2017 Yılı Kendimle Mahsuplaşma Ben her yıl Aralık ayında öncekle bitirmekte olduğum yılı bir gözden geçiririm. Neleri yaptım, neleri yapamadım, neleri daha iyi yapabilirdim gibi. O yıl belirlemiş olduğum hedeflerimi gözden geçiririm. Gerçekleştiremediğim hedefleri, niye yapamadığımın analizini yazılı yaparım. Bazen hedef gerçekleştirilebilir değildir yani hedefi yanlış koymuşumdur bazen de ve aslında genellikle yeterince gayret göstermemişimdir.
2017 yılı değerlendirmemi fikir olması açısından burada yapayım dedim.
Neleri Başardım? 1. 2017 yılı Şubat ayında kendi evimize taşındık. 2014 yılı sonuna doğru projeden girmiştik. Şubat başı teslim edildi. Eve gelecek ve yeni alınacak eşyalar için detaylı bir çalışma yaptım. Evdeki en küçük parçaya kadar tek tek gözden geçirdim. Sevmediğim hiç bir şeyi ( hediye- hatıra kategorisi özellikle) bu eve getirmedim. Yenilemek istediğim herşeyi yeniledim. Bunu yapabilmek için para biriktirdim. İçime sinmeyen hiç bir şeyi almadım. Yaşamak istediğim evi kurmayı başardım çok şükür.
2. Eski evimden çıkan mobilyalar ile, başka bir kadının çocukları ile bir ev kurmasına vesile oldum. Bu beni çok mutlu etti. Hem artık kullanmadığım herşeyi elden çıkardım hem de bu eşyalar başka bir insanın hayatına önemli bir katkı sağladı.
3. Kredi kartı ile ilişkimi bitirdim. Uzun yıllardır kredi kartı kullanan biri olarak benim için epey zor oldu ancak, bir kredi kartımın borcunu sıfırladım ve eve koydum. Diğerini de iptal ettirdim. Böylece sanal alışveriş de yapamaz oldum, benim icin iyi oldu. Banka kartım ile alışveriş yapıyorum artık. Yani olmayan bir parayı değil, olanı harcıyorum. Banka kartı kullanmamın nedeni nereye ne vermişim ay sonu görebilmek.
4. İki ilkokul öğrencisi, bir üniversite öğrencisi olmak üzere 3 çocuğa burs vermeye devam edebildim. İlkokul öğrencileri bir tanıdığım öğretmenin okumaya hevesli fakat tahlihsiz öğrencileriydi. Öğretmenleri ailelere kim olduğumu söylemedi, başarılı iki öğrenciye burs verileceğini ve kendi öğrencilerinin seçildiğini söyledi. Çocuklar ilkokulu bitirdi. Üniversite öğrencim de bu Temmuz'da mezun olacak inşallah.
Neleri Başaramadım 1. Sporu hayatıma dahil etmeyi bir türlü başaramadım. Yürüyüşe başladım bir süre sonra bıraktım. 3 ay kadar aletli pilatese gittim, bıraktım.
Hareketsiz bir yaşamım var. Bilgisayar başında çalışıyorum. Sağlık sorunları başlamadan bu işi çözmem lazım.
2. Kilo vermeyi başaramadım. Hareketsiz yaşam kilo alımını da beraberinde getiriyor. 1.74 boyundayım. Kızım doğduğunda 60 kiloydum. 4 sene içerisinde hiç fark etmeden 70 kiloya ulaştım
Kilo vermek için çaba sarf ettim bir süre, sonra saldım sonra tekrar gaza geldim derken sonuca ulaşamadım.