• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

@sadevehuzurlu merhaba, yukarıda arkadaş eski bi mesajını alıntılamış, oradan okudum. Bulasık makinasıda arap sabunu kullanmaya devam ediyor musun? Bi konudaki deneyimlerini paylaşırsan sevinirim. Bulasık makinası deterjanım bitmek üzere(finish fairy kullanıyorum donusumlu) sanki kalıntı kalıyormuş iyi durulanmıyormuş hissine kapılıyorum. Elecda tarif paylaşmıştı fakat malzeme alıp yapmak zor geldi:KK43: organik adı altında satılanları mı denesem?
Ben Frosch kullanıyordum. Bu ay markette bulamayınca greenclean aldım. İkisi de içerik olarak temiz ve kokusuz ürünler.

Selamlar Hanımlar,

Eşim gripti. Bana ve İpek’e sattı hastalığı ve iyileşti. Sabahtan beri dökülüyorum. Biraz uzanıp dinlenmeye çalıştım ancak İpek artık oda kapılarını açabiliyor. Bu nedenle kendisinden artık kaçamıyorum:işsiz:

Eve yakın bir 1+1 alıp, oraya film seyretmeye dinlenmeye ve uyumaya gitmek istiyorum:))

Vitaminleri düzene oturtmak zaman alıyor. Ben rutin olan bazı alışkanlıklarıma ekledim. Mesela akşam çocukları uyutunca eşimle birer maden suyu içeriz. Magnezyumu maden suyu ile içiyorum. Kahvaltıdan sonra içilecekleri kahvaltı sofrasına koyuyorum gibi. Öğlen alacaklarım için alarm kurdum.
Haklısın, hepsini birlikte alıyorum ben zamana bölsem hiç adapte olamam🙈

Ben Frosch kullanıyordum. Bu ay markette bulamayınca greenclean aldım. İkisi de içerik olarak temiz ve kokusuz ürünler.
Güzel temizliyor mu Peki? Bardakların mat olmasını sevmiyorum, parlaklık saglıyor mu yoksa ilave ürün mü kullanıyorsun? Artı olarak tuz kullanıyor musunuz makinanızda? Ben tablet içerisinde var dşüncesi ile tuz kullanmıyorum uzun zamandır acaba yanlış mı yapıyorum?

Merhaba,

Çok şükür sağlıklı beslenme konusunu çözdük biz.

Markete 24 Mayıs 2019 dan itibaren hiç gitmedik. ( Bimden, mutfak bezi, mutfak süngeri ve maden suyu almak dışında) (temizlik malzemelerimi internetten kampanya dönemi toplu alıyorum)
Eve paketli hiçbir gıda almadım. (bir akşam çekirdek aldım: ) Bu bütçemize de inanılmaz fayda sağladı.

Çiftlikten haftalık alışverişimizi yapıyorum, çocukların sevdikleri yiyeceklere biraz daha ağırlık verim. Pek sebze yemiyorlar. Et olarak tamamen kuzu etine döndük. Tavuk yemiyoruz hiç. Balık her pazar akşamı hamsi alıp tavada yapıyorum.

Beslenmesine kek, poğaça tarzı şeyler yapmaya başladım. Bir tepsi yaptığımda yarısını buzluğa atıyorum, bir sonraki haftayı da kurtarıyorum böylece. Yanına kuruyemiş, kuru meyve, taze meyve ekliyorum. Oğlumun okulda kahvaltı, öğlen ve ikindi var ama çok yemek seçtiği için ben kahvaltısız gönderemiyorum mesela.

Bir ara şekersiz beslenme üzerinde durmuştum ama pek benlik değil. Zaten çay, kahve şekersiz içiyorum, pek tatlı da yemiyorum, kilo sorunum / uz, yağlanma sorunumuz da yok. Abartmamak kaydıyla keklere filan şeker ekliyorum.

Cevap için Teşekkürler

Yağlanma ya da kilo problemi için değil de 3 beyazdan uzak durup sağlıklı beslenme adına , unsuz ve şekersiz beslenme tarzını benimsemek istesem de çikolatasız asla duramayan biri olduğumdan yapamıyorum

Yağ ve kilo ölçümü icin randevu alayim dedim 13 gün sonrasına bulabildim...Her yer iyle yogun ve kalabalık ki...
Hem de tahlillerim yenilenecek..

2020 hedeflerimi genel başlıklar altında belirledim alt başlıkları da oluşturuyorum yavaş yavaş..
ay sonuna doğru tamamlayınca sizlerle paylasacagim

SIFIR ATIK

Bugün sıfır atık meselesinden bahsedelim mi?

Minimalizm ile yolum 2015 yılı Aralık ayında kesişmişti. 4 yıldan beri, hayatımdaki fazlalıkları azaltmaya çabalıyorum. Giysiler ile başlayan süreç, tüm eve oradan ilişkilerime, yediğim içtiğime kadar uzandı. Şimdi de atıklarımı azaltmaya başlamak istiyorum. Her minimalistin yolunun eninde sonunda sıfır atık meselesi ile kesişeceğini düşünüyorum.

Geçen hafta türkişiminimalizm’in Ankara’da yaptığı “Minimalizm ve Sıfır Atık” atölyesine katıldım. Orada bahsedilen çözüm önerileri doğrultusunda bazı ürünler aldım. Kullanmaya başladıkça yorumlarımı paylaşacağım.

Aşağıda çözüm bulduğum ve bulamadığım atıkları detaylandıracağım.

Çözüm Bulamadıklarım

• Ped: Regl dönemleri için yıkanabilir bambu pedler ve menstrual cup var, ancak her iki ürünü de denemeye henüz kendimi hazır hissetmiyorum. Günlük pedleri bir kullanayım, sonra ilerleyen zamanlarda belki bu ürünleri denerim. Atölyeye katılan insanlar arasında her ikisini de deneyip memnun olan insanlar vardı.
Merhaba canım. Hormonlu spirali duydun mu? Aslen bir korunma yöntemi ama doktorlar vücudu miyom üreten veya adet kanaması çok olan kadınlara öneriyor. Rahim duvarının kalınlaşmasına izin vermiyor. Yumurtlama oluyor ama adet kanaması olmuyor. Ben bi miyom aldırdım, tekrar büyümeye başlamış. Doktor tavsiyesi ile doğumdan sonra taktırmayı düşünüyorum. Hem adet kanamalarım çok oluyor, sarsıyor beni, hem de ilerleyen yıllarda rahim kanseri olma riskini azaltıyormuş. En güzel yanlarından biri de adet olmamak tabii ki.

Aklıma geldi cevap yazarken
Biz geçen yıl kendi evimize geçmeden önce epey bir eşyayı yenilemeye karar verdik.

Yatak odası dolabını kendimiz tasarlaylım dedik. Tabi benim eşim epey detaycı olduğundan bildiğiniz mimari programlardan birinde 3 boyutlu olarak en ufak mm'ye kadar detay içeren bir çizim yapmış ve mobilyacıya bunu istiyorum diye o çizimin bir kopyasını vermişti. Adam çizime bakakaldı:KK48: "Size iş teklifinde bulunabiliyor muyuz" dedi:KK53:

Sonra o mobilyacıya 2 ay gittik geldik biz, sonunda eşim 20. çizime falan ikna oldu ve el sıkıştık. Satış yapan kadın " Size mobilya satmayı başarabildiğimiz için firma olarak çok gururluyuz" dedi:KK70:

Halı, perde ve avize bakarken de beni o kadar çok bunalttı ki en son dedim " Biz bu 3+1 evi satıp, karşılıklı iki tane 1+1 alalım, araya yolluk sereriz, çocuk gider gelir, herkes kendi evini istediği gibi döşer":KK54:

Nakliye firmasına da her odaya hamgi mobilyaların nasıl yerleştirileceği konusunda yine milimetrik hazırlanmış 3 boyutlu çizimler vermişti. Bizim evdeki mobilyaların birebir aynısını programda çizmiş:oha:
Adamların yüz ifadesi hala aklımda:KK48:

Ayy elecda elecda çok şanslısın 🍀 eşin tam benim gibi , bana böyle biri gerek - ki her seferinde her şeyin detayını ben düşünmek zorunda kalmayayım 🤲

Güzel temizliyor mu Peki? Bardakların mat olmasını sevmiyorum, parlaklık saglıyor mu yoksa ilave ürün mü kullanıyorsun? Artı olarak tuz kullanıyor musunuz makinanızda? Ben tablet içerisinde var dşüncesi ile tuz kullanmıyorum uzun zamandır acaba yanlış mı yapıyorum?
Her ikisi ile de bardaklar gayet parlak çıkıyor. İlave ürün kullanmıyorum. Ankara’nın suları çok kireçli olduğu için tuz kullanıyorum ben.

Merhaba canım. Hormonlu spirali duydun mu? Aslen bir korunma yöntemi ama doktorlar vücudu miyom üreten veya adet kanaması çok olan kadınlara öneriyor. Rahim duvarının kalınlaşmasına izin vermiyor. Yumurtlama oluyor ama adet kanaması olmuyor. Ben bi miyom aldırdım, tekrar büyümeye başlamış. Doktor tavsiyesi ile doğumdan sonra taktırmayı düşünüyorum. Hem adet kanamalarım çok oluyor, sarsıyor beni, hem de ilerleyen yıllarda rahim kanseri olma riskini azaltıyormuş. En güzel yanlarından biri de adet olmamak tabii ki.
Evet duydum ve doktorumla da konuştum. Spiralin kayma riski ve vücuda ilave hormon verilmesi durumu beni düşündürüyor.

Ayy elecda elecda çok şanslısın 🍀 eşin tam benim gibi , bana böyle biri gerek - ki her seferinde her şeyin detayını ben düşünmek zorunda kalmayayım 🤲
Umarım istediğin gibi biri çıkar karşına. Bu konuda Başak Sayan’nın 21 günlük meditasyonunu deneyebilirsin. Kendisi eşini öyle bulmuş.

Umarım istediğin gibi biri çıkar karşına. Bu konuda Başak Sayan’nın 21 günlük meditasyonunu deneyebilirsin. Kendisi eşini öyle bulmuş.

Amin çok teşekkür ederim 🤲😊
Evde internetim yok
Teldeki de bitmek üzere ..
Videoyu izlemek için sabırsızlanıyorum ..

Paylaş paylaş, fikir edinir herkes.
Ben güncele gel derken hedeflerini paylaşmayı kast emiştim aslında.

Pekala
Paylaşıyorum o halde 😊

2020’de yapmak istediklerim

2020 hoş gelsin .

Güzel , sağlıkla , mutlulukla , huzurla , neş’eyle , barışla , bereketle geçsin . Bu zamana kadarki günlerimin , yıllarımın hepsinden çok daha fazla Verimli , güzel , huzurlu , gezmeli ve yeni şeyler deneyimleyerek geçsin . Rabbim Umduklarıma nail, korktuklarıma emin eylesin . Rabbim en kısa zamanda , hem oğlum hem benim adıma en hayırlı ve en güzel sonuçları alarak davaların bitmesini nasip etsin . Hayırlısı ile sonuçlanmalarını nasip etsin . Rabbim yolumu temizlesin . Tüm işlerimi hayırlara çıkarsın . Kalbi kalbime denk , hayalleri hayalim olan insanlar çıkarsın karşıma . 2020 yılı güzel günlerimize şahitlik yapsın . Allah kadir kıymet verenlerle karşılaştırsın hepimizi de hepimizin çocuklarını da inşaAllah . Amin 🤲

Duamızı yaptıktan sonra hayallerime geçeyim

2020’de yapmak istediklerim ;

Düzenli Namaz

Günlük Dua

Hatim

Kur’an Mealini okumak

Hz. Davud orucu tutmak

Umre 🕋inşaAllah 🤲

doğu ekspresi 🚆🚞( bu biraz zor , şirketler biletleri toplu satın aldığı için , yine de sürekli biletlere bakıyorum bir umut )

kano 🛶

paraşüt 🦇

dalış 🏊‍♀️🌊

dağcılık ⛰tırmanış 🧗🏻‍♀️

mağara

kayak ⛷☃❄

rafting 🚣🏼‍♀️

Sörf 🏄‍♀️

kayık ⛵gezisi

kürek çekmek

okçuluk 🏹

5 kitap okumak 📚

Okuduğum kitaplardan hoşuma giden sözleri not tutmak

5 film izlemek 🎥 ( Evde tv ve internet yok bu sebeple 5 )

5 konser

5 tiyatro 🎭

5 sinemaya gitmek 🎞🍿( ömrümde bir elin parmağını geçmeyecek kadar gitmiş , bunun da 2’sini bu ay gitmiş biri için çok iyi bir sayı bence )

5 şehir gezmek

5 müze , ören yeri gezmek

Şelale gezmek ( her ne kadar oğluma artık gına gelse de su sesi aşırı iyi geliyor )

Kitap fuarı , outdoor fuarı vb. gezmek

Uçurtma ve su sporları festivaline gitmek

Fidan dikmek 🌲

Yeni 5 çiçek 💐edinmek

Diş tedavilerimi yaptırmak

Bisiklet 🚵‍♀️almak

Günlük tutmak

( kafam kategori şeklinde çok daha iyi çalıştığından böyle detaylandırıyorum )

Yeni bir ülkeye gitmek

CZN Burak Medeniyetler Sofrası’nda yemek yemek 😋

Bunlara ek olarak halihazırda yaptığım ya da yapıyor olduklarıma devam etmek ..

Onlar da şunlar :

Doğa yürüyüşleri

Kamp

Kanyon geçişi

ATV safari

At

Zipline

Banana

Daha vardır da şuan aklıma bunlar geldi.

Bunların hepsi maddi boyutla alakalı .

Ummadık yerden kapı açılıverir hepsini ve daha fazlasını yaparım kim bilir 😉 🤲

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
İ

Herkese iyi akşamlar
.
.
.

...
oğlan okulundaydı, biz izinliydik. K validemlerle sahilde kahvaltı yaptık. Sonrasında eşimle bİsiklet sürdük, sohbet muhabbet derken, güneşli bir gündü. Bu sabah adeta içim bayram yerine döndü. Hala gülümseyerek hatırlıyorum.
Yeni yıl için eşimle ayda bir kere başbaşa vakit geçirme kararı aldım, bu defa sistemli bir etkinlik takvimi düzenleyeceğiz inşaallah....
....
K validem arı gibidir maşaallah. Eve geldiğinden beri durmuyor. Fındıkları ayıkladık, fırınladık. Yer fıstıklarını ayıkladık kavurduk. Her gün düzenli çaamaşır yıkanıyor, katlanıyor. Yemek düzenli. Oğlum da sürekli babannede, dinlenme modundayım.
Aslında annemle aynı şehirde ikamet ediyoruz ancak k validem gibi pek destek olmuyor, sanki k validem annem yer değiştirmiş gibi.
....

Belki de geçmiş yaralarımın sarılması için böyle yüreği güzel ve kızım kelimesi olmadan hitap etmeyen bir anne nasipmetmiş Yaradan...
Hamd olsun..

Valla benim eşim hem inşaat mühendisi hem başak hem de yükseleni de başak:silah: Takıldığı detay boyutu bazen beni çileden çıkartıyor. Kızıma spor ayakkabı alacağız, günlerdir WhatsAppdan bana ayakkabı resmi atıyor :KK57:
Kızım aslan yeni gelecek kız da aslan olacak. Yaza safari partisi var bizim evde. İki aslan bizi çiğ çiğ yiyecek :ruh:

elecda elecda eşin bir harika 👌
“Anası değil misin , ayakkabı lazımsa git al , elin ayağın yok mu” gibi terbiyesizce sözler söylemiyor .
Ne kadar güzel , konuyla ilgileniyor , araştırıyor , çaba sarf ediyor , en iyisi en güzeli olsun diye uğraşıyor , kendi zevkine nette gezmek yerine kızı için vakit ayırıyor

Back