Popüler Konu Verimli Rutin

çizime alıştiriyorum şimdiden çiçek bebek çiziyor maşallah 31 aylık:) çünkü bende çizim yapıyorum yanina bakiyor nasıl çiziyo felan .maşaallah:)
anne neyse çocuk öle büyür:)
bi kere reklam yapmışlardi:)
anne ona güzel kostümler yapıyor cicili bicili..
kız kabul etmiyor.
annesi ne yapsa prenses yapamiyor.
çünkü annesi sadelik biri.. çocukda annesi gibi sade olmak istiyor.
arabasiyla cekilmiş üstünü aynisindan istiyor giyiyor.;
sonra annesi okul müzesine gezerken dikkati kaçmiyo yıllar önce giydi elbisenin aynisi da kızı da giymiş oluyo:)
çok anlamliydı
kız cocuklar annelerine benzemek ister :)
maşallah sen yerine koymaya felan çalışıyorsun ya kızda seyrediyor nasıl yapıyo felan ..
o yüzden seninle uğraşmayı sever:)
söz vardi
annesine bak kızını al:KK70:

maşallah el becerisi şimdiden var.

Tabi çocuklar neyi görse onu yapıyorlar.
Rol model de anne babayı seçiyorlar.

Benim 3 yaşındaki oğlum genelde puzzle ve zeka oyunları seviyor. Bir de kağıt katlatıyor bana sürekli. Uçak, gemi, kurbağa vs yapıyorum onları çok seviyor. Geçenlerde bu balıklarlardan yaptık çok eğlendiler abisiyle ama bebi yırtmış baya üzüldü.

Tekrar selamlar,

Ela'dan İpek'e çok fazla oyuncak kaldı. Ben bunların önemli bir kısmını gönderip her yaş grubu için az ve öz sayıda oyuncak almak istiyorum. Çocuklarınızın favori oyuncaklarını paylaşmanız mümkün mü? Özellikle 18-24 ay, 2 Yaş-3 Yaş ve 4 Yaş grubuna ihtiyacım var.
Merhaba bizim kızlar 37 aylık, en çok evcilik setleri ve dev puzzlelar ile oynuyorlar bu ara. Mutfak malzemeleri ve kucuk ev setleri var. Bebeklerine yedirip içirip tuvalete götürüyor, ellerini yıkıyorlar uyutuyorlar:) Dun dayıları polly pocket set almış baya sevdiler giydirip çıkarıyorlar sürekli. Mothercareden hediye elc ve dr dan aldığım londji dev puzzlerı var bunları yapmayı çok seviyorlar. 2ay once dikkat geliştirici set almıştım toplam 3kitap hergun 10-20sayfa ilerleyerek birini keyifle bitirdiler. Yine oyku tamamlama kutu oyunları ile ilgililer baya.
2 yasa kadar meslek ve hayvan puzzleları çok seviyorlardı. Bunları elden cıkardım artık ama oyuncakların çoğunu da saklıyorum zaman zaman bir grubu kaldırıp diğerini çıkarıyorum. Değişikliği seviyorlar. Bence İpek’in seni yönlendirmesini de bekleyebilirsin, bir cocugun sevmediği ile diğer çok ilgilenebiliyor ya da tam tersi;)
Ben de kitaplar hakkında fikrinizi almak istiyorum aslında. Düzenli kitap alma işine 14aylıkken basladım son kitaplar ile 75 adet kitabımız var. 6 yaşa geldiğinde 500 kitaplık bir kutuphaneleri olsun istiyorum ama bu hızla zor:( Salonda gözlerinin önünde kitaplıkları var kendileri seçip okuyup/okutuyorlar. Ortak yaşam alanımızda onların da Kutuphanelerin olması hoşuma gidiyor ama sizce yeni alınanlara ilgiyi artırmak için eskileri gözönünden kaldırsam mı? Çünkü bazı kitapları artık kendileri okuyacak kadar iyi biliyorlar.

çizime alıştiriyorum şimdiden çiçek bebek çiziyor maşallah 31 aylık:) çünkü bende çizim yapıyorum yanina bakiyor nasıl çiziyo felan .maşaallah:)
anne neyse çocuk öle büyür:)
bi kere reklam yapmışlardi:)
anne ona güzel kostümler yapıyor cicili bicili..
kız kabul etmiyor.
annesi ne yapsa prenses yapamiyor.
çünkü annesi sadelik biri.. çocukda annesi gibi sade olmak istiyor.
arabasiyla cekilmiş üstünü aynisindan istiyor giyiyor.;
sonra annesi okul müzesine gezerken dikkati kaçmiyo yıllar önce giydi elbisenin aynisi da kızı da giymiş oluyo:)
çok anlamliydı
kız cocuklar annelerine benzemek ister :)
maşallah sen yerine koymaya felan çalışıyorsun ya kızda seyrediyor nasıl yapıyo felan ..
o yüzden seninle uğraşmayı sever:)
söz vardi
annesine bak kızını al:D
Masallah ona❤️ Bizimkiler cizim ve boya konusunda zayıflar ya. Ama ben evde bunlara hiç ilgi göstermiyorum, benim çizimim de iyi değildir🙈 boyama işini de okulda yapıyor cogunlukla, gelen ürünler ve fotoğraflardan takip ediyorum pek umut vermiyorlar😅

Günaydın arkadaşlarım
cumartesi günü benimle oğlumun rutin göz muaynesinın ardından kendimizi yaylaya attık.

doğada olmak yeşile bakmak bir ağaç kovuğunda sarılmak o kadar mutlu eden şeyler ki beni: ne yaparsam yapayım o iş hayatının tekdüzeliğinden sıyrılıp fırsat bulabildiğin anlarda doğanın kucağına atmak için kendimi kaçıyorum ,bir fırsat oluşturmaya çalışıyorum

bu sabah erken uyandım ve ormana doğru yürüyüşe çıktım gerçekten O doğada olmak pahabiçilemez.

Sabah yürü işimin üçte ikisini tamamlamış durumdayım
Tesbihatımı yaptım hamdolsun .
biraz tefekkür ve düşünme vakti benim için .

Üç gündür üstüste Çocuklu misafir ağırlamanın yorgunlugunu bugün atabilirim umarım ve yardım yeni bir haftaya enerjik başlayabilirim doğasındayım bu haftada bir gün muhtemelen misafir ağırlamayi düşünüyorum her olursa da bir arkadaşımı evinde ziyaret etmeyi planlıyorum

Bu hafta Köyümüzün kütüphanesinin görevlisi ile görüştüm ve Ekim ayı içerisinde çocuklarla yapabileceğimiz bir kütüphane tanıtım etkinliği düzenleyeceğiz inşallah
-kitap nasıl seçilir- kitap sıralaması -kütüphane sistemi ve en sonunda kütüphaneye kayıt yaptırma olarak bir süreç hazırladım zihnimde ve nasip olursa her hafta cumartesi günleri öğleden sonra 1.02 arası veya 12.01 arası kitap okuma saati yapmayı planlıyorum ...cumartesilerimizin bir kısmını kütüphanede kitaplarla geçirmeyi istiyorum olursa daha küçük yaş grupları içinde masal anlatıcılığı etkinliği yapmak planlarım arasında inşallah ...
hayat hayallerle güzel, küçük küçük mutluluklarla yaşam Enerjisi doluyor insana ...

Çocuklar benim saf noktam o kadar çok seviyorum ki onları, o kadar çok bilinçlensinler mutlu olsunlar, gözlerindeki Işıltı daim olsun istiyorum ki ...onlar için bir şeyler yapmak gerektiğine inanıyorum ve bu konuda çabalıyorum

İstanbul Üniversitesi uzaktan eğitim de kaydımı yaptırdım bu sene nasipse çocukluk hayalim olan çocuk gelişimi bölümüne bismillah diyorum.. kaydımı oldum çok heyecanlıyım...

Bu eğitim sürecinde masal anlatıcılığı eğitimi orf ritim eğitimi montessori waldrof reggio gibi eğitimcilerin eğitim sistemini anlatan seminer etkinlik konferans gibi etkinliklere katılmak istiyorum ,
hatta İstanbul’a gidip bir haftalık on günlük eğitimlerde bulunmayı çok çok istiyorum bu yönde girişimlerim olacak inşallah

Ve son olarak mutluluk hayal kurmaktır diyorum....
Hayal kuralım hareket halinde olalım hep
DAEB8F65-42A9-40A5-A633-AA0B8762E151.jpeg

Eklentiler

• DBB9D0C6-E1BC-4BD1-B010-44A1D0E96FE8.jpeg
    DBB9D0C6-E1BC-4BD1-B010-44A1D0E96FE8.jpeg
    286,7 KB · Görüntüleme: 49
  • 63ADCFA3-575B-40CD-8974-FF5AD470960D.jpeg
    63ADCFA3-575B-40CD-8974-FF5AD470960D.jpeg
    359,7 KB · Görüntüleme: 47
Merhaba bizim kızlar 37 aylık, en çok evcilik setleri ve dev puzzlelar ile oynuyorlar bu ara. Mutfak malzemeleri ve kucuk ev setleri var. Bebeklerine yedirip içirip tuvalete götürüyor, ellerini yıkıyorlar uyutuyorlar:) Dun dayıları polly pocket set almış baya sevdiler giydirip çıkarıyorlar sürekli. Mothercareden hediye elc ve dr dan aldığım londji dev puzzlerı var bunları yapmayı çok seviyorlar. 2ay once dikkat geliştirici set almıştım toplam 3kitap hergun 10-20sayfa ilerleyerek birini keyifle bitirdiler. Yine oyku tamamlama kutu oyunları ile ilgililer baya.
2 yasa kadar meslek ve hayvan puzzleları çok seviyorlardı. Bunları elden cıkardım artık ama oyuncakların çoğunu da saklıyorum zaman zaman bir grubu kaldırıp diğerini çıkarıyorum. Değişikliği seviyorlar. Bence İpek’in seni yönlendirmesini de bekleyebilirsin, bir cocugun sevmediği ile diğer çok ilgilenebiliyor ya da tam tersi:KK66:
Ben de kitaplar hakkında fikrinizi almak istiyorum aslında. Düzenli kitap alma işine 14aylıkken basladım son kitaplar ile 75 adet kitabımız var. 6 yaşa geldiğinde 500 kitaplık bir kutuphaneleri olsun istiyorum ama bu hızla zor:KK43: Salonda gözlerinin önünde kitaplıkları var kendileri seçip okuyup/okutuyorlar. Ortak yaşam alanımızda onların da Kutuphanelerin olması hoşuma gidiyor ama sizce yeni alınanlara ilgiyi artırmak için eskileri gözönünden kaldırsam mı? Çünkü bazı kitapları artık kendileri okuyacak kadar iyi biliyorlar.
Merhaba canım, senden dikkat geliştirici set ve öykü tamamlama kutu oyunları hakkında Bilgi almak istiyorum, isim verebilir misin ve içeriklerinden bahsedebilir misin? Ben oyuncaklarda olduğu gibi kitapları da kaldırıp bir süre sonra tekrar çıkarıp değiştiriyorum, sen de yenileri alt raflara eskileri üstlere koyabilirsin istersen

Merhaba hanımlar,
uzun zamandır sizin günlük ajanda kullanımızı hayran hayran izliyordum. Ve bugün bende başladım :)
İşyerinde zaten işle ilgili kullandığım günlük bir ajandam vardı. Bunu günlük hayatıma da aktarmaya karar verdim.
Zaten bir süredir azimle devam ettiğim verimli rutinlerim , bundan sonra daha düzenli ilerleyecek inşallah .
Herkese mutlu, sağlıklı, huzurlu ve bereketli günler diliyorum :))

2 yasa kadar meslek ve hayvan puzzleları çok seviyorlardı. Bunları elden cıkardım artık ama oyuncakların çoğunu da saklıyorum zaman zaman bir grubu kaldırıp diğerini çıkarıyorum. Değişikliği seviyorlar. Bence İpek’in seni yönlendirmesini de bekleyebilirsin, bir cocugun sevmediği ile diğer çok ilgilenebiliyor ya da tam tersi:KK66:
Ben de kitaplar hakkında fikrinizi almak istiyorum aslında. Düzenli kitap alma işine 14aylıkken basladım son kitaplar ile 75 adet kitabımız var. 6 yaşa geldiğinde 500 kitaplık bir kutuphaneleri olsun istiyorum ama bu hızla zor:KK43: Salonda gözlerinin önünde kitaplıkları var kendileri seçip okuyup/okutuyorlar. Ortak yaşam alanımızda onların da Kutuphanelerin olması hoşuma gidiyor ama sizce yeni alınanlara ilgiyi artırmak için eskileri gözönünden kaldırsam mı? Çünkü bazı kitapları artık kendileri okuyacak kadar iyi biliyorlar.
Ayrıntılı cevabın için çok teşekkür ederim. Meslek ve hayvan puzzle'larının markasını hatırlıyor musun? Ela'dan kalan oyuncaklar ile arası iyi İpek'in ancak çok fazla oyuncak var. Ela'da biraz abartmışım konuyu:) İpek'te mülkiyet hisleri oluşmadan bir kısmından kurtulmayı planlıyorum:)

Kitap konusunda, 500 kitap oldukça iddialı geldi bana. Ben az ve öz sayıda kitap sahibi olmaları taraftarıyım. Ela'nın odasında kendi kitaplığı var. Okuyup çok sarmayanları genelde elden çıkarıyorum. Şİmdi okumayı öğrendiği için kitaplarını kendi okumaya çalışıyor:)

Merhaba hanımlar,
uzun zamandır sizin günlük ajanda kullanımızı hayran hayran izliyordum. Ve bugün bende başladım :)
İşyerinde zaten işle ilgili kullandığım günlük bir ajandam vardı. Bunu günlük hayatıma da aktarmaya karar verdim.
Zaten bir süredir azimle devam ettiğim verimli rutinlerim , bundan sonra daha düzenli ilerleyecek inşallah .
Herkese mutlu, sağlıklı, huzurlu ve bereketli günler diliyorum :))
Hayırlı olsun:) Ajanda kullanmaya alıştıktan sonra kafan çok rahatlayacak. Yaz kurtul yap kurtul:)

Zaman

• Yaşam adil değildir. Hepimiz eşit ölçüde tek bir şeyi paylaşırız; zaman. Hepimize yeteneğimizden ve servetimizden bağımsız olarak bir gün içerisinde aynı miktarda zaman verilmiştir.
  • Sahip olduğumuz en değerli kaynak zamandır. Mutlak ve sınırlıdır. Ödünç zaman alamazsınız. Bu nedenle birisiyle geçireceğiniz zaman, ona verebileceğiniz en değerli hediyedir, çünkü harcanan zamanı geri kazanamazsınız.
Hem Minimalizm kitabında, hem de Hayata Yer Aç'ta bu konu ile ilgili aynı çalışma tavsiye ediliyor. Sakince oturup, hayatımızdaki bütün ilişkileri gözden geçirebilmek için bir tablo hazırlamak. Tablomuz, olumlu, olumsuz, geliştirilmesi gerek ve nötr olmak üzere 4 adet sütundan oluşacak. Aklınıza gelen herkesi, bu şekilde kategorize edip, tabloyu inceleyin. Olumsuz başlığına yazdığınız insanlara az muhattap olmanın yollarını aramaya başlayın. Olumlu olup, daha iyi ilişkiler geliştirmek istediğiniz insanlar ile görüşmek için adım atın.

Ben ajandama bu tabloyu oluşturdum. Aklıma geldikçe isimleri ekliyorum.

Para

• Maddi refah özgürlüktür. Para, sonuca götüren bir araçtır. Ne iyidir ne de kötü. Önemli olan bizim onunla ne yaptığımızdır.

• Minimalist bütçe yapmak, sıradan bütçeye yapmaya benzer, ancak sizin için önemli olana daha fazla vurgu yapılır. Parayı kuruşuna kadar planlayıp, takip etmenin ötesinde, hangi gelir ve gider kalemlerinin hayatımıza değer kattığına, mutluluğumuza katkı sağladığına bakarak, onlara daha fazla kaynak ayırabiliriz. Aynı zamanda, gereksiz şeylere ve esenliğimize ço az etkisi olan kalemlere harcama yapmayı bırakırız.

• Minimalist bir bütçe yapmak, daha ziyade bilinçli karar vermekle ilgilidir. Minimalizm bir yoksunluk değil, keyiftir. Hayatınızın birincil amacı mutlu olmaktır. Paranızı harcarken mutlu olmuyorsanız, bütçeniz bu amaca hitap etmiyordur.

• Nesnelere sahip olmakta ya da tüketim yapmakta yanlış birşey yok. Sorun, sahip olduğumuz eşyalara, ona neden sahip olduğumuzu sorgulamadan çok fazla anlam yüklediğimizde ortaya çıkar.

• İndirimlerde ihtiyacımız olmayan şeyleri almaya meylederiz. Belki indirimlerden faydalanarak, fiyatı üzerinden %50 tasarruf etmiş oluruz ancak o şeyi almadığımızda tasarrufumuz %100 olur.
Ben az önce aylık bütçemdeki kalemleri, bei mutlu edip etmediklerine göre bir değerlendirdim. Her bir kalem için vardığım sonuçlar şu şekilde:

Ev Kredisi: Bu ay 60. taksidi ödedik. Toplam 120 ay çekmiştik. Evimden memnunum ancak bu borç beni rahtasız ediyor. 2020'de kendimi zorlayarak daha fazla taksit ödemeye çalışacağım. Ne kadar erken bitirebilirsek o kadar iyi.

Okul Ödemesi: Ela'nın okul ödemesi bu. Daha önce devlet mi özel okul mu diye ayrıntılı bir yazı paylaşmış ve özel okulda karar kılmıştım. Eşim de ben de maaşlı çalışan insanlarız. Bunu ne kadar sürdürebiliriz bilmiyorum ancak elimden geldiğince sürdürmeye çalışacağım.

Bakıcı Ücreti: Bir aksilik olmazsa, İpek'in 2,5-3 yaşına kadar abla ile devam edeceğiz. Maaş+sigorta bizi zorluyor ancak yapacak birşey yok. Sonrasında İipek zaten kreşe gidecek ve ablaya ödediğimiz parayı oraya vereceğiz.

Yeme-İçme: Sağlıklı beslenme benim için önemli. Bu nedenle çiftlik alışverişinden kısmayacağım ancak et ve market konusunda daha uygun fiyat araştırması içerisindeyim. Bu kalmelerden biraz tasarruf etmek istiyorum.

Giyim: Giyim alışverişim epey azaldı. İyi görünmeyi önemsiyorum, bu nedenle sezonlarda yeni alım yapabilirim ancak bu 1-2 parçayı geçmez.

Kişisel Bakım: Aylık manikür, pedikür, kaş ve haftada 1-2 kez fön çektirmek, bana kendimi iyi hissettiriyor. Bu nedenle bu kalemden kesinti yapmayacağım. Az ve öz ürün kullanıyorum. Onları kullanmaya devam edeceğim.

Kitap: Aylık hedefler doğrultusunda kitap olumakta beni çok mutlu ediyor. Aylık kitap alışverişine devam:)

Çocuk: İpek'e hiç kıyafet almadık:) Ela'nın eskileri giyiyor. Ela için de sezon başı alışveriş yaptım. Ama ben alışveriş yaptıktan sonra hem teyze hem hala epey birşey almışlar. Bundan sonra önce onlar alsın, sonra ben alayım diye düşünüyorum:)Kızlara kitap alabilirim ama Ela'ya daha fazla oyuncak almak istemiyorum. Bayram harçlıkları ile alsın kendi.

Hediye: Bu konudan çok muzdaribim. Ela'nın arkadaşlarının doğum günleri bitmiyor bitmiyor:bicak: Hepsine katılmama kararı aldım. Ela'ya haber vermeden, doğum günlerine gitme sayımızı epey düşüreceğim.

Eğlence: Anne-çocuk etkinliklerinden de fenalık geldi. Geçen gün okul çıkışı Ela'nın kreşinden iki anne ile okulun karşısında oyun alanı olan bir kafeye gittik. 150 lira hesap geldi ki içinde yemek yok:KK57: Bu tarz etkinliklerden arazi olmayı ve bütçemi rahatlatmayı planlıyorum:)

merhaba elecda elecda ve bu konuyu takip eden tüm kk kullanıcıları. elecda sen bütçe kalemlerini gözden geçirince bende şöyle bir değerlendirmek ve sizinle paylaşmak istedim :)
Ev Kredisi: 120 aylığına çektiğimiz kredinin son taksidini 3 ay önce ödedik. ancak evim beni mutlu etmiyordu. karanlıktı güneş almıyordu ve alt kattı. durum böyle olunca evimizi kiraya verip benimde iş yerime yakın bir konumdan kiraya çıktık kendi evimizden aldığımız kiranın başına 400 tl daha ekliyoruz kiradayız ama mutluyum iyi bir ev almayı ise emekliliğe bıraktık eşimde bende kamuda çalışıyoruz ben teknikerim eşim kalite kontrol uzmanı.
Okul Ödemesi: iki kızımda özel okulda okuyor büyük 7. sınıfta küçükte bu sene 1. sınıfa başladı bizde aynen bakıcıya verdiğimiz parayı özel okul taksitlerine aktardık. aylık 2500 tl ödememiz oluyor. ancak bu bedel beni rahatsız etmiyor mutlu ediyor. okulda memnunuz tabiri caizse gözüm arkada kalmıyor:)
Yeme-İçme: bulunduğum ilde doğal ürünlere ulaşma şansım var. civar köylerden anlaştığım teyzelerden süt yumurta yoğurt sebze meyve ihtiyaçlarımı karşılıyorum. et kasaptan almıyorum kurban kesiyoruz her sene bir süre idare ediyor. yıl ortasında bittiğinde 5 arkadaşla ortak yine kesim yapıp paylaşıyoruz. makarna salça tarhana turşu gibi şeyleri yazdan annemle hallediyoruz. çilolata bisküvi gibi şeyleri almamaya gayret ediyoruz iki yıldır. bu konuda epey yol katettik. bu harcamalarım aynen bu şekilde devam edecek.
Giyim: toplamda 15 parça kıyafetim var hepside kullanmaktan hoşlandığım kıyafetler örneğin siyah pantolana ihtiyacım olursa evdeki siyah pantolonumun işimi görmemesi gerekir. hiçbir kıyafetin ikinci çeşidi yok. böylece hem dolabımın düzenini sağlamam kolay oluyor hemde para ödediğim bir kıyafet dolapta çürümeye bırakılmıyor. küçük kızım genelde ablasından kalanlarla idare ediyor. çok az kıyafet ihtiyacı oluyor. büyük kızımda ihtiyaç dahilinde alıyor. minimalizmi çocuklarada aşıladım sanırım:)
Kişisel Bakım: makyaj malzemelerim; 1 adet rimel 1 adet 5'li göz farı 1 adet kaş farı 2 adet ruj 1 adet fondotenim var yeterli oluyor benim için aşırı makyajı sevmiyorum. kişisel bakım ürünlerim; 1 adet gece yatmadan kullandığım nemlendiricim , göz altı nemlendiricim var gece yatmadan ellerim için saf vazelin kullanıyorum sabaha yumuşacık oluyorlar. birde yine yatmadan kullandığım vucut nemlendiricim var. tüm ürünlerimi güvendiğim markalardan aldım bittikçe yeniliyorum. bu şekilde devam :)
Kitap: kitaplarımı üye olduğum il halk kütüphanesinden alıyorum kütüphanede bulamadığım kitapları ise sahaftan kiralıyorum.
Hediye: bizim çok fazla hediye almamızı gerektirecek bir etkinliğimiz olmuyor belki 3 ayda bir :)
Eğlence: bulunduğum şehirde eğlence adına çok fazla etkinlik olacak yerler yok malesef. kışın pek çıkmıyoruz. yaz tatillerinde hafta sonları çocukları ankara ya götürüp gezip tekrar akşama dönüyoruz.

doğrusunu bilen varsa beni düzeltirse sevinirim.
Devam etmesini istemediğimiz şeyler için (mesela hastalıktan kurtulduk. Bir daha yakalanmak istemiyoruz gibi ) " çok şükür",
devamının gelmesini ,hiç bitmemesini istediğimiz şeyler içinde (aile saadeti gibi) "elhamdülillah" denmesi gerekiyor diye okumuştum bir kitapta.
elhamdülillah arapça türkçesi de şükür anlamına geliyor
yani ikisi de aynı kapıya çıkıyor :)

Valla özendim kızlar size ben özellikle giyim kuşam konusundan şikayetçiyim. Bir gün kıyafet ve ayakkabı yığınımın altında kalıcam diye korkuyorum ama giyecek hiçbir şeyim yok 🤦🏻‍♀️ Az verimli kıyafet için çözüm önerilerinizi bekliyorum 🙏

Merhaba canım, senden dikkat geliştirici set ve öykü tamamlama kutu oyunları hakkında Bilgi almak istiyorum, isim verebilir misin ve içeriklerinden bahsedebilir misin? Ben oyuncaklarda olduğu gibi kitapları da kaldırıp bir süre sonra tekrar çıkarıp değiştiriyorum, sen de yenileri alt raflara eskileri üstlere koyabilirsin istersen
Merhaba tabiki. İlk mesajda adını yanlış yazmışım🙈 dikkat güçlendirme seti; osmanlı abalı yazarı. Biz 3yaşını kullanıyoruz, 3 kitap var; A-B-C şeklinde, henuz A’yı bitirdik, kitaplar ince değil. Her sayfada bir soru oluyor. Mesela boy sırası yapmış hangisi sırayı bozuyor diyor. Cevabını veriyorlar bilselerde aferin deyip geçmiyorum, neden o cevabı verdiği soruyorum. Eğlenceli oluyor çünkü kimi zaman bilselerde anlatamıyorlar😊Bizim kızlar sevdi. Sanırım bir sonraki kitaplar gittikçe daha zor olacak. Bu serinin her yaşı var, çok satıyor.
Öykü tamamlama olarak da rege yayınlarının bir setini aldım. Bizimki lila-mavi arası bi renk. Her olayın buyuk bir kartı var ona bağlıda sanırın 4 küçük kart. Olayım baslangıç ve bitiş resmi sabit kalan kısımları çocuk tamamlıyor.Örneğin; ilk resimde annesi çocuğu okula bırakıyor, sonuncu da alıyor, ortadakileri çocuk tamamlıyor. Setin üstünde 4-6yaş yazıyor biz 3 yasındayı beraber yapmaya calışıyoruz, desteksiz yapamazlar. Bir süredir okulda neler olduğunu öğretmek için bir oyun oynuyorum onlarla. Hadi diyorum size bugun gun içinde olan 2 olayı anlatacağım hangisi sakadan hangi gercek olay tahmin edeceksiniz, sonra da siz anlatacaksınız diyorum:) işte işyerine gittim, bilgisayarımı açtım, tık tık kapı çaldı (merak etsinler diye uzatıyorum falan) aa bir de baktım piti-pati-pus ( hikaye kitaplarındaki karakterler) gelmiş çay söyledim beraber içtik diyorum. Sonrada şimdi ikinci olaya geçiyorum diyorum ve gun içinden bi olayı anlatoyorum. İlk basta anlamadılar ama şimdi öyle şey olur mu diye kıkır gülüyorlar😂 ben bu oyuna onlar farkında olmadan sıkılmadan gun içinde neşer yaptılar anlatabilsin çler diye basladım ama olay örgüsünü anlamalarına da yardımcı oldu sanırım. Zaten bizimkiler bi başlayınca şakadan olaya geçemeden butun gunu anlatıyorlar😀 çok işime yaradı bu yöntem.
Çok uzun olmuş ya konuşasım varmış demek ki kusura bakma lütfen 🙏

Ayrıntılı cevabın için çok teşekkür ederim. Meslek ve hayvan puzzle'larının markasını hatırlıyor musun? Ela'dan kalan oyuncaklar ile arası iyi İpek'in ancak çok fazla oyuncak var. Ela'da biraz abartmışım konuyu:) İpek'te mülkiyet hisleri oluşmadan bir kısmından kurtulmayı planlıyorum:)

Kitap konusunda, 500 kitap oldukça iddialı geldi bana. Ben az ve öz sayıda kitap sahibi olmaları taraftarıyım. Ela'nın odasında kendi kitaplığı var. Okuyup çok sarmayanları genelde elden çıkarıyorum. Şİmdi okumayı öğrendiği için kitaplarını kendi okumaya çalışıyor:)
Puzzleların markaları ks games di sanırım. Çok küçüklerdi a101e gelmişti ordan almıştım, vakti gelince açtım. Çokoynadılar ya baya işime yaradı. Tutmalı ahşap puzzleları da vardı 1,5-2,5 yaş civarı onları da sevdikler. Biraz daha buyuduklerinde ahşap ayıcık ailesi giydirme oyunu almıştım;anne baba cocuk var. Şimdi oynamıyorlar ama.
Kitap konusunda; araştırmadan almıyorum genelde, aylık kendimle beraber onlara da yeni kitap alışverişi yapıyorum. Her hafta 2-3 yeni kitap okumaya çalışıyorum, severlerse oku diye sık sık getiriyorlar, o hafta yeni aldıklarıma biraz daha ağırlık veriyorum. Benim maddi olarak kitaba bağlılığım var maalesef, şuan çoğu kolilerde olsada ufak bir kütüphanem var, kendime ait olan kitabı daha benimseyerek okuyorum. Kütüphaneden ders kitabı dışında kitap almam mesala yada kitap değiş tokuşu alışkanlığım yok:( o nedenle onlarında kendilerine ait kituphaneleri olsun istiyorum. Yani ben duzene oturtayım da 500 olmazsa 300 olur:)

Günaydın hanımlar :)
Bugün sabah instagram da karşıma çıkan bir paylaşımı sizinle paylaşmak istiyorum.

Bağlanma ihtiyacı,
Yakın olma ihtiyacı,
Kimliğin onaylanması ihtiyacı,
Derin sevgi bağı,
Bir evlilikte bunları beklemek patolojik değildir.
Bunlar gerçek ihtiyaçlardır.Karşılanmadıklarında çatışma çıkar.
O zamanda huzurun yerini bitmeyen tartışmalar,dinmeyen gözyaşları doldurur. ( Nazlı Özburun)

Günaydın kızlar. Ben de bütçe kalemini bir ele almak istedim.
Bu hafta sonu nümeroloji bilen bir arkadaşım ismimden sayılara baktı ve benim kıtlık enerjisinde olduğumu söyledi .
Bu söylemini doğru buldum ne kadar param olursa olsun sanki tutmam gerekiyor diye düşünüyorum. Bunu çoğu zaman uygun bulurken zaman zaman cimri miyim diye düşünmeme sebep oluyor Ama bu kalemlere bakınca fazla fazla harcadığımı düşündüm.

Ev Kredisi: Evimiz kendimizin. Hobi bahçesi gibi bir yer istiyorum hafta sonları ayağımızın toprağa değeceği ama gölbaşı tarafında fiyatlar çok yüksek. Uygun fiyatlı yerler de ağaçsız, kel derler ya aynen öyle. Bu konuda ciddi atağa atağa geçip kredi ödemesi başlatmak niyetindeyim.

Okul Ödemesi: İki çocuğum da özel okulda buraya verdiğim ücreti sadece eğitim olarak düşünmüyorum. İşyerinde bulunduğum saateler içinde çocuğum için güvenli bakım da satın almış oluyorum. Tüm avantajlarını konuşarak karar verdik bu sürece. İngilizce, arkadaş çevresi, okulda kaldığı süre, öğretmen tutumu, arkadaş, veli tutumu vs vs .
Bu kalemin daha uygun hale gelmesi için 10 taksit yerine 5 taksit teklif ettik fiyatı daha aşağı çekip ödemeyi de erken bitirmeyi planladık.

Yeme-İçme: Ben genelde market alışverişi yapıyorum. Bu kalemdeki harcamamı doğal ürün alışverişine aktarmam lazım ama kolaylık ihtiyacım karşılanmıyor. Hızlı kolay ve uygun fiyatla nerelerden alış veriş yapabilirim bununla ilgili pratik bilgim yok. Üstelik oğlum yazın bir rahatsızlık geçirdi ve devam eden süreçte uyması gereken bir diyeti var şeker, çikolata, kuruyemişler, paket gıdaların yasak olduğu doğal beslenmesi gereken bir süreç. Bu konuda sizi takipteyim. Buradaki harcama kalemimi arttırabilirim sağlık için.

Giyim: uzun yıllardır çalışıyorum ve birikmiş bir kıyafet stoğum var ama ne giysem bilemeyenlerdenim. Aslında uzun zamandır da alışveriş yapmıyorum. Ama kıyafetlerden azaltıp güncelleme yapmak istiyorum. Bu konuda çocuklar için daha çok harcıyorum. Aslında doğum günlerinde alınanlar ile seneyi geçirebilecek vaziyetteler. Yenice dolaplarını boşalttım küçülenleri ihtiyaç sahiplerine gönderdim ve kalanlarla seneyi geçirebilecekler mi deneyeceğim .

Kişisel Bakım: Burada da yığınla eşyam olduğunu görüyorum ve utandım bu halimden. Önümüzdeki 5 sene kozmetik almasam yeter miktarda eşya var. Sadece yüz kremim bittikçe yenilecekler listesinde. Bir de çocukların nemlendiricisi.

Kitap: Aylık 100-150 lira civarı kitap alışverişim oluyor. Ve alma hızım okuma hızımdan yüksek. Çocuklar için de fazla fazla kitap alıyorum. Daha hiç okunmamış kitaplar var. 500 kitabı geçmiş olabiliriz. Ayrıca Hüseyin Alpar halk kütüphanesine üyeliğimiz var oraya da gidip kitap alıyoruz. Ankara'da olanlar için Ali dayı çocuk kütüphanesini de öneririm. Oraya da gidip oyun oynuyoruz. Kendi adıma kütüphane alışkanlığımı çok küçük yaşta kazandım. Çocuklar da kazansın istiyorum.

Hediye: Kızımın bu sene okulunu değiştirdim oradaki arkadaşları ile kaynaşsın diye bu tip etkinliklere gitsin mi yoksa bu kalemi sileyim mi bilemediğim bir yerdeyim. İçimden gelmeyerek zorunlulukla hediye almaktan hoşlanmıyorum. Karşılığında gelecek hediyeye verilecek paraya bile üzülüyorum. Genel olarak işe yaramayan şeyler alındığını düşünüyorum.

Eğlence: Dışarıda yemek, sinema, tiyatro, konser bizim için eğlenceli bir kalem. Burada sadece dışarıda yemek yemeyi azaltabilirim tiyatroları, konserleri takip etmeyi seviyoruz.Çocuklardan ayrı gittiğimizde bizim için kaçamak oluyor.

Kişisel Gelişim: Şiddetsiz iletişim eğitimlerini takip ediyorum ve bu alana da bir bütçe ayırdım. İletişim becerilerimi arttırmak, çocuklarla, ailemle, arkadaşlarımla ilişki kalitemi arttırmak için çabamı takdir ediyorum. Ve bu çabamın meyvelerini aldığım için sanırım bir süre daha bu harcamaları yapıcam.

Spor: Yıllık üyelik yaptırdığım bir spor salonum var. Ödemelerim bitti üyeliğim devam ediyor. Çocukların bir spor faaliyeti yapmaları için klüp bakıyorum. Kızım için voleybol oğlum için futbol ve her iksi için de yüzme olabilir diye düşünüyorum. Ortalama 250-300 civarı tek kişilik üyelikler kardeşe birlikte olunca indirim oluyor bir miktar. Voleybol için fabrika voleybol düşünüyorum bu hafta sonu gidip bakıcam. 6 aylık üyelikte aylık fiyat 145 civarına düşüyormuş makul geldi. Kızımı oraya yazdırırsam oğlum için bir futbol okulu bakmam gerekecek. Öneriniz varsa duymaya hazırım.

Back