Teşekkür ederim, yıllar yıllar sonra 50li kilolara düşmek beni de çok mutlu etti
Eşimin kardeşi diyetisyenliği bu sene bitirdi. Bana tek bir liste verdi, kaç öğün ve kaç ara öğün yapacağımı ve bu ara öğünlerde neyden ne kadar yiyeceğimi anlatan bir liste. Açıkçası listenin içeriğini kendim şekillendirdim. Kendisi 3 ana 3 ara öğün belirlemişti. Bu ara öğünlerden biri akşam yemeğinden sonraydı. Ben 2 ana öğün(kahvaltı+akşam yemeği) ve 2 ya da 3 ara öğün yaptım. Akşam yemeğinden sonra bir şey yemedim. Benim için en büyük farkı ekmek konusu yarattı. Şöyle ki beyaz ekmeği bıraktım. Uno denge yemeye başladım. Sabah en fazla 3 dilim(genelde 1-2), diğer öğünlerde de yeme hakkım vardı ama çoğunlukla yemiyordum. Beyaz ekmek hiç mi yemedim. Dürümdü, ekmek arasıydı, lahmacundu, börekti affetmedim valla
ama fark şuydu, 6 lahmacun yiyorsam 3 yedim. 2 dilim börek yiyeceksem 1 yedim (dürümü yine tam yedim ama
)
Ara öğünü olabildiğince meyve, kuruyemiş vs sağlıklı tutmaya çalıştım ama canımın çok çikolata çektiği bir zaman da çikolatayı 3e bölüp bir parçasını yedim. 2 dilim kek yemek varken 1 dilim yedim. Bitter çikolata bir parça zaten kaynımın da önerisiydi. Dondurma mesela 3 top yerine 1 top yedim vs. Ama yazdan beri biraz saldım. 1-2 kilo alıp veriyorum. Ama midem küçülünce hiç zorlanmadım, krizlere girmedim. Çünkü her şeyden yedim, yasak koymadım, az öz tükettim. Bir de kilo vermeme rağmen kilo verdiğim düzenli yürüyüşe başlayınca belli oldu. Spor da şart yani.