Ev Mesaisine Hazırlık Kızım doğduğundan beri saat 16:00-16:30 arası işten çıkıyorum. Öğle arası vermiyorum. Gün içerisinde yapmam gerek işleri saat 15:30’a kadar tamamlıyorum.
Sabah 08:00-08:30 arası Karatay kahvaltısı yapınca 15:30’a kadar acıkmıyorum. 15:30’da evden getirdiğim 1 kase yoğurdun içine 1 çay kaşığı keten tohumu ve 1 avuç kadar çiğ fıstık atarak tüketiyorum. Akşam yemeğini 19:00’da yiyoruz.
Ara öğünümü yerken akşam kızım ile oynayacağımız oyunu planlıyorum. Oyun için gerekli olan malzemeleri ayarlıyorum. Oyun fikirleri için Facebook’ta “Oyuncu Anne”, “Alya ile Evde Montessori Etkinlikleri”, “Montessori ile Öğreniyorum” sayfalarını takip ediyorum. Ayrıca
https://www.childcareland.com/ sitesinin “Printables” bölümünden “Free” kısmından eşleştirme oyunlarını basıyorum.
Bir yandan da telefonuma 10’ar dakikalık 3 tane çizgi film indiriyorum. Evimizde televizyon yok. Doğum yaptıktan sonra kısa sürede işe dönmem gerektiğive bakıcının kızımı TV önüne koyması riski nedeniyle evden TV’yi gönderdik. Sanki TV’siz yaşayamazmışım gibi geliyordu ancak o kadar vaktimi öldüren ve beni geren birşey miş ki...
Çizgi filmler bildiğiniz üzere çok abuk sabuk karakterler içerebiliyor. Şiddet içeriği de ayrı bir konu. Bu yüzden işte yükleyeceğim çizgi filmleri önce ben izliyorum. Bir problem yoksa telefonuma yüklüyorum.
Bu ara yüklediklerim “Biz İkimiz”, “Elif’in Düşleri”, “Nursery Rymes”, “Peppa Pig”, “Çilek Kız”
Kızım İngilizce eğitim veren bir kreşe gidiyor. Bu nedenle İngilizce çizgi filmleri de yüklüyorum. Özelllikle “Peppa Pig”in çok başarılı olduğunu düşünüyorum.