Canım maşallah sanaEşim şehir dışındaki işine döndü. 1 ayın sonunda ayrılık daha da zorladı. İlk bikaç gün oğlumda ben de biraz sallantıdaydık. Bugün daha iyyiz şükür.
...
Oğlumla 3T (tv tablet telefon) krizleri yaşıyoruz. Şöyle ki, günde 4 kez izleme hakkı var. Ne zaman izlicem diye tutturuyor. Beni yıpratıyor. Aslında net olamadığım zamanlar oluyor bu.
Ben dik durursam çocuğum da ona göre davranıyor. Ah annelik...
...
Beslenme: şu günler dengeli beslenmiyorum. Tartılmadım. Ama yılmak yok, devam edeceğim , bugün yeniden.
Mutfak: her zaman buzlukta hazır bi yemeğimin olması dışarıdan sipariş etmemizi engelliyor. İşten geldiğimde eşim iki kez evde yemek olmadığı için dışardan yemeyi teklif etti. Reddettim. Pratik şeyler hazırladım. Yedik.
-buzlukta pişirip saklama kutularına koyduğum öğünlük sarmalar var.
Dünse nohut haşlama, fasulye ıslatma, mercimek haşlama hazırladım.
* nohutu soğuk çorbalara ve salatalara ekliyorum
Fasulye daha kolay pişiyor
Mercimeği de pilava veya salatalara kullanıyorum
- köfte hazırlayıp buzluğa atmak da inanılmaz bir pratiklik sağlıyor.
-kıymayı da kavurup koyuyorum; kahvaltıya ya da yemeklere ekliyorum
ev düzen temizlik;
Bu hafta içi; oğlumun kırtasiye eşyalarını eledik, düzenledik, temizledik.
Yıllık üyesi olduğumuz meraklı minik dergisinin sayılarını ve bitirdiğimiz etkinlik kitaplarını ( kurşun kalemle ve çok karalamadan kullandıklarımızı) arkadaşımın 4 yaşındaki oğluna götürmek için paketledik. Böylece kağıt ve bilgi israfı olmuyor, bikaç kişi kullandığı için de verimli oluyor. Eşyaların elden ele kullanılması beni inanılmaz mutlu ediyor.
Vestiyeri, kitaplığı, konsol dolap ve çekmece içlerini de temizledik, kimi geri dönüşüme kimi de bağış kutusuna gitti.
rahatladık.
bugünse yatak odası, çocuk o, mutfak ve salonun cam kapı penceresini sildim.
evi süpürttüm.
Mutfak tezgahını topla.-
Eğitim:
Vizelere acil hazırlanmaya başlamam gerek
Diksiyon eğitimi dün akşam sondu. Hayatıma farklı bi renk katan 5 haftaydı. İkinci kuru için haziran da başvuru yapmak hedefim.
İş
İş yerinde şükür rutin ilerliyorum
iyi gelen şeyler
-Köşe yazısı konusu belirleyip, masa başına geçeceğim
-ig de tanıtanacağım çocuk kitabı fotoğraflatını çekeceğim
-yetişkin kitabı tanıtım yazısını tamamlayacağım
işte böyle dostlar
Hayat bi kere yaşanıyor onu da insanca, iyi ki diyerek yaşamak dileğim
Herkese mutlu sağlıklı verimli günler
not. Pazartesi aşı randevum var, covidi daha önce geçiren biri olarak ; durumun öneminin farkındayım ve tez vakitte salgının son bulmasını diliyorum
9 ay oldu. Evde ama ağır atlattım. Yaşamayan bilemez. Babam 25 gün hastanede ( yoğunbakım artı serviste) annem ve abimin eşi de ağır atlattı.Kaç ay oldu atlattnz peki? 1 2 ay varsa 6 ay dolmasına ben olsam olmazdım. Çünkü 3. Fazi yapılmams bir aşı .
Yayınevlerinden izin alarak okunabiliyor.Canım maşallah sana
Yalnız bir konuyu merak ettim, çocuk kitapları okurken telif hakkını ihlal etmiş olmuyor musun? Ya da bu konuda herhangi bir uyarı veya bilgilendirme mi yapıyorsun?
Gözünaydın canım çok sevindim, sağlıkla kucağına al inşGünaydın herkese merhabalar
Fetal DNA testim düşük riskliydi ama ultrasonda sorun devam ediyor diye amniyosentez yapmamız gerekti sonuç 25 gün sonra çıktı çok şükür normal çıktı. Cuma günü ayrıntlı ultrasona gireceğiz. Sizlere de haber vermek istedim. Umarım herkes iyidir.
Canım seni ve eşini gercekten tebrik ediyorum, temponuz çok yoğun, Allah kolaylık versin. Aslında mesailer 18.00 e donunce benim durumda buna benzer oluyor:) Gerçi bizde kreş yükü eşimde, o bırakıyor, akşamda o alıyor. Haftasonundan yemek kalmadı ise yemek de hazırlıyor ben gelene kadar. Ben akşama yemeğinden sonra yapma işi koymamaya çalışıyorum, yorgun oluyorum çünküGünaydın herkese;
Benim de günlük rutinim oturmuş durumda artık. Tam kapanmadan sonraki 1 haftanın sonunda ite kaka da olsa bir düzen oturtmayı başardık.
Eşim ve ben işlerimizin en yoğun olduğu dönemleri yaşıyoruz. Kızım kreşe gidip geliyor.
Sabah saat 6.00-8.00 arası ev işi, hazırlanma işleri için sürekli koşturuyoruz.
8.30 da kızımı kreşe bırakmış, işe gideceğimiz araca binmiş oluyorum( Kreşe yürüyerek gidip geliyoruz)
İş yerimde 10 tane 25+5 pomodoro ile en verimli şekilde işlere odaklanıyorum.
18.00 de işten çıkıp, kızımı alıyorum. Birlikte 19.30'a kadar sağlıklı atıştırmalıklar yiyerek parkta zaman geçiriyoruz. 19.30'da eşim geliyor. Eve geçiyoruz.
20.30'a kadar yemek+mutfak toparlama+çay koyma işlerimi tamamlıyorum. Çay demlenirken 20 dakika ev süpürüyorum. Banyo ve mutfak temizliğini yapıyorum Makineleri çalıştırıyorum(gün gün ayarlayıp eşimle beraber iş bölümü yaparak işleri yapıyoruz. )
21.30-kızımla 1 saat verimli zaman geçirmeye çalışıyorum.
22.00- Kızımın ve benim yatma hazırlığımız ve uyku rutini
23.00- Kızım uyuduktan sonra yemek yoksa kalkıp ertesi gün için yemek yapıyorum. Yoksa gerçekten zor oluyor.
Bu süreçte kendim için yapabildiklerim: kızımı uyuturken sanal kitaptan kitap okuyorum, öğlen yürüyüşe çıkıyorum, kızımla kreşe gidip gelirken de yürüyorum, kişisel bakımlarım için yaklaşık 15 dakika ayırabiliyorum, gün içinde 1 saat kadar zamanı yayıp bu süreçte kişisel gelişimle ilgili video izlemek, günce yazmak gibi kendimle başbaşa kaldığım zamanlar yaratıyorum.
Merhaba oğlunuz kaç yaşında, geçen gün bi uzmandan dinledim. Günlük ekran süresi en fazla Çocuğun yaşı*10 dk şeklinde olmalıymış. Ekrana fazla maruz kalmak ciddi anlsmda hayal güçlerine ketvuruyor. Belki günde 4 sefer yerine 2 olarak düzenlerseniz daha sabırlı bekleyebilir; kahvaltı ve aksam yemeğinden sonra gibi.Eşim şehir dışındaki işine döndü. 1 ayın sonunda ayrılık daha da zorladı. İlk bikaç gün oğlumda ben de biraz sallantıdaydık. Bugün daha iyyiz şükür.
...
Oğlumla 3T (tv tablet telefon) krizleri yaşıyoruz. Şöyle ki, günde 4 kez izleme hakkı var. Ne zaman izlicem diye tutturuyor. Beni yıpratıyor. Aslında net olamadığım zamanlar oluyor bu.
Ben dik durursam çocuğum da ona göre davranıyor. Ah annelik...
...
Beslenme: şu günler dengeli beslenmiyorum. Tartılmadım. Ama yılmak yok, devam edeceğim , bugün yeniden.
Mutfak: her zaman buzlukta hazır bi yemeğimin olması dışarıdan sipariş etmemizi engelliyor. İşten geldiğimde eşim iki kez evde yemek olmadığı için dışardan yemeyi teklif etti. Reddettim. Pratik şeyler hazırladım. Yedik.
-buzlukta pişirip saklama kutularına koyduğum öğünlük sarmalar var.
Dünse nohut haşlama, fasulye ıslatma, mercimek haşlama hazırladım.
* nohutu soğuk çorbalara ve salatalara ekliyorum
Fasulye daha kolay pişiyor
Mercimeği de pilava veya salatalara kullanıyorum
- köfte hazırlayıp buzluğa atmak da inanılmaz bir pratiklik sağlıyor.
-kıymayı da kavurup koyuyorum; kahvaltıya ya da yemeklere ekliyorum
ev düzen temizlik;
Bu hafta içi; oğlumun kırtasiye eşyalarını eledik, düzenledik, temizledik.
Yıllık üyesi olduğumuz meraklı minik dergisinin sayılarını ve bitirdiğimiz etkinlik kitaplarını ( kurşun kalemle ve çok karalamadan kullandıklarımızı) arkadaşımın 4 yaşındaki oğluna götürmek için paketledik. Böylece kağıt ve bilgi israfı olmuyor, bikaç kişi kullandığı için de verimli oluyor. Eşyaların elden ele kullanılması beni inanılmaz mutlu ediyor.
Vestiyeri, kitaplığı, konsol dolap ve çekmece içlerini de temizledik, kimi geri dönüşüme kimi de bağış kutusuna gitti.
rahatladık.
bugünse yatak odası, çocuk o, mutfak ve salonun cam kapı penceresini sildim.
evi süpürttüm.
Mutfak tezgahını topla.-
Eğitim:
Vizelere acil hazırlanmaya başlamam gerek
Diksiyon eğitimi dün akşam sondu. Hayatıma farklı bi renk katan 5 haftaydı. İkinci kuru için haziran da başvuru yapmak hedefim.
İş
İş yerinde şükür rutin ilerliyorum
iyi gelen şeyler
-Köşe yazısı konusu belirleyip, masa başına geçeceğim
-ig de tanıtanacağım çocuk kitabı fotoğraflatını çekeceğim
-yetişkin kitabı tanıtım yazısını tamamlayacağım
işte böyle dostlar
Hayat bi kere yaşanıyor onu da insanca, iyi ki diyerek yaşamak dileğim
Herkese mutlu sağlıklı verimli günler
not. Pazartesi aşı randevum var, covidi daha önce geçiren biri olarak ; durumun öneminin farkındayım ve tez vakitte salgının son bulmasını diliyorum
oğlum doğduğundan beri ekran süresine hep dikkat ettik. 3 yaşa kadar neredeyse izlemedi diyebilirim.Merhaba oğlunuz kaç yaşında, geçen gün bi uzmandan dinledim. Günlük ekran süresi en fazla Çocuğun yaşı*10 dk şeklinde olmalıymış. Ekrana fazla maruz kalmak ciddi anlsmda hayal güçlerine ketvuruyor. Belki günde 4 sefer yerine 2 olarak düzenlerseniz daha sabırlı bekleyebilir; kahvaltı ve aksam yemeğinden sonra gibi.
Sağolasın canım amin inşGözünaydın canım çok sevindim, sağlıkla kucağına al inş
Sağlıcakla kucağına alırsın inş bebeğini.Baya stres yaşamasısınGünaydın herkese merhabalar
Fetal DNA testim düşük riskliydi ama ultrasonda sorun devam ediyor diye amniyosentez yapmamız gerekti sonuç 25 gün sonra çıktı çok şükür normal çıktı. Cuma günü ayrıntlı ultrasona gireceğiz. Sizlere de haber vermek istedim. Umarım herkes iyidir.
Slm cnm baya zorlu geçiyor maalesef ayrıntılıda kalpde sorun çıktı. Fetal eko çeken doktor bir daha muayene edip öyle karar verecekmiş. Sorun ne kadar büyük söyleyecek haftaya. Dua bekliyorum herkesten.Sağlıcakla kucağına alırsın inş bebeğini.Baya stres yaşamasısınİnşallah ayrıntılı ultrasonunda cokkk güzel geçer hersey gönlünce olsun
Teşekkür ederim canım. Bütçemize uygun ayağımızı yerden kesecek bir araba almayı düşünüyoruz. Böylece daha fazla zaman tasarrufu yapabiliriz.Canım seni ve eşini gercekten tebrik ediyorum, temponuz çok yoğun, Allah kolaylık versin. Aslında mesailer 18.00 e donunce benim durumda buna benzer oluyor:) Gerçi bizde kreş yükü eşimde, o bırakıyor, akşamda o alıyor. Haftasonundan yemek kalmadı ise yemek de hazırlıyor ben gelene kadar. Ben akşama yemeğinden sonra yapma işi koymamaya çalışıyorum, yorgun oluyorum çünküşuan idari izinli olduğum için evdeyim zaten, nadir olarak işe gidiyorum onda da çıkış 16.00. Ama kendimize ayırmaya çalıştığımız 15 dk nın bile motive olmamıza çok faydası oluyor. O yüzden devam
İnşallah güzel sonuclar alırsın dualarım seninle.Güzel haberler alıp bize müjde vermeni nasip etsin AllahSlm cnm baya zorlu geçiyor maalesef ayrıntılıda kalpde sorun çıktı. Fetal eko çeken doktor bir daha muayene edip öyle karar verecekmiş. Sorun ne kadar büyük söyleyecek haftaya. Dua bekliyorum herkesten.
Allah yardımcınız olsun. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah bebeğiniziSlm cnm baya zorlu geçiyor maalesef ayrıntılıda kalpde sorun çıktı. Fetal eko çeken doktor bir daha muayene edip öyle karar verecekmiş. Sorun ne kadar büyük söyleyecek haftaya. Dua bekliyorum herkesten.
canım nasılsın, görüşmedik bayadır? ufaklık nasıl?Sağlıcakla kucağına alırsın inş bebeğini.Baya stres yaşamasısınİnşallah ayrıntılı ultrasonunda cokkk güzel geçer hersey gönlünce olsun
Benim eşimin elinden gelir aslında ama vakti kısıtlıdır hep. Yine de yeni işini biraz kızların kreş saatine göre ayarlayınca benden önce evde oluyorlar. Hafta başını haftasonu yemek hazırlıgı yaparak kurtarıyoruz ama bir kaç gün de onun üzerine kalıyor. Erkekleri bu konu da yüreklendirmek gerek biraz. Eşimde eskiden çok az mutfağa girerdi, ama artık alıştı vakti oldukça kendi isteyerek giriyor. Geçen hafta sonu kahvaltıyı hazırladı, sigara böreği sarıp kızartmış, valla hiç yağ çekmemişti, ben öylesini yapamam :)Teşekkür ederim canım. Bütçemize uygun ayağımızı yerden kesecek bir araba almayı düşünüyoruz. Böylece daha fazla zaman tasarrufu yapabiliriz.
Kreş öncesinde vaktim kaldığından spor yapıyordum. Bir de YDS çalışıyordum. Şimdi yeni düzende bunlar hep göz ardı edildi.
Eşinin yemek ve kreş konusunda destek olması çok güzel. Benim eşimin elinden hiçbir şey gelmiyor mutfak konusunda ne yazık ki.
Selam canım iyiyim sen nasılsın?2 aya yakındır çalışmıyordum bu hafta 3 gün çalıştım.Yarın annemlere gidiyoruz kayınvalidede evine gidecek oğluşu bırakacağız temmuzda alırız tatile gidecegız bayram falan birazda agustosta kalır diyoruz bakalım.Evin içinde zor oluyor annemde sokakta falan oynar bahçede civciv,kuzu,kedi,köpek var onlarla oyalanır bisiklet sürer birsürü arkadaşı var mahalledecanım nasılsın, görüşmedik bayadır? ufaklık nasıl?
Çocuk olunca araba kesinlikle gerekiyor. Araba olmamasının en büyük avantajı, kızımla kreşten sonra geçirdiğimiz vakit. Sohbet ederek yavaş yavaş yürüdüğümüz ve yol üstündeki her parkta durup, birlikte geçirdiğimiz zamanın keyfi muhteşem. Zaman olanca hızıyla akarken ve her daim koşuşturmak gerekirken onunla yavaşlamak, onun adımlarına uyum sağlamak, aslında ne kadar yorulduğumu, ne kadar panik içinde koşturduğumu hatırlatıyor bana.Benim eşimin elinden gelir aslında ama vakti kısıtlıdır hep. Yine de yeni işini biraz kızların kreş saatine göre ayarlayınca benden önce evde oluyorlar. Hafta başını haftasonu yemek hazırlıgı yaparak kurtarıyoruz ama bir kaç gün de onun üzerine kalıyor. Erkekleri bu konu da yüreklendirmek gerek biraz. Eşimde eskiden çok az mutfağa girerdi, ama artık alıştı vakti oldukça kendi isteyerek giriyor. Geçen hafta sonu kahvaltıyı hazırladı, sigara böreği sarıp kızartmış, valla hiç yağ çekmemişti, ben öylesini yapamam :)
Araba işinde koşulları zorla derim, ciddi anlamda kolaylık.