• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

elecda elecda çok beğendim yazdıklarını. Umarım 2020 de hedeflerin doğrultusunda yaşarsın.

Soyut düşünce belgeseli çok güzeldi. Danimarkalı mimar ve nike ayakkabı tasarımcısı çok etkilemişti beni.

2020 yılına dair düşündüklerimi yazma zamanı gelmiş, buraya da eklerim toparlayınca.
Çok teşekkürler canım. Senin hedeflerini de merakla bekliyorum :KK19:

elecda elecda hedefler için tebrik ederim. Her paylaşımında ne kadar düzenli ve planlı olduğunu düşünüyorum! Enerjini yükselten ve düşüren durunların gözünün önünde durması çok faydalı olacaktır, bunı ben de düşüneceğim. Sevgiler
Çok teşekkür ederim canım :KK200:
Senin 2020 hedeflerini de merakla bekliyorum.

Lazer epilasyon için emzirme döneminin bitmesi gerekiyor mu acaba? Bilginiz var mı?
Merhaba , ben bu konuyu çok araştırdım Dr la da görüştüm, aslında tespit edilmiş hiç bir zararı yok ama önlem olarak emzirme döneminde 6.aydan sonra yapıyorlar. Ben bebeğim 6.aylık olduktan sonra yaptırmaya başladım. Bebekle birlikte ağdaya zaman ayıramıyordum lazer o kadar iyi geldi ki
Bebekten sonra yetememe duygusu içinde , yeni bir düzen oluşturmaya çalışıyorum bu nedenle bu konunun takipçisiyim😍 hepinize selamlar 😊

Merhabalar

Uzun süredir siteye girmiyordum ( yaklaşık okullar açıldığından beri )

Girince elecda elecda ilk seni arattım , ortak bir kafa yapımız olduğu için neler yaptığını merak ettim , bu başlığı gördüm , çok güzel bir konu olmuş , tam okuyamadım , inşaAllah en kısa sürede okumak istiyorum.

Baya yeni katılan olmuş ya da isim değiştiren .
O yüzden biraz kendimden bahsetmek istiyorum :

Öncelikle hayatımı 3'e bölüp izâh etmeye çalışayım.
1. Evlenene kadar
2. Evlilikten bu Eylül ayına kadar
3. Eylül ayından bu zaman kadar

1. Evrede , gayet düzenli tertipli aradığım eşyamı kıyafetimi aklınıza ne geliyorsa anında bulan biriydim , hatta bir keresinde diploma belge nom lazım olmuştu , annemi aramıştım , tarifimle bir sürü önemli eşyanın / dosyanın içinden bir kaç saniyede bulup söylemişti .
Küçük yaşta kendime ait gardırobum olmuştu , ondan önce kıyafetlerimiz ayrı olsa da ablamla aynı dolabı kullanıyorduk , ikimizin gardırobu gelince o hemen yerleştirmeye başladı , bense bir kaç gün bekledim , beklerken kafamda neyi nereye nasıl koyacağım düşüncesi vardı , onu kafamda oturtunca yerleştirdim ve çok kısa sürede çok düzgün bir şekilde halletmiş oldum.
Kıyafet düzenleme yerleştirme katlama şeklim şuanlarda meşhur olan marie kondo gibi ve ben bunu '90'lı yılların başında yapmıştım .
Kendimi bildim bileli gardırobum o düzen içerisindedir , o yüzden kesinlikle dağılma olmaz . Hatta yazlık kışlık kaldırmam , çünkü dolabımın bir tarafında yazlıklar , diğer tarafında kışlıklar durur .

Düzenli spor yapıp kişisel gelişim kurslarına gidiyordum .

Hayatımın 2. Evresimde ise ; ne yazık ki düzenden eser kalmamıştı , her anlamda bir kaos vardı , evde aradığımı bulamama sıkıntısı vardı .

6 yıl boyunca hiç spor yapamadım , kişisel gelişim kırslarına gidemedim . Hamileyken 30 kiloya yakın aldım ve 5 yıldır o kilolarla yaşadım.

3. Evrede yani son 3 aylık süreçte ise ; ilk önce adı oturma odası olan ancak bnm sadece temizlemek için girdiğim odayı son kez temizleyip tüm odalardaki çekmecelerdeki orada buradaki ne kadar fazla eşya varsa hepsini o odaya kaldırdım ve kapısını kapattım .
2016 nisan ayında aynı şeyi kv nin verdiklerine yapmıştım , verdiği ne kadar şey varsa hepsini ona iade etmiştim .
Annemin çeyizimde bol bol alıp bnm kullanmadıklarımı da anneme vermiştim
Kıyafetlerimden ya da farklı eşyalardan da ihtiyaç sahiplerine vermiştim , o zaman evde böyle bir eşya arınması yapmıştım , ama ev düzensizdi , şöyle ki eş kişisi kitap sevmediği ve görmek bile istemediği için tüm kitaplarımı çekmecelere dolaplara vitrine kısacası evin her yerinde bulduğum her yere tıkmıştım ve yine aradığımı bulamıyordum bu düzensizlik ise bnm gibi düzen müptelası birini çileden çıkarıyordu .

Neyse ki tüm fazlalıkları oturma odasına koyunca kitaplığımı salona koydum , kitaplarımı kategori şeklin yerleştirdim , hangi alanla ilgili hangi kitaba bakmak istersem , onca kitabın arasından şıp diye bulabilecek pozisyondayım ve bu durum beni çok mutlu ediyor .

Bu hafta yüzmeye başladım
Ondan bir kaç hafta önce fitness a başladım
Ondam bir kaç hafta önce de kişisel gelişim kurslarından birine başladım
6 yıl sonra ilk defa eski kendim olmaya başladım
Şükürler olsun Rabbime .. İnşaAllah daim olur ..

Kendimle ilgili sakladığım şeyler :
1. İlkokuldan itibaren tüm karnelerim takdir belgelerim , zaten tamamı 1 şeffaf dosya kaplıyor
2. Baskı şeklindeki fotoğraflarım
3. Gitmiş olduğum tüm kurslar , seminerler , atölyeler vb. almış olduğum sertifikalar ve katılım belgeleri
4. Kazanmış olduğum madalyalarım

Çocuğumla ilgili sakladığım şeyler :
1. Ultrason görüntüleri
2. Tüm ayakkabıları
3. Basılı basısız fotoğrafları
4. Günlüğü
5. Çocuğumun doğumunda , 40 mevlidinde , diş buğdayında , 1. yaşında giydiğim kıyafetler . 2. 3. ve 4. yaşında diktirdiğim kıyafetler .. ( ileride çocuğum baba olduğunda aynı kıyafetlerle gelinimin ve torunumun da fotoğraflarının olmasını istiyorum , inşaAllah müstakbel gelinim de bir 5 dk.lığına giyinip fotoğraf çekilmeyi kabul eder ) , aynı düşüncelerle oğlumun kıyafetlerinden de bazılarını saklıyorum.
6. Gittiğimiz yerlerdeki alışveriş fişleri , otobüs ve uçak biletleri , müze - ören yeri biletleri vb. gibi

Kesinlikle almadığım şeyler:
Kimyasal ve katkı maddeli olan hiçbirşeyi almıyorum.
Cif çamaşır suyu parlatıcı yumuşatıcı şampuan saç kremi losyon makyaj malzemeleri kozmetik ürünler marketlerden abur cubur , tavuk , margarin , içecek , naylon karışımı kıyafet , züccaciye ürünleri , biblo , dekoratif eşyalar , tekstil ürünleri , gereksiz kıyafet - aksesuar - ayakkabı - çanta vb gibi aklınıza gelebilecek hiç birşeyi almıyorum.

Aldığım ve kullandığım şeyler :
Temizlik için ; sirke limon tuzu karbonat arap sabunu , zeytinyağlı sabun.
Datçadan bal
Çanakkaleden zeytin , zeytinyağı , sabun
Bilecikten bakliyat , ceviz , pekmez
Trabzondan tereyağı
Vakıf taşdelen cam damacana , bazen de aytaç su
İtimat'tan peynirlerimi
Kuruyemişlerimi eskiden malatya pazarından alırdım, malum olaylarda ismi geçince oradan almamaya başladım , aracıyla kendi ürünlerini satan birisi var , ondan ..
Pasta alacaksam ceviz ağacı'ndan
Tatlı alacaksam emiroğlu'ndan
Su böreği alacaksam aslı börek'ten alırım

Pazara hiç gitmiyorum, pazarın olduğu gün evimizin yanındaki yerel market halk günü yapıyor , hem de çok sarış yaptığı için o gün kamyon kamyon ürünler geliyor taze oluyor , meyve sebze ihtiyacımı oradan alıyorum .

Islak mendil , kağıt havlu bimden alıyorum .
İç çamaşırlarının iyi olduğunu duymuştum , geçen gün alt iç çamaşırı aldım , kumaşı pamuklu memnun kaldım..

Banyo sonrası , vücuduma sirke dökerim, saçlarımı tahta tarakla tararım ve saç kurutma makinesi , düzleştirici , fön makinesi kullanmam.

Özellikle ayakkabıya önem veririm , kaliteli alırım uzun yıllar giyinirim ..

Günlük için ; 2 çantam vardı. Kırmızı ve lacivert. Geçenlerde bir tane siyah hediye geldi , 3 çantam oldu . 1 tane de siyah abiye çantam var .

Kıyafet uzun süredir almıyorum, aldığımda direk kombinli alırdım. Oğluma da ne alsam direk kombinli alırım. Bu her gün giyinirken çok işe yarıyor .
Bu arada hem kendi hem oğlumun ne giyeceğini akşamdan kafamda belirliyorum . Oldu ki belirlemenişsem , sabah lavaboda hemen belirliyorum . Her konuda olduğu gibi bu konuda da biraz zaman avcısıyım , boşa geçirecek vaktim yok diye düşünürüm , ona ayıracağım fazla vakite kitap okurum diye düşünürüm . İzlemeyenleriniz varsa "zaman avcıları" diye bir belgesel çekmişler , tavsiye ederim . Bende onların herbirinden biraz biraz var ☺

Şimdilik bu kadar yazayım

73. Sayfadayım
Ve kendi yazımla karşılaştım 🥰

( Tam 2 yıl önce )

2020 yılı yaklaşırken; ben de her yıl olduğu gibi hedefler hayaller niyetler çizelgeleri hazırlıyor ve bu yıla bıraktığım mektubu okuyor 2021 için yeni bir mektup kaleme alıyorum...
Bu aşamada sevgili elecda elecda nın kaleme aldığı planlar bana başka bir yol gösterdi..
Aldım kalemi elime ve başladım yazmaya bittiğinde sizlerle ben de paylaşacağım bebeğim not geçen gün 2017’den kalan bir mektubu buldum dişlerime tel taktırmak istediğimi zayıflamak istediğimi yazmışım ve 2019 itibari ile tellerim çıktı kilo verdim bunu hayal edip şimdi gerçek olduğunu görmek inanılmaz mutluluk ve motivasyon sebebi..

bakalım 2020 hayallerimiz neler?

2020 yılı yaklaşırken; ben de her yıl olduğu gibi hedefler hayaller niyetler çizelgeleri hazırlıyor ve bu yıla bıraktığım mektubu okuyor 2021 için yeni bir mektup kaleme alıyorum...
Bu aşamada sevgili elecda elecda nın kaleme aldığı planlar bana başka bir yol gösterdi..
Aldım kalemi elime ve başladım yazmaya bittiğinde sizlerle ben de paylaşacağım bebeğim not geçen gün 2017’den kalan bir mektubu buldum dişlerime tel taktırmak istediğimi zayıflamak istediğimi yazmışım ve 2019 itibari ile tellerim çıktı kilo verdim bunu hayal edip şimdi gerçek olduğunu görmek inanılmaz mutluluk ve motivasyon sebebi..

bakalım 2020 hayallerimiz neler?

Mektup ..

Ben de hedeflerimi yazardım ancak herhangi bir kağıda.
Senin bu yazdığından yola çıkarak mektup gibi zarfa koyup saklayacağım
Hatta oğluma da sorup onun adına da ayrı bir mektup yazacağım
Fikir için teşekkürler ..

Mektup ..

Ben de hedeflerimi yazardım ancak herhangi bir kağıda.
Senin bu yazdığından yola çıkarak mektup gibi zarfa koyup saklayacağım
Hatta oğluma da sorup onun adına da ayrı bir mektup yazacağım
Fikir için teşekkürler ..
Güzellikler çoğalsın iyi ki varsınız...
Hep birlikte.. nice yıllara

Günaydınlar.

Aralık 15 itibariyle kabaca yeni yıl planları yapıyorum.

2018 için güzel bir ajanda ve hayattan öğreneceklerimi, gözlemlediklerimi, unutmak istemediklerimi, hislerimi yazabileceğim bir defter aldım.Ajanda kullanmayı seviyorum.

Evimi oldukça sadeleştirdim ama 2018de de devam edeceğim, halen gözüme takılan giysiler var.

Minimalizm ile tanışmak beni acayip motive etti, önümüzdeki yıl bu konuyla ilgili okunacak tüm kitapları okuyacağım.

Kafam sade, telefonum sade, hayatım sade.Oldum olası doğallığı seviyorum.

2018 mayısta arabamızın kredisi bitiyor ve aynı ayın 11inde ben 2 yıllık ücretsiz izin ardından işe dönüyorum.Kızımı nisanda kreşe başlatacağız.Umarım sorun yaşamayız çünkü b planımız yok.Çok stresliyim, kaygılıyım.

7 yıldır ehliyetim olmasına rağmen araba kullanmayı çözemedim çünkü eşim kullandı hep, ilgi duymadım.Ama iş saatleri uymadığı için ve artık kreşe bırakılması/alınması gereken bir kızımız olduğu için mart itibariyle bayan hocayla çalışacağım.Hoca dediysem karşı komşum:) Zira kocadan hoca olmaz tartışırız eminim.Ayrıca arabamız otomatik vites, boşuna korkuyorum.Kızım için başaracağım.

Araba kredisi bitecek ama o meblağdan biraz daha fazlası kreşe gidecek.

Kiradan da bu yaz kurtulmak istiyoruz, 4 buçuk yıllık evliyiz, kira çok canımızı sıkıyor ama el mecbur, peşinat olarak düğünden kalan takıları kullanırız da o devede kulak kalır.Umarım Rabbim yardım eder de borçla harçla ev sahibi oluruz.

Bu durumda eşim ev kredisini ve kreşi öder, ben de faturaları öderim.Evin geri kalan geçimini sağlayabilirim inşallah.

Yeni yılda kıyafet, ayakkabı ve çanta ihtiyacım yok, alışveriş yapmama gerek yok.Çünkü yaklaşık iki yıl içerisinde gardırobumu yavaş yavaş tamamladım, maddi olarak zorlanmadan.Parça parça, kombin kombin aldım.(İşte zorlanmamak için çünkü artık devlet memuruyum, klasik tarza geçtim) Keşke kapsül gardırobum olsa.Önceki kıyafetler de çok sayılır ve hiçbiri yıpranmış değil.Çoğunu verdim, tarzıma uymayan giymeyeceğim en ufak bir şey bile yok.

Eşim yeni yılda sigarayı bırakacak ve yaza doğru sigaradan tasarruf ettiği parayla evimizin yer temizliği için robot alacak.Böylece ben eve geldiğimde yerler süpürülüp silinmiş olacak ben sadece toz alıp, ortalık toplayıp, yemek yapacağım.Kızım için de hijyenik olur.Temizlikte istikrar sağlarız diye düşünüyorum.Dağınıklığı,düzensizliği hiç sevmem.Zira şimdi evde olmama rağmen bazen yetişemiyorum(minimalleşmek bu anlamda bana özgürlük veriyor azaldıkça yaşamım kolaylaştı) çok yoruluyorum çalışırken yardımcı alamam, ona ayrı bütçe ayıramayız.Sigaradan kurtulmak en iyisi.Önce kızı, sonra kendi için.
Ben hiç sigara kullanmadım.
Araçta ya da evde sigara içme yasağı var.

Kızımı 21 gün önce sütten kestim ve dolayısıyla artık fazla kilolarımdan da kurtulacağım, hedefim 7 kg vermek.Öncesinde diyetisyen eşliğinde sağlıklı beslenme deneyimim olduğu için kendi kendime çaba sarfedeceğim.Halledebilirim diye düşünüyorum çünkü zaten sağlıksız beslenmemeye eşim de ben de özen gösteriyoruz benim kilo alışım sağlıklı şeyleri süt olsun diye abartılı yememden ve evde kalmamdan kaynaklandı.Çalışınca tempolu olacağım için otomatik olarak zaten kilo kaybederim eminim.

Yeni yılda kimyasallardan da uzaklaşmayı hedefliyorum.İnstagramda @siyahiyazar ı takip ediyorum ve Dr. Aidin Salih'in kitabını edinip tavsiye edilen doğal temizlik malzemelerini kullanacağım.Zaten öyle aşırı bir kimyasal alışverişim yoktu ama bulaşık makinesi deterjanı korkutmaya başladı.Arap sabunuyla yıkatıp fairyye veda edeceğim.

Çok kopuk oldu, daldan dala atladım kızlar.Kızım uyurken aklıma gelenleri yazdım.Uyanınca hiç vaktim olmayacak :)

Hepimizin hedeflerine ulaşması dileğiyle...
Sevgiler.

Siyahiyazar sanırım isim değiştirmiş
Şuanki ismi ne ?

Çok teşekkür ederim canım :KK200:
Senin 2020 hedeflerini de merakla bekliyorum.
Yıllık hedefleri oluşturduğum da tabiki yazarım. Fakat henuz gunluk rutinleri tam duzene orırtamadım:( vitaminleri unutabiliyorum budurumda bazen sabah bazen aksam alıyorum,iş yerine stoklasam biraz vitamin iyi olacak. Kızların vitaminlerini eşim verdiği için daha düzenli gidiyor. Kitap okuyup hergun taze yemeği de yapıyorum fakat ing calışmayı otırtamadım henuz.
Aylık hedeflerden; ödemeler yapılıp kalanı birikime ayrıldı.
Her ay bir sehirdışı gezisi hedefi koymuştuö gecen haftasonu gercekleştirdik.
2 temalı müze gezisi yapacaktık; birisini mta müzesine yaptık.
Evim de misafir agırlamayı seviyorum; bundan sonra ailelerimiz dışında enazından ayda 1 yemekli misafir davet etmeyi düşünüyorum.
Ayda 2 defada kültürel etkinlik belirlemiştim. Buna ilişkin kuğu gölü balesine bilet aldım, ikincisi henuz belli değil. Ayı yarılamışken hedeflerin yarısı gercekleştirmiş olmak güzel 😊

Merhaba, birşey danışmak istiyorum.

Yeni yıl hedeflerımden bırı de -ve ıns alıskanlıgım olur- saglıklı beslenmek, paketlı urun tuketmemek. Çocuklarım ıcın de cok ıstıyorum paketlı urunlerden kurtulmayı.
Benım ıcın cok da zor degıl ama okula beslenme olarak ne koyacagımı sasırdım. Normalde meyve suyu(hazır kucuk paketler)+tost/sandvıc+abur cubur tarzından paketlı urunler(bısvuvı gıbı)+meyve verıyorum.
Alternafı uretemıyorum bır turlu ve cok uzuluyorum, ne onerırsınız?

Bu konuda yol kat etmişsinizdir diye düşündüm
Neler yaptığınızı paylaşır mısınız ?

Ben de kendimi anlatayım
Oğlum 2 yıl özel okuldaydı , sabah kahvaltısı öğle yemeği ikindi kahvaltısı okuldandı . Beslenme koymuyordum. Arada beraber kek börek kurabiye yapıyorduk, okuldaki arkadaşlarına ikram için .

Bu yıl okulda öğle yemeği yiyiyor ve beslenme hazırlıyorum
Beslenmesine meyve ve kuruyemiş koyuyorum .
Haftada 1 gün kantin günleri var , o gün ekmek sevdiği için tost alıyor . ( Ben eve ekmek almıyorum )
Kek börek yapmaya fırsat olmadı , olunca onlardan yaptıkça onlardan da koyacağım .
Fırsat olmamasının sebebi ise ; glütensiz şekersiz yapma isteğim .. ancak bunla ilgili tarif haliyle , malzeme de yok . Araştırmaya fırsatım olmadı hiç .

Meyve suyunu taze sıkıp uygun bir şişeye, diğerlerininde evde kendin yaparak koyabilirsin. Veya dondurulmuş/taze meyveler ile komposto, kuru meyveler ile hoşaf, süt, ayran, kefir.

Kek, poğaça, ev hamburgeri, kurabiye bununla ilgili tonla tarif var. Gözleme, börek, yani hazır paketli yemesindense ev yapımı hamur işi yesin daha mantıklı.

Unsuz sebze kekleri, fırın makarna, sebze graten gibi. Bunlar da sulu olmayan yemek çeşitlerinden.

Köfte, patates, mercimek köftesi, kısır, içli köfte, bulgur köftesi.

Sebzeli krep, pankek, sebzeli pankek, ballı cevizli pankek, pekmezli kurabiye, pekmezli kek.

Eğer zorunlu bir liste varsa, paylaş istersen. Ona göre fikir yürütebiliriz.

Az önce yazdığıma cevap gibi geldi:)
Unsuz şekersiz tarifler varsa paylaşır mısın

Bu konuda yol kat etmişsinizdir diye düşündüm
Neler yaptığınızı paylaşır mısınız ?

Ben de kendimi anlatayım
Oğlum 2 yıl özel okuldaydı , sabah kahvaltısı öğle yemeği ikindi kahvaltısı okuldandı . Beslenme koymuyordum. Arada beraber kek börek kurabiye yapıyorduk, okuldaki arkadaşlarına ikram için .

Bu yıl okulda öğle yemeği yiyiyor ve beslenme hazırlıyorum
Beslenmesine meyve ve kuruyemiş koyuyorum .
Haftada 1 gün kantin günleri var , o gün ekmek sevdiği için tost alıyor . ( Ben eve ekmek almıyorum )
Kek börek yapmaya fırsat olmadı , olunca onlardan yaptıkça onlardan da koyacağım .
Fırsat olmamasının sebebi ise ; glütensiz şekersiz yapma isteğim .. ancak bunla ilgili tarif haliyle , malzeme de yok . Araştırmaya fırsatım olmadı hiç .

Merhaba,

Çok şükür sağlıklı beslenme konusunu çözdük biz.

Markete 24 Mayıs 2019 dan itibaren hiç gitmedik. ( Bimden, mutfak bezi, mutfak süngeri ve maden suyu almak dışında) (temizlik malzemelerimi internetten kampanya dönemi toplu alıyorum)
Eve paketli hiçbir gıda almadım. (bir akşam çekirdek aldım: ) Bu bütçemize de inanılmaz fayda sağladı.

Çiftlikten haftalık alışverişimizi yapıyorum, çocukların sevdikleri yiyeceklere biraz daha ağırlık verim. Pek sebze yemiyorlar. Et olarak tamamen kuzu etine döndük. Tavuk yemiyoruz hiç. Balık her pazar akşamı hamsi alıp tavada yapıyorum.

Beslenmesine kek, poğaça tarzı şeyler yapmaya başladım. Bir tepsi yaptığımda yarısını buzluğa atıyorum, bir sonraki haftayı da kurtarıyorum böylece. Yanına kuruyemiş, kuru meyve, taze meyve ekliyorum. Oğlumun okulda kahvaltı, öğlen ve ikindi var ama çok yemek seçtiği için ben kahvaltısız gönderemiyorum mesela.

Bir ara şekersiz beslenme üzerinde durmuştum ama pek benlik değil. Zaten çay, kahve şekersiz içiyorum, pek tatlı da yemiyorum, kilo sorunum / uz, yağlanma sorunumuz da yok. Abartmamak kaydıyla keklere filan şeker ekliyorum.

Evet, ben de 2020 hedeflerimi, beni yoran ve beni iyi hissettiren durumları yazdım: )
Umarım hedeflerimize ulaştığımız bir yıl olur. Sağlıkla, huzurla, bereketiyle yaşamak nasip olsun.

Öncelikle 2020 hedeflerim.

- Sağlıklı beslenme. (böyle devam ettiğim sürece mutluyum)
- Her ay hamama gitme,
- 1 yıl ihtiyaç dışı alışveriş yapmama,
- Borçlardan kurtulma, ( kredi kartı) (konut kredisinin 18 ayı kaldı, yüksek ödediğim için ekstra ödeme yapamam)
- Kredi kartsız yaşa. (Haziran 2020 de erişmeyi umuyorum)
- Müze - orman - yeşillik gezileri (her ay bir yer)
- Yeni bir şey öğrenme, daha önce hiç yapmadığım. Öğrendiğimi iyi yapabilme. (yeni bir dünya mutfağı olabilir, yeni bir iş olabilir teknik anlamda, yeni bir enstrüman olabilir vs)
- Birikimim dışında aylık kumbaraya sabit birikim. (112 TL)
- Çocukların istediği bir şeyler yapma. ( sinema, gezi, yemek vs.)
- Her durumda sakin kalabilmek. Tepki kontrolü.
- Herhangi biri hakkında olumlu yada olumsuz konuşmamak. (kendi kendime konuşabilirim: ))

Beni mutlu eden, bana kendimi iyi hissettiren durumlar;

- Sessizlik, sakinlik.
- Karanlıktaki ışıkları izlemek. ( ışıklı caddeler, lambası yanan pencereler, köprü ışıklandırmaları vs.)
- Gün doğumu.
- Filtre Kahve
- Yeni bir şeyler öğrenmek
- Düzen. (Masa, ev, pc vs)
- Masaj- Hamam
- Kitaplar, kütüphane sessizliği.
- Türkü dinlemek
- Bilmediğim sokaklarda yürümek,
- Çocuklarla sakin vakit geçirmek
- Güzel yemekler, farklı mekanlar
- Beyaz ve sarı frezyalar.

Beni mutsuz eden, enerjimi düşüren durumlar;

- Kaos
- Stres
- Gürültülü ortamlar
- Şikayet ettiğim anlar,
- Telaşlı hallerim.
- Zamanı kötü kullandığım, yönetemediğim anlar,
- Gergin insanlar
- Birileri ile tartışmak,
- Kendimi ifade edememek
- Telefonda gereksiz geçirdiğim zamanlar.

2020 de okumak istediklerim;

- Hasan Akli Toptaş kitapları (bazılarını okudum ama yeniden sindirerek okumak istiyorum)
- Şule Gürbüz kitapları (bazılarını okudum ama yeniden sindirerek okumak istiyorum)
- Tutunamayanlar
- Sefiller
- Aziz Nesin kitaplarından biri-birkaçı
- İran Tarihi
- Aylık edebiyat - sanat - kültür dergilerinden birine abonelik.

2020 de izlemek istediklerim;

- Schinler'in Listesi
- Kitap Hırsızı
- Sevastopol için savaş
- Esaretin Bedeli
- Özgürlük yazarları,
- Akıl oyunları
- Şener Şen'in eski türk filmleri.

sadevehuzurlu sadevehuzurlu merhaba, yukarıda arkadaş eski bi mesajını alıntılamış, oradan okudum. Bulasık makinasıda arap sabunu kullanmaya devam ediyor musun? Bi konudaki deneyimlerini paylaşırsan sevinirim. Bulasık makinası deterjanım bitmek üzere(finish fairy kullanıyorum donusumlu) sanki kalıntı kalıyormuş iyi durulanmıyormuş hissine kapılıyorum. Elecda tarif paylaşmıştı fakat malzeme alıp yapmak zor geldi:( organik adı altında satılanları mı denesem?

sadevehuzurlu sadevehuzurlu merhaba, yukarıda arkadaş eski bi mesajını alıntılamış, oradan okudum. Bulasık makinasıda arap sabunu kullanmaya devam ediyor musun? Bi konudaki deneyimlerini paylaşırsan sevinirim. Bulasık makinası deterjanım bitmek üzere(finish fairy kullanıyorum donusumlu) sanki kalıntı kalıyormuş iyi durulanmıyormuş hissine kapılıyorum. Elecda tarif paylaşmıştı fakat malzeme alıp yapmak zor geldi:( organik adı altında satılanları mı denesem?
merhaba maalesef sürdüremedim, durulanmıyormuş hissine kapıldım:(

Yıllık hedefleri oluşturduğum da tabiki yazarım. Fakat henuz gunluk rutinleri tam duzene orırtamadım:KK43: vitaminleri unutabiliyorum budurumda bazen sabah bazen aksam alıyorum,iş yerine stoklasam biraz vitamin iyi olacak. Kızların vitaminlerini eşim verdiği için daha düzenli gidiyor. Kitap okuyup hergun taze yemeği de yapıyorum fakat ing calışmayı otırtamadım henuz.
Aylık hedeflerden; ödemeler yapılıp kalanı birikime ayrıldı.
Her ay bir sehirdışı gezisi hedefi koymuştuö gecen haftasonu gercekleştirdik.
2 temalı müze gezisi yapacaktık; birisini mta müzesine yaptık.
Evim de misafir agırlamayı seviyorum; bundan sonra ailelerimiz dışında enazından ayda 1 yemekli misafir davet etmeyi düşünüyorum.
Ayda 2 defada kültürel etkinlik belirlemiştim. Buna ilişkin kuğu gölü balesine bilet aldım, ikincisi henuz belli değil. Ayı yarılamışken hedeflerin yarısı gercekleştirmiş olmak güzel 😊
Vitaminleri düzene oturtmak zaman alıyor. Ben rutin olan bazı alışkanlıklarıma ekledim. Mesela akşam çocukları uyutunca eşimle birer maden suyu içeriz. Magnezyumu maden suyu ile içiyorum. Kahvaltıdan sonra içilecekleri kahvaltı sofrasına koyuyorum gibi. Öğlen alacaklarım için alarm kurdum.

Back