2020 YILI EYLÜL AYI PLANLARI VE GERÇEKLEŞME DURUMLARI
HEDEF-1: Cilt döküntülerinden kurtulmak
Alınacak Aksiyonlar
- Salı-Cuma Zeratonin Kullanılacak
- Salı-Perşembe-Pazar banyo ve vücut bakımı yapılacak
- Sabah-akşam Ruboril krem kullanılacak
SONUÇ: Zoretanini eksiksiz kullandım. Banyo-vücut bakımı ay içerisinde 4 kez aksadı. Her ikisinde de çocukların uykusu sonrasına bıraktığım ve kızlar uykuda problem çıkardığı için yetişmedi. Bu nedenle banyo işini kızlar uyumadan önce hallediyorum artık. Bu şekilde daha sürdürülebilir oldu. Ruboril kullandım ama pozitif bir iyileşme gözlemlemedim. Ekim ayında devam etmeyeceğim.
HEDEF-2: Düzenli takviye kullanarak, vitamin eksikliklerini tamamlamak
Alınacak Aksiyonlar
- B12 (Aç Karnına)
- D3K2 (Kahvaltıda)
- İyot (Kahvaltı sonunda)
- Demir (Kahvaltıdan 2,5 saat sonra)
SONUÇ: Takviyleri mevcut alışkanlıkların arasına yerleştirince, unutma olasılığım daha düşük oluyor. B12’yi sabah kalkar kalkmaz içtiğim limonlu su ile, D ve İyotu kahvaltı ile, Demir’i ise 10:30’daki ara öğün ile içtim.
HEDEF-3: Hedef yağ miktarına ulaşmak
Alınacak Aksiyonlar
- Diyetisyen Listesine eksiksiz uymak
SONUÇ: Diyetisyenin hedefi 58-60 kg arasına inmemdi. Ancak 62 kg itibariyle korumaya geçmeye karar verdim. 3 aydır gram gram beslenmek beni yordu. Bir süre korumada kalmak istiyorum.
OKUNACAKLAR
- Kadınlar Nasıl Güçlenir
- Nigahdar
Kadınlar Nasıl Güçlenir: Bu kitaptan büyük şirketlerde beyaz yaka pozisyonunda çalışan ve kariyer odaklı insanların daha çok faydalanacağını düşünüyorum. Kariyer yolculuğumda neleri doğru yaptığım ve bundan sonra neleri daha farklı yapmam gerektiği konusunda benim için aydınlatıcı oldu.
Nigahdar: Oldukça akıcı bir dille yazılmış ve sürükleyici bir roman. Ancak edebiyat tadı diye tanımlayabileceğim o duyguyu alamadım kitaptan. Gerçi son dönem yazarlarından bir tek Nermin Yıldırım’dan alabildim o tadı.
İZLENECEKLER
- 18 Hediye
- Oyun Sonu
- Naim Süleymanoğlu
- I’m Ali
18 Hediye: Son zamanlarda seyrettiğim en güzel fiilmlerden biriydi. Hamileliğinde kanser olduğunu öğrenen bir kadının, doğacak kızının 18 yaşına kadar doğum günleri için aldığı hediyeler hakkında oldukça etkileyici bir yapım. Aynı zamanda gerçek bir hayat hikayesi. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Oyun Sonu: Hayatının son dönemindeki hastaları rahatlatmak ve ölüme yolculuklarına eşlik etmek amacıyla kurulan bir vakfın öyküsü. Benim 3 sene kadar içinde olduğum ve yaşama dair tüm bakış açımı değiştiren ortamı görmek, günlük sıkıntıların içinde kaybolmaya eğilimli kişileri kendine getirebilir.
Naim Süleymanoğlu: Çok güzeldi. Bir insanın yaşam mücadelesi, ait olduğu toplum için verdiği mücadele gerçekten inanılmaz. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
I’m Ali: Bu yapımı izlerken, Muhammed Ali benim aklımda daha farklı bir insanmış onu farkettim. Naim Süleymanoğlu ile benzer özelliklere sahip bir hayatı var. Her ikisi de içine doğdukları toplumda azınlık olarak çeşitli sıkıntılar yaşıyor ve kendi dallarında muhteşem başarı gösteriyorlar. Elde ettikleri uluslar arası başarı neticesinde, Naim Süleymanoğlu ne kadar vakur ve mütevazi ise Muhammed Ali o kadar kendini beğenmiş ve insanları aşağılayan bir tavır sergiliyor. Aynı olayın, farklı insanlar tarafından ne kadra farklı yorumlanabileceğine dair iyi bir örnek.