Popüler Konu Verimli Rutin

İnşallah faydası olur. Ben bir konu hakkındaki bütün detayları toplu halde tek bir kağıda dökünce büyük resmi görüyorum. Benim için faydalı oluyor. Umarım sizin de işinize yarar.
Yazdım bile:) önce 3 madde belirledim yapmak istediğim. Neden yapmak istediğimi ve neden sürdüremediğimi yazdım. İki maddenin engel kısmına yani beni devamlılık konusunda engelleyen kısmına ayrı başlıklar açmam gerektiğini fark ettim. Bu iki hususa çözüm getirdiğimde daha başka problemlerin de çözüleceğini düşünüyorum. Hadi bakalım:)

Ben bu yüzden bu eve geçerken evdeki bütün tabak ve bardakları verdim. Tek tek alınabilecek ürünleri seçtim. 6 lı bardak alıyorsun, kenarı kırılıyor vs.hadi sonra gene 6'lı alıyorsun falan birikiyor. 12 tane çay bardağım var. 1 tane kırıldıysa gidip alıyorum 1 tane.

Hadi bakalım

2017 Yılı Kendimle Mahsuplaşma
Ben her yıl Aralık ayında öncekle bitirmekte olduğum yılı bir gözden geçiririm. Neleri yaptım, neleri yapamadım, neleri daha iyi yapabilirdim gibi. O yıl belirlemiş olduğum hedeflerimi gözden geçiririm. Gerçekleştiremediğim hedefleri, niye yapamadığımın analizini yazılı yaparım. Bazen hedef gerçekleştirilebilir değildir yani hedefi yanlış koymuşumdur bazen de ve aslında genellikle yeterince gayret göstermemişimdir.

2017 yılı değerlendirmemi fikir olması açısından burada yapayım dedim.

Neleri Başardım?
1. 2017 yılı Şubat ayında kendi evimize taşındık. 2014 yılı sonuna doğru projeden girmiştik. Şubat başı teslim edildi. Eve gelecek ve yeni alınacak eşyalar için detaylı bir çalışma yaptım. Evdeki en küçük parçaya kadar tek tek gözden geçirdim. Sevmediğim hiç bir şeyi ( hediye- hatıra kategorisi özellikle) bu eve getirmedim. Yenilemek istediğim herşeyi yeniledim. Bunu yapabilmek için para biriktirdim. İçime sinmeyen hiç bir şeyi almadım. Yaşamak istediğim evi kurmayı başardım çok şükür.
2. Eski evimden çıkan mobilyalar ile, başka bir kadının çocukları ile bir ev kurmasına vesile oldum. Bu beni çok mutlu etti. Hem artık kullanmadığım herşeyi elden çıkardım hem de bu eşyalar başka bir insanın hayatına önemli bir katkı sağladı.
3. Kredi kartı ile ilişkimi bitirdim. Uzun yıllardır kredi kartı kullanan biri olarak benim için epey zor oldu ancak, bir kredi kartımın borcunu sıfırladım ve eve koydum. Diğerini de iptal ettirdim. Böylece sanal alışveriş de yapamaz oldum, benim icin iyi oldu. Banka kartım ile alışveriş yapıyorum artık. Yani olmayan bir parayı değil, olanı harcıyorum. Banka kartı kullanmamın nedeni nereye ne vermişim ay sonu görebilmek.
4. İki ilkokul öğrencisi, bir üniversite öğrencisi olmak üzere 3 çocuğa burs vermeye devam edebildim. İlkokul öğrencileri bir tanıdığım öğretmenin okumaya hevesli fakat tahlihsiz öğrencileriydi. Öğretmenleri ailelere kim olduğumu söylemedi, başarılı iki öğrenciye burs verileceğini ve kendi öğrencilerinin seçildiğini söyledi. Çocuklar ilkokulu bitirdi. Üniversite öğrencim de bu Temmuz'da mezun olacak inşallah.
Neleri Başaramadım
1. Sporu hayatıma dahil etmeyi bir türlü başaramadım. Yürüyüşe başladım bir süre sonra bıraktım. 3 ay kadar aletli pilatese gittim, bıraktım. Hareketsiz bir yaşamım var. Bilgisayar başında çalışıyorum. Sağlık sorunları başlamadan bu işi çözmem lazım.
2. Kilo vermeyi başaramadım. Hareketsiz yaşam kilo alımını da beraberinde getiriyor. 1.74 boyundayım. Kızım doğduğunda 60 kiloydum. 4 sene içerisinde hiç fark etmeden 70 kiloya ulaştımKilo vermek için çaba sarf ettim bir süre, sonra saldım sonra tekrar gaza geldim derken sonuca ulaşamadım.

Yazdıklarından zaman yönetimini iyi yaptığını düşündüm. Ancak gün içerisinde kendine iyi gelen bir-iki şeyi mutlaka yapmaya çalışmanı tavsiye ederim. Gidip kendine güzel bir kahve ısmarlamak olabilir, yürüyüş olabilir ne seviyorsan.

hangi ay doğumlu kuzun :)
benim de aöf sınavları var :) sınava düzenli ciddi dikkatli çalışmak gerek..vizelerim fena değildi,1haftalık çalışmaya göre gayet başarılı bile sayılırım...(kendimi motive edeyim)
bence olabilir.arkadaşımız elecda başarmış bize güzel örnek ve kamçılayıcı..biz de kendi yöntemimizi uygulayacağız ; başaracağız ..
ben kendi adıma bi başlandıç yaptım ... ufak bir dokunuş :)

evet kesinlikle beni en çok üzen eksiklik kendime vakit ayırıp kendi kendimi mutlu etmemek..
çok üzgünüm... sen de doğru teşhis koydun :)
bikaç gündür örgü örerek terapi ediyourm kendimi..ortaya işe yarar kullanışlı bi şeyler çıkarmak keyifli..

bugün sabah çok farklı bir şey daha yaptım; sosyal medyada (instagram-face-watsuppgrupları ) hiçbirine bakmadım..
çok mutluyum..yoklukla mutlu oluyoruz fazlalık bizi boğar hale geldik..

akşama değin bakmamak niyetim :) hadi hayırlısıııı

Eğer işinle alakalı filan değilse bazılarını hiç kullanmamanı tavsiye ederim. Facebook, Twitter ve instagram hesabım hiç olmadı benim. Zaman kaybı olması bir yana, insanların bu platformlarda mutluluk yarışına girip aksine çok mutsuz olduklarına şahit oluyorum. Manevi olarak yıpratıyor sanki insanları.

kesene bereket, öğrenciye yapılan yardım ciddi anlamda çok değerli..
ünide sadece yemek yardımı almıştım bir kaç ay..
inanın öyle rahatlatıyor ki insanı yiyeceği şeyi düşünmemek,ve hazır ücreti ödenmiş bir tablotta olsa yemek yemek pahabiçilemez..hala ücretsiz çizelge kartını saklarım...ay gözüme toz kaçtı..

kilo verme konusuna yılalrdır takan biri olarak diyetisyen eşliğinde 3.ayıma girdim diyetteyim,,spor düzensiz..şu bi iki gündür diyette sallantılı..ancak 2 ayda 10 kg verdim hem de yağdan.. kendime iananamıyorum gördükçe şaşırıyorum vücuduma..81.9 dan şu an 73deyim...
ama hedef 65..

Neyi sevdiğini de listeleyebilirsin
Aret Vartanyan'ı izlemiştim. Sizi mutlu eden kokuları yazın demişti. Ben mesela bir anda yazamamıştım, hiç düşünmediğim bir konuymuş o zamana kadar
Aynı şekilde neleri yapmaktan hoşlandığını yazmak, eğer o işlerden birini yapamıyorsan sevdiğin bir kokuyu o gün koklamak da iyi geliyor insana. Kahve kokusu, sahlep kokusu, kurabiye kokusu beni mutlu eder mesela. Canım çok sıkkınsa genelde bunlardan birini ısmarlarım kendime

Ben işteyken 50 dakika çalışıp, 10 dakika sosyal medya ile buraya bakıyorum. Sosyal medyada da sadece faydalı insanların paylaşımları açık bende.

Çok faydalı paylaşımlar da var aslında. Kimi takip ettiğine göre, çok farklı etkileri olabiliyor sosyal medyanın.

Keşke çocuklar için daha fazlasını yapabilsem...
Çok iyi kilo vermişsin. Darısı başıma inşallah.

Çok faydalı paylaşımlar da var aslında. Kimi takip ettiğine göre, çok farklı etkileri olabiliyor sosyal medyanın.
Buna kesinlikle katılıyorum. Herkes kendini tartabilir sanırım. Sosyal medyaya bakmamaktan mutluluk duyduğunu belirtince onun için olumsuz olduğunu düşündüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…