• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Kendini Şımartma Fonu

Bildiğiniz üzere 2020 hedeflerimden biri aylık olarak 200 lira kumbara birikimi yapmak. Bu para ile ne yapsam diye düşünürken karşıma çıkan “Kendini Şımartma Fonu” ifadesi ile bir aydınlanma yaşadım:))

Ben bu parayı sadece kendi keyfim için biriktirmeye karar verdim. Eşe, çocuğa, eve harcamak yok. Masaj, cilt bakımı, atölye, online kurs gibi bir sürü alanda kullanılabilir. Alışveriş diyetim bittikten sonra kendime çok beğendiğim bir takı, kıyafet gibi birşeyler de alabilirim:)
bende iş yerindeki arkadaşlarımla 2020 hakkında biraz fikir paylaşımı yaptım ve hepimiz birer kumbara aldık 2020 ocak ayında maaşlarımızı almaya başladığımızda herkes kendi kumbarasına para koyarken video atacak.Atamayan cezalı olacak ve büyük bir şey ödemek zorunda kalacak( bu zorunluluk önemli aksi takdirde verimli olmuyor)
Kendimizi teşvik etmek için yaptık bunu..
Bu kumbaradaki paralar için henüz bişeye karar vermedim ama sanırım mesleki eğitimim için olacak gibi duruyor.
 
bende iş yerindeki arkadaşlarımla 2020 hakkında biraz fikir paylaşımı yaptım ve hepimiz birer kumbara aldık 2020 ocak ayında maaşlarımızı almaya başladığımızda herkes kendi kumbarasına para koyarken video atacak.Atamayan cezalı olacak ve büyük bir şey ödemek zorunda kalacak( bu zorunluluk önemli aksi takdirde verimli olmuyor)
Kendimizi teşvik etmek için yaptık bunu..
Bu kumbaradaki paralar için henüz bişeye karar vermedim ama sanırım mesleki eğitimim için olacak gibi duruyor.
Güzel fikirmiş bence
 
2013 ve 2018 doğumlular. Şu aşamada bırak yurt dışını, sitenin karşısındaki markete bile gidemiyoruz:))

Allah nasip ederse küçük olanı da 6 yaşına getireyim, kızlarımla dünyayı gezmek istiyorum.

Allah bağışlasın, yeni oda güzel fikir olmuş :KK66:, yeni yıla yeni oda, güle güle kullansın.
Bende bazen kumbara yapsam diyorum, misal oğlumla 5 yaş Türkiye'nin herhangi bir ili.
O yaşa gelip, o meblağ birikti mi, güzel bir anısı olurdu.

her zorlukta bir kolaylık vardır eminim, mükafatını görmeyi, 'bak ben seni ne zorluklarla büyüttüm' diye
söylenip bu günleri gülerek hatırlamayı istiyorum
.
 
Dün kuaföre gittim. Saç kesimi, manikür, pedikür, kaş işlerimi hallettim. Saça keratin yüklemesini sordum. Senin işini görmez, fön çektirmek istemiyorsan kalıcı fön yapalım dedi. Hadi yapalım madem dedim ben de:))

Önce yıkadı, kesti, sonra birşeyler sürüp 30 dakika bekletti. Fönledi, düzleştirici ile geçti. Yarın tekrar gideceğim. Yıkayıp, fön çekip tekrar düzleştirecekmiş. Seni yaza kadar götürür dedi.
Sonucu ben de merak ettim şimdi, saça zarar veriyor mu acaba. Sacını yıkayıp dışarı duzgun sekilde cıkabilmek de çok keyifli olsa gerek. Saclarım dalgalı, dalgalı halini de seviyorum aslında ama zaman zaman dümdüz goruntu de insanı daha fresh gosterwbiliyor.
 
elecda elecda
keratin yüklemesi yaptırmıştım ben, sonrasında fönlüyorlar (brezilya fönü)
her yıkamada keratin şampuanı kullanmak ve saç kurutma makinesiyle iyice tarayarak kurutmak gerekiyor
tamamen fönlü gibi olmasa da düzgün duruyor, saçlarda kabarma olmuyor..

daha önce buraya yazmıştım
merak edenler için alıntılayayım dedim
kalıcılığı 3 ay kadar sürüyor
 
Yazınızı oldukça önyargılı buldum. Sizin tecrübe ettiğiniz durumu, bütün özel okulların kötü olduğu şeklinde genellemeniz yanlış. İyi özel okullar da var, kötü devlet okulları da var. İyi öğretmen ve kötü öğretmenler de her iki kurumda da mevcut. Benim özel okul tecrübemi sizin maddeleriniz üzerinden yazmak istiyorum.
1. Ana sınıfından beri aynı özel okulda kızım. Ne ana sınıfı öğretmeni, ne ilkokul öğretmeni ne de branş öğretmenleri kızımı pohpohlamadı. Gayet ilgililier. Çocuk bazında çocuğun güçlü ve zayıf taraflarına hakimler ve veliyi de bu doğrultuda bilgilendiriyorlar.
2. Sınıf 24 kişi, az olduğunu düşünmüyorum.
3. Benzer ailelerin çocuklarının bir arada olduğu doğru. Ancak ben kendi adıma eğitimli ve iletişim kurulabilir insanlar ve onların çocukları ile muhattap olduğum için mutluyum. Bazı yurdum insanları ile bu yaşımda ben baş etmekte zorlanıyorum. Çocuğum daha 6 yaşında iken bu insanlara niye maruz kalsın?
4. Temizlik konusunda özel okul ile devlet okulu arasında dağlar var. Yemekler de oldukça başarılı. Aylık menü, kullanılan markalar bize bildiriliyor. Tavuk yok, yemeklerde sıvı yağı ve margarin kullanılmıyor. Ben sadece ikindi kahvaltılarında kek, kurabiye gibi ürünlerin çıkmasından rahatsızım.
5. Daha geçen hafta rehberlik öğretmeni beni aradı ve randevu verdi. Sınıf öğretmeni, rehberlik öğretmeni ve ben görüştük. Kızımın yazı yazarken çok oyalandığını söylediler. Bunu çözmek için ortak bir plan yaptık ve uyguluyoruz şu an.
6. Ben ilkokulu devlette okudum, tam anlattığınız gibi, veli ve öğrenci ayıran bir öğretmendi. Bu söylediğinizin özel okul öğretmeni veya devlet öğretmeni olmakla bir alakası yok. İnsanlıkla alakası var.
7. Kpss’ye Ankara’da kalmak için girmemiş olan, oldukça iyi eğitim almış, özel okullarda çalışan harika öğretmenler tanıyorum ben.
8. Bizim okulda 08:10’da ders başlıyor. 08:15’te gelen çocuğu derse almıyorlar.

elecda elecda bu 5. Maddeni bana detaylandırır mısın
Benim oğlum daya yavaş yazıp yetişemiyor
Ya da hızlı yazıyor ancak çok çirkin yazıyor
 
2013 ve 2018 doğumlular. Şu aşamada bırak yurt dışını, sitenin karşısındaki markete bile gidemiyoruz:))

Allah nasip ederse küçük olanı da 6 yaşına getireyim, kızlarımla dünyayı gezmek istiyorum.
Elecda neden oyle düşünüyorsun ki, bence senin planlamaya karşı müthiş bir yeteneğin var. Dolayısıyla çocuklarının performansına gore de guzel seyahat planları yapabilirsin. Tabi eğer istiyorsan, çünkü çocukla seyahatten keyif alabilmek için bu işe ciddi şekilde niyetli olmak gerek. Ben kendi tecrubelerimi paylaşayım, belki bir kaç kişiyi çocukla seyahate ikna edebilirim🤗 bilenler bilir ikiz kızım var 40 aylık. İlk tatillerine 2,5aylıkken yanlarında sadece eşim ve ben varken çıktılar. O gunden buyana müze, yayla, antik kent, park bahce ne varsa geziyoruz:) Doğan Cüceloğlunun ‘benim anavatanım çocukluğumdur’ sözünü çok severim. Çocuklarımla olabildiğince paylaşım halinde kalmaya calışıyorum, tabi ki evde de kaliteli vakit geçirmeye calışıyorum fakat ben seyahatlerde çok fazla anı biriktirdiğimizi düşünüyorum. Çünkü yol hali insana çok farklı deneyimler sunuyor. Ve çocuklar o anın tam içinde oluyor, butun aile baska hiç bir ugrası olmaksızın bir arada paylasım da kalıyor. Ben cocuklarla seyahatin kişisel olarak beni de geliştirdiğini görüyorum. Mesela hazırlık yaparken daha pratik oluyorum, daha az eşya ile yola cıkıyorum, ne bilim çıkan aksiliklerde daha az stres oluyorum. Tabi ki çok defa kriz hali ile de karşı karşıya kalıyoruz ama bu kaçınılmaz Çocukların ve kendimin aldığı keyfe odaklanıyorum. Bu yıl Karadeniz turu yaptık mesela 8gun boyunca oradan batuma geçti böylece ilk yurtdışı seyahatlerini yapmış oldular. Pokut yaylasına cıktık yayla yolları fazlaca zorlu olmasına rağmen benim aklımda kalan sisler içinde bulutların arasında oynadığımız kovalamaca:) artvin karagölü gezi boyunca heyecanla bekledim fakat vardığımız gün müthiş bir yağmur vardı; takılmadık offlamak yerine yağmurlukları giydik ayaklarımıza poşet geçirip yağmur altında gölü izledik.
Bu yıl ki hedeflerimden biri de bir yurtdışı seyahati. Avrupa çocukla gezmek açısından kolay bir rota fakat maliyet açıdından yeşil pasaportu almadan gitmeyi düşünmüyorum. Balkanlardan makedonyayı gordum çok guzel bir coğrafya belki burdan devam ederiz veya hiç yoktan kıbrıs olur:) İnş kısmet olursa benim 11. Kızlarımın 2. Ülkesi olacak. Önemli olan yurtdışına çıkmak değil tabi ki her ay bir şehir gezisi planlıyorum genelde. Çoğu gunubirlik bazen 2 gün.Yorulsak da seviyorum ben yolda olmayı. Ne kadar uzun oldu, anlatasım varmış😂
 
Kızlar ve kendim için aylık kitap alışverişimi yaptım. Kızlara 30 yeni kitap kendime de Derle, Topla, Rahatla ile Minimalizm Serisinin 2 kitabını aldım. Her gün az da olsa okumaya çalışıyorum, akşam ya da öğle arasında. Bakalım ne zamana bitecekler. Kızlar için şu 'anaokulu öncesinde hergün 1 kitap toplam 1000 kitap' projesini bir deneyeceğiz. 100 kitabımız var bu zamana kadar evirip çevirip okuduğumuz. Dışarıda olmaz isek her gün hemen hemen 4 kitap okuyoruz. Bİri nieşim birini ben birer tane de kızlar genellikle iyi bildikleri kitapları seçip hatırladıkları kadarıyla hafızadan okuma yapıyorlar. Dolayısıyla bu 4 kitabın 1ini yenilesek yılda 300 üzeri yeni kitap ile 3 yılda proje yetişir gibi. Tabi bu sayıda çocuk kitabı için standart bir kalite yakalamak zor olacaktır fakat bu duruma çok takılmıyorum. Tüm kitaplar mesaj kaygısı takınıyorum, öncesinde okuyup uygun bulmadığım cümlelerin/kelimelerin üzerini çizeceğim. Onun dışında önemli olan çocukların kitap okumayı fazlasıyla normelleştirmesi, e tabi kelime haznelerine de büyük katkı sağlayacaktır.
İlk fotoğraf yeni siparişden bugun teslim edilenler. İkinci fotoğraf Odtü Yayıncılığın öykü serisi, konular bazen karışık olabilse de çizimleri çok güzel, hayal güçlerine katkı sağlayacaktır. Sonra fotoğraf da çok severek okuduğumuz önerebileceğim kitaplar. İlgilenen olursa diye eklemek istedim.
 

Eklentiler

  • thumbnail_image2.jpg
    thumbnail_image2.jpg
    24 KB · Görüntüleme: 78
  • thumbnail_image1.jpg
    thumbnail_image1.jpg
    18,1 KB · Görüntüleme: 78
  • thumbnail_image1 (1).jpg
    thumbnail_image1 (1).jpg
    25,6 KB · Görüntüleme: 74
Uzun zamandır almayı planladığımız soğuk buhar makinası sonunda geldi. Bu gece ilk defa kullanacağız. Ankaranın kuru havası geceleri bizi zorluyor. Sabahları boğazımız kuru burnumuz tıkalı kalkıyoruz sürekli. Özellikle kızlar da öksürük falan da var. Geceleri odalarımızda bu makinayı dönüşümlü çalıştırarak sorunu biraz hafifletmeyi amaçlıyoruz. Zaman ayarı falan var marım işe yarar. Fayda görür isek sizlere de detaylı yazacağım.
 
Bende yaptırmayı düşünüyorum elecda yorumların benim için de çok önemli 🤗
Kızlar ve kendim için aylık kitap alışverişimi yaptım. Kızlara 30 yeni kitap kendime de Derle, Topla, Rahatla ile Minimalizm Serisinin 2 kitabını aldım. Her gün az da olsa okumaya çalışıyorum, akşam ya da öğle arasında. Bakalım ne zamana bitecekler. Kızlar için şu 'anaokulu öncesinde hergün 1 kitap toplam 1000 kitap' projesini bir deneyeceğiz. 100 kitabımız var bu zamana kadar evirip çevirip okuduğumuz. Dışarıda olmaz isek her gün hemen hemen 4 kitap okuyoruz. Bİri nieşim birini ben birer tane de kızlar genellikle iyi bildikleri kitapları seçip hatırladıkları kadarıyla hafızadan okuma yapıyorlar. Dolayısıyla bu 4 kitabın 1ini yenilesek yılda 300 üzeri yeni kitap ile 3 yılda proje yetişir gibi. Tabi bu sayıda çocuk kitabı için standart bir kalite yakalamak zor olacaktır fakat bu duruma çok takılmıyorum. Tüm kitaplar mesaj kaygısı takınıyorum, öncesinde okuyup uygun bulmadığım cümlelerin/kelimelerin üzerini çizeceğim. Onun dışında önemli olan çocukların kitap okumayı fazlasıyla normelleştirmesi, e tabi kelime haznelerine de büyük katkı sağlayacaktır.
İlk fotoğraf yeni siparişden bugun teslim edilenler. İkinci fotoğraf Odtü Yayıncılığın öykü serisi, konular bazen karışık olabilse de çizimleri çok güzel, hayal güçlerine katkı sağlayacaktır. Sonra fotoğraf da çok severek okuduğumuz önerebileceğim kitaplar. İlgilenen olursa diye eklemek istedim.
Benim de 30 aylık bir oğlum var. Anaokuluna kadar 1000 kitap projesi benim de yapmak istediğim bir sey ve başladık gibi 😊 Aylık kitap alışverişinin yanı sıra il kütüphanesine de üye olduk. Çocuk bölümünde güncel, güzel kitaplar var.
 
Kızlar ve kendim için aylık kitap alışverişimi yaptım. Kızlara 30 yeni kitap kendime de Derle, Topla, Rahatla ile Minimalizm Serisinin 2 kitabını aldım. Her gün az da olsa okumaya çalışıyorum, akşam ya da öğle arasında. Bakalım ne zamana bitecekler. Kızlar için şu 'anaokulu öncesinde hergün 1 kitap toplam 1000 kitap' projesini bir deneyeceğiz. 100 kitabımız var bu zamana kadar evirip çevirip okuduğumuz. Dışarıda olmaz isek her gün hemen hemen 4 kitap okuyoruz. Bİri nieşim birini ben birer tane de kızlar genellikle iyi bildikleri kitapları seçip hatırladıkları kadarıyla hafızadan okuma yapıyorlar. Dolayısıyla bu 4 kitabın 1ini yenilesek yılda 300 üzeri yeni kitap ile 3 yılda proje yetişir gibi. Tabi bu sayıda çocuk kitabı için standart bir kalite yakalamak zor olacaktır fakat bu duruma çok takılmıyorum. Tüm kitaplar mesaj kaygısı takınıyorum, öncesinde okuyup uygun bulmadığım cümlelerin/kelimelerin üzerini çizeceğim. Onun dışında önemli olan çocukların kitap okumayı fazlasıyla normelleştirmesi, e tabi kelime haznelerine de büyük katkı sağlayacaktır.
İlk fotoğraf yeni siparişden bugun teslim edilenler. İkinci fotoğraf Odtü Yayıncılığın öykü serisi, konular bazen karışık olabilse de çizimleri çok güzel, hayal güçlerine katkı sağlayacaktır. Sonra fotoğraf da çok severek okuduğumuz önerebileceğim kitaplar. İlgilenen olursa diye eklemek istedim.
Annemin çantası babamın battaniyesi çok güzel kitapalr
Çöo adam kitabını ise okuyup etkinlik yapabilirsiniz çöplerle

Ayrıca
Biz de oğlumla #beforekindeegarten1000books etiketiyle dediğin gibi 1000 kitap hedefledik.
Ancak bu kesinkes değil
Önemli olan okumayı sevmesi, hayal dünyasının gelişmesi, dil gelişimi okuma yazma öğrenmesinin kolaylaşması.

En en önemlisi çok sevmesi

Oğluma ilk hediyem kitaplardı
Bebeklikten kartlarla başladık
Ben kitap okuma alışkanlığını çok geç edindim
Oğlum sıkıntısını yaşamasın istedim

Her gün düzenli kitap okuyoruz. Günlük hayatta kitapla bağlantı kurup davranış kazanıyoruz. Mesela tırtık tütüyor diye çok sevdiği bir kitap var. Kızıp öfkelendiği zaman aaa tırtık hadi 10 a kadar sayalım diyorum. Gibi

Ben satın alıyorum kitapları ama kütüphane üyeliğimiz var . Çok nitelikli kitaplar var. Çok istifade ediyoruz. Tavsiye ederim kardeşim
 
Sıfır Atık
Bir Dostluk Masalı
Tırtık Tütüyor
Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor
Kayakçı Tavşan
Kırmızı Çizgi


Bizim favor kitaplarımız.
Çok severiz, çok.
Günaydın kızlar, tırtık tütüyor u senin tavsiyenle almıştım biz de beğendik teşekkürler. Paylaştığın kitaplardan biz de olmayanlar var onları not aldım
 
Kızlar ve kendim için aylık kitap alışverişimi yaptım. Kızlara 30 yeni kitap kendime de Derle, Topla, Rahatla ile Minimalizm Serisinin 2 kitabını aldım. Her gün az da olsa okumaya çalışıyorum, akşam ya da öğle arasında. Bakalım ne zamana bitecekler. Kızlar için şu 'anaokulu öncesinde hergün 1 kitap toplam 1000 kitap' projesini bir deneyeceğiz. 100 kitabımız var bu zamana kadar evirip çevirip okuduğumuz. Dışarıda olmaz isek her gün hemen hemen 4 kitap okuyoruz. Bİri nieşim birini ben birer tane de kızlar genellikle iyi bildikleri kitapları seçip hatırladıkları kadarıyla hafızadan okuma yapıyorlar. Dolayısıyla bu 4 kitabın 1ini yenilesek yılda 300 üzeri yeni kitap ile 3 yılda proje yetişir gibi. Tabi bu sayıda çocuk kitabı için standart bir kalite yakalamak zor olacaktır fakat bu duruma çok takılmıyorum. Tüm kitaplar mesaj kaygısı takınıyorum, öncesinde okuyup uygun bulmadığım cümlelerin/kelimelerin üzerini çizeceğim. Onun dışında önemli olan çocukların kitap okumayı fazlasıyla normelleştirmesi, e tabi kelime haznelerine de büyük katkı sağlayacaktır.
İlk fotoğraf yeni siparişden bugun teslim edilenler. İkinci fotoğraf Odtü Yayıncılığın öykü serisi, konular bazen karışık olabilse de çizimleri çok güzel, hayal güçlerine katkı sağlayacaktır. Sonra fotoğraf da çok severek okuduğumuz önerebileceğim kitaplar. İlgilenen olursa diye eklemek istedim.
Teşekkürler bilgilendirme için, zahmet olmazsa içlerinden beğendiklerinizin adını yazar mısın canım, fotodan okuyamadım hepsini
 
Back