Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar Hanımlar,

Bugün kendi altın alışkanlıklarım listesini yazmak istiyorum. Her biri hayatıma katkı sağlayan ve günümü verimli geçirmemi sağlayan alışkanlıklar.

Sabah

1.
Sabah 06:00'da alarm çalınca hemen yataktan kalkmak
2. Dişlerimi fırçalamak ve termal su ve nemlendirici ile yüz bakımı
3. Nefes egzersizi
4. Vücut egzersizi
5. 1 bardak büyük su içmek
6. 10 dakika sessizlik zamanı
7. Kahvaltı yapmak
8. Çamaşır makinesini çalıştırmak
9. Bulaşık Makinesini Boşaltmak
10. Evi çıkmadan önce toparlamak

Mesai Saatleri

1.
İlk iş olarak e-postaları düzenlemek
2. Yazılı ve excel iş planlamaları yapmak ve güncel tutmak
3. Eisenhower matrisi kullanarak işleri önceliklendirmek
4. Promodo tekniği ile işleri sırayla halletmek
5. 2 dakika kuralına uygun olarak çalışmak
6. Öğle arasında ilham veren bir video seyretmek
7. KK'da yazı paylaşmak
8. Günün ikinci yarısını önemli fakat acil olmayan işlere ayırmak
9. Bilgisayarı kapatmadan önce çöp kutusunu boşaltmak
10. İşten çıkmadan önce masamı toparlamak

Akşam

1.
Yemekten önce koşu bandında yürümek
2. Akşam yemeği sonrası hemen sofrayı toplamak
3. Çamaşırları katlamak ve yerleştirmek
4. Ailecek evi toparlamak
5. Çöpü ayarlamak
6. Çocuklar ile ayrı ayrı uyku rutini ile baş başa vakit geçirmek
7. Dişlerimi fırçalamak ve temizleyici, termal su ve nemlendirici ile yüz bakımı
8. Yatmadan önce kitap okumak
9. Yatmadan önce rahatlatıcı bir bitki çayı içmek
10. Yatmadan önce günü değerlendirmek ve şükretmek
elecda elecda canımcım, kendi üzerinde emeğin var ; helal olsun .. hep güzel yaşa canım❤️
Merhaba arkadaslar , benim sizden fikir almam gereken bir konu var ..
2-3 sene kadar sadelesmeye özen gösteriyorum..
Olabildiğince alışveriş yapmamaya çalışıyorum..
Evim 2+1 depolama alanım yok ...
Cocugum 7 yaşında küçülen giysi oyuncak vs. hepsi duruyor E haliyle bayagıda yer kaplıyor.
2 . cocuk için kararsızım bazen hepsini elden çıkartmak istiyorum ama malum artık herşey ateş pahası, kullanma ihtimalimi de düşünüyorum. En az 2-3 sene cocuk da düşünmüyorum.
Neyi nasıl yaparım çok kararsızım..Sizler ne gibi yöntemler önerirsiniz ?
Ah ben de bebeklik kıyafetlerini bekletiyorum. Oğlum5.5 yaşında. Ve tek çocuk, şimdiki aklım olsa; ayakkabı mont tulum yelek” gibi sağlam / tekrar kullanılabilir/ diğerlerine göre pahalı ürünleri bırakır diğerlerini verirdim.

Ayrıca 2 yaş itibariyle eşimin yeğenini ya da bir arkadaşımın oğluna veriyoruz ayakkabıları da montları da yelekleri de tulumları da ve diğer kıyafetleri de ama bu saydığım kıyafetleri kullanıyorlar geri bize getiriyorlar ya da işte biri kullanıyor diğerine veriyor diğeri bize geri iade ediyor gibi.

Bir adım attım nasipse “ piyano kursuna başlıyorum” heyecanlıyım. 🌸

Bu ay 3.5 gram altın aldım. 500 tl birkime ayırdım.

Pazar günü oğlumla etamin nakış atölyesine katıldık birlikte vakit geçirmek ikimize de çok iyi geldi. Başka çocuklarla olması farklı ortamlarda yeni arkadaşlar edinmesi onlarla oyunlar oynaması da ekstra mutluluk sağladı. (Okul öğretmeni farklı gruplarla karşılaşması , insanlarla temas etmesini tavsiye etmişti)
Mantar işledik çok şirindi🌸

Bu haftada kitap kulubünün buluşması var. Hazırlıklarımı tamamlamam gerek, metin oluşturacağım.

Ev düzen yemek temizlik çok şükür rayında. Yapmam gereken ütüler i de halledebilirsem, tamamdır.

Bu arada Tülay Kök ün youtube kanalında Mavi Oda” ya kaydolmuştum üç aydır, inanılmaz verimli. Psikolojiye meraklı ya da kendini tanımak isteyen, ilişkilerini zenginleştirmek , farkındalık kazanmak isteyenlere tavsiyemdir. Psikolojik sağlamlık arrtırılıp hayattan haz almak isteyenlere de tavsiyem🌸

hep hedeflere odaklanıyoruz,
ilk okuldan beri bir hedefler yığınının içinde yarış atı gibi yetiştim maalesef, sürekli sınavlar geçti, okullar bitti, ee lise bitsin.. üniversite sınavını kazanayım.. üniversite sınavları geçsin.. iş bulayım..ee yok mu biri, evleneyim... çocuk yok mu?.. vs derken derken geçmiş ömrüm.
Dönüp bakıyorum da hedefi düşünerek geçirmişim yol boyumu, ama düşünüyorum da asıl önemli olan hedeften ziyade hedefe giden yolun da tadını çıkarmak, dolu dolu geçirerek hedefe doğru yol almak...
Hayatı yolculuk olarak görmek lazım. Bahsettiğin okullar, evlilik, çocuk her biri hedeften ziyade, kendi yolculuğumuzun kilometre taşları aslında.

Nihai hedefi ölüm olarak konumlandırmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Yolun sonunda nasıl bir yolculuk yapmış ve nasıl bir insan olarak ayrılmak istersin hayattan. Kendimize sormamız gereken soru bu.

Cocugum 7 yaşında küçülen giysi oyuncak vs. hepsi duruyor E haliyle bayagıda yer kaplıyor.
2 . cocuk için kararsızım bazen hepsini elden çıkartmak istiyorum ama malum artık herşey ateş pahası, kullanma ihtimalimi de düşünüyorum. En az 2-3 sene cocuk da düşünmüyorum.
Benim evimde de depolama alanı olmadığı için görümcemin deposuna koymuştum her şeyi. İkea'nın büyük şeffaf kutularından alıp her birini yaş gruplarına göre kategorize etmiş ve etiketlemiştim. İpek'e hamileyken "Yenidoğan ve "0-6 ay" kutularını eve getirdim. Onlarla işim birince, 6-12 ay kutusunu getirdim.

Selamlar Hanımlar,

Bugün de kötü alışkanlıklarımın listesini paylaşmak istiyorum. Kötü alışkanlıkları bir kördüğüm gibi görmemiz gerekiyor. Nasıl kördüğümü ilmek ilmek açıyoruz ve en sonunda çözülüyor ise kötü alışkanlığı besleyen davranışları da tek tek tespit edip, en kolayından başlayarak adım adım çözmek gerekiyor.

Kötü Alışkanlıklarım

1.
Hızlı yemek yemek
2. Sevdiğim şeyleri çok yemek
3. Hareketsiz yaşam
4. Ya hep ya hiç düşüncesine göre hareket etme eğiliminde olmak (özellikle beslenmede)
5. Çok şikayet etmek
6. Çabuk gerilmek
7. İnsanlara tahammülsüzlük
8. Dedikodu ortamına dahil olmak
9. Her şeyi fazla ciddiye almak
10. Kolay ve çok para harcamak

Uygun olan bir yerin tavanına yakın yere dolap yaptırıp koyabilirsiniz hol giriş antre ya da odada kapı üstünde . Bilmem anlatabildim mi . Odada yer olmasa bile yukarılarda depolama alanı yapılabilir

Merhaba benim de bir oğlum vardı çocuk dusnup düşünmemek konusunda kararsızım bir gün çocuğumun bütün kıyafetlerini verdim aradan çok geçmeden hamile kaldım 5 seneden sonra lazım oldu evet ama iyiki vermişim ben şimdi tam kıyafet ayikliyordum yine birilerine vermek için ne kadar verirsem o kadar yenisi kolaylikla geliyor

Hediye olarak mı geliyor

Bir adım attım nasipse “ piyano kursuna başlıyorum” heyecanlıyım. 🌸

Bu ay 3.5 gram altın aldım. 500 tl birkime ayırdım.

Pazar günü oğlumla etamin nakış atölyesine katıldık birlikte vakit geçirmek ikimize de çok iyi geldi. Başka çocuklarla olması farklı ortamlarda yeni arkadaşlar edinmesi onlarla oyunlar oynaması da ekstra mutluluk sağladı. (Okul öğretmeni farklı gruplarla karşılaşması , insanlarla temas etmesini tavsiye etmişti)
Mantar işledik çok şirindi🌸

Bu haftada kitap kulubünün buluşması var. Hazırlıklarımı tamamlamam gerek, metin oluşturacağım.

Ev düzen yemek temizlik çok şükür rayında. Yapmam gereken ütüler i de halledebilirsem, tamamdır.

Bu arada Tülay Kök ün youtube kanalında Mavi Oda” ya kaydolmuştum üç aydır, inanılmaz verimli. Psikolojiye meraklı ya da kendini tanımak isteyen, ilişkilerini zenginleştirmek , farkındalık kazanmak isteyenlere tavsiyemdir. Psikolojik sağlamlık arrtırılıp hayattan haz almak isteyenlere de tavsiyem🌸

Öğretmeni niçin böyle bir tavsiyede bulunmuştu

Öğretmeni niçin böyle bir tavsiyede bulunmuştu
Pandemi dönemi çocukları iki senedir izole olmalarından kaynaklı toplumsal kurallarda güçlük yaşayabiliyor. Kuralların sadece okulda olmadığını farklı sosyal çevrelerle karşılaşıp, deneyimlerini arttırmalı diye.böyle bir öneri sunmuştu.

Oğlumuz uyuturken 1 saat uyumuşum ben de. Uyanınca uyku tutmadı. Normalde 9 gibi uyurdum🤣 2 saatim öylece geçti, bişeyler izleyerek. Namaz kılmamıştım” ama bi türlü de kalkamadım yerimden.
Sonra dedim şimdi seçim zamanı. Ya kalkıp abdest alacak namazını kılacak huzurlu olavaksın ya da öylece sersefil uyuyakalcaksın.
Çok şükür kalktım namazımı kıldım, tesbihatımı yaptım, 20 dk egzersizimi yaptım,sessizce şu ortamda kendimi dinledim.
Şimdi uykuya geçiş . İyi geceler.

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    78,2 KB · Görüntüleme: 129
Selamlar Hanımlar,

Bugün konu başlıklarına göre şubat ayını değerlendirmek ve mart ayına ilişkin planlamalarımı paylaşmak istiyorum. Bu hafta her gün bir konuyu değerlendireceğim.

Sağlıklı Yaşam: Sağlıklı yeme alışkanlıkları edinmek üzerine gayret sarf ettiğim bir ay oldu. Farkındalıkla, yavaş, daha çok çiğneyerek ve sadece yediğim yemeği düşünerek beslenmeye çalışıyorum. Doyma hissimi takip etmeye, doymaya başladığımı hissettiğimde yemeği bırakmaya gayret ediyorum. Diyetisyen ile çalışmayı tamamladım, bundan sonrası için diyetten ziyade beslenme davranışı üzerine odaklanarak, kendi rotamı takip edeceğim.

Sabah rutinime kısa süreli nefes egzersizi-meditasyon ve kısa bir egzersiz şeklinde bir ardışık alışkanlık zinciri ekledim. Bu zinciri, hali hazırda yerleşmiş olan iki alışkanlığım olan su içme ve bir şeyler yazma arasına ekledim. Sandviç metodu denilen bu yöntem, yeni alışkanlık kazanma sürecinde çok işime yarıyor.

Ikigai kitabını okurken, Japonların her sabah yaklaşık 3 dakika süren "Rajio Taitsu" egzersizi yaptığını okumuştum. Youtube'dan videosunu buldum ve telefonuma kaydettim. Sabahları yapmak istiyorum ancak sabah uzun bir süre telefon ekranına bakmamaya karar verdiğim için, videodaki hareketlerin tamamını öğrenene kadar, akşam yürüyüş öncesi yapmaya karar verdim. Bugün iş çıkışı başlayacağım. Belki Ela'da bana eşlik eder ve beraber vakit geçirmiş oluruz.

Herkese merhaba

Robot süpürge almak istiyorum
Fiyatlar arasında aynı sitede bile baya fark oluyor . Aklıma şu geldi : Eskiyi getir yeniyi götür kampanyasıyla getirilen ürünü satmazlar değil mi ?
Eve gelen ürün öyle bir ürünse bunu nereden nasıl anlarım ?

Gün
Selamlar Hanımlar,

Bugün konu başlıklarına göre şubat ayını değerlendirmek ve mart ayına ilişkin planlamalarımı paylaşmak istiyorum. Bu hafta her gün bir konuyu değerlendireceğim.

Sağlıklı Yaşam: Sağlıklı yeme alışkanlıkları edinmek üzerine gayret sarf ettiğim bir ay oldu. Farkındalıkla, yavaş, daha çok çiğneyerek ve sadece yediğim yemeği düşünerek beslenmeye çalışıyorum. Doyma hissimi takip etmeye, doymaya başladığımı hissettiğimde yemeği bırakmaya gayret ediyorum. Diyetisyen ile çalışmayı tamamladım, bundan sonrası için diyetten ziyade beslenme davranışı üzerine odaklanarak, kendi rotamı takip edeceğim.

Sabah rutinime kısa süreli nefes egzersizi-meditasyon ve kısa bir egzersiz şeklinde bir ardışık alışkanlık zinciri ekledim. Bu zinciri, hali hazırda yerleşmiş olan iki alışkanlığım olan su içme ve bir şeyler yazma arasına ekledim. Sandviç metodu denilen bu yöntem, yeni alışkanlık kazanma sürecinde çok işime yarıyor.

Ikigai kitabını okurken, Japonların her sabah yaklaşık 3 dakika süren "Rajio Taitsu" egzersizi yaptığını okumuştum. Youtube'dan videosunu buldum ve telefonuma kaydettim. Sabahları yapmak istiyorum ancak sabah uzun bir süre telefon ekranına bakmamaya karar verdiğim için, videodaki hareketlerin tamamını öğrenene kadar, akşam yürüyüş öncesi yapmaya karar verdim. Bugün iş çıkışı başlayacağım. Belki Ela'da bana eşlik eder ve beraber vakit geçirmiş olur
Merhaba diyetisyen ile kaç kilo verdiniz

X