Popüler Konu Verimli Rutin

Merhaba
Buranın çok eski takipçisiyim. Telefon değiştirince kk şifremi hatırlayamadım yeni üyelik yaptım.
1,5 yaşında kızım 4 yaşında oğlum var. Şimdiye kadar çocuklarıma anane dede ve babanne baktı (kızın doğum izni bitip işe başlayınca oğlanı kreşe başlattım. Yani bakan kişi tek çocuğa bakıyordu) Bakan kişi yemeğimizi de yapıyordu. Evde baktıkları günlerde evin işlerine yardımcı oluyorlardı.
Pandemi döneminde birisine anane birisine babanne baktı. Yaz boyunca teyzem, annem ve babam yayla evinde ikisine beraber baktı bizde orada kaldık.
Bugün itibariyle evimize dönüyoruz. Anneler tüm hafta çocuk baktığı için yoruluyor birde bize yemek yapmak istemiyorlar. İkisi de evinde bakmak istiyor bizim ev işlerine yardımları da kesildi. Sabah 7 akşam 7 arası evde değilim. Hafta sonu çalışmıyorum. Kendime ve aileme bir düzen kurmam gerekiyor.
Nerden başlayayım nasıl devam edeyim biraz fikir verebilir misiniz? Mesai bitecek eve gideceğim diye iyice gerildim. Eşim ile evde iş bölümü yapıyoruz o konuda sorun yok.
Bakıcı ile çalışmayı düşünmez misiniz?

Ben de storytel kullanıyorum, okusam ama vakit yok dediğim özellikle çocuk gelişimi kitaplarını 4-5 saat gibi bir zamanda bitiriyorum. Hem akılda kalıcı oluyor hem de ciddi bir zaman tasarrufu.

Selçuk Şirin hocanın Yetişin Çocuklar kitabını bitirdim en son kesinlikle tavsiye ediyorum.

Bugün de Nilüfer Devecigil'in Işığın Yolu kitabına başladım, bağlanma özellikle de kuşaklar arası aktarım konusunu bilgi ile harmanlayıp roman şeklinde yazmış. Çok güzel, anneler kesinlikle okumalı storytelde sesli kitap formu da var.
Yetişkin Çocuklar ve Işığın Yolu gerçekten güzel kitaplar. Keyifle okumuştum ben de.

Selamlar Hanımlar,

Yorucu bir hafta sonu oldu:) Cumartesi sabah erkenden diyetisyene gittim. Artık ayda bir görüşeceğiz. Oradan çıkıp çiftlik alışverişi yaptım. Eve geldim, kahvaltıdan sonra buzdolabını temizledim, meyve-sebzeyi yıkayıp yerleştirdim. Komşumu çağırmıştım. İki kızı ile geldi. Kızlar oynadılar, biz de çay içtik. Virüs konusunda son derece dikkatli olduğunu bildiğim için sadece onu eve çağırıyorum artık.

Akşam gittiler, eşim kızları parka çıkardı. Ben de 4 çocuktan kalan enkazı toparladım:)

Dün nevresimleri değiştirdim. Bütün gün çamaşır makinesi çalıştı:işsiz:

Çok yorgun hissediyorum. Öğlene kadar haftalık planlama üzerine çalışıp, kendime gelmeyi umut ediyorum. Bugun yürüyüşe öğle arası çıkacağım.

Bu ayın bazı alışverişlerini toplu yapmaya karar verdim. Dün sanal marketten aylık market alışverişi yaptım. Bugun teslim edilecek. Cevizhaneden ceviz siparişi verdim. Trendyol’dan 24 lü ıslak mendil ve 3 paket bebek bezi aldım. Haftalık sadece çiftlik alışverişi ile devam etmek istiyorum.

Bakıcı ile çalışmayı düşünmez misiniz?

Annem ve babam emekli öğretmen oğlumla çok güzel ilgileniyorlar.
Ayda bir temizlik için gelen bir ablam var sanırım onu haftalık alacağız.
Yemek işinde de pratik şeyler yapacağım. Dondurucunun nimetlerinden faydalanacağım.

Hafta sonunun yıldırıcı etkisi geçti. Şimdi daha rahatım :)

Hergün çamaşır yıkatıyorsun ya makine dolmasa bile günü gelince o renkleri yıkatıyor musun? Çamaşır yıka kurut ütüle tüm hafta sonumu işgal ediyor. Hafta içinde yapmayı deneyeceğim.

Annem ve babam emekli öğretmen oğlumla çok güzel ilgileniyorlar.
Ayda bir temizlik için gelen bir ablam var sanırım onu haftalık alacağız.
Yemek işinde de pratik şeyler yapacağım. Dondurucunun nimetlerinden faydalanacağım.

Hafta sonunun yıldırıcı etkisi geçti. Şimdi daha rahatım :)

Hergün çamaşır yıkatıyorsun ya makine dolmasa bile günü gelince o renkleri yıkatıyor musun? Çamaşır yıka kurut ütüle tüm hafta sonumu işgal ediyor. Hafta içinde yapmayı deneyeceğim.
Hergün sabah işe gitmeden çamaşır makinesini çalıştırıyorum. İşten gelince kurutmaya atıyorum. Akşam yemeğinden sonra katlayıp yerleştiriyorum. Pazar günleri nevresim ve havluları yıkıyorum ilave olarak. Bizim makine hiç bir zaman az dolu olmuyor :işsiz:

Hergün sabah işe gitmeden çamaşır makinesini çalıştırıyorum. İşten gelince kurutmaya atıyorum. Akşam yemeğinden sonra katlayıp yerleştiriyorum. Pazar günleri nevresim ve havluları yıkıyorum ilave olarak. Bizim makine hiç bir zaman az dolu olmuyor :işsiz:
Ben çamaşırları tonsürton olarak ayırıyorum :olamaz: Çamaşır mendilleri sayesinde daha cesur olacağıma inanıyorum. Bu hafta sonunda küçük bir tatil yapacağız onun için çamaşırla uğraşamam. Tatil dönüşü pazartesiden itibaren sizin sistemi uygulayacağım.

Ben çamaşırları tonsürton olarak ayırıyorum :olamaz: Çamaşır mendilleri sayesinde daha cesur olacağıma inanıyorum. Bu hafta sonunda küçük bir tatil yapacağız onun için çamaşırla uğraşamam. Tatil dönüşü pazartesiden itibaren sizin sistemi uygulayacağım.
Çamaşırları siyah-beyaz-açık renk ve renkli olarak ayırıyorum. Renk mendili beyazlar ve siyahlar hariç kullanıyorum. Sorun yaşamadım şimdiye kadar.

Kendini Dengeli Bir Biçimde Yenileme

Sahip olduğumuz en büyük kaynağı yani kendimizi yenileyip geliştirmenin 4 boyutu vardır:

1. Fiziksel Boyut: Fiziksel bedenimizin etkili bir şekilde bakımı ile ilgilidir. Doğru beslenmek, egzersiz yapmak ve cilt bakımını bu kategoride değerlendirebiliriz.

2. Zihinsel Boyut: Zihni düzenli bilgilendirerek genişletmenin en iyi yolu, iyi metinler okuma alışkanlığıdır. Hayatımıza katkısı olan dizi, film, belgesel seyretmek te bu kategoride yer alır. Ayrıca düzenli yazmak, planlama ve düzenleme yapmak da zihinsel yenilenme sağlar.

3. Ruhsal Boyut: Özümüz, kaynağımız değer sistemine olan bağlılığımız ile ilgilidir. Namaz kılmak, kutsal metinler okumak, meditasyon yapmak bu kategori altında yer alır.

4. Sosyal-Duygusal Boyut: Hayatımızın sosyal ve duygusal boyutları birbirine bağlıdır. Çünkü duygusal hayatımızın başlıca kaynağı başkaları ile olan ilişkilerimizdir.

Merhaba
Buranın çok eski takipçisiyim. Telefon değiştirince kk şifremi hatırlayamadım yeni üyelik yaptım.
1,5 yaşında kızım 4 yaşında oğlum var. Şimdiye kadar çocuklarıma anane dede ve babanne baktı (kızın doğum izni bitip işe başlayınca oğlanı kreşe başlattım. Yani bakan kişi tek çocuğa bakıyordu) Bakan kişi yemeğimizi de yapıyordu. Evde baktıkları günlerde evin işlerine yardımcı oluyorlardı.
Pandemi döneminde birisine anane birisine babanne baktı. Yaz boyunca teyzem, annem ve babam yayla evinde ikisine beraber baktı bizde orada kaldık.
Bugün itibariyle evimize dönüyoruz. Anneler tüm hafta çocuk baktığı için yoruluyor birde bize yemek yapmak istemiyorlar. İkisi de evinde bakmak istiyor bizim ev işlerine yardımları da kesildi. Sabah 7 akşam 7 arası evde değilim. Hafta sonu çalışmıyorum. Kendime ve aileme bir düzen kurmam gerekiyor.
Nerden başlayayım nasıl devam edeyim biraz fikir verebilir misiniz? Mesai bitecek eve gideceğim diye iyice gerildim. Eşim ile evde iş bölümü yapıyoruz o konuda sorun yok.
planlı olmak çok zor, ama alışınca inanılmaz rahatlatıcı.

yemek

haftada 3 defa yemek yaptığını düşünürsek; birini pazar, birini salı, birini perşembe şeklinde ayarlayabilirsin.

Ben kolay yemek yapmak için soğanı rondodan yemeklik çekiyorum, özellikle köy soğanı daha uygun, diğeri su gibi oluyor. Yemeklik çektiğim soğanı cam kavanoza koyup, üstünü kapatacak kadar zeytinyağı ekliyorum. yemek yaparken o soğandan yağlı şekilde 2 kaşık falan alıyorum.

dolaba köfte yapıp atanlar börek yapıp atanlar var. dondurucu büyük rahatlık.

zamandan tasarruf için düdüklü tencere inanılmaz rahat.

pratik ürünler bulunsun hep evinde, mesela tarhana, mesela erişte, bunlar hem daha sağlıklı ve besleyici hem de pratikler.

annen kvaliden kışlık falan yapıyorlarsa hemen malzemeye ortak ol sana da bir kaç kavanoz versinler, elinin altında olunca daha çabuk işin bitiyor.

temizlik

Az eşya az iş.
yazın halılarımı kaldırır ince kilimlerle idare ederim. çocuk büyüdükçe kilim de kalkıyor :)

belki ayda 1 temizlik için yardımcı alınabilir. 2 çocukla ne kadar yapsan da olmuyor.
ben çocuğum küçükken hafta sonu babasına verir, dışarı gönderirdim. yapardım 1-2 saat yapabildiğim kadarını.
eşten yardım istenebilir birazcık.

akşamdan çamaşır yıkama için makineyi kurar, sabah çalıştırırım, işten gelince kurutmaya atarım, kurutma makinesi de inanılmaz rahatlık.

mutfağın akşamdan toplu kalmasına dikkat edersen bir sonraki gün için kafan da daha rahat oluyor.

Selamlar Hanımlar,

Dün Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı kitabında 7. alışkanlık olan "Kendini Dengeli Bir Biçimde Yenileme" konusunu paylaşmıştım. Alışkanlıkta belirtilen 4 boyutun hiç birinde istediğim noktada değilim:) Gün bazında adım adım iyileştirmeye çalışarak hareket ediyorum. Kendi yaptıklarım üzerinden detaylı paylaşım yapmak istiyorum.

Beslenme:

Diyetisyenin verdiği koruma pogramına göre günlük 3 yağ, 2 ekmek, 3 meyve, 5 et, 2 süt ve 4YK Sebze-Baklagil yemeği tüketilmesi gerekiyor. Bu rakamların altına düşülebilir ama üstüne çıkmamak gerekiyor. Ceviz, zeytin, kuruyemiş yağ grubunda değerlendiriliyor. Peynir ve yumurta et grubunda, yoğurt ise süt grubunda yer alıyor.

08:00’de kahvaltı yapıyorum. Kahvaltıda, 2 Yumurta (haşlanmış, omlet, yağda) / 30 gr beyaz peynir / 5 zeytin / 2 ceviz / 1 dilim çavdar ekmeği / domates-salatalık-biber yiyorum.

10:30’da evden getirdiğim meyveyi yiyorum.

12:30 Öğle Yemeği yiyorum. Genelde önceki akşam kalan yemeği getiriyorum. 1 dilim ekmek veya pilav-makarna, yanına salata ve ayran tüketiyorum. Bazen yemek yerine köfte veya balık getiriyorum. Salata ve ayran sabit kalıyor.

16:00 10 tane badem veya fındık yanına 2 gün kurusu veya 1 incir tüketiyorum.

18:30 Akşam Yemeği Baklagil veya sebze yemeği- salata-yoğurt tüketiyorum. Kahvaltıda veya öğlen ekmek grubu yemediysem, pilav-makarna-ekmek üçlüsünden yiyorum.

Cumartesi günü bizim ailenin sağlıksız beslenme günüJ Sabah kahvaltısına simit /poğaça / börek alıyorum. Akşam kızlara pizza bize de genelde dürüm söylüyoruz. Bir de pastaneden Ela’nın istediği tatlıyı sipariş ediyoruz.

Pazar günü, bir önceki günü dengelemek için daha hafif beslenmeye çalışıyorum. Normal kahvaltıdan sonra öğlen yulaf ve yoğurt yemeğe başladım. Akşam için de yemek pişiriyoruz.

Şu an ki beslenme düzenim bu şekilde. Arada ufak tefek aksaklıklar olsa da genel olarak oturmuş vaziyette. Benim için kritik olan konu evden kahvaltı yapmadan çıkmamak ve öğle yemeği ile ara öğünlerimi evden hazırlayıp getirmek. Bunları aksatmazsam günü götürebiliyorum.

Egzersiz

Şu an hafta içi her gün öğle yemeğinden sonra yürüyüş yapmaya çalışıyorum. Uzun vadede sabah egzersiz rutini oluşturmak ve hayatıma dahil etmek istiyorum. Yürüyüşü oturttuktan sonra adım adım evde egzersize geçiş yapacağım. Pandemi sonrası ile hoca ile birebir çalışarak doğru bir egzersiz rutini oturtmayı hedefliyorum.

Bakım

Fiziksel Boyut başlığında en düzgün oturttuğum konu bu oldu. Sabah uyanır uyanmaz ve akşam 20:30’da cilt bakımı rutinlerimi gerçekleştiriyorum. Benim için diş fırçalamak gibi birşeye dönüştü artık. Üzerine düşünmeden yapıyorum. Aylık manikür-pedikür-kaş işini de aksatmadığımda işler düzgün yürüyor.

Cilt bakımı konusunda önemli olan ürünlerin kendisi değil. Düzenli sürülen her ürünün sonuç getireceğini düşünüyorum. Bir de rutindeki işlem miktarını abartmamak gerekiyor. Çok fazla adım olunca üşeniyor insan.

Sabahları yüzümü yıkayıp kuruladıktan sonra gül suyu sıkıyorum. O beklerken dişlerimi fırçalıyorum. Ardından göz altı kremi ve nemlendirici sürüyorum. Akşamları makyaj temizleyici ile yüzümü silip, fırça ve sabun ile yüzümü temizliyorum. Tonik ve nemlendirici yaptıktan sonra işlem tamam. Yatmadan önce de el ve dudak kremi sürüyorum.

Salı-Perşembe-Pazar banyo yapıyorum. Banyoya girmeden önce kuru fırçalama yapıyorum. Banyonun ardından da vücut nemlendiricisi sürüyorum.

planlı olmak çok zor, ama alışınca inanılmaz rahatlatıcı.

yemek

haftada 3 defa yemek yaptığını düşünürsek; birini pazar, birini salı, birini perşembe şeklinde ayarlayabilirsin.

Ben kolay yemek yapmak için soğanı rondodan yemeklik çekiyorum, özellikle köy soğanı daha uygun, diğeri su gibi oluyor. Yemeklik çektiğim soğanı cam kavanoza koyup, üstünü kapatacak kadar zeytinyağı ekliyorum. yemek yaparken o soğandan yağlı şekilde 2 kaşık falan alıyorum.

dolaba köfte yapıp atanlar börek yapıp atanlar var. dondurucu büyük rahatlık.

zamandan tasarruf için düdüklü tencere inanılmaz rahat.

pratik ürünler bulunsun hep evinde, mesela tarhana, mesela erişte, bunlar hem daha sağlıklı ve besleyici hem de pratikler.

annen kvaliden kışlık falan yapıyorlarsa hemen malzemeye ortak ol sana da bir kaç kavanoz versinler, elinin altında olunca daha çabuk işin bitiyor.

temizlik

Az eşya az iş.
yazın halılarımı kaldırır ince kilimlerle idare ederim. çocuk büyüdükçe kilim de kalkıyor :)

belki ayda 1 temizlik için yardımcı alınabilir. 2 çocukla ne kadar yapsan da olmuyor.
ben çocuğum küçükken hafta sonu babasına verir, dışarı gönderirdim. yapardım 1-2 saat yapabildiğim kadarını.
eşten yardım istenebilir birazcık.

akşamdan çamaşır yıkama için makineyi kurar, sabah çalıştırırım, işten gelince kurutmaya atarım, kurutma makinesi de inanılmaz rahatlık.

mutfağın akşamdan toplu kalmasına dikkat edersen bir sonraki gün için kafan da daha rahat oluyor.

Yorumların için çoook teşekkür ederim: Benim için çok değerli.
İşleri biraz yoluna koydum. Eşimle akşam yemek için plan yaptık;

Pazar günü ben iki çeşit sebze yemeği yapacağım pazartesi ve salı için.
Çarşamba günü kahvaltı yapacağız çünkü hafta içinde kahvaltı yapamıyoruz.
Perşembe balık günü. Annelerle yakın oturuyoruz perşembe günü pazar kuruluyor annelerden birisi balık alıp bizi de çağırır. Onların yapamadığı perşembeleri biz yapacağız balığı.
Cuma köfte-makarna günü
Cumartesi karbonhidrat günü. Börek, kısır, pizza, hamburger.......
Pazar fırında tavuk günü :)

Yemekten sonra sofra toplama ve mutfak düzenleme ki ikimizde mutfakta temiz çalışırız. Tezgah hep düzenlidir.

Çocukların uyku saatine kadar çocuklarla oyun. Bunu da planlayacağız oyun hamuru gecesi, kutu oyunları gecesi, boyama gecesi, puzzle gecesi vb

Çocuklar yattıktan sonra etrafı toplayıp çöpü atacağız.

Çamaşır konusunda elecda nın yöntemini deneyeceğim.

Temizlik işine henüz el atamadık. Temizlik yapmayı hiç sevmiyorum. Robot süpürge istiyorum ama evde çok yüksek eşikler var :( Ayda bir temizliğe abla geliyor haftalık gel dedik kabul etmedi. Ev annemlerin kendi evimizi alırız umuduyla eşyalarda ve evde değişikliğe gitmiyoruz şimdilik idare ediyoruz. Temizlik işini de çözdüğüm zaman benden mutlusu olmaz

Yorumların için çoook teşekkür ederim: Benim için çok değerli.
İşleri biraz yoluna koydum. Eşimle akşam yemek için plan yaptık;

Pazar günü ben iki çeşit sebze yemeği yapacağım pazartesi ve salı için.
Çarşamba günü kahvaltı yapacağız çünkü hafta içinde kahvaltı yapamıyoruz.
Perşembe balık günü. Annelerle yakın oturuyoruz perşembe günü pazar kuruluyor annelerden birisi balık alıp bizi de çağırır. Onların yapamadığı perşembeleri biz yapacağız balığı.
Cuma köfte-makarna günü
Cumartesi karbonhidrat günü. Börek, kısır, pizza, hamburger.......
Pazar fırında tavuk günü :)

Yemekten sonra sofra toplama ve mutfak düzenleme ki ikimizde mutfakta temiz çalışırız. Tezgah hep düzenlidir.

Çocukların uyku saatine kadar çocuklarla oyun. Bunu da planlayacağız oyun hamuru gecesi, kutu oyunları gecesi, boyama gecesi, puzzle gecesi vb

Çocuklar yattıktan sonra etrafı toplayıp çöpü atacağız.

Çamaşır konusunda elecda nın yöntemini deneyeceğim.

Temizlik işine henüz el atamadık. Temizlik yapmayı hiç sevmiyorum. Robot süpürge istiyorum ama evde çok yüksek eşikler var :KK43: Ayda bir temizliğe abla geliyor haftalık gel dedik kabul etmedi. Ev annemlerin kendi evimizi alırız umuduyla eşyalarda ve evde değişikliğe gitmiyoruz şimdilik idare ediyoruz. Temizlik işini de çözdüğüm zaman benden mutlusu olmaz
Evde bazı şeyler yerli yerine oturunca temizliğe vakit kalıyor, bir gün süpürsen, bir gün silsen yeter sana.
mutfak toplu diyorsun, akşamları da wc temizliği yapıp yatarsan temizlik de gözüne batmaz.

yemek için dondurucu kullanmaya alışırsan yemek işinin de çoğu bitiyor.
-fasulye ve nohutu bir gece önceden ıslatıp poşetleyip dondurucuya atıyorum.
-börek gününüz için börek dondurabilirsin.
bir sürü yöntem var. hallolur. Sağlık olsun yeterki

Evde bazı şeyler yerli yerine oturunca temizliğe vakit kalıyor, bir gün süpürsen, bir gün silsen yeter sana.
mutfak toplu diyorsun, akşamları da wc temizliği yapıp yatarsan temizlik de gözüne batmaz.

yemek için dondurucu kullanmaya alışırsan yemek işinin de çoğu bitiyor.
-fasulye ve nohutu bir gece önceden ıslatıp poşetleyip dondurucuya atıyorum.
-börek gününüz için börek dondurabilirsin.
bir sürü yöntem var. hallolur. Sağlık olsun yeterki

Eşim avukat bir akrabamız sürekli bir şeyler danışmak için eve gelir sağ olsun hiç eli boş gelmez :) Buzluğa börek, yaprak sarma, biber dolma, mantı, içli köfte getirir.

Derdim temizlik, bekarkende hiç sevmezdim. Süpürgenin sesi beni geriyor, hatta ağlatıyor :( Evde Kardeşim süpürür ben siler toz alırdım. Öğrenci evinde arkadaşım süpürürdü. Eşim şimdi de ben süpüreyim diyor ama güzel süpüremiyor

Fasulye ve nohutu akşam düdüklüde haşlıyorum o şekilde dolaba koyuyorum ertesi günü de yemeğini yapıyorum. Islatınca ayarını tutturamadım.

Kesinlikle sağlık ve huzur olsun gerisi kolay

Egzersiz

Şu an hafta içi her gün öğle yemeğinden sonra yürüyüş yapmaya çalışıyorum. Uzun vadede sabah egzersiz rutini oluşturmak ve hayatıma dahil etmek istiyorum. Yürüyüşü oturttuktan sonra adım adım evde egzersize geçiş yapacağım. Pandemi sonrası ile hoca ile birebir çalışarak doğru bir egzersiz rutini oturtmayı hedefliyorum.

Ben yoga yapmak istiyorum. Sporla ilgili hiç alt yapım yok. 160 cm boya 82 kiloyum. Stres olunca yiyenlerdenim :(
5 ekimde tüm ölçümlerimi yapıp diyete ve spora başlayacağım. 5 ocak doğum günüme kadar nasıl değişimler olacak bakalım. 35 yaşa güzel girmek istiyorum

youtube da başlangıç videoları var onlarla başlamaya niyetliyim. Sabah 6 da kalkıp yapabilirsem ve bunu rutine oturtursam kendime 35 yaş hediyesi vermiş olacağım

Back