçirmek
7. Dişlerimi fırçalamak ve temizleyici, termal su ve nemlendirici ile yüz bakımı
8. Yatmadan önce kitap okumak
9. Yatmadan önce rahatlatıcı bir bitki çayı içmek
10. Yatmadan önce günü değerlendirmek ve şükretmek
 
Az önce paylaştığım liste fikir verebilir. Bir alışkanlık oluştururken en önemlisi "en kolay" olacak şekilde tasarlaman ve hızlı bir şekilde başarıya ulaşman. Mesela 20 sayfa kitap okumak değil de, yatmadan önce 1 paragraf okumak şeklinde planlama yaparsan ve her şartta en azından minimum hedefi yerine getirirsen, alışkanlık zamanla hayatında kök salacak ve büyüyecektir.
 
hep hedeflere odaklanıyoruz,
ilk okuldan beri bir hedefler yığınının içinde yarış atı gibi yetiştim maalesef, sürekli sınavlar geçti, okullar bitti, ee lise bitsin.. üniversite sınavını kazanayım.. üniversite sınavları geçsin.. iş bulayım..ee yok mu biri, evleneyim... çocuk yok mu?.. vs derken derken geçmiş ömrüm.
Dönüp bakıyorum da hedefi düşünerek geçirmişim yol boyumu, ama düşünüyorum da asıl önemli olan hedeften ziyade hedefe giden yolun da tadını çıkarmak, dolu dolu geçirerek hedefe doğru yol almak...
 
Merhaba arkadaslar , benim sizden fikir almam gereken bir konu var ..
2-3 sene kadar sadelesmeye özen gösteriyorum..
Olabildiğince alışveriş yapmamaya çalışıyorum..
Evim 2+1 depolama alanım yok ...
Cocugum 7 yaşında küçülen giysi oyuncak vs. hepsi duruyor E haliyle bayagıda yer kaplıyor.
2 . cocuk için kararsızım bazen hepsini elden çıkartmak istiyorum ama malum artık herşey ateş pahası, kullanma ihtimalimi de düşünüyorum. En az 2-3 sene cocuk da düşünmüyorum.
Neyi nasıl yaparım çok kararsızım..Sizler ne gibi yöntemler önerirsiniz ?
 
Merhaba benim de bir oğlum vardı çocuk dusnup düşünmemek konusunda kararsızım bir gün çocuğumun bütün kıyafetlerini verdim aradan çok geçmeden hamile kaldım 5 seneden sonra lazım oldu evet ama iyiki vermişim ben şimdi tam kıyafet ayikliyordum yine birilerine vermek için ne kadar verirsem o kadar yenisi kolaylikla geliyor
 
DOLAPTAN SATABİLİRSİNİZ, İHTİYAÇ OLDUĞUNDA YİNE ALIRSINIZ. ÇOCUK KIYAFETİ KONUSUNDA ÇOK AKTİF DOLAP UYGULAMASI
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…