• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Sıfır Atık
Bir Dostluk Masalı
Tırtık Tütüyor
Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor
Kayakçı Tavşan
Kırmızı Çizgi

Bizim favor kitaplarımız.
Çok severiz, çok.
Mutlaka bakacagım, öneriler için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi onemli olan kitapların içine doğup onlarla büyümesi. Bu konu da cok almaktan kaygı duymuyorum, bu konu da doyumsuz olabilirler sıkıntı değil:) maliyet açısından bir süre sonra zorlayabilir o kısımda kütüphane üyeliğine geçeriz inş.

Kızlar ve kendim için aylık kitap alışverişimi yaptım. Kızlara 30 yeni kitap kendime de Derle, Topla, Rahatla ile Minimalizm Serisinin 2 kitabını aldım. Her gün az da olsa okumaya çalışıyorum, akşam ya da öğle arasında. Bakalım ne zamana bitecekler. Kızlar için şu 'anaokulu öncesinde hergün 1 kitap toplam 1000 kitap' projesini bir deneyeceğiz. 100 kitabımız var bu zamana kadar evirip çevirip okuduğumuz. Dışarıda olmaz isek her gün hemen hemen 4 kitap okuyoruz. Bİri nieşim birini ben birer tane de kızlar genellikle iyi bildikleri kitapları seçip hatırladıkları kadarıyla hafızadan okuma yapıyorlar. Dolayısıyla bu 4 kitabın 1ini yenilesek yılda 300 üzeri yeni kitap ile 3 yılda proje yetişir gibi. Tabi bu sayıda çocuk kitabı için standart bir kalite yakalamak zor olacaktır fakat bu duruma çok takılmıyorum. Tüm kitaplar mesaj kaygısı takınıyorum, öncesinde okuyup uygun bulmadığım cümlelerin/kelimelerin üzerini çizeceğim. Onun dışında önemli olan çocukların kitap okumayı fazlasıyla normelleştirmesi, e tabi kelime haznelerine de büyük katkı sağlayacaktır.
İlk fotoğraf yeni siparişden bugun teslim edilenler. İkinci fotoğraf Odtü Yayıncılığın öykü serisi, konular bazen karışık olabilse de çizimleri çok güzel, hayal güçlerine katkı sağlayacaktır. Sonra fotoğraf da çok severek okuduğumuz önerebileceğim kitaplar. İlgilenen olursa diye eklemek istedim.

Merhaba
Ben eskiden maaş günümde ya da her ayın 1’inde oğlumla kitapçıya gidip oğlumun beğendiği kitapları alıyordum .
Bir kaç yıldır çocuk kütüphanesine üyeyiz . Oradan ücretsiz alıp okuyup teslim ediyoruz .. Tavsiye ederim ..

Ekstradan satın aldığımız kitaplar da oluyor tabi ki

elecda elecda ve diğer ajanda ser arkadaşlar bugün instagramda bir ajanda görünce aklıma siz geldiniz. 5 yıllık bir ajanda, hee güne özel soru var her yıl o soruyu cevaplıyorsun .instagramda ayağımın tozuyla diye bir sayfa var onda gördüm, isterseniz bir inceleyin

elecda elecda ve diğer ajanda ser arkadaşlar bugün instagramda bir ajanda görünce aklıma siz geldiniz. 5 yıllık bir ajanda, hee güne özel soru var her yıl o soruyu cevaplıyorsun .instagramda ayağımın tozuyla diye bir sayfa var onda gördüm, isterseniz bir inceleyin
Ben 5 yıllık bir ajanda kullanıyorum. Kızlarım için, o gün gezdiğimi bir yer, soyledikleri bir soz, verdikleri tepkiler, cok guldukleri bi durum gibi. Bir kaç cumlu yazıyorum, yıllar sonra okumak keyifli olacak dite düşünüyorum.
Gecen gun de kitapevine gittim, 2 adet ajanda beğendim. Birisi gunluk-aylık-yıllık planlama içib diğeri okuduğum kitapların notlar tutmak için tasarlanmış, beğendim. Sanırım 2020 için alacagım bunlarl.

Eklentiler

• 2B0C082A-F401-4CA0-B69F-ED1E9F11793D.jpeg
    2B0C082A-F401-4CA0-B69F-ED1E9F11793D.jpeg
    49,1 KB · Görüntüleme: 106
  • 623C0E2C-0F9F-4E63-B5B8-A3D357D54686.png
    623C0E2C-0F9F-4E63-B5B8-A3D357D54686.png
    516,6 KB · Görüntüleme: 96
Ben 5 yıllık bir ajanda kullanıyorum. Kızlarım için, o gün gezdiğimi bir yer, soyledikleri bir soz, verdikleri tepkiler, cok guldukleri bi durum gibi. Bir kaç cumlu yazıyorum, yıllar sonra okumak keyifli olacak dite düşünüyorum.
Gecen gun de kitapevine gittim, 2 adet ajanda beğendim. Birisi gunluk-aylık-yıllık planlama içib diğeri okuduğum kitapların notlar tutmak için tasarlanmış, beğendim. Sanırım 2020 için alacagım bunlarl.
Çok güzele benziyorlar.Hangi kitapçıda acaba bilindik isimlerdenmi dr gibi

Canım ebeveynlik günlüğü diye sen bahsetmiştin sanırım değil mi, fikir o kadar hoşuma gitmişti ki, yeni yıl planlarım arasına yazdım ve ajanda alacağım ben de. Teşekkürler

Allah bağışlasın, yeni oda güzel fikir olmuş :KK66:, yeni yıla yeni oda, güle güle kullansın.
Bende bazen kumbara yapsam diyorum, misal oğlumla 5 yaş Türkiye'nin herhangi bir ili.
O yaşa gelip, o meblağ birikti mi, güzel bir anısı olurdu.

her zorlukta bir kolaylık vardır eminim, mükafatını görmeyi, 'bak ben seni ne zorluklarla büyüttüm' diye
söylenip bu günleri gülerek hatırlamayı istiyorum
.
Çok teşekkürler :KK200:
Ben çok istiyorum kızlarımla hem ülkemizi hem de dünyayı beraber gezmeyi. Bence bunun için fon oluşturmak iyi fikir. Ev kredisini bitirdikten sonra başlayacağım ben de seyahat birikimine.

elecda elecda bu 5. Maddeni bana detaylandırır mısın
Benim oğlum daya yavaş yazıp yetişemiyor
Ya da hızlı yazıyor ancak çok çirkin yazıyor
Ela çok oyalanan bir çocuk. Evde de öyle. Daha doğrusu hep öyleydi. İlkokula başlayınca ders esnasında çalışmaları bitiremediği için çağırdılar beni. Görüşmemiz sonucu şu adımları izledik:
- Sabah ve Akşam Rutini Oluşturma: Sabah ve akşam sırasıyla yapacağı işleri ve her bir işi ne kadar sürede bitirmesi gerektiğini liste olarak yazıp verdim. Sonrasında alarm kurarak takip ettim.
- Sabah 07:30’a kadar işlerini hallederse kahvaltı yapabiliyor yoksa aç gidiyor okula.
- Akşam 30 dakikada yemeğini bitirirse bir bölüm çizgi film seyretme hakkı kazanıyor. Yemeğini bitiremezse kaldırıyorum, kahvaltıya kadar birşey yok ve tv de yok.
- Ödev süresi 45 dakika. Süre dolduğunda defterini kitabını kaldırıyorum.

Elecda neden oyle düşünüyorsun ki, bence senin planlamaya karşı müthiş bir yeteneğin var. Dolayısıyla çocuklarının performansına gore de guzel seyahat planları yapabilirsin. Tabi eğer istiyorsan, çünkü çocukla seyahatten keyif alabilmek için bu işe ciddi şekilde niyetli olmak gerek. Ben kendi tecrubelerimi paylaşayım, belki bir kaç kişiyi çocukla seyahate ikna edebilirim🤗 bilenler bilir ikiz kızım var 40 aylık. İlk tatillerine 2,5aylıkken yanlarında sadece eşim ve ben varken çıktılar. O gunden buyana müze, yayla, antik kent, park bahce ne varsa geziyoruz:) Doğan Cüceloğlunun ‘benim anavatanım çocukluğumdur’ sözünü çok severim. Çocuklarımla olabildiğince paylaşım halinde kalmaya calışıyorum, tabi ki evde de kaliteli vakit geçirmeye calışıyorum fakat ben seyahatlerde çok fazla anı biriktirdiğimizi düşünüyorum. Çünkü yol hali insana çok farklı deneyimler sunuyor. Ve çocuklar o anın tam içinde oluyor, butun aile baska hiç bir ugrası olmaksızın bir arada paylasım da kalıyor. Ben cocuklarla seyahatin kişisel olarak beni de geliştirdiğini görüyorum. Mesela hazırlık yaparken daha pratik oluyorum, daha az eşya ile yola cıkıyorum, ne bilim çıkan aksiliklerde daha az stres oluyorum. Tabi ki çok defa kriz hali ile de karşı karşıya kalıyoruz ama bu kaçınılmaz Çocukların ve kendimin aldığı keyfe odaklanıyorum. Bu yıl Karadeniz turu yaptık mesela 8gun boyunca oradan batuma geçti böylece ilk yurtdışı seyahatlerini yapmış oldular. Pokut yaylasına cıktık yayla yolları fazlaca zorlu olmasına rağmen benim aklımda kalan sisler içinde bulutların arasında oynadığımız kovalamaca:) artvin karagölü gezi boyunca heyecanla bekledim fakat vardığımız gün müthiş bir yağmur vardı; takılmadık offlamak yerine yağmurlukları giydik ayaklarımıza poşet geçirip yağmur altında gölü izledik.
Bu yıl ki hedeflerimden biri de bir yurtdışı seyahati. Avrupa çocukla gezmek açısından kolay bir rota fakat maliyet açıdından yeşil pasaportu almadan gitmeyi düşünmüyorum. Balkanlardan makedonyayı gordum çok guzel bir coğrafya belki burdan devam ederiz veya hiç yoktan kıbrıs olur:) İnş kısmet olursa benim 11. Kızlarımın 2. Ülkesi olacak. Önemli olan yurtdışına çıkmak değil tabi ki her ay bir şehir gezisi planlıyorum genelde. Çoğu gunubirlik bazen 2 gün.Yorulsak da seviyorum ben yolda olmayı. Ne kadar uzun oldu, anlatasım varmış😂
Sana bu konuda gerçekten özeniyorum ancak çocukla şehir dışına çıkmak beni yoruyor ve geriyor. Bu nedenle arkadaş gibi gezebileceğimiz, hatırlayabilecekleri bir zaman dilimine erteledim beraber gezme işini.
Emzirmeyi bıraktığımda ilk işim çocukları kayınvalideme satıp eşimle 2 günlüğüne bir yerlere kaçmak olacak :KK45:

Öneri için teşekkürler :KK200:

Kitap notlarını beğendim, ben de bir bakayım

Selamlar Hanımlar,

Sabah Ela’nın okulda rehberlik ile görüşmem vardı. 6 Ocak’ta tam zamanlı işe başlayacağım. Servisler doluymuş, bu nedenle eşim alacak okuldan. Saat 16:05’te çıkıyorlar ancak eşim 17:20 gibi alabilecek. Bu sürede bir bekleme sınıfı var, orada kalacak. Ödevlerini bu zaman diliminde yapabilmesi için destek istedim.

Bir de okulun kitap kurdu diye bir uygulaması var. Çocuklar okul kütüphanesinden kitap alıyor okuyor veya evden bir kitap okuyor. Kütüphane görevlisine kitabı götürüyor. Görevli kitap hakkında birkaç soru sorduktan sonra okuyup okumadığına kanaat getirip, çocuğa bir puan verip defterine işliyor. Belirli bir puanı toplayan çocuğa okul müdürü tarafından kitap kurdu sertifikası veriliyor. Ela çok istekli bu konuda, arkadaşı da sertifika almış gaza geldi baya:)) Detaylarını öğrendim rehberlikten.

Okuldan çıktıktan sonra markete gittim. Cumartesi teyzem ve dayımları davet ettim. Yapacağım hazırlıklar için alışveriş yaptım. Menü şu şekilde:
Haşhaşlı mercimekli börek
Patates salatası
Kısır
Yoğurtlu Brokoli Salatası
Islak kek

Bir de Hayvan Kurtarma Derneği adına Ela’nın okulunda mama bağış standı açmışlar. Yavru köpek maması aldım. Akşam okul çıkışı kızımla beraber veririz.

Marketten sonra kuaföre gittim. Tekrar düzleştirici ile geçip yıkadı ve kuruttu. Kesimin üzerinden bir daha geçti.3 gündür yağlı bir saçla dolaşıyordum, rahatsız etmişti. Şu an sonuç çok başarılı ancak önemli olan süreklilik tabi.

Kuaförden sonra bankaya gittim. Müşteri temsilcisine durumu anlattım. Aynı ada soyada sahip bir sürü insan çıktı. Verdiğim adreste o isimde kimse çıkmadı maalesef. Epey yardımcı olmaya çalıştı kadın ama bulamadık.

Kendime kahvaltı ısmarladım şimdi. Az sonra eve gidip kızımı okuldan alma saatine kadar evi düzenleyeceğim. Dün dolabı getirip taktılar ancak boya kokusu çıksın diye yerleştirmedim.

Ela çok oyalanan bir çocuk. Evde de öyle. Daha doğrusu hep öyleydi. İlkokula başlayınca ders esnasında çalışmaları bitiremediği için çağırdılar beni. Görüşmemiz sonucu şu adımları izledik:
- Sabah ve Akşam Rutini Oluşturma: Sabah ve akşam sırasıyla yapacağı işleri ve her bir işi ne kadar sürede bitirmesi gerektiğini liste olarak yazıp verdim. Sonrasında alarm kurarak takip ettim.
- Sabah 07:30’a kadar işlerini hallederse kahvaltı yapabiliyor yoksa aç gidiyor okula.
- Akşam 30 dakikada yemeğini bitirirse bir bölüm çizgi film seyretme hakkı kazanıyor. Yemeğini bitiremezse kaldırıyorum, kahvaltıya kadar birşey yok ve tv de yok.
- Ödev süresi 45 dakika. Süre dolduğunda defterini kitabını kaldırıyorum.

Teşekkürler açıklama için
45 dk tek seferde mi ?
Eğer öyleyse dikkat süreci açısından fazla uzun geldi bana

Bizim evde TV yok , internet yok , tablet , tel vs vermiyorum zaten . O kuralı uygulayamam .

Sabah aç gitmesine de gönlüm razı olmaz . Fazla merhametliyim belki de . Aklı yemekte olur , kendini derslerine tam Veremez diye düşünürüm bir de .

Yazdığın herşeye bir bahane bulmuş gibi oldum 🙈

Genel olarak yavaşlığı yok .
Yazı yazarken yavaş . Onu da istemediği için öyle yapıyor . Bu konuda nasıl istekli hale getirebilirim acaba ? Fikri olan varsa paylaşabilir

Teşekkürler açıklama için
45 dk tek seferde mi ?
Eğer öyleyse dikkat süreci açısından fazla uzun geldi bana

Bizim evde TV yok , internet yok , tablet , tel vs vermiyorum zaten . O kuralı uygulayamam .

Sabah aç gitmesine de gönlüm razı olmaz . Fazla merhametliyim belki de . Aklı yemekte olur , kendini derslerine tam Veremez diye düşünürüm bir de .

Yazdığın herşeye bir bahane bulmuş gibi oldum 🙈

Genel olarak yavaşlığı yok .
Yazı yazarken yavaş . Onu da istemediği için öyle yapıyor . Bu konuda nasıl istekli hale getirebilirim acaba ? Fikri olan varsa paylaşabilir
Sizde bir şeyler okuyup çalışsanız. Aynanda çalışın ama farklı şeyleri birlikte çalışın ve siz çalışırken çok mutlu olun.
Ne bilim öncesinde böyle sevmeli öpmeli sarılmalı bir oyun oynayın,birlikte güzel bir içecek hazırlayın için ve ayrıca öncesinde mutlu ve kendini güzel hissederse daha çok adapte olabilir yani şahsen ben her zaman öyle oluyorum.
iştahla özenle dikkatle mutlulukla yaptığım zaman daha güzel anlayabiliyorum verimli oluyor benim için...

Merhaba, son zamanlarda yapılan bütün kitap tavsiyeleri çok güzeldi, bende bir şey sormak istedim
Bilenleriniz vardır, adım adım kutu seti var yıllık abonelik, hiç deneyen var mı içeriğini beğendiniz mi
Ya da bunun benzeri düzenli olarak yapılabilecek set aboneliği aldınız mı daha önce, önerebileceğiniz bir şey var mı :KK66:

selam elecda:)
bende dikkat daginikliği odaklanma sorunu üşengeçlik unutkanlık sorunum vardi.
burada bi arkadaşın tavsiye ile Beyhan Budaki izlemeye başladim Son üç gündür izliyorum..
izlediklerimi uygulamam gerekiyor.:)
çok güzel video:);
türkçe Altyazılı öle videolar istiyorum..
varsa verir misiniz:)

Back