• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Merhabalar,
ben tezi halledeceğine inanıyorum. En kısa zamanda biter gider inşallah. Ama hakikaten hem yüksek lisans hem ikinci ünv. kendini çok yormuşsun sanki. Allah yardımcın olsun :)

Benim oğlum 1. sınıfta . Devlete gidiyor. Çok şükür çok şanslıymış ki harika bir öğretmeni var. İyi ki O'na düştü diye şükredip oturuyorum. Ben çalışan bir anneyim. Öğlen babam veya annem alır okuldan. Biz akşam gelene kadar bakarlar sağolsunlar. Ama onlar olmasaydı veya bakacak birisi olmasaydı mutlaka özele verirdim. Başka türlü akşama kadar kimseye güvenip bırakamazdım çünkü. Ben olaya sadece çocuğun eve geliş ve bakım süreci ile baktım sanırım :)

sınıf mevcudu kaçkişi?
Bizimde alacak kimse yok maslesef.

arkadaşlarım bir de özel okul ve devlet okul ikilemi için ne düşünüyorusnuz?

özel e gidenler özelin rahatlığını gerçekten yaşıyor mU?

ne gibi avantajları var..

oğlum için soruyorum
günaydın,
ben devlet ve özel okulunda tadına bakmış olan bir veli olarak cevap vermek istiyorum. büyük kızımı ilkokul 1. sınıftan itibaren özel okula başlattık 4. sınıfa kadar devam etti. 4 sınıfta bi gaflete düştük okuyacak çocuk her yerde okur mantığı ile devlet okuluna geçirdik ama gördük ki günümüzde önemli olan tek şey okumak değilmiş. maalesef devlet okulları güvenlik, hijyen, ikili iletişim konusunda çok zayıf ve günümüzde mültecilerin de devlet okullarında yüksek bir nüfusa sahip olmasından kaynaklı kültür çatışması var. hepsi için demiyorum ama devlet okullarındaki öğretmenler çok boş vermiş durumdalar. derslere geç gelmeler dersleri sohbetle geçirmeler ders bitmeden 10 dk öce sınıfı terk etmeler daha birçok şey yaşadık. bir konu için İngilizce öğretmenleri aramam gerekti kadın bana bir daha beni cebimden aramayın dedi gelip okulda görüşün dedi çalışıyorum hocam her zaman vaktim olmuyor dedim o sizin sorununuz dedi. velilerde aynı şekilde hemen kavgaya hazırlar sanki çok değişik geldiler bana. kızımın suluğunu arkadaşı kırmış. arkadaşı kızıma ben yarın sana yeni suluk getiririm demiş. akşam kızım bana anlattı bende gerek yok olur böyle kazalar arkadaşına söyle getirmesin biz alırız dedim. bu konuşmadan yarım saat sonra bilmediğim bir numara beni arıyor arkadaşının annesi numaramı bulmuş nereden bulduysa bana diyor ki benim kızım senin kızının suluğunu almak zorunda değil kırdıysa kırdı sakın kızımı kızınız okulda rahatsız etmesin diyor allahım nereye düştük biz dedim. yok hanımefendi zaten bizim böyle bir talebimiz yok nezaketen bir özür dileseniz yeterdi dedim ne dileyecem diyo.
tuvaletler rezalet pis kızım koşa koşa eve gelirdi tuvalete girmek için. sürekli çantasından parası kalemleri çalınıyordu. okula bildirdiğimde sahip çıksın eşyasına diyorlardı. 5. sınıfta tekrar özel okula aldık. özel okul en iyi devlet okullarına göre eğitim açısından daha ileride. tuvalet lavabo masa sıra sınıf temizliğine önem veriliyor. ne zaman gitsem tertemiz mis gibi heryer. güvenlik açısından çok dikkatliler sorumluluklarının farkındalar aklım çocuğumda kalmıyor. herhangi bir sıkıntı yaşadığımda gece yarısı da olsa öğretmenlerle yönetimle iletişim kurabiliyorum ve geri dönüş sağlıyorlar. öğle yemekleri diyetisyen tarafından mevsim meyve ve sebzelerinden hazırlanıyor tavuk çıkarmıyorlar. düzenli olarak deneme sınavları yapılıyor öğrencinin eksik olduğu konular belirlenip özel etütler veriliyor. kızımın 1 yıllık kaybını etütlerle kapattılar diğer arkadaşlarına yetiştirdiler. bizim okulun en sevdiğim tarafı ise etütlerde ekstra ücret yansıtılmıyor. bu sene küçük kızımda ablasının okulunda 1. sınıfa başladı. geçenlerde arkadaşı küçük kızımın çantasına vurmuş çantasında ayran varmış ayran dökülmüş. akşam çocuğun babası beni aradı oğlum adına çok özür dilerim dedi. önemli değil çocuk onlar çok hareketliler olur böyle şeyler dedim. ertesi gün kızıma bir özür hediyesi alıp oğluyla göndermiş. özel okul maddi olarak yoruyor ama değiyor. imkanınız varsa özele gönderin ama araştırıp iyi bir özel okula gönderin. göndereceğiniz okul bu işi ticari olarak görenlerden değil gerçekten eğitime gönül vermiş insanlar tarafından kurulmuş olsun.

günaydın,
ben devlet ve özel okulunda tadına bakmış olan bir veli olarak cevap vermek istiyorum. büyük kızımı ilkokul 1. sınıftan itibaren özel okula başlattık 4. sınıfa kadar devam etti. 4 sınıfta bi gaflete düştük okuyacak çocuk her yerde okur mantığı ile devlet okuluna geçirdik ama gördük ki günümüzde önemli olan tek şey okumak değilmiş. maalesef devlet okulları güvenlik, hijyen, ikili iletişim konusunda çok zayıf ve günümüzde mültecilerin de devlet okullarında yüksek bir nüfusa sahip olmasından kaynaklı kültür çatışması var. hepsi için demiyorum ama devlet okullarındaki öğretmenler çok boş vermiş durumdalar. derslere geç gelmeler dersleri sohbetle geçirmeler ders bitmeden 10 dk öce sınıfı terk etmeler daha birçok şey yaşadık. bir konu için İngilizce öğretmenleri aramam gerekti kadın bana bir daha beni cebimden aramayın dedi gelip okulda görüşün dedi çalışıyorum hocam her zaman vaktim olmuyor dedim o sizin sorununuz dedi. velilerde aynı şekilde hemen kavgaya hazırlar sanki çok değişik geldiler bana. kızımın suluğunu arkadaşı kırmış. arkadaşı kızıma ben yarın sana yeni suluk getiririm demiş. akşam kızım bana anlattı bende gerek yok olur böyle kazalar arkadaşına söyle getirmesin biz alırız dedim. bu konuşmadan yarım saat sonra bilmediğim bir numara beni arıyor arkadaşının annesi numaramı bulmuş nereden bulduysa bana diyor ki benim kızım senin kızının suluğunu almak zorunda değil kırdıysa kırdı sakın kızımı kızınız okulda rahatsız etmesin diyor allahım nereye düştük biz dedim. yok hanımefendi zaten bizim böyle bir talebimiz yok nezaketen bir özür dileseniz yeterdi dedim ne dileyecem diyo.
tuvaletler rezalet pis kızım koşa koşa eve gelirdi tuvalete girmek için. sürekli çantasından parası kalemleri çalınıyordu. okula bildirdiğimde sahip çıksın eşyasına diyorlardı. 5. sınıfta tekrar özel okula aldık. özel okul en iyi devlet okullarına göre eğitim açısından daha ileride. tuvalet lavabo masa sıra sınıf temizliğine önem veriliyor. ne zaman gitsem tertemiz mis gibi heryer. güvenlik açısından çok dikkatliler sorumluluklarının farkındalar aklım çocuğumda kalmıyor. herhangi bir sıkıntı yaşadığımda gece yarısı da olsa öğretmenlerle yönetimle iletişim kurabiliyorum ve geri dönüş sağlıyorlar. öğle yemekleri diyetisyen tarafından mevsim meyve ve sebzelerinden hazırlanıyor tavuk çıkarmıyorlar. düzenli olarak deneme sınavları yapılıyor öğrencinin eksik olduğu konular belirlenip özel etütler veriliyor. kızımın 1 yıllık kaybını etütlerle kapattılar diğer arkadaşlarına yetiştirdiler. bizim okulun en sevdiğim tarafı ise etütlerde ekstra ücret yansıtılmıyor. bu sene küçük kızımda ablasının okulunda 1. sınıfa başladı. geçenlerde arkadaşı küçük kızımın çantasına vurmuş çantasında ayran varmış ayran dökülmüş. akşam çocuğun babası beni aradı oğlum adına çok özür dilerim dedi. önemli değil çocuk onlar çok hareketliler olur böyle şeyler dedim. ertesi gün kızıma bir özür hediyesi alıp oğluyla göndermiş. özel okul maddi olarak yoruyor ama değiyor. imkanınız varsa özele gönderin ama araştırıp iyi bir özel okula gönderin. göndereceğiniz okul bu işi ticari olarak görenlerden değil gerçekten eğitime gönül vermiş insanlar tarafından kurulmuş olsun.
siz böyle yazınca ben şükrettim. Ama haklısınız. Ben devlet okulunda şanslı olan tarafım(hem okul yönetimi hem öğretmen hem veli portföyü açısından) . Çünkü oğlumun kuzenleri başka bir ilçede devlet okuluna gidiyorlar ve hemen hemen anlattığınız olaylar var. Hatta anneleri ile en son görüştüğümüzde okulun iyice cennet mahallesi dizisine döndüğünü söylemişti.

28 kişi bizim sınıf. Sene başında 35 kişiydi. Sonradan bir sınıf daha açtılar. Her sınıftan 5-7 öğrenci aldılar. Şu anda 28 çocuk ile devam ediyorlar.
O zaman çok iyi mevcudunuz
Bizim buralarda 38-40 kişiler
Arkadaşım çok muzdarip bu durumdan öğretmen çok ödev veriyor çünkü okulda yetişmiyoe 40 kişi ile ilgilenemiyor

günaydın,
Böyle okuyunca . Neden özel istediğimi daa net anladım. Oğlum şu an özel bir kreşe gidiyor ve her istediğim zaman öğretmeni ile kreşin sahibi ile görüşebiliyor iletişim kurabiliyorum erken anlatsam istediğim zaman erken alacağım diyorum susu olmamış niye böyleymiş bunu değiştirebilir miyiz bu konuda rahatsız oluyorum gibi her türlü taliplerimi daha iyi mi bir şekilde bildirebiliyorum ve bu beni inanılmaz rahatlatıyor.Oğlum şu an özel bir kreşe gidiyor ve her istediğim zaman öğretmeni ile kreşin sahibi ile görüşebiliyor iletişim kurabiliyorum erken anlatsam istediğim zaman erken alacağım diyorum susu olmamış niye böyleymiş bunu değiştirebilir miyiz bu konuda rahatsız oluyorum gibi her türlü taliplerimi daha iyi mi bir şekilde bildirebiliyorum ve bu beni inanılmaz rahatlatıyor

İlkokulda da bu böyle devam etsin istiyorum açıkçası hijyen evet çok çok önemli öğretmenlerin cevap veriyor olabilmesi çok önemli yeğenim devlet okuluna gidiyor ve orada hiçbir açıklama yapmadan hiçbir soru sormadan çocuğun kafasına gelip vurmuş öğretmen gidip konuştum anlattım ama ne o bunu anlayacak kapasitede ne de yaptığı hareketten vazgeçecek bir durumda değildi öğretmen ki başta kabul etmedi böyle bir şey yaptığını zaten.

...

Düşündüğümüz okul adı o ile başlayan ve Türkiye’nin köklü vakıf okullarından biri ücret ile yıllık 30.000 TL ciddi bilgiler bunu ödeyebilecek miyiz bunu düşünüyorum.
Değer mi bunu düşünüyorum sanırım verecek gibi görünüyor bir de mesela harfleri öğretirken hadi bakalım şuraya otur şunu yaz bunu yaz gibi mi yoksa daha farklı aktiviteler aktivitelerle mi öğretiyorlar bir de ödev veriyorlar mı sizin okula ev ödevi istemiyorum da

Böyle okuyunca . Neden özel istediğimi daa net anladım. Oğlum şu an özel bir kreşe gidiyor ve her istediğim zaman öğretmeni ile kreşin sahibi ile görüşebiliyor iletişim kurabiliyorum erken anlatsam istediğim zaman erken alacağım diyorum susu olmamış niye böyleymiş bunu değiştirebilir miyiz bu konuda rahatsız oluyorum gibi her türlü taliplerimi daha iyi mi bir şekilde bildirebiliyorum ve bu beni inanılmaz rahatlatıyor.Oğlum şu an özel bir kreşe gidiyor ve her istediğim zaman öğretmeni ile kreşin sahibi ile görüşebiliyor iletişim kurabiliyorum erken anlatsam istediğim zaman erken alacağım diyorum susu olmamış niye böyleymiş bunu değiştirebilir miyiz bu konuda rahatsız oluyorum gibi her türlü taliplerimi daha iyi mi bir şekilde bildirebiliyorum ve bu beni inanılmaz rahatlatıyor

İlkokulda da bu böyle devam etsin istiyorum açıkçası hijyen evet çok çok önemli öğretmenlerin cevap veriyor olabilmesi çok önemli yeğenim devlet okuluna gidiyor ve orada hiçbir açıklama yapmadan hiçbir soru sormadan çocuğun kafasına gelip vurmuş öğretmen gidip konuştum anlattım ama ne o bunu anlayacak kapasitede ne de yaptığı hareketten vazgeçecek bir durumda değildi öğretmen ki başta kabul etmedi böyle bir şey yaptığını zaten.

...

Düşündüğümüz okul adı o ile başlayan ve Türkiye’nin köklü vakıf okullarından biri ücret ile yıllık 30.000 TL ciddi bilgiler bunu ödeyebilecek miyiz bunu düşünüyorum.
Değer mi bunu düşünüyorum sanırım verecek gibi görünüyor bir de mesela harfleri öğretirken hadi bakalım şuraya otur şunu yaz bunu yaz gibi mi yoksa daha farklı aktiviteler aktivitelerle mi öğretiyorlar bir de ödev veriyorlar mı sizin okula ev ödevi istemiyorum da
her hafta iki harfe geçiyorlar harfleri çok güzel eğlenceli etkinliklerle veriyorlar. bazen diyorum bu kadar etkinliği nerden buluyorlar. geçenlerde ö harfine geçtiler o gün çocuklara ördek kostumu giydirmişler çok hoşuma gitti. u sesinde bende u şeklinde kurabiye yaptım götürdüm aynı şekilde diğer velilerde katkı sağlıyorlar. almanca ve ingilizce eğitimide alıyorlar yıl başında acaba almanca ingilizce aynı anda ağır mı olur dedik öğretmenleri ikş dili aynı anda yetişkin insanlardan daha iyi alıyorlar dedi aynende öyle oldu hiç birbirine karıştırmadan iki dilide çok güzel öğreniyorlar. benim yaşadığım şehir ufak bir şehir gönderdiğimiz okul buranın en köklü ilk açılan özel okullarından şuanda çil yavrusu gibi her yanı özel okul sardı. kurumsal özellerde var ama bizim okulun başarısına hiçbiri ulaşamıyor. buraya yazdırmak için bir sene önceden ön kayıt yaptırmak gerekiyor. kontenjanlar çok çabuk doluyor. fiyat olarakta 2 kızıma yılda 40000 tl ye anlaştık. keşke bütün çocuklar iyi bir eğitim alacak imkana sahip olsalar. kızım devlet okulundayken sıkıntıları şikayet etmek için il milli eğitim müdürlüğünün bağlı şube müdürüne gittim sıkıntıları anlattım ancak hiç oralı olmadı çok üzüldüm beni başından savmaya çalıştı. kapıdan çıkarken ben kızımı zaten seneye özel okula alacağım aslında ben buraya hala orada okumaya devam edecek çocuklar için gelmiştim. o çocukların ahı sizi bulacak dedim. malesef eğitim ülkemizde yerlerde sürünüyor bizlere kemerlerimize bir delik daha açarak ücretsiz almamız gereken eğitimi para karşılığı almaya çalışıyoruz.

geçen yıl üçünü de özele vermiş bir anne olarak , kesinlikle devlet diyorum.
1- özel okul bildiğin ticarethane, tamamen veli memnun etme derdindeler, çocukla ilgilenen yok, sadece veli olduğunda çocuğa rol yaparak ilgili gibi görünüyorlar, eğitim sıfır, sürekli çocuğunuz iyi diye pohpohlama. fakat devlette iyi öğretmene denk düşerseniz öğretmenin pohpohlama derdi hiç yok
2- sınıfların çok az olması, çocuğun rekabet duygusunu azaltıyor, öğretmen de pohpohlayınca elini eteğini dersten çekiyor.
devlette öğretmen iyiyse çocuğu zorluyor, daha çok öğrenmesi ve nitelikli öğrenmesi için.
3- sınıfların az olması, çocukların arkadaş azlığına ve farklı kişilikteki çocukları görme-mesine yol açıyor. sanıyor ki hayat hep tozpembe. ve özel okula giden velilerin gerçekten de çocukları fazla pohpohlanmış oluyor.
devletteki sınıflar kalabalık, normal hayatta olduğu gibi her çeşit çocuk mevcut, çocuk mücadeleyi, rekabeti, farklı kişiliklerle nasıl baş etmesi gerektiğini öğreniyor.
4- hijyen olarak çok kurumsal bir okul değilse özel okullar da çok hijyenik değil, yemekhaneleri bile vasat oluyor.

5- veli memnuniyeti arandığından çocuğun olumsuz yönleri veliye hiç söylenmiyor, bir problem varsa farkedemiyorsunuz.
devlette öğretmen iyiyse her türlü sorunu söylüyor veliye..
6-özel okullarda öğretmen o okulda kalıcı olmak istediğinden arası iyi velilerle işi götürüyor, onların çocuklarına daha farklı davranıyor, devlette ise öğretmen işini yapıyor kimseye eyvallahı yok ..
7- eğitim açısında özel okullarda genelde kpss yi kazanamamış ,kapasitesi düşük ve tecrübesiz , sürekli değişen öğretmen oluyo. devlette ise iyi öğretmense yıllarca tecrübe edinmiş, hem eğitimi hem çocukların dilini bilen öğretmen oluyor.
8- özel okulda kural olayı çok gevşek, çünkü veliye olumsuz tek kelime yok , devlette ise iyiyse kurallar sıkı ve kimseye kuralsızlık yok.

kesinlikle iyi bir devlet okulu ve iyi bir devlet öğretmeni diyorum.
geçen yıl çocuklarıma hiçbirşey katmadı, belki gerilediler, bu yıl ise bir tık ileride olduklarını her açıdan farkediyorum, çok şükür, ALLAH bozmasın

1- özel okul bildiğin ticarethane, tamamen veli memnun etme derdindeler, çocukla ilgilenen yok, sadece veli olduğunda çocuğa rol yaparak ilgili gibi görünüyorlar, eğitim sıfır, sürekli çocuğunuz iyi diye pohpohlama. fakat devlette iyi öğretmene denk düşerseniz öğretmenin pohpohlama derdi hiç yok
2- sınıfların çok az olması, çocuğun rekabet duygusunu azaltıyor, öğretmen de pohpohlayınca elini eteğini dersten çekiyor.
devlette öğretmen iyiyse çocuğu zorluyor, daha çok öğrenmesi ve nitelikli öğrenmesi için.
3- sınıfların az olması, çocukların arkadaş azlığına ve farklı kişilikteki çocukları görme-mesine yol açıyor. sanıyor ki hayat hep tozpembe. ve özel okula giden velilerin gerçekten de çocukları fazla pohpohlanmış oluyor.
devletteki sınıflar kalabalık, normal hayatta olduğu gibi her çeşit çocuk mevcut, çocuk mücadeleyi, rekabeti, farklı kişiliklerle nasıl baş etmesi gerektiğini öğreniyor.
4- hijyen olarak çok kurumsal bir okul değilse özel okullar da çok hijyenik değil, yemekhaneleri bile vasat oluyor.

5- veli memnuniyeti arandığından çocuğun olumsuz yönleri veliye hiç söylenmiyor, bir problem varsa farkedemiyorsunuz.
6-özel okullarda öğretmen o okulda kalıcı olmak istediğinden arası iyi velilerle işi götürüyor, onların çocuklarına daha farklı davranıyor, devlette ise öğretmen işini yapıyor kimseye eyvallahı yok ..
7- eğitim açısında özel okullarda genelde kpss yi kazanamamış ,kapasitesi düşük ve tecrübesiz , sürekli değişen öğretmen oluyo. devlette ise iyi öğretmense yıllarca tecrübe edinmiş, hem eğitimi hem çocukların dilini bilen öğretmen oluyor.
8- özel okulda kural olayı çok gevşek, çünkü veliye olumsuz tek kelime yok , devlette ise iyiyse kurallar sıkı ve kimseye kuralsızlık yok.

geçen yıl çocuklarıma hiçbirşey katmadı, belki gerilediler, bu yıl ise bir tık ileride olduklarını her açıdan farkediyorum, çok şükür, ALLAH bozmasın
Benimde cok bocalamam oldu özel mi devletmi diye. Yazdıklarınızı okuyunca eşimle konuştuklarımız ile aynı olduğunu gördüm. Devlete verelim, duruma bakarız eğer memnun kalmazsak özele veririz dedi. Bizde bu yıl devlete başlattık. Çok şükür iyi gidiyor. Gerektiğinde öğretmene yazıp konuşabiliriz. Öğretmen evleri de ziyaret etmek istediğini söyledi ama daha davet etmedik :)
Okul müdürü ve yardımcısınıda ziyaret edip konuşuyoruz. Sohbet amaçlı :) Yani henüz bir sıkıntı yaşamadık. İlerde ne olur bilemem.

günaydın,
Devlet okulunda yaşadığınız olumsuzluklara çok üzüldüm. Ama devlet okulunda çalışan bir öğretmen olarak tüm devlet okullarında durumun böyle olmadığını söylemeden geçemeyeceğim. Okurken ben de sizin gibi çok şaşırdım. Şanssızlık yaşamışsınız belliki üst üste gelmiş bir çok şey.
Çok sistemli özel okullarımız var, eğitme gönül vererek çalışan. Onlardan biri olacaksa evet Ama vasat sadece adı özel okul olan bir özel okula göndermektense sizin de belirttiğiniz gibi devlet okulunu tercih ederim.

arkadaşlarım bir de özel okul ve devlet okul ikilemi için ne düşünüyorusnuz?

özel e gidenler özelin rahatlığını gerçekten yaşıyor mU?

ne gibi avantajları var..

oğlum için soruyorum
Canım dün ben işteyken Ela’nın okulundan iki kez aradılar. Birincisinde tuvalete yetişememiş, biraz kaçırmış. Yedeklerini giydirmişler, onu haber verdiler.

İkincisinde de sınıfta yere kalemini düşürmüş, alayım derken başını sıraya çarpmış. Öğretmeni revire götürmüş hemen. Pansuman yapmışlar. Hemşire aradı beni. Durumu, yaptığı işlemleri, kullandığı kremin adını söyledi. “Yaklaşık 1 saattir ara ara gidip kontrol ettim. Bir sıkıntı yok dedi.”

Bu iki durum için de iyiki özele verdim diye düşündüm ben.

Yazınızı oldukça önyargılı buldum. Sizin tecrübe ettiğiniz durumu, bütün özel okulların kötü olduğu şeklinde genellemeniz yanlış. İyi özel okullar da var, kötü devlet okulları da var. İyi öğretmen ve kötü öğretmenler de her iki kurumda da mevcut. Benim özel okul tecrübemi sizin maddeleriniz üzerinden yazmak istiyorum.
1. Ana sınıfından beri aynı özel okulda kızım. Ne ana sınıfı öğretmeni, ne ilkokul öğretmeni ne de branş öğretmenleri kızımı pohpohlamadı. Gayet ilgililier. Çocuk bazında çocuğun güçlü ve zayıf taraflarına hakimler ve veliyi de bu doğrultuda bilgilendiriyorlar.
2. Sınıf 24 kişi, az olduğunu düşünmüyorum.
3. Benzer ailelerin çocuklarının bir arada olduğu doğru. Ancak ben kendi adıma eğitimli ve iletişim kurulabilir insanlar ve onların çocukları ile muhattap olduğum için mutluyum. Bazı yurdum insanları ile bu yaşımda ben baş etmekte zorlanıyorum. Çocuğum daha 6 yaşında iken bu insanlara niye maruz kalsın?
4. Temizlik konusunda özel okul ile devlet okulu arasında dağlar var. Yemekler de oldukça başarılı. Aylık menü, kullanılan markalar bize bildiriliyor. Tavuk yok, yemeklerde sıvı yağı ve margarin kullanılmıyor. Ben sadece ikindi kahvaltılarında kek, kurabiye gibi ürünlerin çıkmasından rahatsızım.
5. Daha geçen hafta rehberlik öğretmeni beni aradı ve randevu verdi. Sınıf öğretmeni, rehberlik öğretmeni ve ben görüştük. Kızımın yazı yazarken çok oyalandığını söylediler. Bunu çözmek için ortak bir plan yaptık ve uyguluyoruz şu an.
6. Ben ilkokulu devlette okudum, tam anlattığınız gibi, veli ve öğrenci ayıran bir öğretmendi. Bu söylediğinizin özel okul öğretmeni veya devlet öğretmeni olmakla bir alakası yok. İnsanlıkla alakası var.
7. Kpss’ye Ankara’da kalmak için girmemiş olan, oldukça iyi eğitim almış, özel okullarda çalışan harika öğretmenler tanıyorum ben.
8. Bizim okulda 08:10’da ders başlıyor. 08:15’te gelen çocuğu derse almıyorlar.

Çocuklarınıza başarılar diliyorum
İyi öğretmen bulmak pek zor
Özel okullar çok ancak köklü bir kolej ile aralarında dağlar kadar fark var sanırım.
Mesela yıllık 10 bin tl ye öğrenci kabul eden okul da var 30bin tl ye sadece eğitm veren de
Sanırım köklü bir özel okul başka.

...

Devlette çalışan bir olarak devlete atanmış , kendini salmış kişilerle dolu çevre.
Nasılsa iş kaybetme korkusu yok ekstra çabaya da gerek yok gözüyle bakıyorlar.
....

Ha asla kaliteli öğretmen yok demiyorum ama bulmak zor
Bulsak da yönetim ile uymuyor düşünceler vs vs .

Velhasıl böyle işler çok zor

Canım dün ben işteyken Ela’nın okulundan iki kez aradılar. Birincisinde tuvalete yetişememiş, biraz kaçırmış. Yedeklerini giydirmişler, onu haber verdiler.

İkincisinde de sınıfta yere kalemini düşürmüş, alayım derken başını sıraya çarpmış. Öğretmeni revire götürmüş hemen. Pansuman yapmışlar. Hemşire aradı beni. Durumu, yaptığı işlemleri, kullandığı kremin adını söyledi. “Yaklaşık 1 saattir ara ara gidip kontrol ettim. Bir sıkıntı yok dedi.”

Bu iki durum için de iyiki özele verdim diye düşündüm ben.

Gösterdikleri ilgi çok kıymetli...

...

Boğzına şırıngalı oyuncak mı kalem mi be kaçan çocuk, dakkalarca nefes alamamış kimse de ilk müdahalede bulunamamış. Öylece zaman geçmiş: aileye hemen haber verilmemiş vs .. sonuç yavruyu kaybettik.
O öğrtmen müdür herkes sorumlu...

....

Çok acı

Uçurumun bu denli çok olması acı....

Gösterdikleri ilgi çok kıymetli...

...

Boğzına şırıngalı oyuncak mı kalem mi be kaçan çocuk, dakkalarca nefes alamamış kimse de ilk müdahalede bulunamamış. Öylece zaman geçmiş: aileye hemen haber verilmemiş vs .. sonuç yavruyu kaybettik.
O öğrtmen müdür herkes sorumlu...

....

Çok acı

Uçurumun bu denli çok olması acı....
Devletin vermesi gereken standartta eğitim hizmetini satın almak zorunda olmak çok can sıkıcı. Bunu karşılayamayacak durumda olan ailelerin mecburiyeti de öyle. Benim okuldan öncelikli beklentim güvenlik, temizlik ve revir. Her okulda olması gereken temel şeyler bunlar.

Herkese iyi akşamlar,

Dün atm’den para çekmeye gittim. Yaşı 80’nin üzerinde bir amcanın atm’de debelendiğini gördüm. Kartı takıyor, tuşlara basıyor sonra geri çıkartıyordu. Yanına gidip yardım edeyim mi dedim. 100 lira kredi kartından avans çekecekmiş. Denediğimde “3 kere üst üste asgari tutarın altında ödeme yapıldığı için kart nakit avansa kapatılmıştır” yazıyordu.

Mahçup etmeyeyim diye kartta problem var, hafta sonu halledemezsiniz, parayı ben vereyim dedim. Bana bir sürü kızdı:)) Başka kart var mı diye sorunca başka bir bankanın kartını söyledi. Aldım amcayı arabaya, gittik diğer bankanın atmsine. Ben giriş yaptım, hesabında 41 kuruş var...

Öyle olunca tekrar para teklif ettim, yine kabul etmedi. Ben de kartlar karıştı, verin cüzdanı düzenleyeyim dedim, 200 lira sıkıştırdım içine.

Eve bırakmayı teklif ettim. Eve giderken cüzdandaki parayı fark etti. “Ben 100 lira koydum, diğeri sizin paranız herhalde, cüzdanın gözüne sıkışmış demekki” dedim. Önce inanmadı sonra ben 100 lira koydum diye ısrar edince sevindi. Diğer 100 lirayı da bana geri iade etti.

Tarif ettiği sitenin önüne götürünce “Beni niye eve getirdin, ben pazara gideceğim” dedi. Marketten alalım diye ısrar ettim ama kabul etmedi, beni otobüs durağına bırak diye ısrar etti. Bıraktım ben de durağa.

Amca bana dert oldu, dünden beri. Kredi kartının fotoğrafını çekmek aklıma gelmedi ancak adına soyadına baktım. Şimdi ben yarın bankaya gitsem, ad soyad bilgisi ile borcunu ödeyebilir miyim? Ödediğim gibi nakit avansa kart tekrar açılır mı yoksa başvuru mu yapması gerekir? Bilen var mı?

Bir de siteye gitsem, güvenlikle konuşsam, çoluğu çocuğu varsa onlarla irtibata geçsem diyorum ama haddimi aşmış olmak da istemiyorum. Napsam bilemedim. Siz olsanız ne yapardınız?

Back