Ilk bölümlerde 2 çocuğunu, babasnn öldürdüğü annenin sevincini gördükçe izleyemedm devamını. Bir de kısa belgesel tadında yapımlar hariç sezonluk şeyler ben de izleymyrm. Bebeklerin yeni bölümlerini bebeğim uyudukça bakacgm.Selamlar Hanımlar,
Yolda seyrettiğim İnancın Hikayesinin bütün bölümlerini tamamladıktan sonra bugün itibariyle “Skin Desicion” a başladım. Biri estetik cerrahı diğeri güzellik uzmanı iki kadının, vücudu ile çeşitli sıkıntılar yaşamış insanların hayatlarını nasıl değiştirdiklerine ilişkin keyifli bir yapım.
Bugün öğle arasında “Kadınlar Nasıl Güçlenir” adlı kitabı bitirmeyi hedefliyorum. En kısa zamanda notlarımı paylaşacağım.
İşyerinde öğle aram 1 saat. Bu süreyi yemek, internet ve kitap olmak üzere 20’şer dakikalık 3 bölüme ayırdım.
İşyerinde pandemiden dolayı yemekhane kapalı. Dışarıdan söyleniyor ancak ben kilo almamak ve sağlıklı beslenme açısından sürekli dışarıdan yemek istemiyorum.
Bir iş arkadaşımın önerisiyle Arzum Foodie diye bir cihaz aldım. Kettle mantığı ile çalışıyor. İçinde çelik kaplar var. İçine su koyup, 10 dakika çalıştırınca yemekler ısınmış oluyor. Cihazı iş yerinde masamda bırakıyorum. Akşam yemeğinden kalanları kaplara koyup işe getiriyorum. Öğlen de cihazda ısıtıp yiyorum. İşyerinde benzer sıkıntı yaşayan varsa tavsiye ederim.
Adem güneşin videolrni spor yaparken dinlemeye başlamstm ama hep not tutmak istedgmden şimdi nasıl yapsam zaman bulsam diye dusunyrm. Oynatma hızı ×1.5 amaGünaydınnnnBenim de servis yolculuğum 40 dk civarı sürüyor, gelişim videoları izliyordum daha doğrusu dinliyordum ama hareket halinde çok fazla radyasyona maruz kaldığım için içim rahat değildi. ekrana ya da kitaba bakamıyorum zaten midem bulanıyor. Ben de podcast dinlemeye başladım beğendiğim içerikleri indiriyorum interneti de kapatıyorum. İngilizcemi geliştirmek için listening ve çocuk gelişimi üzerine şeyler (Adem güneş çocuk deyip geçmeyin serisi var) dinliyorum.
Aslında dinledikçe bakış açısı kafanda oturuyor. O yüzden hiç dinlememektense not almadan dinlemek de işe yarayabilir diye düşünüyorumAdem güneşin videolrni spor yaparken dinlemeye başlamstm ama hep not tutmak istedgmden şimdi nasıl yapsam zaman bulsam diye dusunyrm. Oynatma hızı ×1.5 ama
Storytel’de güzel bir uygulama. Kitap dinleniyor. Ben indirmiştim ama arabada yüksek sesle müzik dinlendiği için ses karışıyor. Netflix’i alt yazılı izliyorum kulaklıkla.GünaydınnnnBenim de servis yolculuğum 40 dk civarı sürüyor, gelişim videoları izliyordum daha doğrusu dinliyordum ama hareket halinde çok fazla radyasyona maruz kaldığım için içim rahat değildi. ekrana ya da kitaba bakamıyorum zaten midem bulanıyor. Ben de podcast dinlemeye başladım beğendiğim içerikleri indiriyorum interneti de kapatıyorum. İngilizcemi geliştirmek için listening ve çocuk gelişimi üzerine şeyler (Adem güneş çocuk deyip geçmeyin serisi var) dinliyorum.
2 kere üstünden geçmem lazim o zamanAslında dinledikçe bakış açısı kafanda oturuyor. O yüzden hiç dinlememektense not almadan dinlemek de işe yarayabilir diye düşünüyorum
Storytel’de güzel bir uygulama. Kitap dinleniyor. Ben indirmiştim ama arabada yüksek sesle müzik dinlendiği için ses karışıyor. Netflix’i alt yazılı izliyorum kulaklıkla.
Tabi yaparım, henüz 4 bölüm dinleyebildim, sıralaşma mı? Acaba yazım hatası mı oldu Canım2 kere üstünden geçmem lazim o zaman
Siz de dinledkce paylasm yaparsnz cok sevinirim. Ben siralaşma anlattığı kısımda kaldım cok önemli bir konuymus
Evet ben baştan baslamstm 2. Videosunda bahsetmsti sanirim bu konu öncelikli öğretilmesi gerek diye vurgulamsti. Kendi hakkı tüm süreçlerde siralaşma oldgnu öncelikli öğrenmesi gerekir. Bizler çocuğa önce paylasmasni öğretmek isteriz ama neye hakki oldgnu bilmeden direk elindeki zorla yada ısrarla paylastrlmk istenen cocuklarda siralaşma kavramı oturmaz diye anlatmsti.Tabi yaparım, henüz 4 bölüm dinleyebildim, sıralaşma mı? Acaba yazım hatası mı oldu Canım
Işığın yolu kitabindan biraz bahseder msnzBen de storytel kullanıyorum, okusam ama vakit yok dediğim özellikle çocuk gelişimi kitaplarını 4-5 saat gibi bir zamanda bitiriyorum. Hem akılda kalıcı oluyor hem de ciddi bir zaman tasarrufu.
Selçuk Şirin hocanın Yetişin Çocuklar kitabını bitirdim en son kesinlikle tavsiye ediyorum.
Bugün de Nilüfer Devecigil'in Işığın Yolu kitabına başladım, bağlanma özellikle de kuşaklar arası aktarım konusunu bilgi ile harmanlayıp roman şeklinde yazmış. Çok güzel, anneler kesinlikle okumalı storytelde sesli kitap formu da var.
Işığın yolu kitabindan biraz bahseder msnz
Çocuk deyip geçmeyin 2 de miydi bu canım, ben atlamışım sanırım artık nasıl dinlediysemEvet ben baştan baslamstm 2. Videosunda bahsetmsti sanirim bu konu öncelikli öğretilmesi gerek diye vurgulamsti. Kendi hakkı tüm süreçlerde siralaşma oldgnu öncelikli öğrenmesi gerekir. Bizler çocuğa önce paylasmasni öğretmek isteriz ama neye hakki oldgnu bilmeden direk elindeki zorla yada ısrarla paylastrlmk istenen cocuklarda siralaşma kavramı oturmaz diye anlatmsti.
Çok gecmiş olsun zor günler olmuş, babanıza ve tüm hastalara acil şifalar diliyorumgünaydın kardeşlerim ...
tam bir ay önce bugün covid pozitif olduğumu öğrenmiştim. e devlette ilk gördüğüm an ne yapacağımı bilememiş, arından bakanlıktan aranıp, hastaneye gitmem gerektiği söylenmişti. akşam ezanı yeni okunduğu için namazımı kılıp oğlumla arabamıza bindik ve hastaneye gittik. sabaha kadar hastane işlemleri yaşadığım zorluklar, bekleyişler...
sabahında ilaçlarımı aldım ve karantinamız başladı. ertesi gün oğluma da test yapıldı ve o da pozitifti. herhangi bir semptom olmadı. doktor ilaç vermedi. 14 gün süresince evde birlikte vakit geçirdik. ilk zamanlar yataktan dahi kalkamadığım anlar oldu, ama ilaçları kullandıkça ve iyi beslendikçe toparlandık hamd olsun. o süreçte annemler babamlar , abimler de karantinadaydı ve babamda pozitif çıktı, hastanede tedavi gördü. ardından çıktı , yaklaşık 14 gün sonra karın ağrısı ile hastaneye alındı, pankreasında iltihap oluştuğu için tedaviye başlandı. iki gün yoğun bakım sonrası serviste hala tedavi görüyor. dualarınıza talibiz.
15 günün sonunda eşim de eve geldi. çok şükür daha iyi hissediyoruz artık.
ilk günler nasıl dışarıya çıkacağım korkusu ile döndüm durdum ancak eşimin desteği ve denemeleriyle yürüyüşlere çıktım sonrası market avm denemelerimiz oluyor.
pazartesi itibariyle ise işe başladım . ilk gün endişeyle inanılmaz tedirginlikle geçti. çok şükür şimdi daha iyiyim. zaten yarım gün çalışıyorum . eşimde bir süre burda sonrasında ist a işine dönecek.
14 gün süresince; suluboya çalışmaları yaptım.
çocuk kalbinde dini değerler eğitimi aldım online.
hala devam eden ingilizce eğitimi alıyorum o da online. bu beni inanılmaz motive ediyor. hayatta farklı çabaların içerisinde olmak yaşamı daha anlamlı kılıyor hamd olsun.
babamın hastanede olması omuzlarımı çöktürüyor, tez vakitte şifa için dualardayız. en ufak bir şey de bir dünya şey düşünüyor olarak buluyorum kendimi. bundan kurtulmaya çalıştım ama kurtulmaktan ziyade , kabul ederek ve farkında olarak devam etmeye çalışmanın daha faydalı olduğuna karar verdim.
kemal sayar ın kaygı çağı'' kitabını bu süreç için çok istifadeli. okuyorum . tavsiye ederim .
işte böyle dostlar..
sağlıkla güzellikle dolu günler diliyorum hepimize.
Çok cok teşekkür ederimÖzde geçmişten getirdiğimiz şemaların ve ebeveynlerimizin bağlanma örüntülerinin bugünümüzü, seçimlerimizi, aksiyonlarımızı ne kadar etkilediğini anlatan bir roman. Bilimsel bilgi ya da verileri doğrudan vermeden aralara yedirerek farkındalık sağlatıyor.
Benim biraz mesleki olarak biraz da kendi annemle aramızdaki mesafeli ilişkinin nesiller arası aktarım yoluyla olduğunu öğrendiğimden beri ilgim bu yönde. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle başladım ben de sizlere tavsiye ediyorum kesinlikle.
Spoiler vermemek için tanıtım bülteninden alıntı yapacağım :)
İlişkilerde incinir, ilişkilerde iyileşiriz…
Ayşenur’un yolculuğu Michael ile tanıştığında başladı. Karakteri sandığı, değişmez bildiği pek çok özelliğinin aslında mizacına yapışmış zehirli sarmaşık dalları olduğunu Michael ile ilişkisinde anlayacaktı. Ve o zehirli sarmaşıkları kişiliğinden, bakış açısından, hayatından sökmenin yolunu öğrenecekti. Geçmişi değiştirerek değil, geçmişten kaçarak da değil, geçmişten anlam çıkararak. Bu ilişkide doğdu kızları Işık. Yolculuğun yeni bir dönemecine girmişlerdi. Geçmiş bir kez daha şimdi oluyordu ve Ayşenur bu kez kızıyla ilişkisinde kendini tanıyordu. Bütün zorlanmaların altından kendisi ve kendi annesiyle ilişkisi çıkıyordu. Çok şey öğrendi bu yolculukta Ayşenur. Nörobilim, felsefe, şiir, mindfulness, tasavvuf içeren limanlara savruldu. Hepsi kendi hikâyesini anlamlandırdı. Mevlânâ’nın sözünde aydınlandı: “Yaralarımız, ışığın içeri girdiği yerdir.” Işığın Yolu, Psikolog Nilüfer Devecigil’den anne baba olmaya, bağlanmaya, geçmişin yaralarını sağaltmaya dair çarpıcı bir hikâye…
Ilk 2de ama linkini paylascgm sizlerleÇocuk deyip geçmeyin 2 de miydi bu canım, ben atlamışım sanırım artık nasıl dinlediysem
Ben de şema terapi ile çok ilgiliyimÇok cok teşekkür ederimşema terapi ile ilglnp bir cok soruma cevap almstm bu şekilde bir kitap olması mutlu etti not ettim alacgm bunu da
Ayy sonunda gözlerim doldu. Ne kadar mutlu olduysa artık. Çok güzel düşünmüşsün. Bravo :)Ne zamandır yazacağım bir türlü fırsat bulamamıştım.
Topiğin bana verdiği güç yadsınamaz,elecda iyi ki kurmuşsun topiği ve kızlar iyi ki varsınız
Hamileliğimin son dönemleri, biraz da sıkıntılı geçiyor. Kaygılı bir bekleyiş içerisindeyim. Kızımla yeteri kadar ilgilenememenin verdiği bir iç sıkıntısı yaşıyordum son dönemde. Kendimle meşgul olmaktan, biraz mecburiyetten biraz da tükenmişlikten ipin ucunu kaçırmıştım.
Geçtiğimiz haftaya evde bir kaç düzenleme yaparak başladım ve özellikle kızımın odasında sadeleşmeye ve onun istediği gibi bir oda düzeni kurmaya koyuldum. İlk olarak gardrobunu düzenledim ve şifonyerine hiç ihtiyaç duymadığımızı farkettim. Ben evlenirken kendime şifonyer almamıştım ve kızımın şifonyerini dönüştürdüm. Çok güzel oldu ve bana da yetti. Odasına bir çadır istiyordu, sipariş vermiştim onun da gelmesiyle odasında yer açılmış oldu.
Sonrasında kendi doğumgünümde beni en çok mutlu edecek şeyin kızımı mutlu etmek olacağını farkettim ve o gün bir anlaşma yaptık. Gerçekten bütün gün anlaşma kurallarımıza uyarak başbaşa vakit geçirdik. Kızımın sevdiği aktiviteleri merkeze aldım, çok da sınır koymadan anlaşmamız çerçevesinde hareket ettik. Günün sonunda bana öyle bir sarıldı ki, kardeşim, sen ve ben ne güzel vakit geçirdik dediinanamadım.
Bu hafta yeni bir yaşam planlaması yapmak üzerine düşünmek istiyorum.
Canım iyi olmana çok sevindim. İnşallah baban da bir an önce toparlanırgünaydın kardeşlerim ...
tam bir ay önce bugün covid pozitif olduğumu öğrenmiştim. e devlette ilk gördüğüm an ne yapacağımı bilememiş, arından bakanlıktan aranıp, hastaneye gitmem gerektiği söylenmişti. akşam ezanı yeni okunduğu için namazımı kılıp oğlumla arabamıza bindik ve hastaneye gittik. sabaha kadar hastane işlemleri yaşadığım zorluklar, bekleyişler...
sabahında ilaçlarımı aldım ve karantinamız başladı. ertesi gün oğluma da test yapıldı ve o da pozitifti. herhangi bir semptom olmadı. doktor ilaç vermedi. 14 gün süresince evde birlikte vakit geçirdik. ilk zamanlar yataktan dahi kalkamadığım anlar oldu, ama ilaçları kullandıkça ve iyi beslendikçe toparlandık hamd olsun. o süreçte annemler babamlar , abimler de karantinadaydı ve babamda pozitif çıktı, hastanede tedavi gördü. ardından çıktı , yaklaşık 14 gün sonra karın ağrısı ile hastaneye alındı, pankreasında iltihap oluştuğu için tedaviye başlandı. iki gün yoğun bakım sonrası serviste hala tedavi görüyor. dualarınıza talibiz.
15 günün sonunda eşim de eve geldi. çok şükür daha iyi hissediyoruz artık.
ilk günler nasıl dışarıya çıkacağım korkusu ile döndüm durdum ancak eşimin desteği ve denemeleriyle yürüyüşlere çıktım sonrası market avm denemelerimiz oluyor.
pazartesi itibariyle ise işe başladım . ilk gün endişeyle inanılmaz tedirginlikle geçti. çok şükür şimdi daha iyiyim. zaten yarım gün çalışıyorum . eşimde bir süre burda sonrasında ist a işine dönecek.
14 gün süresince; suluboya çalışmaları yaptım.
çocuk kalbinde dini değerler eğitimi aldım online.
hala devam eden ingilizce eğitimi alıyorum o da online. bu beni inanılmaz motive ediyor. hayatta farklı çabaların içerisinde olmak yaşamı daha anlamlı kılıyor hamd olsun.
babamın hastanede olması omuzlarımı çöktürüyor, tez vakitte şifa için dualardayız. en ufak bir şey de bir dünya şey düşünüyor olarak buluyorum kendimi. bundan kurtulmaya çalıştım ama kurtulmaktan ziyade , kabul ederek ve farkında olarak devam etmeye çalışmanın daha faydalı olduğuna karar verdim.
kemal sayar ın kaygı çağı'' kitabını bu süreç için çok istifadeli. okuyorum . tavsiye ederim .
işte böyle dostlar..
sağlıkla güzellikle dolu günler diliyorum hepimize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?