Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayırlı uğurlu olsun canımYeniden merhabalar.
bugün Oğlumun okul kaydını yaptırdık. Çok heyecanlıyım.
Sağlıkla huzurla başlasın yeni dönem. TÜm çocuklarımız için.
Milli Eğitime bağlı kreşler kapanmalardan etkileniyor, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kreşler kapanmıyor. Kapanma zamanı ben izin alamadığım için oğlum kreşe devam etti, arkadaşın kreşi Milli eğitime bağlıydı o çok zorlandı. Bebekle çocuk evde çok zorluyor. Beninkilerin arası 27 ay ordan biliyorum. Abinin düzenini fazla bozmayın derim.Herkese merhaba,
Ben de durum bildirimi yapayım :)
2 gün sonra 40’ımız çıkıyor gerçi 1 aydan, 40’tan, 3 aydan bir şey beklememeyi öğrendim ilk çocukta bu sürelerden beklenti büyüktü. Ama birbirimize, sürece alıştık. Hatta dün, Ankara da olanlar bilirler, Ayaş a gittik, dere kenarında işletmeler var suyun içine masaları koymuşlar, bu sıcaklarda bize de iyi geldi, oğluş suda oynadı, kızım da bizi pek yormadı. Tavsiye edebilirim.
Oğluş için kreş görüşmesi yaptık biz de Sahihuban kafamıza yattı ama henüz kayıt yaptırmadık. Virüsün artışı beni de tedirgin ediyor, okulların durumu ne olacak, geçen sene tam kapanmada 17 günlük bir kapanma olmuş sadece. 23 ağustosta başlayacak kreş, oğluş sevdi gibi kreşi ama başlayınca ne olur bilemiyorum, ilk hafta yarım gün olacak.
Şimdilik biz de durumlar böyle
Sevgiler
Teşekkür ederim canım. Biraz eski bir araba ama şimdilik ayağımızı yerden kesiyor.Araban hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın inşallah Ben de geçen hafta itibariyle araba kullanmaya başladım tekrar. 3 aydır çok zorlandım, sürekli eşime veya iş yeri aracına bağımlı olmak yordu beni.
33 ay bence de gayet iyi bir zaman. Ben 6 ay önce alıştırmıştım İpek’i. 30 aylıktı o zaman. Gündüz gayet iyi ama gece ıslatmaları devam ediyor. Doktora danışarak gece tekrar külot bez giydirmeye başladım bu hafta. 5 yaşa kadar gece ıslatmaları normal, kendinize eziyet etmeyin dedi. Ela gece hiç kaçırmadı, gündüz devam etti uzun süre kaçırmalar. Hepsi çeşit çeşit:)
Klozete küçük kapak koyup oraya oturtsanızTeşekkür ederim canım. Biraz eski bir araba ama şimdilik ayağımızı yerden kesiyor.
Sana ve diğer annelere bir sorum olacak. Kızım lazımlığa oturmayı hiç istemiyor. Gündüz oyuncak falan bir şekilde oturmasını sağlıyorum ama yine de kalktıktan sonra altına çiş yapmayı tercih ediyor.
Gece ise lazımlığa oturtmak istediğim zaman o kadar çok ağlıyor ki. Aynı zamanda da kendini kasıyor. Onu sakinleştirmeye çalışıyorum. Bu şekilde devam etsem mi, yoksa en azından gece bez bağlasam mı bilemedim.
Tuvalet eğitiminde 6. günümüzdeyiz. Sizce altına yapmasına izin verip, kendisinin lazımlığa oturmasını mı beklemeliyim. Çaresiz kaldım. Tavsiyeleriniz benim için çok değerli.
10 gün civarında alıştı benimki lazımlığa. Oturmak istemediğinde gel oyuncak kedinin çişini yaptıralım diyordum. Önce kediyi yaptırıyor, sonra kendisi oturuyordu.Teşekkür ederim canım. Biraz eski bir araba ama şimdilik ayağımızı yerden kesiyor.
Sana ve diğer annelere bir sorum olacak. Kızım lazımlığa oturmayı hiç istemiyor. Gündüz oyuncak falan bir şekilde oturmasını sağlıyorum ama yine de kalktıktan sonra altına çiş yapmayı tercih ediyor.
Gece ise lazımlığa oturtmak istediğim zaman o kadar çok ağlıyor ki. Aynı zamanda da kendini kasıyor. Onu sakinleştirmeye çalışıyorum. Bu şekilde devam etsem mi, yoksa en azından gece bez bağlasam mı bilemedim.
Tuvalet eğitiminde 6. günümüzdeyiz. Sizce altına yapmasına izin verip, kendisinin lazımlığa oturmasını mı beklemeliyim. Çaresiz kaldım. Tavsiyeleriniz benim için çok değerli.
Lüzumsuz bir davranış olmuş. Çocuklar yüzünden normalde uyuşmayacağımız kişilerle iletişim halinde olmamamız gerekiyor. Ela’nın en yakın arkadaşının annesi gördüğüm en değişik kadın olabilir. Mecbur görüşüyorumArkadaşlar selamlar
Az önce yaşadığım bir olayı anlatıp sizden yorum beklyrm.
Oğlumun 3 yaşında bir arkdsi var anneannesi bakıyor ve 1 yıla yakındir arkdslar.
Çocuğun anneannesi köyüne gidince oğlum arkdsni özledi bugün annesi ile tanışma fırsatım oldu onların sitede buluştuk. Direk nasilsn iyi msnden sonra ne okudun, kadro buldun mu gibi ahiret sorularına tutuldum
1 buçuk saat sonra oğlumun cisi geldi ş. Hanıma sordum residance ortak temiz WC var mdr diye indik baktım leş gibi şaşırdım. Sonra demedi ki bizim kata çıkalım bizim kat 13. Kat oraya çıkana kadar yapar zaten başka WC var mı diye güvenliğe sorayım dedi. Ki güvenliğe gidip gelmesi ve bulmamiz wcyi 13. Kata cikma suremizden uzun. Çok bozuldum ki oğlum 2 yaşında ben tedbrmi alyrm Genelde ama ordayken cisi gelse çıkarız diye hesap ettim.
Sonra dusundum evi mi tertpli degldi diye Benim evim de her daim derli toplu değil ama böyle bir durum olsa asla bunu yapmazdım dedim.
Sonra suratım attı tabi yarım ağız da olsa gel diyemedi ya beklentm yersiz mydi bilemedim
Biz ilk kez görüştük anne ile yoksa anneannesi ile çok saygılı bir dostluğumuz var. Sırf çocuklar özledi diye dusunrk buluştuk ama eve dönünce üzüldüm oğlumun arkadaşıydi keşke böyle olmasaydı diye.Lüzumsuz bir davranış olmuş. Çocuklar yüzünden normalde uyuşmayacağımız kişilerle iletişim halinde olmamamız gerekiyor. Ela’nın en yakın arkadaşının annesi gördüğüm en değişik kadın olabilir. Mecbur görüşüyorum
Bence farkında olmayabilir yaptığı davranışın. Evi müsait olmadığı için öyle demiştir muhtemelen. Çok takılma benceBiz ilk kez görüştük anne ile yoksa anneannesi ile çok saygılı bir dostluğumuz var. Sırf çocuklar özledi diye dusunrk buluştuk ama eve dönünce üzüldüm oğlumun arkadaşıydi keşke böyle olmasaydı diye.
Ama ben gereksiz bir alinganlk mi yaptım dedim fkt bir çocuğa bu şekilde davranan kişiyle ben zaten dostlk yapamam ileriye dönük çocuğumla nasıl olur diye düşünmedim degl.
Teşekkür ederim bilmiyordum bunu, çocukların arası yakınmış Allah yardımcın olsun, bizimkilerin arası da yaklaşık 4,5 yaş yine de tek kişiyle zor oluyor babamız olmadığı zaman. Düzenini bozmayın derken anlayamadım, kreşe başlar sonra kapanırsa diye mi demek istedin. Babamız doğumdan beri evde kreşe başlayana kadar da evde olacak, o oğluşla ilgileniyor daha çok, o anlamda çok rahat olduMilli Eğitime bağlı kreşler kapanmalardan etkileniyor, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kreşler kapanmıyor. Kapanma zamanı ben izin alamadığım için oğlum kreşe devam etti, arkadaşın kreşi Milli eğitime bağlıydı o çok zorlandı. Bebekle çocuk evde çok zorluyor. Beninkilerin arası 27 ay ordan biliyorum. Abinin düzenini fazla bozmayın derim.
Antalya dayım tam yazarken acil durum oluştu onun için anlaşır olmadı.Teşekkür ederim bilmiyordum bunu, çocukların arası yakınmış Allah yardımcın olsun, bizimkilerin arası da yaklaşık 4,5 yaş yine de tek kişiyle zor oluyor babamız olmadığı zaman. Düzenini bozmayın derken anlayamadım, kreşe başlar sonra kapanırsa diye mi demek istedin. Babamız doğumdan beri evde kreşe başlayana kadar da evde olacak, o oğluşla ilgileniyor daha çok, o anlamda çok rahat oldu
Ben evi dağınık olabilir diye düşündüm, hani teklif ederse arkadasından belki eve davet etmiş gibi olur işte salona geçelim demek durumda kalır diye oyle yapmış olabilir ya da o an hiç düşünememiş olabilir. Dairesi kaçıncı kattaki? Yani ben teklif edebilirdim aslında ama belki aklıma da gelmezdi çünkü annesi yanında asansör var ya sonuçta ilk aklıma gelen cocugumu evime goturmek olurdu boyle dusundugum için karsıdakinin de boyle dusundugunu dusunebilirdim, üstene bir de Allah Allah niye evine çıkarmak yerine ortak kullanım tuvaleti arıyor ki diye bile gelebilirdi aklıma ya çok karışık anlatmış olabilirim, enpatinin dibine vurdum şuan takılma bence, sıfır beklenti sonsuz mutluluk. Zaten çocuğun yakın arkadasının annesi ile dostluk derecesinde bi ilişki yakalamak baya zor birsey bence, büyük şans olur tabi.Biz ilk kez görüştük anne ile yoksa anneannesi ile çok saygılı bir dostluğumuz var. Sırf çocuklar özledi diye dusunrk buluştuk ama eve dönünce üzüldüm oğlumun arkadaşıydi keşke böyle olmasaydı diye.
Ama ben gereksiz bir alinganlk mi yaptım dedim fkt bir çocuğa bu şekilde davranan kişiyle ben zaten dostlk yapamam ileriye dönük çocuğumla nasıl olur diye düşünmedim degl.
Ilgilnp dönüş yaptgn için teşekkür ederim dairesi 13. Katta ama 2 dakika olmadan asansör jet hızıyla çıkıyor yeni bina residance. Çocuğum daha küçük ablası 2 yaşında olmak üzere henüz uzun tutma süresi yok Evime gidene kadar tutamzdi diye. yanımda yedek kıyafet her şey var ama ben başta ortak WC var mı derken ondan aslında bekledim yarim ağız da olsa demesini. Ama bastan da saçma sapan soruları da olunca sanırım negatif bir enerji aldım ondan hani her şeyi merak eden kişiler olur ya merhaba dersin borçlu çıkarsın o hespBen evi dağınık olabilir diye düşündüm, hani teklif ederse arkadasından belki eve davet etmiş gibi olur işte salona geçelim demek durumda kalır diye oyle yapmış olabilir ya da o an hiç düşünememiş olabilir. Dairesi kaçıncı kattaki? Yani ben teklif edebilirdim aslında ama belki aklıma da gelmezdi çünkü annesi yanında asansör var ya sonuçta ilk aklıma gelen cocugumu evime goturmek olurdu boyle dusundugum için karsıdakinin de boyle dusundugunu dusunebilirdim, üstene bir de Allah Allah niye evine çıkarmak yerine ortak kullanım tuvaleti arıyor ki diye bile gelebilirdi aklıma ya çok karışık anlatmış olabilirim, enpatinin dibine vurdum şuan takılma bence, sıfır beklenti sonsuz mutluluk. Zaten çocuğun yakın arkadasının annesi ile dostluk derecesinde bi ilişki yakalamak baya zor birsey bence, büyük şans olur tabi.
Ben de 2 gündür şeye taktım; kızların arkadaşlarından biri kreşe jelibon getirmiş( ki bizimkiler o şekerlemelerin adının jelibon oldugunu bile bilmiyor) anne biz bugun jelibon yedik x arkadasımız getirmiş y hanım(okul müdürü) 1 tane yememize izin verdi dedi. Bi anne neden mesela okula çocuğun jelibon götürmesine müsade ediyor? Senin çocugun tüketebilir ama tüketmeyen cocuk var belki. Ne lüzumu var yani? Okul müdürümüz dikkatli aslında bu konularda ama belli ki bi aksilik oldu. (Sorun tabiki burda bizim Kızlar 1er adet yediği jelibon değil, ortadaki düşüncesizlik)
Canım o konu benim de problemimdi Mersin deki kreşe. Her pzt paylaşım günüydü. Ben asla paketli gıda götürmezken bir görüyorum hobby çikolata, jelibon, etipuf falan. Önce öğretmenle konuştum, getirdikleri için ben de mecbur koyuyorum dedi. Sonra müdürle görüştüm. Genel bir duyuru yaptı bu gıdaların getirilmemesi için ama yok. Bir kaç hafta sonra yeniden geldi. Şimdi yeni okulumuzda ilk bunu konuştum. Kesinlikle izin vermediklerini söylediler ama bakalımYaa ben birax dikkatsiz okumuşum sanırım ben sizin evinizde aynı site içinde sandım bizimkiler 5 yaşında. Evet aslında müdürümüz bu durumu biliyor ve hazır gıdalar/şekerlemelere karşı dikkatlidir ben de şaşırdım aslında kızlardan duyunca. Bu konunun uygun bi zamanda altını çizeceğim
Canım beklentinde haklısın fakat şunu hayat felsefesi haline getir nacizane tavsiyem. "Beklentisizlil" :)) beklentisiz bir bakış açısıyla görüştüğünde, eğer kişi olumluysa senin için, aranızda etkileşim gerçekleşir. Ama çok uymazsa, zaten bir beklentim yoktu diye düşünüp çok da umursamazsın.Ilgilnp dönüş yaptgn için teşekkür ederim dairesi 13. Katta ama 2 dakika olmadan asansör jet hızıyla çıkıyor yeni bina residance. Çocuğum daha küçük ablası 2 yaşında olmak üzere henüz uzun tutma süresi yok Evime gidene kadar tutamzdi diye. yanımda yedek kıyafet her şey var ama ben başta ortak WC var mı derken ondan aslında bekledim yarim ağız da olsa demesini. Ama bastan da saçma sapan soruları da olunca sanırım negatif bir enerji aldım ondan hani her şeyi merak eden kişiler olur ya merhaba dersin borçlu çıkarsın o hesp
Sizin çocuklarınız kaç yasinda şuan. Oğlumda henüz bilmiyor öyle şeyler ilk seferinde müdürle konuşun ki ailelere tembh etsinler. Kendileri evinde yesinler yoksa çocuk görünce illaki istiyor müdürun görevi sokmamak böyle şeyleri okula. Ne kadar geç tanisrsalar o kadar iyi
Yorumunuz için teşekkür ederim kendi aileme karşı bile aslında hep o şekilde davranmaya calsyrm ama ne bileyim oğlumla ilgili bir durumda beklentm bu yönde oldu.Canım beklentinde haklısın fakat şunu hayat felsefesi haline getir nacizane tavsiyem. "Beklentisizlil" :)) beklentisiz bir bakış açısıyla görüştüğünde, eğer kişi olumluysa senin için, aranızda etkileşim gerçekleşir. Ama çok uymazsa, zaten bir beklentim yoktu diye düşünüp çok da umursamazsın.
Ben olsam evim ne olursa olsun çıkarırdım yukarı. Müsait değilsem sadece tuvaleti kullandırıp inerdik, müsaitsem kahve içelim teklifinde bulunurdum.
Sonuç olarak bence hiç takılma ama bundan sonra ona göre mesafeni belirle.
Benim oğlumun arkadaşlarının anneleriyle hep iyi arkadaşlıklarım oldu. Çok iyi insanlar denk geldi şükür. Umarım Erzurum da da aynı olur :)