Popüler Konu Verimli Rutin

Sevgili elecda elecda çok güzel bir topik olmuş gerçekten..işe yarayacak çok bilgi var ..ben de hayatımı tam düzene sokmayan gruptayım ..iş ev çocuklar bir hemgamenin içindeyiz sanki ..bazen diyorum ev hanımı olsaydım diye ama sıkılırdım galiba ..
Bu aralar evi sadeleştirmeye çalışıyorum ama o evraklar ve faturalarla başa çıkamadım dosya aldım dosyalamaya çalışıyorum ..bu konuyla ilgili önerinvar mı acaba?

kim nederse desin günesin dogusunda dısarıda oldugumda cok huzurlu hissediyorum . soguk havayı bile seviyorum bir kendime getiriyor

Bizimle takip ettiğin yazar pedagog psikolog vs faydalandığını kişileri ve sosyal hesaplarını da yazabilir misin? Paylaşır Mısın

Facebook
Nature's Finest Touch
The eyes of the children around the world
Rotasız Seyyah
Hayal Ağacım
Montessori ile öğreniyorum
Alya ile evde montessori etkinlikleri
Sağlıklı yaşıyoruz

Instagram
oyuncuanne-serminyasarofficial
akademisyen anne
alternatif anne
ademgunes
Judith Liberman
cabinlife-alaska
birddetective
hadianne
kucukkitapkurdu
dogancuceloglu
ozgurbolat
kütüp-anne
mu.mineyildiz
çocuklaankara
çocukçabaşkent

Beyaz rengi ben kapılarda seviyorum. Evi ferah gösteriyor. Ancak odalarda soğuk bir hava yaratıyor sanki ya da ben ahşap sıcaklığını seviyorum. Kızımın odasını beyaz yaptırdık ama sepetler oyuncaklar vs. renkli olduğu için o beyazlığı kırıyor.

Gardrobunu merak ettim..
BENIMDE bebegim oalcak bende ilkte oda acmayi israf görüyorum.. ilk bebegim hevesim var ancak manyikli da dusunmem gerekiyor. Kiradayiz ek olarak..
Oda yapmak icin oturma salonumu iptal etmem gerekiyor iki salonum var ama digerini pek kullanmiyoruz...
Istemedigim bir durum olmasina ragmen aile zoruyla alındı. Ve esim bozma taraftari degil. Beni dusunduren bebegimiz yanimizda yatarsa kiyafetlerini eşyalarını nereye koyacagiz..

Sevgili elecda elecda çok güzel bir topik olmuş gerçekten..işe yarayacak çok bilgi var ..ben de hayatımı tam düzene sokmayan gruptayım ..iş ev çocuklar bir hemgamenin içindeyiz sanki ..bazen diyorum ev hanımı olsaydım diye ama sıkılırdım galiba ..
Bu aralar evi sadeleştirmeye çalışıyorum ama o evraklar ve faturalarla başa çıkamadım dosya aldım dosyalamaya çalışıyorum ..bu konuyla ilgili önerinvar mı acaba?
Öncelikle faturaları garanti belgesi olarak saklıyorsan hepsini karışık olarak bir kutuya koymanı tavsiye ediyorum. Eve yeni bir şey alınca kulşanma kılavuzunu hemen atıyorum, garanti belgesi ve faturasını birbirine zımbalayıp garanti kutusuna koyuyorum. Böylece bir garanti belgesi lazım olunca diğerlerini de mecburen gözden geçirdiğim için tarihi dolanları da atabiliyorum.
Değerli evraklar için evde içinde poşet dosyaları olan bir dosyamız var. Bütün gerekli evrakları o dosya içerisinde muhafaza ediyoruz.
Evin kapı girişinde belgelik gibi birşey var bizim. İşlem yapılması gereken evrakları oraya koyuyoruz. İşimiz bittiğinde ya atıyoruz ya da dosyaya kaldırıyoruz.
Orjinalini saklamam gerekmeyen tüm evrakları tarayıp elektronik arşive ekledim. Kağıtları da attım.

Gardrobunu merak ettim..
BENIMDE bebegim oalcak bende ilkte oda acmayi israf görüyorum.. ilk bebegim hevesim var ancak manyikli da dusunmem gerekiyor. Kiradayiz ek olarak..
Oda yapmak icin oturma salonumu iptal etmem gerekiyor iki salonum var ama digerini pek kullanmiyoruz...
Istemedigim bir durum olmasina ragmen aile zoruyla alındı. Ve esim bozma taraftari degil. Beni dusunduren bebegimiz yanimizda yatarsa kiyafetlerini eşyalarını nereye koyacagiz..
Kızımın gardrobunu soruyorsan odasında bir gardırop yok. 3 çekmeceli bir şifonyeri var. Küçük bebek için oda yapmak gerçekten gereksiz. Biz yaptık ve o oda takımını büyünce kullanamadı. Bebek kıyafetleri için şifoniyer yeterli olur. 2,5-3 yaş civarı odasını yapardın ve yatağını ayırırsın. O zaman zaten odası yeni olacağı ve orada yatmak için hevesleneceği için yatağını ayırman da kolay olur.

Kızımın gardrobunu soruyorsan odasında bir gardırop yok. 3 çekmeceli bir şifonyeri var. Küçük bebek için oda yapmak gerçekten gereksiz. Biz yaptık ve o oda takımını büyünce kullanamadı. Bebek kıyafetleri için şifoniyer yeterli olur. 2,5-3 yaş civarı odasını yapardın ve yatağını ayırırsın. O zaman zaten odası yeni olacağı ve orada yatmak için hevesleneceği için yatağını ayırman da kolay olur.
Evet canim onu sormak istedim geriden takip ediyorum konunu.. hepsini ilgiyle okuyorum.

Bizim sifonyer icin ek olarak odamizda yer yok sanirim bu sorunu cozmek icin ekstra fikirlere ihtiyacim var

Facebook
Nature's Finest Touch
The eyes of the children around the world
Rotasız Seyyah
Hayal Ağacım
Montessori ile öğreniyorum
Alya ile evde montessori etkinlikleri
Sağlıklı yaşıyoruz

Instagram
oyuncuanne-serminyasarofficial
akademisyen anne
alternatif anne
ademgunes
Judith Liberman
cabinlife-alaska
birddetective
hadianne
kucukkitapkurdu
dogancuceloglu
ozgurbolat
kütüp-anne
mu.mineyildiz
çocuklaankara
çocukçabaşkent
Judith Liberman
cabinlife-alaska
birddetective hariç aynı kişleri takip ediyormuşuz :)
çok teşekkür ederim..

:super:
kesene bereket, öğrenciye yapılan yardım ciddi anlamda çok değerli..
ünide sadece yemek yardımı almıştım bir kaç ay..
inanın öyle rahatlatıyor ki insanı yiyeceği şeyi düşünmemek,ve hazır ücreti ödenmiş bir tablotta olsa yemek yemek pahabiçilemez..hala ücretsiz çizelge kartını saklarım...:110:ay gözüme toz kaçtı..

kilo verme konusuna yılalrdır takan biri olarak diyetisyen eşliğinde 3.ayıma girdim diyetteyim,,spor düzensiz..şu bi iki gündür diyette sallantılı..ancak 2 ayda 10 kg verdim hem de yağdan.. kendime iananamıyorum gördükçe şaşırıyorum vücuduma..81.9 dan şu an 73deyim...
ama hedef 65..
Benim de en büyük hedefim kilo vermek evde tek başıma yaparım yapmalıyım diyorum verecek çok kilom var üstüste 2 hamilelik geçirdim üstelik biri ölü doğum ile sonuçlandı 7. ayda, çok şükür diğeri hamileliğim ikiz doğdular büyüyorlar :) ama 57 kilo olmam gerekiyor 80 kiloyum şu anda :KK57: boyum fena değil 1.73 evde diyetisyensiz başarabilir miyim ne dersiniz Sahihuban Sahihuban ve elecda elecda ?

Benim de en büyük hedefim kilo vermek evde tek başıma yaparım yapmalıyım diyorum verecek çok kilom var üstüste 2 hamilelik geçirdim üstelik biri ölü doğum ile sonuçlandı 7. ayda, çok şükür diğeri hamileliğim ikiz doğdular büyüyorlar :) ama 57 kilo olmam gerekiyor 80 kiloyum şu anda :KK57: boyum fena değil 1.73 evde diyetisyensiz başarabilir miyim ne dersiniz Sahihuban Sahihuban ve elecda elecda ?
Öncelikle ikizlerin hayırlı olsun sağlıkla büyüsünler.. diğer yavrun cennet nasibi inşaallah...

Diyetisyensiz olabilir mi pek sanmıyorum: çünkü kütlesel azalma yaşarsın ama kas kaybı da yaşayabilirsin bunu bilmezsin; kendin ayarlaman çok zor:kendim yapacağım dersen de Karatay o önerebilirim kitapları vs var okuyup bi plan yapabilirsin ancak önce genel bir kan sayımı yaptırman özellikle insülin direnci ne baktırmak gerek :tıbbi bir sorun olabilme ihtimaline karşı...

Tavsiyem; en az 2.5 tl su içmek
Haftada en az 4 gün en az 40dk yürümek
Beyaz ekmek tüketmemek
Pilavlardan oldukça kaçınmak
Yemeklere 1tatlı kaşığı yağ kullanmak
Bir de akşamları egzersiz yapmak

Cidden çok işe yarıyor.:farkı yaşamında hissediyor insan

Öncelikle ikizlerin hayırlı olsun sağlıkla büyüsünler.. diğer yavrun cennet nasibi inşaallah...

Diyetisyensiz olabilir mi pek sanmıyorum: çünkü kütlesel azalma yaşarsın ama kas kaybı da yaşayabilirsin bunu bilmezsin; kendin ayarlaman çok zor:kendim yapacağım dersen de Karatay o önerebilirim kitapları vs var okuyup bi plan yapabilirsin ancak önce genel bir kan sayımı yaptırman özellikle insülin direnci ne baktırmak gerek :tıbbi bir sorun olabilme ihtimaline karşı...

Tavsiyem; en az 2.5 tl su içmek
Haftada en az 4 gün en az 40dk yürümek
Beyaz ekmek tüketmemek
Pilavlardan oldukça kaçınmak
Yemeklere 1tatlı kaşığı yağ kullanmak
Bir de akşamları egzersiz yapmak

Cidden çok işe yarıyor.:farkı yaşamında hissediyor insan
Sağolasın iyi dileklerin için.
Ben zaten Karataycıyım felsefesini iyi biliyorum :KK66: bir aydır rejimdeyim 4 kilo verdim ama dedigin gibi ne kadarı yağ bilemiyorum :KK43: bir de evden çıkamıyorum yürüyüş için bile olsa. Bebekler çok küçük malesef. Ama evde eksersiz olabilir tavsiye ettiğin bir link falan var mı? Bir de şu su olayını arttırmam gerek az içiyorum offf. Diyetisyen bana ne diyecek ki bilmediğim diyorum bazen, bazen de iyi olur diyorum ikilemde kaldım. Ama kararlı ve inatçı bir insanım yaza kadar gidecek bu kilolar :super:

Ben zaten Karataycıyım felsefesini iyi biliyorum :KK66: bir aydır rejimdeyim 4 kilo verdim ama dedigin gibi ne kadarı yağ bilemiyorum :KK43: bir de evden çıkamıyorum yürüyüş için bile olsa. Bebekler çok küçük malesef. Ama evde eksersiz olabilir tavsiye ettiğin bir link falan var mı? Bir de şu su olayını arttırmam gerek az içiyorum offf. Diyetisyen bana ne diyecek ki bilmediğim diyorum bazen, bazen de iyi olur diyorum ikilemde kaldım. Ama kararlı ve inatçı bir insanım yaza kadar gidecek bu kilolar :super:
Evde spor için Lesli öneririm, spor geçmişin olup olmamasına göre evrelerine bakarsın. 15 dakika ile başlayıp 45 dakikaya çıkarırsın zamanla. Bana çok eğlenceli gelmişti. Bir de çocuklar varken dışarda yürüyüş hele de kış günü imkansız. Ama evde çocuklar ne zaman uyursa ister gece ister gündüz ne zaman uygunsan o zaman yaparsın.

diyetisyen çoklu olarak inceliyor seni ve acayip motive ediyor..
beslenme alışkanlığını yaşama oturtuyor..
iyi bir diyetisyen gerek tabi..
bi link yok canım diyetisyenim gösteriyor veriyor haftalık..
yarım mekik-sağ sol eğilme su şişesiyle -öne eğilme kalkma(ayaktaiken) bu gibi egzersizler..

Evde spor için Lesli öneririm, spor geçmişin olup olmamasına göre evrelerine bakarsın. 15 dakika ile başlayıp 45 dakikaya çıkarırsın zamanla. Bana çok eğlenceli gelmişti. Bir de çocuklar varken dışarda yürüyüş hele de kış günü imkansız. Ama evde çocuklar ne zaman uyursa ister gece ister gündüz ne zaman uygunsan o zaman yaparsın.
Teşekkürler :)

diyetisyen çoklu olarak inceliyor seni ve acayip motive ediyor..
beslenme alışkanlığını yaşama oturtuyor..
iyi bir diyetisyen gerek tabi..
bi link yok canım diyetisyenim gösteriyor veriyor haftalık..
yarım mekik-sağ sol eğilme su şişesiyle -öne eğilme kalkma(ayaktaiken) bu gibi egzersizler..
İyi bir diyetisyenin var anlaşılan. :super:

Ankara'da olduğunu biliyorum. Ben de Ankara'dayım. Facebook'ta Özgür Dönüşüm Ankara diye bir grup var. Kapalı bir grup, öncelikle üyelik talebi gönderiyorsun, incelemeden sonra gruba ekliyorlar. Burada evdeki fazlalıkların fotoğraflarını çekip yüklüyorsun, ihtiyacı olanlar talepte bulunuyor. Birini seçiyorsun ve bir yerde buluşup teslim ediyorsun. Bence güzel bir oluşum. Kendi adıma evden çıkan fazlalıkları verecek birini bulmaya çalışmak epey bir iş yani.

evet elecda elecda oraya üyeydim
çok şey verdim
kitaplar kıyafetler, avize ve hatta ütü masası bile :KK70:
ama şöyle bi durum oluyor
kıyafetleri koyuyorum biri pantolonu istiyor biri gömleği biri ayakkabıyı
bir de götürmem ya da kargolamam isteniyor
ben de bununla uğraşabilecek kadar vakte sahip değilim
verebileceğim her şeyi bu şekilde verdim.
ama elimde kalanlar için uğraşamayacağım sanırım.
kızılay giysi toplama kutuları yerleştirmiş 100 yere Ankarada
bi tanesinin yerini tespit edebilirsem oraya vereceğim
(içine giysi, mutfak eşyası ve nevresim, yorgan falan da atılabiliyormuş)

2017 Yılı Kendimle Mahsuplaşma
Ben her yıl Aralık ayında öncekle bitirmekte olduğum yılı bir gözden geçiririm. Neleri yaptım, neleri yapamadım, neleri daha iyi yapabilirdim gibi. O yıl belirlemiş olduğum hedeflerimi gözden geçiririm. Gerçekleştiremediğim hedefleri, niye yapamadığımın analizini yazılı yaparım. Bazen hedef gerçekleştirilebilir değildir yani hedefi yanlış koymuşumdur bazen de ve aslında genellikle yeterince gayret göstermemişimdir.

2017 yılı değerlendirmemi fikir olması açısından burada yapayım dedim.

Neleri Başardım?
1. 2017 yılı Şubat ayında kendi evimize taşındık. 2014 yılı sonuna doğru projeden girmiştik. Şubat başı teslim edildi. Eve gelecek ve yeni alınacak eşyalar için detaylı bir çalışma yaptım. Evdeki en küçük parçaya kadar tek tek gözden geçirdim. Sevmediğim hiç bir şeyi ( hediye- hatıra kategorisi özellikle) bu eve getirmedim. Yenilemek istediğim herşeyi yeniledim. Bunu yapabilmek için para biriktirdim. İçime sinmeyen hiç bir şeyi almadım. Yaşamak istediğim evi kurmayı başardım çok şükür.
2. Eski evimden çıkan mobilyalar ile, başka bir kadının çocukları ile bir ev kurmasına vesile oldum. Bu beni çok mutlu etti. Hem artık kullanmadığım herşeyi elden çıkardım hem de bu eşyalar başka bir insanın hayatına önemli bir katkı sağladı.
3. Kredi kartı ile ilişkimi bitirdim. Uzun yıllardır kredi kartı kullanan biri olarak benim için epey zor oldu ancak, bir kredi kartımın borcunu sıfırladım ve eve koydum. Diğerini de iptal ettirdim. Böylece sanal alışveriş de yapamaz oldum, benim icin iyi oldu. Banka kartım ile alışveriş yapıyorum artık. Yani olmayan bir parayı değil, olanı harcıyorum. Banka kartı kullanmamın nedeni nereye ne vermişim ay sonu görebilmek.
4. İki ilkokul öğrencisi, bir üniversite öğrencisi olmak üzere 3 çocuğa burs vermeye devam edebildim. İlkokul öğrencileri bir tanıdığım öğretmenin okumaya hevesli fakat tahlihsiz öğrencileriydi. Öğretmenleri ailelere kim olduğumu söylemedi, başarılı iki öğrenciye burs verileceğini ve kendi öğrencilerinin seçildiğini söyledi. Çocuklar ilkokulu bitirdi. Üniversite öğrencim de bu Temmuz'da mezun olacak inşallah.
Neleri Başaramadım
1. Sporu hayatıma dahil etmeyi bir türlü başaramadım. Yürüyüşe başladım bir süre sonra bıraktım. 3 ay kadar aletli pilatese gittim, bıraktım.:işsiz: Hareketsiz bir yaşamım var. Bilgisayar başında çalışıyorum. Sağlık sorunları başlamadan bu işi çözmem lazım.
2. Kilo vermeyi başaramadım. Hareketsiz yaşam kilo alımını da beraberinde getiriyor. 1.74 boyundayım. Kızım doğduğunda 60 kiloydum. 4 sene içerisinde hiç fark etmeden 70 kiloya ulaştım:skandal:Kilo vermek için çaba sarf ettim bir süre, sonra saldım sonra tekrar gaza geldim derken sonuca ulaşamadım.

sizi tebrik ederim elecda elecda

ben de kendi adıma yaptıklarımı yazmak istedim.

başardığımı düşündüklerim;

2017 yılında annemin kaybını atlattım, daha doğrusu bir şekilde alıştım ve bununla yaşamayı öğrendim.
babamla ilişkimizi daha olumlu bir hale getirdim (öncesinde aramızda gizli bir gerginlik vardı)
eşimin ailesiyle daha yakın bir ilişki geliştirdim.
yeni iş yerimde işe başladım. ve buraya alıştım, iş yerimdekiler de bana alıştı. huzurlu bir iş ortamı kurdum.
doktora derslerimi tamamladım (aslında 29 aralıkta tamamlanacak daha 2 hafta var)

evimde bir çok içime sinen düzenleme yaptım.
yaşadığım çılgınca, düşünmeden harcamalarımın farkına vardım. (son 3 aydır bu zihniyete ulaştım ama olsun başladım ya gerisi gelir)

borçlarımı ödemeye başladım.
bu yolda istikrar gösteriyorum.
1 kredi kartımı kapattım.
diğerini de hızla ödüyorum ve kullanmıyorum.

beslenme düzenimi değiştirdim. (bunda kolesterol yüksekliğimin de etkisi büyük)

başaramadıklarım;

ben de senin gibi spora bir türlü devam edemiyorum.
zamanımı yönetmek için gerçekçi planlar yapsam da uyamıyorum, erteleme huyumu aşamıyorum.
"procrastination" hala had safhada.

almancamı ilerletiyordum yarım kaldı başaramadım. ama yeni senede devam edeceğim.

hobilerime yeterince zaman ayıramadım.

2018'den beklentilerim

haziranda gireceğim doktora yeterlik sınavını başarıyla bitirebilmek
bir de sanırım bebek sahibi olmak istiyorum.

2 büyük sınavım olacak yani bu sene

X