Popüler Konu Verimli Rutin

Gözlerim açıla açıla okudum, benim açımdan hepsi çok çoook farklı aktivite ve sporlar. Dönme dolaba binerken bile kalbim duracak gibi olur :) Vallahi tebrik ediyorum. Umarım istediklerinin hepsini gerçekleştirirsin.

Çok güzel hedefler :) Dalış ve yamaç paraşütü ben de yapmıştım. Hala tadı damağımdadır :)
Doğa insanı olmak başka birşey gerçekten. Umarım hedeflerini gerçekleştirirsin. :)

Çok güzel hedefler :) Dalış ve yamaç paraşütü ben de yapmıştım. Hala tadı damağımdadır :)
Doğa insanı olmak başka birşey gerçekten. Umarım hedeflerini gerçekleştirirsin. :)

Amin çok teşekkür ederim
İnşaAllah herkesin hedeflerimi gerçekleştirdiği , hayallerine ulaştığı 1 yıl olur

Selamlar Hanımlar,

Minimalizm-Anlamlı Bir Yaşam kitabında sahip olduğumuz ilişkileri değerlendirmek için bir egzersiz vardı. Hayatımızdaki tüm ilişkileri olumlu-nötr ve olumsuz olarak kategorilere ayırıp, olumlular ile daha fazla vakit geçirip, olumsuzlardan uzaklaşmanın yollarını aramak gerektiği belirtilmişti.

Ben bu listeyi yapmış ancak aksiyona geçmemiştim. Geçen gün listeyi buldum ve olumlu kısmına yazdığım kişilerle hiç başbaşa vakit geçirmediğimi fark ettim.

Listemdeki kişilerden biri Ela’nın kreşindeki pedagogdu. Kendisi ile anne-pedegog ilişkimiz vardı ancak hani bazı insanlara kendinizi daha yakıhissedersiniz ya, ben de ona karşı öyle hissediyordum. Kendisine geçen hafta başbaşa kahvaltı teklif ettim:)) Çarşamba 09:30’da buluştuk, 15:30’a kadar sohbet ettik. Benim için öğrendiğim, öğrettiğim çok ama çok keyifli bir sohbet oldu.

Bugün de, hep grup halinde görüştüğümüz ancak başbaşa görüşmek istediğim, Ela’nın arkadaşının annesini kahvaltıya davet ettim. Onunla da 08:30’da buluşup 11:30’a kadar sohbet ettik.

Bu konuda harekete geçmek beni çok mutlu etti. Eğer sizinde bu şekilde görüşmek istediğiniz insanlar var ise ertelemeden harekete geçin derim.

Bir sürü insanla irtibat halinde olmaktansa, 3-5 insanla derin sohbet halinde olmanın faydalı olduğunu düşünüyorum.

Bunu yapmayı cok istiyorum aslında ama emin olmadıgım kısımlar var. Aslında ben de bizim kreşin psikologumdan cok iyi enerji alıyorum. Fakat ilişkimiz kızlar hakkında filir alışverişi yapmaktan ote değil. Bi görüşme talebinde bulunsam sacmamı olur, bir veli ile ozel gorusuyormuş algısından cekinebilir. Onu da zor durumda bırakmak istemem.
Olumsuz etkinlendiğim insanlara da yeterinde engel olamadıgımı düşünüyorum bu ara. Mesafe koyamıyorum, hep çevredeler.

Benim de benzer çekincelerim vardı, bu nedenle adım atamamıştım uzun süredir. Yazdığım mesajda arkadaşlık buluşması teklif ediyorum yazdım zati:)) Kendisi de bana insanların bedava danışmanlık amacıyla buluşmak istediklerini, bu şekilde gelen arkadaşlık teklifine çok sevindiğini söyledi.

Olumsuz hissettiren insanlara mesafe koymak kolay değil, özellikle de iş hayatında veya akraba olan insanlarla. Bu konuda ben de zorlanıyorum.

Adım atmış olman çok güzel
Benim de öyle görüşmek istediğim bir kaç kişi var . Görüşsek ne diyeceğim , ne konuşacağım , hangi konuyu açsam vs diye düşünmekten adım atamıyorum .
Buluştuğunuzda hal hatırdan sonra hangi konuda konuşmaya başladın(ız)

Aynı durumdan bende muzdaribim bana da tavsiye eder misiniz nasıl düzenlediniz bu durumu ?
Keşke böyle deseydim diye kendimi yiyorum gece düşünürken ..
bu beni çok takıntılı bir insana dönüştürüyor

Hem ayakkabı hem bot mu 140
Eğer öyleyse uygunmuş
Ben oğluma salomon ya da merrell alıyorum .
Kendime kıyıp alamadım daha

Şuan düşündüm de aslında seninle de tanışmak isterim ben elecda . Gerçi paylasımlarından tanımış kadar da olduk

Günaydın,

Bir ara, yaklaşık 1 seneye yakın hemen hemen her ikili ve çoklu diyologlarımda sürekli içimden "SAKİN OL" diye tekrarladım. Abartmıyorum her diyologumda bu kelimeler dolandı zihnimde. Gerek heyecanlı bir ortamda, gerek gergin bir ortamda, gerek iş toplantı masasında, gerek annemle, çocuklarla, eşimle muhabbetimde, istediğim gibi olmayan her durumda, sürekli "sakin ol", "hemen tepki verme" gibi sözler ilettim beynime.
Bazen konuşulanları dinlemedim, bedenen orada olsam da beynim aslında o ortamda değildi.

Böyle böyle artık beyin öğrendi, yüksek tepki vermiyor, sakin kalıyor, söylemek istediklerimi hızlıca süzüyorum. Çok çabuk cevap vermem gerekmediğini öğrendi beynim. Dinlemeyi bilmiyormuşum mesela, dinlemeyi öğrendim. Dinlemeyi bilmediğimden hemen konuşup, aslında söylemek istemediklerimi söyler buluyordum kendimi. Bazen vermeyeceğim tepkiler verip, yükseldiğim sonrasında da pişmanlık duyduğum anları hatırlıyorum.

Kolay olmadı, dediğim gibi bir sene hiç bırakmadan her diyalogda, her ortamda çalıştım.

Beyin her şeyi öğreniyor.
Şimdi daha sakin, daha dingin, daha anlaşılan biriyim. Ve daha net.

(Çok karışık oldu sanırım yazdıklarım ama umarım anlatabilmişimdir)

bende sürekli sinirlenip haksız çıkıyorum halbuki haklı olduğumu sonradan keşke şunu da söyleseydim demeye çalışıyorum ama dediğinizi anladım evet bende o konularda hep iç sesimle sürekli konuşur halde buluyorum kendimi
dediklerinizi deneyeceğim sakin olmaya çalışacağım genelde çok duygusalım ya bilmiyorum eskiden böyle değildi ya da insanlarla sürekli iletişimim olmadığı için öyle gelmiyordu iş hayatı, aile hayatı, akrabalar ,arkadaşlar bunlarla yaşanan olaylarda çok duygusallaşıyorum kırılgan bir yapım var

ben çok çabuk sinirlenen biriyim..
hemen tepki veriyorum..
iyice dinlemeden anlamadan konuşuyorum Bende işitme kaybım var.
gerçekten anlamakla güçlük çektim.. lütfen bi daha soylermisin demeye çekiniyorum
ama şunu bi deneyecegim çok teşekkür ederim:)

günaydınlar efendim :)

projem hocam tarafından red aldı : düzeltmem gerekenler var bihayli . zaten telefonu bu tez yetişmeyecek diye açtı ; şaşırdım mı tabiki hayır. hocanın tavrını biliyordum . tezsize karşı boş bakıyor

k validemler pazartesi gidiyor . çok üzgünüm .alışmıştık oysa. kalabalık yaşamak keyifli ayrıca oğlum onu çok sevdiği için eşimle biz dinleniyoruz. sinemaya bile gittik o denli yani

iki yıldır y lisans ikinci üni vs derken çok yoruldum kafam hep çalışmam gerekenlerle meşgul ..

neyse az daha sabır :)

arkadaşlarım bir de özel okul ve devlet okul ikilemi için ne düşünüyorusnuz?

özel e gidenler özelin rahatlığını gerçekten yaşıyor mU?

ne gibi avantajları var..

oğlum için soruyorum

Merhabalar,
ben tezi halledeceğine inanıyorum. En kısa zamanda biter gider inşallah. Ama hakikaten hem yüksek lisans hem ikinci ünv. kendini çok yormuşsun sanki. Allah yardımcın olsun :)

Benim oğlum 1. sınıfta . Devlete gidiyor. Çok şükür çok şanslıymış ki harika bir öğretmeni var. İyi ki O'na düştü diye şükredip oturuyorum. Ben çalışan bir anneyim. Öğlen babam veya annem alır okuldan. Biz akşam gelene kadar bakarlar sağolsunlar. Ama onlar olmasaydı veya bakacak birisi olmasaydı mutlaka özele verirdim. Başka türlü akşama kadar kimseye güvenip bırakamazdım çünkü. Ben olaya sadece çocuğun eve geliş ve bakım süreci ile baktım sanırım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…