- 24 Temmuz 2008
- 25.483
- 44.483
- 1.123
Herkese iyi akşamlar,
Dün atm’den para çekmeye gittim. Yaşı 80’nin üzerinde bir amcanın atm’de debelendiğini gördüm. Kartı takıyor, tuşlara basıyor sonra geri çıkartıyordu. Yanına gidip yardım edeyim mi dedim. 100 lira kredi kartından avans çekecekmiş. Denediğimde “3 kere üst üste asgari tutarın altında ödeme yapıldığı için kart nakit avansa kapatılmıştır” yazıyordu.
Mahçup etmeyeyim diye kartta problem var, hafta sonu halledemezsiniz, parayı ben vereyim dedim. Bana bir sürü kızdı:)) Başka kart var mı diye sorunca başka bir bankanın kartını söyledi. Aldım amcayı arabaya, gittik diğer bankanın atmsine. Ben giriş yaptım, hesabında 41 kuruş var...
Öyle olunca tekrar para teklif ettim, yine kabul etmedi. Ben de kartlar karıştı, verin cüzdanı düzenleyeyim dedim, 200 lira sıkıştırdım içine.
Eve bırakmayı teklif ettim. Eve giderken cüzdandaki parayı fark etti. “Ben 100 lira koydum, diğeri sizin paranız herhalde, cüzdanın gözüne sıkışmış demekki” dedim. Önce inanmadı sonra ben 100 lira koydum diye ısrar edince sevindi. Diğer 100 lirayı da bana geri iade etti.
Tarif ettiği sitenin önüne götürünce “Beni niye eve getirdin, ben pazara gideceğim” dedi. Marketten alalım diye ısrar ettim ama kabul etmedi, beni otobüs durağına bırak diye ısrar etti. Bıraktım ben de durağa.
Amca bana dert oldu, dünden beri. Kredi kartının fotoğrafını çekmek aklıma gelmedi ancak adına soyadına baktım. Şimdi ben yarın bankaya gitsem, ad soyad bilgisi ile borcunu ödeyebilir miyim? Ödediğim gibi nakit avansa kart tekrar açılır mı yoksa başvuru mu yapması gerekir? Bilen var mı?
Bir de siteye gitsem, güvenlikle konuşsam, çoluğu çocuğu varsa onlarla irtibata geçsem diyorum ama haddimi aşmış olmak da istemiyorum. Napsam bilemedim. Siz olsanız ne yapardınız?
Bankacı arkadaşıma sordum
Bankanın uygulamasına bağlı olmakla beraber hata yapma olasılığınız olabilir dedi.
Yanı aynı isim ve soy isimden bir sürü çıkabilirmiş
Ama kısmet bu, niyet belli belki de bi tane çıkacak.
Allah yolunuzu açık etsin :)