Bakıcı ile çalışmayı düşünmez misiniz?Merhaba
Buranın çok eski takipçisiyim. Telefon değiştirince kk şifremi hatırlayamadım yeni üyelik yaptım.
1,5 yaşında kızım 4 yaşında oğlum var. Şimdiye kadar çocuklarıma anane dede ve babanne baktı (kızın doğum izni bitip işe başlayınca oğlanı kreşe başlattım. Yani bakan kişi tek çocuğa bakıyordu) Bakan kişi yemeğimizi de yapıyordu. Evde baktıkları günlerde evin işlerine yardımcı oluyorlardı.
Pandemi döneminde birisine anane birisine babanne baktı. Yaz boyunca teyzem, annem ve babam yayla evinde ikisine beraber baktı bizde orada kaldık.
Bugün itibariyle evimize dönüyoruz. Anneler tüm hafta çocuk baktığı için yoruluyor birde bize yemek yapmak istemiyorlar. İkisi de evinde bakmak istiyor bizim ev işlerine yardımları da kesildi. Sabah 7 akşam 7 arası evde değilim. Hafta sonu çalışmıyorum. Kendime ve aileme bir düzen kurmam gerekiyor.
Nerden başlayayım nasıl devam edeyim biraz fikir verebilir misiniz? Mesai bitecek eve gideceğim diye iyice gerildim. Eşim ile evde iş bölümü yapıyoruz o konuda sorun yok.
Yetişkin Çocuklar ve Işığın Yolu gerçekten güzel kitaplar. Keyifle okumuştum ben de.Ben de storytel kullanıyorum, okusam ama vakit yok dediğim özellikle çocuk gelişimi kitaplarını 4-5 saat gibi bir zamanda bitiriyorum. Hem akılda kalıcı oluyor hem de ciddi bir zaman tasarrufu.
Selçuk Şirin hocanın Yetişin Çocuklar kitabını bitirdim en son kesinlikle tavsiye ediyorum.
Bugün de Nilüfer Devecigil'in Işığın Yolu kitabına başladım, bağlanma özellikle de kuşaklar arası aktarım konusunu bilgi ile harmanlayıp roman şeklinde yazmış. Çok güzel, anneler kesinlikle okumalı storytelde sesli kitap formu da var.
Bakıcı ile çalışmayı düşünmez misiniz?
Hergün sabah işe gitmeden çamaşır makinesini çalıştırıyorum. İşten gelince kurutmaya atıyorum. Akşam yemeğinden sonra katlayıp yerleştiriyorum. Pazar günleri nevresim ve havluları yıkıyorum ilave olarak. Bizim makine hiç bir zaman az dolu olmuyorAnnem ve babam emekli öğretmen oğlumla çok güzel ilgileniyorlar.
Ayda bir temizlik için gelen bir ablam var sanırım onu haftalık alacağız.
Yemek işinde de pratik şeyler yapacağım. Dondurucunun nimetlerinden faydalanacağım.
Hafta sonunun yıldırıcı etkisi geçti. Şimdi daha rahatım :)
Hergün çamaşır yıkatıyorsun ya makine dolmasa bile günü gelince o renkleri yıkatıyor musun? Çamaşır yıka kurut ütüle tüm hafta sonumu işgal ediyor. Hafta içinde yapmayı deneyeceğim.
Ben çamaşırları tonsürton olarak ayırıyorumHergün sabah işe gitmeden çamaşır makinesini çalıştırıyorum. İşten gelince kurutmaya atıyorum. Akşam yemeğinden sonra katlayıp yerleştiriyorum. Pazar günleri nevresim ve havluları yıkıyorum ilave olarak. Bizim makine hiç bir zaman az dolu olmuyor
Çamaşırları siyah-beyaz-açık renk ve renkli olarak ayırıyorum. Renk mendili beyazlar ve siyahlar hariç kullanıyorum. Sorun yaşamadım şimdiye kadar.Ben çamaşırları tonsürton olarak ayırıyorumÇamaşır mendilleri sayesinde daha cesur olacağıma inanıyorum. Bu hafta sonunda küçük bir tatil yapacağız onun için çamaşırla uğraşamam. Tatil dönüşü pazartesiden itibaren sizin sistemi uygulayacağım.
planlı olmak çok zor, ama alışınca inanılmaz rahatlatıcı.Merhaba
Buranın çok eski takipçisiyim. Telefon değiştirince kk şifremi hatırlayamadım yeni üyelik yaptım.
1,5 yaşında kızım 4 yaşında oğlum var. Şimdiye kadar çocuklarıma anane dede ve babanne baktı (kızın doğum izni bitip işe başlayınca oğlanı kreşe başlattım. Yani bakan kişi tek çocuğa bakıyordu) Bakan kişi yemeğimizi de yapıyordu. Evde baktıkları günlerde evin işlerine yardımcı oluyorlardı.
Pandemi döneminde birisine anane birisine babanne baktı. Yaz boyunca teyzem, annem ve babam yayla evinde ikisine beraber baktı bizde orada kaldık.
Bugün itibariyle evimize dönüyoruz. Anneler tüm hafta çocuk baktığı için yoruluyor birde bize yemek yapmak istemiyorlar. İkisi de evinde bakmak istiyor bizim ev işlerine yardımları da kesildi. Sabah 7 akşam 7 arası evde değilim. Hafta sonu çalışmıyorum. Kendime ve aileme bir düzen kurmam gerekiyor.
Nerden başlayayım nasıl devam edeyim biraz fikir verebilir misiniz? Mesai bitecek eve gideceğim diye iyice gerildim. Eşim ile evde iş bölümü yapıyoruz o konuda sorun yok.
İki kitabı da severek okumuştum, 30 milyon kelimeyi doğumdan önce okumayı dilerdim, Ama yine de çok şey öğrendim. İyi okumalarBugün "30 milyon kelime" ve güvenli baglama" kitaplarını aldım. Paylsck şeyler olacak mı bakalım
planlı olmak çok zor, ama alışınca inanılmaz rahatlatıcı.
yemek
haftada 3 defa yemek yaptığını düşünürsek; birini pazar, birini salı, birini perşembe şeklinde ayarlayabilirsin.
Ben kolay yemek yapmak için soğanı rondodan yemeklik çekiyorum, özellikle köy soğanı daha uygun, diğeri su gibi oluyor. Yemeklik çektiğim soğanı cam kavanoza koyup, üstünü kapatacak kadar zeytinyağı ekliyorum. yemek yaparken o soğandan yağlı şekilde 2 kaşık falan alıyorum.
dolaba köfte yapıp atanlar börek yapıp atanlar var. dondurucu büyük rahatlık.
zamandan tasarruf için düdüklü tencere inanılmaz rahat.
pratik ürünler bulunsun hep evinde, mesela tarhana, mesela erişte, bunlar hem daha sağlıklı ve besleyici hem de pratikler.
annen kvaliden kışlık falan yapıyorlarsa hemen malzemeye ortak ol sana da bir kaç kavanoz versinler, elinin altında olunca daha çabuk işin bitiyor.
temizlik
Az eşya az iş.
yazın halılarımı kaldırır ince kilimlerle idare ederim. çocuk büyüdükçe kilim de kalkıyor :)
belki ayda 1 temizlik için yardımcı alınabilir. 2 çocukla ne kadar yapsan da olmuyor.
ben çocuğum küçükken hafta sonu babasına verir, dışarı gönderirdim. yapardım 1-2 saat yapabildiğim kadarını.
eşten yardım istenebilir birazcık.
akşamdan çamaşır yıkama için makineyi kurar, sabah çalıştırırım, işten gelince kurutmaya atarım, kurutma makinesi de inanılmaz rahatlık.
mutfağın akşamdan toplu kalmasına dikkat edersen bir sonraki gün için kafan da daha rahat oluyor.
Evde bazı şeyler yerli yerine oturunca temizliğe vakit kalıyor, bir gün süpürsen, bir gün silsen yeter sana.Yorumların için çoook teşekkür ederim: Benim için çok değerli.
İşleri biraz yoluna koydum. Eşimle akşam yemek için plan yaptık;
Pazar günü ben iki çeşit sebze yemeği yapacağım pazartesi ve salı için.
Çarşamba günü kahvaltı yapacağız çünkü hafta içinde kahvaltı yapamıyoruz.
Perşembe balık günü. Annelerle yakın oturuyoruz perşembe günü pazar kuruluyor annelerden birisi balık alıp bizi de çağırır. Onların yapamadığı perşembeleri biz yapacağız balığı.
Cuma köfte-makarna günü
Cumartesi karbonhidrat günü. Börek, kısır, pizza, hamburger.......
Pazar fırında tavuk günü :)
Yemekten sonra sofra toplama ve mutfak düzenleme ki ikimizde mutfakta temiz çalışırız. Tezgah hep düzenlidir.
Çocukların uyku saatine kadar çocuklarla oyun. Bunu da planlayacağız oyun hamuru gecesi, kutu oyunları gecesi, boyama gecesi, puzzle gecesi vb
Çocuklar yattıktan sonra etrafı toplayıp çöpü atacağız.
Çamaşır konusunda elecda nın yöntemini deneyeceğim.
Temizlik işine henüz el atamadık. Temizlik yapmayı hiç sevmiyorum. Robot süpürge istiyorum ama evde çok yüksek eşikler varAyda bir temizliğe abla geliyor haftalık gel dedik kabul etmedi. Ev annemlerin kendi evimizi alırız umuduyla eşyalarda ve evde değişikliğe gitmiyoruz şimdilik idare ediyoruz. Temizlik işini de çözdüğüm zaman benden mutlusu olmaz
Evde bazı şeyler yerli yerine oturunca temizliğe vakit kalıyor, bir gün süpürsen, bir gün silsen yeter sana.
mutfak toplu diyorsun, akşamları da wc temizliği yapıp yatarsan temizlik de gözüne batmaz.
yemek için dondurucu kullanmaya alışırsan yemek işinin de çoğu bitiyor.
-fasulye ve nohutu bir gece önceden ıslatıp poşetleyip dondurucuya atıyorum.
-börek gününüz için börek dondurabilirsin.
bir sürü yöntem var. hallolur. Sağlık olsun yeterki
Egzersiz
Şu an hafta içi her gün öğle yemeğinden sonra yürüyüş yapmaya çalışıyorum. Uzun vadede sabah egzersiz rutini oluşturmak ve hayatıma dahil etmek istiyorum. Yürüyüşü oturttuktan sonra adım adım evde egzersize geçiş yapacağım. Pandemi sonrası ile hoca ile birebir çalışarak doğru bir egzersiz rutini oturtmayı hedefliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?