Popüler Konu Verimli Rutin

Biz kızım dogdugundan beri neredeyse her gün dışarı çıkıp gezdik. Ama hiç tek başıma çıkmadım. Biraz daha büyüse, pandemi bitip de insan yüzü görmeye başlasa, ben de kendime farklı vakitler ayirabilecegimi düşünüyorum.

Çok geçmiş olsun canım. Umarım bir an önce toparlar kızlar. Belirsizlik hem mevsimsel olarak hem de covid açısından hepimizin yaşam enerjisini aldı götürdü sanırım.
ÇOk teşekkür ederim canım Yüzüğünü gördüm çok hoş! Ne güzel yapmışsın Bugun bence verimli geçti birazdan özet geçeceğim

Kendim için yaptıklarım:
-Simitçide kahvaltı yaptım.
-Kendime yüzük aldım.
-Kendime kahve yaptım ve New Amsterdam dizisini izledim.

Kızlar için yaptıklarım:
-Ela’ya kıyafet, İpek’e panduf aldım.
-Ela’nın yakın arkadaşını oynamaları için eve getirdim.

Ev için sofra hazırla, bulaşık dışında birşey yapmadım.

HErkese merhaba, yeni gelen arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz bebeğini kaybeden arkadaş başın sağolsun, Allah sabrını versin
Kendim için; Bugun işe giderken serviste nilay örnek nasıl olunur? Podcast serisinden saffetemre tonguçun konuşmasını dinledim. Gezme aşkım dolayısıyla bana acayip iyi geldi, gezi yazılarımın üzerinden geçip toparlama yapmayı düşündüm. İşe vardığımda filtre kahvemi demledim hemen, güne bu rutin ile başlamak bana kendimi iyi hissettiriyor. Güzel bi müzik dinleyip yarım işlerime koyuldum. Akşam yemeğini eşim hazırladı; mantı salata yedik.
Ev için: yemek sonrası hızlıca robot süpürgeyi çalıştırıp seramik kısımlara paspas yaptım. Lavabo ve tuvaletleri hallettim.
Çocuklar için:Çocuklara ıhlamur demledim, kitap okudum. Eşim uyuttu.
Eş ile birlikte: pay to forward filmine başladık, uykum geldiği için yarın tamamlayacağız filmi .
Yarın eşimin ailesini bize davet ettim. Kahvaltıya gelecekler, akşam yasak başlamadan giderler.
Kahvaltı menüsü: hazır yufkadan kaşarlı gözleme, muz-ceviz-kivi eşliğimde pankek, fırında domatesli hellimli sucuklu yumurta(refika tarifi mutlaka denemelisiniz)peynir-zeytin tabağı, ev reçeli, bal, tereyağ, tahin pekmez. Şeklinde düşündüm. Kayınvalidem de börek yapıp getirir büyük ihtimal ama ona güvenmek istemedim
Akşam için fırında levrek, domates yada tarhana çorbası, salata, patlıcan ve kapya biberli bir turşu ve bir çeşit daha meze düşünüyorum.
Benden bugunluk bu kadar herkese iyi haftasonları diliyorum

Sahihuban , mükemmelliyetçilik konusunda kendin için neler yaptın/yapıyorsun?
Bir süredir terapi alıyorum. Tabi ki terapiye başlama da ana sebebim bu değildi. Covidden olduktan sonra geçmeyen kaygılarım, uykusuzluk, iştahsızlık gibi sebeplerden başlamıştım. Mükemmeliyetçilik dahil bir çok duygudurumunum sebeplerini fark ettim.
• Mükemmel olmaya çalışmanın altında genelde kabul görmek, eleştirilmemek için sürekli tetikte kalmak, bazılarında kibirli olmak, aşağılanma korkusu gibi sebepler yatıyor.Çocukluktan gelen anı ya da sürekli hissettirilen bir duygu da sebebi olabilir . Ben de hangisi var? Mükemmel yapmadığımda kendimi nasıl hissediyorum? Mükemmel olmaya çalışmak hangi ihtiyacımı karşılıyor ? Gibi sorular sorabilirsin kendine. Cevabını zamanla sakince bulabilirsin.
...
Ben kendime insan olduğumu, hatalarımla var olduğumu, beni ben yapan her şeyin geçmişimle bütün olduğunu telkin ediyorum kendime.
geçmiş hatalarıma öyle çok hayıflanırdım ki , sürekli kendimi eleştirirdim. Vazgeçtim. Kabul ettm. Beni bugünki ben yapan geçmiş hata ve başarılarım ve diğer tüm yaşananlar.

Kendinizle, geçmişinizle barismanizi sağlayan terapi mi oldu? Yoksa kendi emeginiz ve telkinleriniz mi en çok yardımcı olan?

Kendinizle, geçmişinizle barismanizi sağlayan terapi mi oldu? Yoksa kendi emeginiz ve telkinleriniz mi en çok yardımcı olan?
Terapistimle yol almak. İkisi de bütün aslında. Birbirini tamamlıyor. Terapiler , uygulanan yöntemler, dışarıdan bir göze her şeyi açıkça anlatmak ve onun gözüyle kendine bakmak çok etkili.
başlarda nasıl olacak fayda sağlayacak mı diye düşünürken şimdilerde kendime yaptığım en büyük yatırım diye düşünüyorum.
....

Haklısınız, uzun ama sonu pozitifliğe çıkan bir yol.

2.gün

sabah. Yumurta-ekmek-salatalık biber maydonoz marul-helva(tattım)

öğle et haşlama salataa
Ara sütlü kahve

akşam yeşil fasulye ve yoğurt çorbası

ara elma
Maden suyu

*bugün bahçede vakit geçirdik ailece
*akşamüzeri de arkadaşımla yürüyüş yaptık
Beslenme ve spor tamam

haftaya cuma tartı günü

Bencede

Fellah köftesi diye başlıyorum analı kızlı devam ediyor

Afiyet olsun ellerinize sağlık

Gözünaydın:)
Benim de uzun zamandır aklımdaydı fellah köftesi bugün yapayım dedim 2sb bulgur 2sb sıcak su 1sb irmik 1 yumurta 1 yk un kullanana yaptım halleden dağıldı hepsi bulgur pilavıolarak kaldı dağılmasın diye ne yapmak lazım

Ben senden farklı olarak 3 yk un koydum. Yaptıktan sonra da un serpilmiş tepsiye dizip, tepsiyi sallayıp bütün köftelerin una bulanmasını sağladım.
Nefisyemektariflerinde fellah köftesi diye aratınca hataysandıkçı’nın tarifini kullandım, hiç dağılma olmadı

Un mu az geldi acaba

bugün köfte yapıp buzluğa attım. Haftaiçine kolaylık olsun.
...
Beslenme düzenimi yenileyeli,
Öğlenleri et/tavuk/balık akşamları kurubaklagil /sebze/salata şeklinde besleniyoruz
...
Olabildiğince pilav yapmamaya çalışıyorum.
Çorba ve ana yemek-salata şeklinde menü hazırlıyorum
*
Bugün beslenmem
S. Yumurta peynir zeytin yeşillik ekmek
Ara. Sütlü kahve
Ö.sulu köfte ekmek kefir
A.yeşil fas. Ekmek salata yoğurt
yedim

Ara: elma+kaju yicem inşaallah
———
Yürüyüşümü yaptım.
Ev temiz.
——
Not. Robot süpürge sipariş ettim. İnşaallah memnun kalırım ben de .
Evdüzen
Koltukları yıkatacağım
Camlar silinecek
Kapılar silinecek
Vestiyer vs silinecek
Mutfak dolapları silinecek

haftaiçi nasipse sırayla yapmak niyetindeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…