Bebeginiz hayırlı olsun, Allahim sag salim kucağınıza almayı nasip etsinVerimli Rutin konusuna dönecek olursak,
Ramazan için hatim hedefim vardı çok şükür 4 gün önce bitti hatimim tabi bunda kesintisiz bir şekilde kuran okuyabilmemin etkisi de oldu sürpriz bir şekilde hamile olduğumu fark ettik 21 Mayısta. Açıkçası başka çocuk düşünmediğim için baya bir şok geçirdim.. Kızıma sorduğumuzda önce olumsuzdu sonra istiyorum deyip durmaya başladı. 2' çocuklu hayata kendimi hazır hissetmesem de şimdilik gelişmeler böyle. Çok şükür hamilelik ya yeni olduğundan ya da rahat geçeceğinden fiziksel olarak olumsuz hiç bir şey hissetmiyorum böyle de devam etsin inşallah.
Bu arada da Ursula K. LE Guin'in Yerdeniz Serisi 6 kitabını tamamlamış oldum. Çok değişik tatlar bırakan fantastik bir seriydi. Çok sevdim. Bu kitapları okuduğum sırada instagramda ne olmuş kim ne paylaşmış aklıma bile gelmedi. Ekran bağımlılığından kurtulmak için sevdiğiniz bir yazarın çok sayfalı ya da seri şeklindeki kitaplarını okuyabilirsiniz.
Okulumuz 14 Haziran da kapanınca kızımı okulun yaz okuluna vermek istiyorum ama oda bırakıp alması vs çok çetrefilli geliyor bu ara bu yaz nasıl geçecek onu düşünüyorum. Kreşle 1-2 ay daha devam bile edebiliriz hiç belli değil. Bu arada ikindi kahvaltısındaki kek-poğaça olayları beni de sinirlendiriyorelecda
Bayram için bu cumartesinden yollara düşeceğiz, hazırlıklarımı yapmaya çalışıyorum. Önce Ankara sonra Tokat. Aslında her bayram sadece bir aileye gidiyoruz ama bu cumartesi eşimin diş randevusu olduğu için Ankara ya da uğramış olacağız. Biraz yorucu olacak bizim için.
Hepinize verimli günler dilerim kızlar..
Verimli Rutin konusuna dönecek olursak,
Ramazan için hatim hedefim vardı çok şükür 4 gün önce bitti hatimim tabi bunda kesintisiz bir şekilde kuran okuyabilmemin etkisi de oldu sürpriz bir şekilde hamile olduğumu fark ettik 21 Mayısta. Açıkçası başka çocuk düşünmediğim için baya bir şok geçirdim.. Kızıma sorduğumuzda önce olumsuzdu sonra istiyorum deyip durmaya başladı. 2' çocuklu hayata kendimi hazır hissetmesem de şimdilik gelişmeler böyle. Çok şükür hamilelik ya yeni olduğundan ya da rahat geçeceğinden fiziksel olarak olumsuz hiç bir şey hissetmiyorum böyle de devam etsin inşallah.
Bu arada da Ursula K. LE Guin'in Yerdeniz Serisi 6 kitabını tamamlamış oldum. Çok değişik tatlar bırakan fantastik bir seriydi. Çok sevdim. Bu kitapları okuduğum sırada instagramda ne olmuş kim ne paylaşmış aklıma bile gelmedi. Ekran bağımlılığından kurtulmak için sevdiğiniz bir yazarın çok sayfalı ya da seri şeklindeki kitaplarını okuyabilirsiniz.
Okulumuz 14 Haziran da kapanınca kızımı okulun yaz okuluna vermek istiyorum ama oda bırakıp alması vs çok çetrefilli geliyor bu ara bu yaz nasıl geçecek onu düşünüyorum. Kreşle 1-2 ay daha devam bile edebiliriz hiç belli değil. Bu arada ikindi kahvaltısındaki kek-poğaça olayları beni de sinirlendiriyorelecda
Bayram için bu cumartesinden yollara düşeceğiz, hazırlıklarımı yapmaya çalışıyorum. Önce Ankara sonra Tokat. Aslında her bayram sadece bir aileye gidiyoruz ama bu cumartesi eşimin diş randevusu olduğu için Ankara ya da uğramış olacağız. Biraz yorucu olacak bizim için.
Hepinize verimli günler dilerim kızlar..
Merhaba tahin pekmez sevmiyor mu? Onlarıda karıştırıp biraz bekletince macun kovamına geliyor, bizimkiler baya seviyor yine de her kahvaltıda değil odul olarak sunuyorum ben, salam sosisi ben kendim de yemiyorum. Ama sucugu seviyorum pazar kahvaltısındaEskiden annem bize nutella gibi sürülebilir çikolata yapardı.
Şimdi kolayı var ya git al nutellayı, içine soya yı ve bir sürü katkı maddesini basmışlar, bizde bir güzel yiyoruz.
Anneme sordum sen nasıl yapardın diye, bakalım bunu da evde yapmayı deneyeceğim. Ham kakao ve iyi tereyağ alarak. Sütü de iyi yerden alacağım artık. Bulamazsam şişe günlük süt önerdi.
Görür tabi:)Ona da karbonat iş görür mü acaba:)
Geçenlerde yumuşak geçiş yapalım diye dolmalık kıymayı kuzu-dana karışık aldım. Eşime de bana da koku geldi biraz.Kokan koyun eti değilmiydi. Hani kuzu körpe ya kokmaz herhalde: )
Kakao için araştırdım, organik ham kakaolar varmış, denemek lazım. Vanilya çubuğu filan da satılıyormuş.
Demek ki alışkanlıklar bizleri hiç araştırmadan yapmaya teşvik etmiş. Aslında neler var sağlıklı.
Umarım sancısız bir geçiş dönemi olur.
Kızımın ana sınıfı öğretmeni kolanın böceklerden yapıldığını anlatmış geçen gün:) Bir çıktı okuldan ben hayatım boyunca asla kola içmeyeceğim diyor. Hiç içmedi, kızım doğduğundan beri de biz hiç almadık. Arada dışarda görünce deneyeyim diyordu iyi oldu bu.Valla benim kuzu da hazır sütleri seviyor.. çilekli muzlu, almayalım dedikçe iyice üstüne düşüyor.. çikolatalar keza öyle. hazır yoğurt kullanıyorum ev yoğurdu sevmiyorlar. halbuki misss.. yazdan dolaba attıklarımız var onları kullanırız.. market yumurtası kullanıyoruz.. arada denk gelirse köyden getirenden almaya çalışıyorum. kolayı eşim sever ben eskisi kadar içmiyorum.. tavuk yine market tavuğu lakin ayda 1 2 yenir. kasabımız vardır oradan bittikçe alırız. marketten kıyma et almayız. ceviz migrostan alıyoruz 2dir güzel ithal ama sanırım.. paketli gıda olarak son ikidir dondurulmuş döner var a101de ondan yiyoruz iskender gibi yapıp.
Bizimki de tahin-bal seviyor. Salam sosisi biz de yemiyoruz. Sucuk ben de severim. Kasaptan alıyorum veya eşimin köyde yapılıyor, oradan alıp dilimleyip buzluğa atıyorum.Merhaba tahin pekmez sevmiyor mu? Onlarıda karıştırıp biraz bekletince macun kovamına geliyor, bizimkiler baya seviyor yine de her kahvaltıda değil odul olarak sunuyorum ben, salam sosisi ben kendim de yemiyorum. Ama sucugu seviyorum pazar kahvaltısındakızlara vermiyorum henüz. Keşke sucuk içi yapsak ne guzel olur
Roko dondurmacısımerhaba elecda, ben de ankarada ikamet ediyorum pastane ve dondurmacı tavsiyelerin nelerdir?
Almıştım, güzeldi. Ben de aksine tuzlu seviyorum salçayı. Cevizhaneninki bana az tuzlu gelmişti. Tahinleri de başarılı, kendileri yapıyor.elecda Kaptanın ceviz çiftliğinden hiç salça aldın mı?
İpek hanımın salçası çok tuzlu gelmişti bana.
Biz Yenimahalle de oturuyoruz dondurma icin roko ya gidiyoruz. Hatta dun Aksam caddeden gecerken gorduk Cok sira vardi. Gercekten Cok basarili, Gerci ben bir iki kasik alip esime veriyorumRoko dondurmacısı
Funda pastanesi
Canım süt reçelini deneyebilirsin bence organik sütten içine kakao bal ile yapabilirsin tutturması biraz zor ama kahvaltılık çokokremler gibi kıvamı oluyor.Eskiden annem bize nutella gibi sürülebilir çikolata yapardı.
Şimdi kolayı var ya git al nutellayı, içine soya yı ve bir sürü katkı maddesini basmışlar, bizde bir güzel yiyoruz.
Anneme sordum sen nasıl yapardın diye, bakalım bunu da evde yapmayı deneyeceğim. Ham kakao ve iyi tereyağ alarak. Sütü de iyi yerden alacağım artık. Bulamazsam şişe günlük süt önerdi.
Rica ederim. Roko’nun Alacaatlı şubesi açıldı. Biz de orada takılıyoruz kızımla. Gerçekten iyi bir dondurmacı. Funda pastanesine de yokun düşerse ekler, profiterol ve limonata favorim:) Kızımın doğum günü pastalarını da orada yaptırıyorum.Biz Yenimahalle de oturuyoruz dondurma icin roko ya gidiyoruz. Hatta dun Aksam caddeden gecerken gorduk Cok sira vardi. Gercekten Cok basarili, Gerci ben bir iki kasik alip esime veriyorumfunda pastanesini duymadim Cok Sagol oneri icin
Süt reçelini bir hevesle denedim ben ama istediğim verimi alamadımCanım süt reçelini deneyebilirsin bence organik sütten içine kakao bal ile yapabilirsin tutturması biraz zor ama kahvaltılık çokokremler gibi kıvamı oluyor.
tüketim süresi nekadar acaba ankaKızlar nutella gibi değil de normal çikolata için kakao yağı, işlenmemiş kakao, bal alıp çırpıp kalıplara döküp buzdolabının normal kısmında bekletince gayet güzel oluyor. İnstagramda mutfakta yusuf var diye sayfa var orda şekersiz tarifler paylaşıyor. Ben elimden geldiğince deniyorum seviyor çocuklar .
Merhaba tahin pekmez sevmiyor mu? Onlarıda karıştırıp biraz bekletince macun kovamına geliyor, bizimkiler baya seviyor yine de her kahvaltıda değil odul olarak sunuyorum ben, salam sosisi ben kendim de yemiyorum. Ama sucugu seviyorum pazar kahvaltısındakızlara vermiyorum henüz. Keşke sucuk içi yapsak ne guzel olur
Almıştım, güzeldi. Ben de aksine tuzlu seviyorum salçayı. Cevizhaneninki bana az tuzlu gelmişti. Tahinleri de başarılı, kendileri yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?