• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Merhaba, son zamanlarda yapılan bütün kitap tavsiyeleri çok güzeldi, bende bir şey sormak istedim
Bilenleriniz vardır, adım adım kutu seti var yıllık abonelik, hiç deneyen var mı içeriğini beğendiniz mi
Ya da bunun benzeri düzenli olarak yapılabilecek set aboneliği aldınız mı daha önce, önerebileceğiniz bir şey var mı :KK66:
Biz henüz kullanmadık ama pakolino var 3+ dan itibaren. Adım adımdan daha iyi olduğu yönünde yorumlar duydum.

Ela çok oyalanan bir çocuk. Evde de öyle. Daha doğrusu hep öyleydi. İlkokula başlayınca ders esnasında çalışmaları bitiremediği için çağırdılar beni. Görüşmemiz sonucu şu adımları izledik:
- Sabah ve Akşam Rutini Oluşturma: Sabah ve akşam sırasıyla yapacağı işleri ve her bir işi ne kadar sürede bitirmesi gerektiğini liste olarak yazıp verdim. Sonrasında alarm kurarak takip ettim.
- Sabah 07:30’a kadar işlerini hallederse kahvaltı yapabiliyor yoksa aç gidiyor okula.
- Akşam 30 dakikada yemeğini bitirirse bir bölüm çizgi film seyretme hakkı kazanıyor. Yemeğini bitiremezse kaldırıyorum, kahvaltıya kadar birşey yok ve tv de yok.
- Ödev süresi 45 dakika. Süre dolduğunda defterini kitabını kaldırıyorum.
Biraz katı kurallar olmuş ancak Ela bu işin üstesinden gelecektir. 2 çocuklu çalışan bir anne olunca ailenin zaman yönetimi için ailenin her ferdinin belli kurallara bağlı olması şart bence de.

Merhaba, son zamanlarda yapılan bütün kitap tavsiyeleri çok güzeldi, bende bir şey sormak istedim
Bilenleriniz vardır, adım adım kutu seti var yıllık abonelik, hiç deneyen var mı içeriğini beğendiniz mi
Ya da bunun benzeri düzenli olarak yapılabilecek set aboneliği aldınız mı daha önce, önerebileceğiniz bir şey var mı :KK66:

Adım adımı duymuştum ancak almadım
Ben pakolino almıştım , kutu içinden 3 etkinlik çıkıyor . Sitesinden bakabilirsiniz ..

adım adım setini oğlum 8 aylıktan itibaren bir yıllık üye olduk. faydalandık :
her ay bir kitap ve etkinlik kutusu gelmesi beni de oğlumu da mutlu ediyordu. ayına uygun iligili materyaller gelmesi, zamanı olmayan ve yeterli araştırma yapamayan aileler için uygun .ancak setlerde gönderilen küp, çubuk gibi materyaller belli bir aydan sonra kendini tekrarladı.
dr da aylık set olarak satılanlar var. alıp bir deneyebilir ve istifade ederseniz devam edebilirsiniz, üye olarak.

şu an ikinci çocuğuma bu seti alır mıydım diye düşündüüğümde , almazdım cevabını veriyorum.
siz de bir aylık alarak fikir edinebilirsiniz: çocuğunuzun belki çok ilgiisni çekecektir.

Biraz katı kurallar olmuş ancak Ela bu işin üstesinden gelecektir. 2 çocuklu çalışan bir anne olunca ailenin zaman yönetimi için ailenin her ferdinin belli kurallara bağlı olması şart bence de.

Çalışan veya çalışmayan kesinlikle düzenli bir yaşama ihtiyaç var. ve irade eğitimi çok erken yaşlarda başlamalı.
gündelik yaşam becerilerini edinmek adına , uyku saati de verimli rutinlerde çok önemli

elecda elecda bu süreci yıpratmadan atlatmak için okulun destek vermesi çok önemli ve rahatlatıcı.. insana kendini yalnız hissettirmiyor..

Bunu aslında bir arkadaş için sordum, hem bende kullanırım ileride dedim ama 1 yaşında daha, dediğini inceleyeyim daha küçükler için de öneriye ihtiyacım var 😘

bence bir şey almaktan ziyade kendiniz üretebilirsiniz .kendi yaptıklarımddan örnek vermek isterim.

küçük su şişelerine kimine mercimek kimine pirinç kimine boncuklar koydum . değişik renkler ve sesler çıkarması inanılmaz mutlu ediyordu oğlumu
ayrıca duyusal oyunlar, yumuşak sünger, sert bir taş, çimler vs.
renkli kurdelelerle dans
ve ve tabiki kitaplar.. 0-12 ay için zeka kartları siyah kırmızı beyaz renkler içeren.. ve her gün düzenli kitap okumak..sayfası az .. cümleler kısa olanlar..
ve ben ce iyi giydirerek her gün dışarıya çıkarılmalılar...

selam elecda:)
bende dikkat daginikliği odaklanma sorunu üşengeçlik unutkanlık sorunum vardi.
burada bi arkadaşın tavsiye ile Beyhan Budaki izlemeye başladim Son üç gündür izliyorum..
izlediklerimi uygulamam gerekiyor.:)
çok güzel video:);
türkçe Altyazılı öle videolar istiyorum..
varsa verir misiniz:)
kuzum irade güçlendirmemiz gerekir ...
benim de bu konularda eksiğim var
ben videolarla kitaplar okuyor izliyorum , ancak uygulama konusunda fiziki bir adım atmak uygulamak gereklii.. asıl iş bu .. nasıl yapacaz peki ?

kuzum irade güçlendirmemiz gerekir ...
benim de bu konularda eksiğim var
ben videolarla kitaplar okuyor izliyorum , ancak uygulama konusunda fiziki bir adım atmak uygulamak gereklii.. asıl iş bu .. nasıl yapacaz peki ?
işte bende idareyi güçlendirmek istiyorum.
o konuya bilgiye ihtiyacim var..
uygulamak istiyorum..
bol bol beyhan budakı izliyorum.. adim adim uygulamaya çalışıyorum umarim zamanla oturur inşallah.

Teşekkürler açıklama için
45 dk tek seferde mi ?
Eğer öyleyse dikkat süreci açısından fazla uzun geldi bana

Bizim evde TV yok , internet yok , tablet , tel vs vermiyorum zaten . O kuralı uygulayamam .

Sabah aç gitmesine de gönlüm razı olmaz . Fazla merhametliyim belki de . Aklı yemekte olur , kendini derslerine tam Veremez diye düşünürüm bir de .

Yazdığın herşeye bir bahane bulmuş gibi oldum 🙈

Genel olarak yavaşlığı yok .
Yazı yazarken yavaş . Onu da istemediği için öyle yapıyor . Bu konuda nasıl istekli hale getirebilirim acaba ? Fikri olan varsa paylaşabilir
Okulda ilk dersten sonra kahvaltı var. Ancak evde de kahvaltı yapmak istiyor. Bu nedenle aç kalacak derdim yok.

06:50’de kalkıyor. 06:50-07:30 arası tuvalet-diş-giyinme ve yatak toplama işlerini halletmesi gerekiyor. 07:30-07:50 arası kahvaltı var. 07:50’de çıkmamız gerekiyor.

Ödev aslında 15-20 dakikada bitecek şeyler. Onun oyalanma payı ile birlikte 45 dakika süresi var. Okulda da ders süreleri 40 dakika. Bu süre içinde yapması gerekeni bitirmeye alışması gerekiyor.

Sizde bir şeyler okuyup çalışsanız. Aynanda çalışın ama farklı şeyleri birlikte çalışın ve siz çalışırken çok mutlu olun.
Ne bilim öncesinde böyle sevmeli öpmeli sarılmalı bir oyun oynayın,birlikte güzel bir içecek hazırlayın için ve ayrıca öncesinde mutlu ve kendini güzel hissederse daha çok adapte olabilir yani şahsen ben her zaman öyle oluyorum.
iştahla özenle dikkatle mutlulukla yaptığım zaman daha güzel anlayabiliyorum verimli oluyor benim için...
Ben de kızım ödev yaparken yanında kitap okuyorum. Soru sorduğu zaman yardımcı oluyorum ancak başında dikilmiyorum. Eş zamanlı çalışma bence de faydalı oluyor.

selam elecda:)
bende dikkat daginikliği odaklanma sorunu üşengeçlik unutkanlık sorunum vardi.
burada bi arkadaşın tavsiye ile Beyhan Budaki izlemeye başladim Son üç gündür izliyorum..
izlediklerimi uygulamam gerekiyor.:)
çok güzel video:);
türkçe Altyazılı öle videolar istiyorum..
varsa verir misiniz:)
Ben şu an Cal Newport’tun “Pür Dikkat” kitabını okuyorum. Dikkati dağıtmadan odaklanarak çalışma üzerine güzel bir kitap, tavsiye ederim.

Biz henüz kullanmadık ama pakolino var 3+ dan itibaren. Adım adımdan daha iyi olduğu yönünde yorumlar duydum.
Bunu aslında bir arkadaş için sordum, hem bende kullanırım ileride dedim ama 1 yaşında daha, dediğini inceleyeyim daha küçükler için de öneriye ihtiyacım var 😘
Ben her ikisini de kullandım. Pakolinonun daha başarılı olduğunu düşünüyorum.

Aslında çok katı değil. Okulda da şu an belirli sürede yemeğini bitirmezse yemek saati bitti diyerek kaldırıyorlar. Derste yetiştiremediklerini de teneffüste halletmesi gerekiyor. Evi de okula göre senkronize ettik ki, hem aç kalmadan zamanında yemeğini bitirsin hem de zamanında önündeki işi halletmeyi öğrensin.

Uygulamaya başladıktan sonra olumlu gelişmeler gözledim. Yemek esnasında kalkıp dolaşmaları epey azaldı. Ödev de bütün akşama yayılmadığı için hem biz gerilmiyoruz hem de oyun için vakti kalıyor.

Çalışan veya çalışmayan kesinlikle düzenli bir yaşama ihtiyaç var. ve irade eğitimi çok erken yaşlarda başlamalı.
gündelik yaşam becerilerini edinmek adına , uyku saati de verimli rutinlerde çok önemli

elecda elecda bu süreci yıpratmadan atlatmak için okulun destek vermesi çok önemli ve rahatlatıcı.. insana kendini yalnız hissettirmiyor..

bence bir şey almaktan ziyade kendiniz üretebilirsiniz .kendi yaptıklarımddan örnek vermek isterim.

küçük su şişelerine kimine mercimek kimine pirinç kimine boncuklar koydum . değişik renkler ve sesler çıkarması inanılmaz mutlu ediyordu oğlumu
ayrıca duyusal oyunlar, yumuşak sünger, sert bir taş, çimler vs.
renkli kurdelelerle dans
ve ve tabiki kitaplar.. 0-12 ay için zeka kartları siyah kırmızı beyaz renkler içeren.. ve her gün düzenli kitap okumak..sayfası az .. cümleler kısa olanlar..
ve ben ce iyi giydirerek her gün dışarıya çıkarılmalılar...
Ödev, yemek ve uyku hayatı boyunca sürdüreceği rutinler olduğu için küçük yaşta çok darlamadan, pozitif disiplin verilmeli diye düşünüyorum ben de.

Sizde bir şeyler okuyup çalışsanız. Aynanda çalışın ama farklı şeyleri birlikte çalışın ve siz çalışırken çok mutlu olun.
Ne bilim öncesinde böyle sevmeli öpmeli sarılmalı bir oyun oynayın,birlikte güzel bir içecek hazırlayın için ve ayrıca öncesinde mutlu ve kendini güzel hissederse daha çok adapte olabilir yani şahsen ben her zaman öyle oluyorum.
iştahla özenle dikkatle mutlulukla yaptığım zaman daha güzel anlayabiliyorum verimli oluyor benim için...

Sahihuban Sahihuban
Cevap yazdığın için çok teşekkür ederim 😊

Sarılmaca , öpmece , koklamaca, okşamaca , gıdıklamaca Ve bizim uydurduğumuz İskendercilik/pizzacılık oynuyoruz . Bu oyunda birimiz müşteri , diğerimiz garson oluyoruz . Sipariş gelince o sipariş diğerinin kolu yüzü karnı vb gibi oluyor ve müşteri haniymiş benim pizzam 🍕 / butum 🍗 / baklavam / tatlım vs diyerek oraları yiyor 😊 çok eğleniyoruz

İkimiz oğlumun masasına oturuyoruz
“Benim de ödevim/görevim var . Ben benimkini yapayım , sen seninkini yap diyorum .”
Yazmayı yapıyor da okumak hiç istemiyor
Harfleri ben çıkarttığında bağlıyor ancak harfleri kendisi çıkarmayı istemeyip çıkarmıyor

Okuma isteğini artıracak birşeyler lazım 🤔

Okulda ilk dersten sonra kahvaltı var. Ancak evde de kahvaltı yapmak istiyor. Bu nedenle aç kalacak derdim yok.

06:50’de kalkıyor. 06:50-07:30 arası tuvalet-diş-giyinme ve yatak toplama işlerini halletmesi gerekiyor. 07:30-07:50 arası kahvaltı var. 07:50’de çıkmamız gerekiyor.

Ödev aslında 15-20 dakikada bitecek şeyler. Onun oyalanma payı ile birlikte 45 dakika süresi var. Okulda da ders süreleri 40 dakika. Bu süre içinde yapması gerekeni bitirmeye alışması gerekiyor.

Evet okullarda ders 40 dk
Teneffüsler 10 dk idi , bu yıl MEB 15 dk ya çıkardı .
Bir müddet sonra ders süresi de azalacak bence .

Hazırlık süreci için yeterli vakti varmış 😉
Kolaylıkla düzene girer inşaAllah

Benim oğlumun da okuma isteği en kısa sürede gelir inşaAllah . Amin 🤲

Evet okullarda ders 40 dk
Teneffüsler 10 dk idi , bu yıl MEB 15 dk ya çıkardı .
Bir müddet sonra ders süresi de azalacak bence .

Hazırlık süreci için yeterli vakti varmış 😉
Kolaylıkla düzene girer inşaAllah

Benim oğlumun da okuma isteği en kısa sürede gelir inşaAllah . Amin 🤲

işte bende idareyi güçlendirmek istiyorum.
o konuya bilgiye ihtiyacim var..
uygulamak istiyorum..
bol bol beyhan budakı izliyorum.. adim adim uygulamaya çalışıyorum umarim zamanla oturur inşallah.

evet
benim üzerime düşen sanırım somut uygulamalar.
adımları yazıpbugün bu nu yapacağım , bu hafta şu özelliğimi geliştireceğim gibi listeler yapıp
hemen uygulamaya geçeceğim

evet
benim üzerime düşen sanırım somut uygulamalar.
adımları yazıpbugün bu nu yapacağım , bu hafta şu özelliğimi geliştireceğim gibi listeler yapıp
hemen uygulamaya geçeceğim
benim ilstem şu.:
18-19 ocakta yapılacak aöf sinava odaklanma..
çikmiş sorulari ve konu özeti okumaya çalışacagim..
günde 10-20 sayfalık kitap okuma.. kitap okurken dikkatimin dagitmasina izin vermeyecegim.. o kitabin yazilarina dikkatli okuyacagim gerekirse sesli okumaya çalışacagim..
konuşmamda sorun var..düzgün konuşabilmek için yüksek sesle okumaya çalışacagim.
neye yapmak istiyorsam o plana dahil olmak istiyorum..
mesela iş yapacaksam pomodoro tekniği uygulamayı düşünüyorum 25 dk çalışma 5 dk mola işi..
beyhan budaktan öğrendiğim bunlar..
bide 10-10-10 tekniği ..
10 dk 10 gün 10ay 10 yıl gibi ne oldum degil ne olacagim diye düşünmekgerekiyor.:)

Aslında çok katı değil. Okulda da şu an belirli sürede yemeğini bitirmezse yemek saati bitti diyerek kaldırıyorlar. Derste yetiştiremediklerini de teneffüste halletmesi gerekiyor. Evi de okula göre senkronize ettik ki, hem aç kalmadan zamanında yemeğini bitirsin hem de zamanında önündeki işi halletmeyi öğrensin.

Uygulamaya başladıktan sonra olumlu gelişmeler gözledim. Yemek esnasında kalkıp dolaşmaları epey azaldı. Ödev de bütün akşama yayılmadığı için hem biz gerilmiyoruz hem de oyun için vakti kalıyor.
Bu tür alışkanlıklar ilk etapta zor gelir ama uygulamaya devam ettikçe her şey rayına oturur.
Güzel gelişmeler olmuş :)

Back