Popüler Konu Verimli Rutin

Merhabalar,
Sayfayi,yaptiklarinizi okumak bile bir dinginlik bir huzur veriyor nekadar guzelsiniz.Ne yazik ki hep huzursuz oldugum ama bir türlü oturtamadigim bir duzen var evimde.Bitmeyen bir daginiklik yoluna konulamayan bir temizlik asla siranin gelemedigi bir ben ve tum bunlara karsilik malesef anlatilamaz boyutta bir atalet durumu.Vaktim yok diyemem yarim gun çalışıyorum ogleden sonralari evdeyim ama eve geldigimde yaptigim tum planlar adeta yok oluyor ve elime kocaman bir hic kaliyor.Bu durum karşılığında hergun yasadigim ic huzursuzluğu da cabasi.Buyuk bir kisir dongu malesef.Baslasam da her seferinde bir yarim kalis.Tekrar baslamak ve en önemlisi busefer birakmamak icin her turlu yoruma açığım.Yardimci olursaniz cok sevinirim.Sevgiler..

Herkese merhaba

Robot süpürge almak istiyorum
Fiyatlar arasında aynı sitede bile baya fark oluyor . Aklıma şu geldi : Eskiyi getir yeniyi götür kampanyasıyla getirilen ürünü satmazlar değil mi ?
Eve gelen ürün öyle bir ürünse bunu nereden nasıl anlarım ?

Sanırım fiyat farkları garanti verenin kim olduğu ile ilişkili. Satıcı firma garantililer ve markanın kendi garantisi oluyor.

Sanmıyorum eski bir ürün geleceğini, kapalı kutu içerisinde geliyor, ilk sizin açtığınız belli oluyor. En azından ben de öyle olmuştu: )

Nasılsınız?

Günümüzü kutlarım: )

Uzun zamandır "nasıl daha iyi kadın/insan olabilirim" "beni neler rahatsız ediyor" diye düşünceler içerisinde idim.

Kendimce geliştirdiğim, beni hem motivasyon hem de enerji olarak yükselten adımlar attım.

Üşenmek fiili beni çok yoruyormuş, ertelemek fiili beni daha da stresli hale sokuyormuş. Artık yap kurtul modundayım: ) Daha çok yazıyorum, aklımda tutmaya çalışmıyorum, zihnim gereksiz şeylerle dolsun istemiyorum.

Yemek konusunda biraz terbiye ettim kendimi. Zamanla daha da düzelecek.
Kendime yatırım yapmayı süreklilik haline getirdim, böylece daha mutlu olabiliyorum. Onu yapamadım, bunu alamadım diyerek kendi günümü öldürmüyorum. Sabahları cilt bakımı rutinim beni çok mutlu ediyormuş mesela, şimdiye kadar yapmadığıma çok üzüldüm: (

Üniversitedeki gençleri gözlemledikçe çocuklarıma(12 ve 13 yaşındalar) daha toleranslı davranmaya başladım, gereksiz yükselmeleriminde kendimi frenlemeye başladım, bu ilişkimize de yansıdı. Akşam yemek sofralarımız daha şenlikli geçti. Şimdiki nesil bizim gibi değilmiş, bunu kabullenmek gerekiyormuş: )

Kendime yatırımlardan biri de tarih bölümü ile birlikte hayatıma giren daha çok kitaplar, daha çok öğrenilecek bilgiler. Okul-iş-ev dengesini de ayarlamaya başladım gibi. Beni psikolojik anlamda yormadan yürütmeye çalışıyorum.

Ve bazen, genelde çok fazla instagram ile haşır neşir oldukça hissettiğim "kıskançlık" duygumu terbiye etmeye, daha çok kendimle ilgilenmeye, başka insanların da kendi şartları ile yaşamlarını sürdürdüklerini kabullenmeyi öğrendim. Artık sadece kendimle ilgileniyorum. Çocuklarımla, eşimle ve işimle ilişkimde daha iyi nasıl olabilirim, kendime ne katabilirim düşüncesindeyim.

Kızımın ve oğlumun arkadaşlarının anneleri ile görüşmeye başladım, geçen hafta sonu geldiler, neden bu kadar yeni ilişkilerden kendimi soyutladığımı anlamadım, tahminim kaçıngan bağlanma ile ilgili olabilir.
Tanışmak, farklı konularda sohbet etmek bana iyi hissettirdi, daha sık yapmayı planlıyorum: )

Merhabalar,
Sayfayi,yaptiklarinizi okumak bile bir dinginlik bir huzur veriyor nekadar guzelsiniz.Ne yazik ki hep huzursuz oldugum ama bir türlü oturtamadigim bir duzen var evimde.Bitmeyen bir daginiklik yoluna konulamayan bir temizlik asla siranin gelemedigi bir ben ve tum bunlara karsilik malesef anlatilamaz boyutta bir atalet durumu.Vaktim yok diyemem yarim gun çalışıyorum ogleden sonralari evdeyim ama eve geldigimde yaptigim tum planlar adeta yok oluyor ve elime kocaman bir hic kaliyor.Bu durum karşılığında hergun yasadigim ic huzursuzluğu da cabasi.Buyuk bir kisir dongu malesef.Baslasam da her seferinde bir yarim kalis.Tekrar baslamak ve en önemlisi busefer birakmamak icin her turlu yoruma açığım.Yardimci olursaniz cok sevinirim.Sevgiler..
merablar :) güzel sözlerin için teşekkür ederiz.

eve geldiğinizde o ataletle ne yapıyorsunuz? uyuyor musunuz sosyal medyada tv de misiniz? o zamanınızı nerede ahrcıyorsunuz?

merablar :) güzel sözlerin için teşekkür ederiz.

eve geldiğinizde o ataletle ne yapıyorsunuz? uyuyor musunuz sosyal medyada tv de misiniz? o zamanınızı nerede ahrcıyorsunuz?
Malesef oglumu öğlen uykusuna yatirirken ben de yenik düşüyorum.Alarm kurmak vs denedim ama olmuyor bir türlü.Tv ile ilglim yok internet de normal duzeyde diyebilirim

Malesef oglumu öğlen uykusuna yatirirken ben de yenik düşüyorum.Alarm kurmak vs denedim ama olmuyor bir türlü.Tv ile ilglim yok internet de normal duzeyde diyebilirim
Şöyle ifade edebilirim; uyku süreniz kaç saattse azaltarak ilerleyin. Gerekirse iki alarm kurun. Bir de yapacağınız keyif veren şeyler belirleyin ki motivasyonunuz olsun.

Herkese merabaaaa 🌿

Bütçe

•Günümüzde daha az harcamaktan ziyade olabildiğince harcamamak konusuna odaklanmak gerekiyor sanırım.
•Uzun bir süredir dışarda ücretli yapabileceğim yiyebileceğim her şeyin alternatifini üretmeye çabalıyorum.
•Filtre kahve makinesi aldığımdan beri neredeyse dışarda kahve içmiyorum demleyip termosa koyuyorum ve dışarıya götürebiliyorum işe getirebiliyorum.
•4 dört aydır aralıklı beslendiğim için öğlen arasında dışardan yemek yemiyorum öncesinde de dışardan değil evden hazırlayıp getiriyordum.şimdi Bazen meyve hazırlayıp getirebiliyorum.

Sağlıklı Yaşam
• uzun yıllar diyetisyenlerle çalışmış biri olarak kendime uygun beslenme şeklinin kesinlikle aralıklı beslenmek olduğunu fark ettim ve o günden beri de kilo veriyorum sabah ya da akşamları birazcık sınırımın dışına çıksam da artık kilo almıyorum ayrıca sık tartılıyorum yani kilomu kontrol ediyorum.
Ayrıca benim beslenme bozukluğumun en önemli sebebi psikolojikti ruhsal açlıklar yaşıyordum vs bu konunun üzerine de düşündüm çalıştım ruhsal olarak daha iyi hale geldikçe beslenmede de daha iyi hale geldiğimi fark ettim. Açlık krizlerinden kurtuldum çok şükür.

Kişisel Gelişim
• ingilizce kursunun iki dersine katıldım; şimdilik gayet verimli duruyor. Konuşma üzerine.
• Dün oğlumun gittiği piyano kursuna ben de başladım; ilk ders müthişti,parmak kaslarımı geliştirmem gerek. Bir de inanılmaz sağ sol el kombinasyonu uyumu istiyor, kafam çalıştıkça zorlandıkça mutlu oldum😂

Ev düzen temizlik
• cam kapı balkonlar temiz.
• robot saolsun süpürüyor her gün
• oğlumun odasını haftasonu detaylıca temizledim, oyuncaklar, yatak çarşaf alez.
• yapmam gereken ütülerim beni bekliyor. 😂
• yemek konusu düzenli, akşamdan ya da sabah erkenden pişiriyorum.
• evde lahmacun içi hazırlamayı öğrenmek istiyorum hedefim bu.😂

Şöyle ifade edebilirim; uyku süreniz kaç saattse azaltarak ilerleyin. Gerekirse iki alarm kurun. Bir de yapacağınız keyif veren şeyler belirleyin ki motivasyonunuz olsun.
Cok teşekkürler keyifle yapabilecegim pek cok şey var aslinda aklimda ama once huzursuzlugumun bitmesi icin evdeki duzenimi kurmayi becerebilmeliyim.Uyku suresini azaltmayi deneyecegim.Umarim birgun basardigimin haberini de paylasabilirim.Sevgiler :)

Ev düzen temizlik
• cam kapı balkonlar temiz.
• robot saolsun süpürüyor her gün
• oğlumun odasını haftasonu detaylıca temizledim, oyuncaklar, yatak çarşaf alez.
• yapmam gereken ütülerim beni bekliyor. 😂
• yemek konusu düzenli, akşamdan ya da sabah erkenden pişiriyorum.
• evde lahmacun içi hazırlamayı öğrenmek istiyorum hedefim bu.😂
merhaba:) lahmacun içiyle ilgili birkaç öneri vermek isterim:
-ilk kural: ne kadar kıyma o kadar soğan koymak lazım lezzeti için
-kıyma ve soğanın yanında isteğe göre sarımsak, salça, domates rendesi,maydonoz, biber, karabiber-pulbiber-tuz-kimyon, sıvı yağ (karışım çok kuru olmayacak) koyulur
-tüm malzemeleri karıştırınca güzel yoğurtmak lazım malzemeler özdeşleşsin diye, bir gün önceki akşamdan hazırlanıp bir gecede budolabında dinlendirebilirsiniz de

Nasılsınız?

Günümüzü kutlarım: )

Uzun zamandır "nasıl daha iyi kadın/insan olabilirim" "beni neler rahatsız ediyor" diye düşünceler içerisinde idim.

Kendimce geliştirdiğim, beni hem motivasyon hem de enerji olarak yükselten adımlar attım.

Üşenmek fiili beni çok yoruyormuş, ertelemek fiili beni daha da stresli hale sokuyormuş. Artık yap kurtul modundayım: ) Daha çok yazıyorum, aklımda tutmaya çalışmıyorum, zihnim gereksiz şeylerle dolsun istemiyorum.

Yemek konusunda biraz terbiye ettim kendimi. Zamanla daha da düzelecek.
Kendime yatırım yapmayı süreklilik haline getirdim, böylece daha mutlu olabiliyorum. Onu yapamadım, bunu alamadım diyerek kendi günümü öldürmüyorum. Sabahları cilt bakımı rutinim beni çok mutlu ediyormuş mesela, şimdiye kadar yapmadığıma çok üzüldüm: (

Üniversitedeki gençleri gözlemledikçe çocuklarıma(12 ve 13 yaşındalar) daha toleranslı davranmaya başladım, gereksiz yükselmeleriminde kendimi frenlemeye başladım, bu ilişkimize de yansıdı. Akşam yemek sofralarımız daha şenlikli geçti. Şimdiki nesil bizim gibi değilmiş, bunu kabullenmek gerekiyormuş: )

Kendime yatırımlardan biri de tarih bölümü ile birlikte hayatıma giren daha çok kitaplar, daha çok öğrenilecek bilgiler. Okul-iş-ev dengesini de ayarlamaya başladım gibi. Beni psikolojik anlamda yormadan yürütmeye çalışıyorum.

Ve bazen, genelde çok fazla instagram ile haşır neşir oldukça hissettiğim "kıskançlık" duygumu terbiye etmeye, daha çok kendimle ilgilenmeye, başka insanların da kendi şartları ile yaşamlarını sürdürdüklerini kabullenmeyi öğrendim. Artık sadece kendimle ilgileniyorum. Çocuklarımla, eşimle ve işimle ilişkimde daha iyi nasıl olabilirim, kendime ne katabilirim düşüncesindeyim.

Kızımın ve oğlumun arkadaşlarının anneleri ile görüşmeye başladım, geçen hafta sonu geldiler, neden bu kadar yeni ilişkilerden kendimi soyutladığımı anlamadım, tahminim kaçıngan bağlanma ile ilgili olabilir.
Tanışmak, farklı konularda sohbet etmek bana iyi hissettirdi, daha sık yapmayı planlıyorum: )
Çok iyi oturtmuşsunuz bir çok şeyi ne güzel

Cilt bakımı rutininizi paylaşır mısınız

Cok teşekkürler keyifle yapabilecegim pek cok şey var aslinda aklimda ama once huzursuzlugumun bitmesi icin evdeki duzenimi kurmayi becerebilmeliyim.Uyku suresini azaltmayi deneyecegim.Umarim birgun basardigimin haberini de paylasabilirim.Sevgiler :)

Belki de keyifle yapacağınız şeyleri yaptıkça huzursuzluk gidecek , huzur gelecek , böylelikle evdeki düzen de kurulmuş olacak . Bir deneyin bence 😊

Çok iyi oturtmuşsunuz bir çok şeyi ne güzel

Cilt bakımı rutininizi paylaşır mısınız

Teşekkürler.

la roche posay ın cilte temizleme jelini, nemlendiricisini ve C vitamin serumunu aldım.
Bir tane tonik aldım. Hiç tonik kullanmamıştım şimdiye kadar.
Avene güneş kremini aldım.
Bir de ipek yüz kesesi aldım.

Her sabah önce jel ile yıkıyorum, tonik ile siliyorum ve C vitaminini sürüp hafif elimle bastırarak 20 dakika bekliyorum. Sonrasında nemlendirici sürüyorum. En son da güneş kremini sürüyorum.

Akşam da aynı sırayı takip ediyorum ama akşam için yağ bazlı bir temizleme yapmak istiyorum öncesinde. Sonrasında jel ile yıkamaya geçmek istiyorum.

4 günde bir de banyo sırasında yüz kesesi ile nazikçe peeling yapıyorum.

1 ay oldu. Aksatmadım bu düzeni ve siyah noktalarım tertemiz oldu. Biraz da küçülmeye başladı. Hafiften parlaklık da oldu. Ve en güzel yanı renk eşitliği sağlandı.

@ 2 2 kuzulu ana

Uyku gerçekten çok etkili.

Her sabah 5 de uyanmasam yaptığım hiçbirşeyi yapamam sanırım. Günün en sevdiğim saatleri, kendim ile başbaşa ve özgürüm: )

Bir de her güne bir plan yapıp yazarak ilerlemeyi deneyebilirsiniz. Mesela yemek menüsü belli olsun, o gün yapılacak ev işiniz belli olsun, çocukları parka götüreceğiniz saatlerini belli olsun gibi...

Bir süre sonra bunlar alışkanlıklara dönüşüyor.

Kolaylıklar diliyorum.

Merhabalar,
Eşyaları ayıklamadan kurmaya çalıştığın düzen devamlı olmaz. Öncelikle dağınıklık kaynaklarını tespit edip, ayıklama sürecine girmelisiniz. Oda oda veya konu bazlı ayıklama yapabilirsiniz ve bu süreç tamamlandığında yani evinizde kalanlar sadece sevdiğiniz ve/veya ihtiyaç duyduğunuz eşyalar olduğunda, onlar için düzenleme yapmalısınız.
Bugün tek bir çekmece ile başlayın mesela. Her gün küçük adımlar ile ilerleyin.

Teşekkürler.

la roche posay ın cilte temizleme jelini, nemlendiricisini ve C vitamin serumunu aldım.
Bir tane tonik aldım. Hiç tonik kullanmamıştım şimdiye kadar.
Avene güneş kremini aldım.
Bir de ipek yüz kesesi aldım.

Her sabah önce jel ile yıkıyorum, tonik ile siliyorum ve C vitaminini sürüp hafif elimle bastırarak 20 dakika bekliyorum. Sonrasında nemlendirici sürüyorum. En son da güneş kremini sürüyorum.

Akşam da aynı sırayı takip ediyorum ama akşam için yağ bazlı bir temizleme yapmak istiyorum öncesinde. Sonrasında jel ile yıkamaya geçmek istiyorum.

4 günde bir de banyo sırasında yüz kesesi ile nazikçe peeling yapıyorum.

1 ay oldu. Aksatmadım bu düzeni ve siyah noktalarım tertemiz oldu. Biraz da küçülmeye başladı. Hafiften parlaklık da oldu. Ve en güzel yanı renk eşitliği sağlandı.

Teşekkür ederim 😊

X