- 15 Aralık 2019
- 13.897
- 51.318
- 548
- 27
Bende yarın platese başlamayı düşünüyorum, İnşallah kararlı bir şekilde ilerlerim.. Konuyu takipteyim :)Egzersiz
Şu an hafta içi her gün öğle yemeğinden sonra yürüyüş yapmaya çalışıyorum. Uzun vadede sabah egzersiz rutini oluşturmak ve hayatıma dahil etmek istiyorum. Yürüyüşü oturttuktan sonra adım adım evde egzersize geçiş yapacağım. Pandemi sonrası ile hoca ile birebir çalışarak doğru bir egzersiz rutini oturtmayı hedefliyorum.
Calstgm dönem akşamdan hazirlamzsm sabah hazirlymzdmBeslenme:
Diyetisyenin verdiği koruma pogramına göre günlük 3 yağ, 2 ekmek, 3 meyve, 5 et, 2 süt ve 4YK Sebze-Baklagil yemeği tüketilmesi gerekiyor. Bu rakamların altına düşülebilir ama üstüne çıkmamak gerekiyor. Ceviz, zeytin, kuruyemiş yağ grubunda değerlendiriliyor. Peynir ve yumurta et grubunda, yoğurt ise süt grubunda yer alıyor.
08:00’de kahvaltı yapıyorum. Kahvaltıda, 2 Yumurta (haşlanmış, omlet, yağda) / 30 gr beyaz peynir / 5 zeytin / 2 ceviz / 1 dilim çavdar ekmeği / domates-salatalık-biber yiyorum.
10:30’da evden getirdiğim meyveyi yiyorum.
12:30 Öğle Yemeği yiyorum. Genelde önceki akşam kalan yemeği getiriyorum. 1 dilim ekmek veya pilav-makarna, yanına salata ve ayran tüketiyorum. Bazen yemek yerine köfte veya balık getiriyorum. Salata ve ayran sabit kalıyor.
16:00 10 tane badem veya fındık yanına 2 gün kurusu veya 1 incir tüketiyorum.
18:30 Akşam Yemeği Baklagil veya sebze yemeği- salata-yoğurt tüketiyorum. Kahvaltıda veya öğlen ekmek grubu yemediysem, pilav-makarna-ekmek üçlüsünden yiyorum.
Cumartesi günü bizim ailenin sağlıksız beslenme günüJ Sabah kahvaltısına simit /poğaça / börek alıyorum. Akşam kızlara pizza bize de genelde dürüm söylüyoruz. Bir de pastaneden Ela’nın istediği tatlıyı sipariş ediyoruz.
Pazar günü, bir önceki günü dengelemek için daha hafif beslenmeye çalışıyorum. Normal kahvaltıdan sonra öğlen yulaf ve yoğurt yemeğe başladım. Akşam için de yemek pişiriyoruz.
Şu an ki beslenme düzenim bu şekilde. Arada ufak tefek aksaklıklar olsa da genel olarak oturmuş vaziyette. Benim için kritik olan konu evden kahvaltı yapmadan çıkmamak ve öğle yemeği ile ara öğünlerimi evden hazırlayıp getirmek. Bunları aksatmazsam günü götürebiliyorum.
merhaba benim kardeşimde 766 kiloydu nisan ayında başladı şuan 59 kilo herşeyden önde niyet edin kardeşim yazdı 58 kilo olduğum için çok mutluyum ve ekmek ve hamur işlerini sadece hayatından çıkardı arada yerdi sonuç şuan istediği kiloya geldi niyet etmek en önemlisi yazmak istedim:))Ben yoga yapmak istiyorum. Sporla ilgili hiç alt yapım yok. 160 cm boya 82 kiloyum. Stres olunca yiyenlerdenim
5 ekimde tüm ölçümlerimi yapıp diyete ve spora başlayacağım. 5 ocak doğum günüme kadar nasıl değişimler olacak bakalım. 35 yaşa güzel girmek istiyorum
youtube da başlangıç videoları var onlarla başlamaya niyetliyim. Sabah 6 da kalkıp yapabilirsem ve bunu rutine oturtursam kendime 35 yaş hediyesi vermiş olacağım
zamanın olsa da hep yazsan keşke2020 YILI EYLÜL AYI PLANLARI VE GERÇEKLEŞME DURUMLARI
HEDEF-1: Cilt döküntülerinden kurtulmak
Alınacak Aksiyonlar
SONUÇ: Zoretanini eksiksiz kullandım. Banyo-vücut bakımı ay içerisinde 4 kez aksadı. Her ikisinde de çocukların uykusu sonrasına bıraktığım ve kızlar uykuda problem çıkardığı için yetişmedi. Bu nedenle banyo işini kızlar uyumadan önce hallediyorum artık. Bu şekilde daha sürdürülebilir oldu. Ruboril kullandım ama pozitif bir iyileşme gözlemlemedim. Ekim ayında devam etmeyeceğim.
- Salı-Cuma Zeratonin Kullanılacak
- Salı-Perşembe-Pazar banyo ve vücut bakımı yapılacak
- Sabah-akşam Ruboril krem kullanılacak
HEDEF-2: Düzenli takviye kullanarak, vitamin eksikliklerini tamamlamak
Alınacak Aksiyonlar
SONUÇ: Takviyleri mevcut alışkanlıkların arasına yerleştirince, unutma olasılığım daha düşük oluyor. B12’yi sabah kalkar kalkmaz içtiğim limonlu su ile, D ve İyotu kahvaltı ile, Demir’i ise 10:30’daki ara öğün ile içtim.
- B12 (Aç Karnına)
- D3K2 (Kahvaltıda)
- İyot (Kahvaltı sonunda)
- Demir (Kahvaltıdan 2,5 saat sonra)
HEDEF-3: Hedef yağ miktarına ulaşmak
Alınacak Aksiyonlar
SONUÇ: Diyetisyenin hedefi 58-60 kg arasına inmemdi. Ancak 62 kg itibariyle korumaya geçmeye karar verdim. 3 aydır gram gram beslenmek beni yordu. Bir süre korumada kalmak istiyorum.
- Diyetisyen Listesine eksiksiz uymak
OKUNACAKLAR
Kadınlar Nasıl Güçlenir: Bu kitaptan büyük şirketlerde beyaz yaka pozisyonunda çalışan ve kariyer odaklı insanların daha çok faydalanacağını düşünüyorum. Kariyer yolculuğumda neleri doğru yaptığım ve bundan sonra neleri daha farklı yapmam gerektiği konusunda benim için aydınlatıcı oldu.
- Kadınlar Nasıl Güçlenir
- Nigahdar
Nigahdar: Oldukça akıcı bir dille yazılmış ve sürükleyici bir roman. Ancak edebiyat tadı diye tanımlayabileceğim o duyguyu alamadım kitaptan. Gerçi son dönem yazarlarından bir tek Nermin Yıldırım’dan alabildim o tadı.
İZLENECEKLER
18 Hediye: Son zamanlarda seyrettiğim en güzel fiilmlerden biriydi. Hamileliğinde kanser olduğunu öğrenen bir kadının, doğacak kızının 18 yaşına kadar doğum günleri için aldığı hediyeler hakkında oldukça etkileyici bir yapım. Aynı zamanda gerçek bir hayat hikayesi. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
- 18 Hediye
- Oyun Sonu
- Naim Süleymanoğlu
- I’m Ali
Oyun Sonu: Hayatının son dönemindeki hastaları rahatlatmak ve ölüme yolculuklarına eşlik etmek amacıyla kurulan bir vakfın öyküsü. Benim 3 sene kadar içinde olduğum ve yaşama dair tüm bakış açımı değiştiren ortamı görmek, günlük sıkıntıların içinde kaybolmaya eğilimli kişileri kendine getirebilir.
Naim Süleymanoğlu: Çok güzeldi. Bir insanın yaşam mücadelesi, ait olduğu toplum için verdiği mücadele gerçekten inanılmaz. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
I’m Ali: Bu yapımı izlerken, Muhammed Ali benim aklımda daha farklı bir insanmış onu farkettim. Naim Süleymanoğlu ile benzer özelliklere sahip bir hayatı var. Her ikisi de içine doğdukları toplumda azınlık olarak çeşitli sıkıntılar yaşıyor ve kendi dallarında muhteşem başarı gösteriyorlar. Elde ettikleri uluslar arası başarı neticesinde, Naim Süleymanoğlu ne kadar vakur ve mütevazi ise Muhammed Ali o kadar kendini beğenmiş ve insanları aşağılayan bir tavır sergiliyor. Aynı olayın, farklı insanlar tarafından ne kadra farklı yorumlanabileceğine dair iyi bir örnek.
merhaba benim kardeşimde 766 kiloydu nisan ayında başladı şuan 59 kilo herşeyden önde niyet edin kardeşim yazdı 58 kilo olduğum için çok mutluyum ve ekmek ve hamur işlerini sadece hayatından çıkardı arada yerdi sonuç şuan istediği kiloya geldi niyet etmek en önemlisi yazmak istedim:))
Yoga with Adrien ve Reyhan Oksay'ın Youtube videolarını başarılı buluyorum.Ben yoga yapmak istiyorum. Sporla ilgili hiç alt yapım yok. 160 cm boya 82 kiloyum. Stres olunca yiyenlerdenim
5 ekimde tüm ölçümlerimi yapıp diyete ve spora başlayacağım. 5 ocak doğum günüme kadar nasıl değişimler olacak bakalım. 35 yaşa güzel girmek istiyorum
youtube da başlangıç videoları var onlarla başlamaya niyetliyim. Sabah 6 da kalkıp yapabilirsem ve bunu rutine oturtursam kendime 35 yaş hediyesi vermiş olacağım
Water Box Su Arıtma Cihazı taktırdım. Gayet memnunum.Merhaba arkadaşlar, su arıtma cihazı taktırmayı düşünüyorum, kullanan tavsiyesi olan var mı?
Yoga with Adrien ve Reyhan Oksay'ın Youtube videolarını başarılı buluyorum.
burda da bir kök inancınız var olumsuz yönde o yüzden tekrar ediyor sanırımteşekkür ederim öneriniz için
Benim kilo vermekle ilgili sorunum yok verdikten sonra koruyamıyorum
arkadaşlar 76 kilo yazacaktım yanlış yazmışımmerhaba benim kardeşimde 766 kiloydu nisan ayında başladı şuan 59 kilo herşeyden önde niyet edin kardeşim yazdı 58 kilo olduğum için çok mutluyum ve ekmek ve hamur işlerini sadece hayatından çıkardı arada yerdi sonuç şuan istediği kiloya geldi niyet etmek en önemlisi yazmak istedim:))
hep yazsan keşke senin planlamaların ışık oluyor yolumuza, kendimi sorgulamama yol açıyor hemen deftere notlara başlıyorum:))2020 YILI EYLÜL AYI PLANLARI VE GERÇEKLEŞME DURUMLARI
HEDEF-1: Cilt döküntülerinden kurtulmak
Alınacak Aksiyonlar
SONUÇ: Zoretanini eksiksiz kullandım. Banyo-vücut bakımı ay içerisinde 4 kez aksadı. Her ikisinde de çocukların uykusu sonrasına bıraktığım ve kızlar uykuda problem çıkardığı için yetişmedi. Bu nedenle banyo işini kızlar uyumadan önce hallediyorum artık. Bu şekilde daha sürdürülebilir oldu. Ruboril kullandım ama pozitif bir iyileşme gözlemlemedim. Ekim ayında devam etmeyeceğim.
- Salı-Cuma Zeratonin Kullanılacak
- Salı-Perşembe-Pazar banyo ve vücut bakımı yapılacak
- Sabah-akşam Ruboril krem kullanılacak
HEDEF-2: Düzenli takviye kullanarak, vitamin eksikliklerini tamamlamak
Alınacak Aksiyonlar
SONUÇ: Takviyleri mevcut alışkanlıkların arasına yerleştirince, unutma olasılığım daha düşük oluyor. B12’yi sabah kalkar kalkmaz içtiğim limonlu su ile, D ve İyotu kahvaltı ile, Demir’i ise 10:30’daki ara öğün ile içtim.
- B12 (Aç Karnına)
- D3K2 (Kahvaltıda)
- İyot (Kahvaltı sonunda)
- Demir (Kahvaltıdan 2,5 saat sonra)
HEDEF-3: Hedef yağ miktarına ulaşmak
Alınacak Aksiyonlar
SONUÇ: Diyetisyenin hedefi 58-60 kg arasına inmemdi. Ancak 62 kg itibariyle korumaya geçmeye karar verdim. 3 aydır gram gram beslenmek beni yordu. Bir süre korumada kalmak istiyorum.
- Diyetisyen Listesine eksiksiz uymak
OKUNACAKLAR
Kadınlar Nasıl Güçlenir: Bu kitaptan büyük şirketlerde beyaz yaka pozisyonunda çalışan ve kariyer odaklı insanların daha çok faydalanacağını düşünüyorum. Kariyer yolculuğumda neleri doğru yaptığım ve bundan sonra neleri daha farklı yapmam gerektiği konusunda benim için aydınlatıcı oldu.
- Kadınlar Nasıl Güçlenir
- Nigahdar
Nigahdar: Oldukça akıcı bir dille yazılmış ve sürükleyici bir roman. Ancak edebiyat tadı diye tanımlayabileceğim o duyguyu alamadım kitaptan. Gerçi son dönem yazarlarından bir tek Nermin Yıldırım’dan alabildim o tadı.
İZLENECEKLER
18 Hediye: Son zamanlarda seyrettiğim en güzel fiilmlerden biriydi. Hamileliğinde kanser olduğunu öğrenen bir kadının, doğacak kızının 18 yaşına kadar doğum günleri için aldığı hediyeler hakkında oldukça etkileyici bir yapım. Aynı zamanda gerçek bir hayat hikayesi. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
- 18 Hediye
- Oyun Sonu
- Naim Süleymanoğlu
- I’m Ali
Oyun Sonu: Hayatının son dönemindeki hastaları rahatlatmak ve ölüme yolculuklarına eşlik etmek amacıyla kurulan bir vakfın öyküsü. Benim 3 sene kadar içinde olduğum ve yaşama dair tüm bakış açımı değiştiren ortamı görmek, günlük sıkıntıların içinde kaybolmaya eğilimli kişileri kendine getirebilir.
Naim Süleymanoğlu: Çok güzeldi. Bir insanın yaşam mücadelesi, ait olduğu toplum için verdiği mücadele gerçekten inanılmaz. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
I’m Ali: Bu yapımı izlerken, Muhammed Ali benim aklımda daha farklı bir insanmış onu farkettim. Naim Süleymanoğlu ile benzer özelliklere sahip bir hayatı var. Her ikisi de içine doğdukları toplumda azınlık olarak çeşitli sıkıntılar yaşıyor ve kendi dallarında muhteşem başarı gösteriyorlar. Elde ettikleri uluslar arası başarı neticesinde, Naim Süleymanoğlu ne kadar vakur ve mütevazi ise Muhammed Ali o kadar kendini beğenmiş ve insanları aşağılayan bir tavır sergiliyor. Aynı olayın, farklı insanlar tarafından ne kadra farklı yorumlanabileceğine dair iyi bir örnek.
burda da bir kök inancınız var olumsuz yönde o yüzden tekrar ediyor sanırım
Teşekkür ederim, bakıyorum hemenWater Box Su Arıtma Cihazı taktırdım. Gayet memnunum.
Benimki plazma 5 modeliTeşekkür ederim, bakıyorum hemen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?