Hiç sorun değil canım :)
Evet evi sevmenin 50 tonunu araştırıyoruz şuan :))
Orgu çok iyi düşünmüşsünüz, ben de Asaf için istiyorum ama bakalım çok da boğmamak lazım. Biraz alışalım yeni şehrimize :)
Senin kızlar ne kadarlık şuan?
Canım biz novakids deneyimledik. Orta seviye ile başlamıştık. Çok basit geldi Asaf a. Verdiğimiz paraya üzüldük
ileri seviyenin de zor olacağını düşündüm. Öyle bıraktık 1 aydan sonra. Eğleniyordu ama. Hatta arkadaşlarına online ing dersim var diye anlatıyordu hep :)
Yeni birşey öğrenmedi pek, bildiklerini tekrar etti gibi oldu.
Biz eşimle dil konusuna pek takılmıyoruz. İlerisi için yurt dışına gönderme planlarımız var Allah nasip ederse. Şuan okulda da normal kendi öğretmenleri var bir de sadece İngilizce konuşan yabancı bir öğretmen var. O yüzden okuldaki aşinalığı da iyi.
Benim tavsiyem kısa kısa diyaloglu oyunlar oynamanız. Asaf zaten oyunla öğrenince asla unutmuyor. Mesela balon düşürmemece. Balona her vuran ing renk söylüyor. Yaşını söylüyor, soru soruyor gibi. Çok hoşuna gidiyordu. Bu ve bunun gibi şeyler. Ha bir de anlatmaca gibi bir oyun oynuyorduk İngilizce. Ben bildiği kelimelere göre resimler çiziyordum kağıtlara, sonra sırayla o resimlerden seçip İngilizce olarak anlatmaya çalışıyorduk. Profesyonel cümleler değil elbette. Mesela yağmur çiziyordum. Onu tabudaki gibi anlatıyordu. Water, down, cloud falan :))
Benim İngilizcem de çok zayıflamış aslında. Yoksa çocuğa daha faydalı olacağım ama annesinin beyni ölmüş maalesef :)))