geçen yıl üçünü de özele vermiş bir anne olarak , kesinlikle devlet diyorum.
1- özel okul bildiğin ticarethane, tamamen veli memnun etme derdindeler, çocukla ilgilenen yok, sadece veli olduğunda çocuğa rol yaparak ilgili gibi görünüyorlar, eğitim sıfır, sürekli çocuğunuz iyi diye pohpohlama. fakat devlette iyi öğretmene denk düşerseniz öğretmenin pohpohlama derdi hiç yok
2- sınıfların çok az olması, çocuğun rekabet duygusunu azaltıyor, öğretmen de pohpohlayınca elini eteğini dersten çekiyor.
devlette öğretmen iyiyse çocuğu zorluyor, daha çok öğrenmesi ve nitelikli öğrenmesi için.
3- sınıfların az olması, çocukların arkadaş azlığına ve farklı kişilikteki çocukları görme-mesine yol açıyor. sanıyor ki hayat hep tozpembe. ve özel okula giden velilerin gerçekten de çocukları fazla pohpohlanmış oluyor.
devletteki sınıflar kalabalık, normal hayatta olduğu gibi her çeşit çocuk mevcut, çocuk mücadeleyi, rekabeti, farklı kişiliklerle nasıl baş etmesi gerektiğini öğreniyor.
4- hijyen olarak çok kurumsal bir okul değilse özel okullar da çok hijyenik değil, yemekhaneleri bile vasat oluyor.
5- veli memnuniyeti arandığından çocuğun olumsuz yönleri veliye hiç söylenmiyor, bir problem varsa farkedemiyorsunuz.
devlette öğretmen iyiyse her türlü sorunu söylüyor veliye..
6-özel okullarda öğretmen o okulda kalıcı olmak istediğinden arası iyi velilerle işi götürüyor, onların çocuklarına daha farklı davranıyor, devlette ise öğretmen işini yapıyor kimseye eyvallahı yok ..
7- eğitim açısında özel okullarda genelde kpss yi kazanamamış ,kapasitesi düşük ve tecrübesiz , sürekli değişen öğretmen oluyo. devlette ise iyi öğretmense yıllarca tecrübe edinmiş, hem eğitimi hem çocukların dilini bilen öğretmen oluyor.
8- özel okulda kural olayı çok gevşek, çünkü veliye olumsuz tek kelime yok , devlette ise iyiyse kurallar sıkı ve kimseye kuralsızlık yok.
kesinlikle iyi bir devlet okulu ve iyi bir devlet öğretmeni diyorum.
geçen yıl çocuklarıma hiçbirşey katmadı, belki gerilediler, bu yıl ise bir tık ileride olduklarını her açıdan farkediyorum, çok şükür, ALLAH bozmasın